Bianconeri Blog - Forza Juventus!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bianconeri Blog - Forza Juventus!

A Bianconeri Blog saját Juventus fórumja. Szeretettel látunk minden kulturált fórumozót!
 
KezdőlapLegutóbbi képekKeresésRegisztrációBelépés

 

 Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)

Go down 
+10
EsztéNégy
Tankcsapda
_DREAM_
Krisz
tjunior
sneco7
zetterberg40
bombahoppa
CsT
kilopo
14 posters
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
SzerzőÜzenet
Tankcsapda
Segédedző
Segédedző



Posts : 1928
Join date : 2015. Sep. 01.

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-23, 12:40

Krisz írta:

Azért ez nem úgy működik, ahogy azt az újságok leírják. Ha úgy működne, akkor már Matuidi és Witsel nálunk játszana, Bonucci meg a Cityben. Vidal szerződéshosszabbítás előtt állt, ilyenkor alapvetően gerjeszti mindenki a feszültséget a médiában, hogy jobb alkupozícióba kerüljön. Én is csak találgatok, de nem kell eladnom az újságot így objektívebben értekezhetek erről. Ami a valós nyilatkozatokat illeti, Vidal lenyilatkozta, hogy innen menne nyugdíjba, miután végül eladtuk Marotta hangneméből nekem az jött le (és a cselekedetek is ezt támasztották alá), hogy körvonalazódott vagy volt egy megegyezés aztán végül Vidal meggondolta magát lesöpörte az asztalról az ajánlatunkat mikor visszatért a Coparól és eladatta magát a Bayernnek. Lehet hogy ez picit gyorsabban és hamarabb realizálódott mint ami az újságban lecsordogált hozzánk, de aligha sokkal, mindenesetre nem volt betervezve azok után, hogy elkezdtük elengedni az embereket. Azért egy ilyen változást alapból nem két pillanat lereagálni, az edzőnek ki kell találnia, hogy hogyan alakíthatja át a csapatot (több opció), ezekhez milyen játékosok jöhetnek szóba. Ehhez minden egyéb teendő mellett idő kell és abban a minőség régióban amire nekünk szükségünk van baromi nehéz. Dybalat azért tudtuk megszerezni, mert egy fél évvel előtte már elkezdtük előkészíteni. Július közepén nagy halat max baromi nagy szerencsével vagy zsák pénzzel lehet becserkészni.
Ahogy Vidal esetében Pogba előtt is volt egy szerződés, amire nem volt hajlandó reagálni egészen a szabadsága végéig, így azért nem lehet gőzerővel ráfeküdni a helyettes leigazolására. Viszont azt az időt meg lehet spórolni amit Vidal pálfordulata után le kellett zongorázni az alternatívák felvázolása kapcsán. Én nem tudom Marottát hibáztatni Matuidi és Witsel bedőlése miatt, mindkettő nevetséges körülmények között történt, nem az ő hibájából. Miért ne lehetne Moggit vagy akár Bonipertit felhozni? Ők mind a klub történelméhez tartoznak. Az, hogy Moggi egy koncepciós per áldozata lett a csapattal együtt inkább a közeget minősíti, az egész ügy és a per az egész olasz mutyi görbetükre. Sosem volt egy szent, de szerintem egyik sikeres sportigazgató sem az. A tehetségekhez, üzlethez és a stratégiához viszont rendkívüli érzéke volt, hozzá fűződik hogy a 90es években a Juve volt az olasz és úgy alapvetően a világ klubfutballjának zászlóshajója, annak az olasz focinak ami uralta Európát és a világot. Ennek fényében simán lehet párhuzamot vonni, mert a mostani projekt sem kisebb. Na de ez már egy másik story.
Ami Raiolat illeti, hát fájó hogy mi etetjük a sertést, de mi van akkor, ha akkor, abban a helyzetben csak így lehetett olyan volumenű játékosokat igazolni? Úgy értem, hogy gentleman's agreement keretében megkapták a lehetőséget a lelépésre (Vidal, Tevez, Pirlo), ha hozzánk igazolnak, Raiola meg megkapta a pénzét, hogy Pogbat hozzánk vigye. Ott lennénk most ahol vagyunk, ha nem megyünk bele ehhez hasonló vagy a Morata féle bizniszbe? Kétlem. Toporoghatnánk egy helyben, mint a Roma vagy a Napoli, ehelyett idén kivásárlási opciókat aktiválunk a legjobb olasz játékosoknál és hatalmasat domborítunk a pénzügyi évben, miközben a többi csapat azon vakarja a fejét hogy tartsa velünk a tempót még úgy is, hogy az FFP határait feszegetik.
Miért vettek minket palira? (te vagy az, Zalán?) ha tavaly eladjuk Pogbat 80 milláért és nincs szó Raiolaról mindenki elismerően bólogatott volna. Ha pusztán Pogbat mint egy db játékost nézzük ez így is egy jó deal. A Matuidi, Witsel dolgok meg előfordulnak, egyáltalán nem arról van szó, hogy csak minket szopatnak. Tavaly a Real pl ugyanígy csúszott le De Gearól. Az pedig, hogy Higanyért 90 millával aktiváltuk a kivásárlási opciót inkább faszvillantás (most az más vita, hogy ő ér-e ennyit), mint hogy De Laurentiis röhög a markában, hogy 90ért ránk sózta azt a gyökeret.
A Bayernnel azért nem tudnak ilyet megcsinálni, mert az ő projektjük máshol tart mint a miénk. Nekik is újra kellett szervezni a csapatot (akkor indultak meg felfelé, amikor minket kiejtettek Ranierivel az élen a BL-ből), de nem volt egy calciopolijuk, nekik másak az erőforrásaik és ezek miatt jobb a tárgyalópozíciójuk. Most pedig azon a szinten állnak, hogy egy nagyon jó csapatba kell évente 1-2 igazán quality playert igazolni, ezt el is kezdik még januárban, június végén meg lezárják a mercatot. Na, mi még nem tartunk itt, de jó úton haladunk. A projektünkben a sportszakmai sikerek jóval hamarabb jöttek mint ahogy gazdaságilag tudtunk fejlődni, ezért az eredmények kicsit eltorzították a presztízsünk nagyságát és a brandünk értékelését és ezért volt meglepő ahogy a korábban említett játékosok leléptek. Abban viszont biztos vagyok, hogy Dybala, Pjanic, Higany már sokkal előnyösebb feltételekkel lettek leigazolva így nem nagyon lesz pattogás. A klub gazdasági fejlődése tekintetében pedig egyre nagyobb a potenciálunk a fizetések terén.

Amiket leírtál, azokkal a legtöbb részben egyetértek. Rengeteget fejlődtünk az évek során, lett tekintélyünk, de jó lenne lassan kiterjeszteni Európában is. Olaszországban már megvan, ami azzal csúcsosodott ki, hogy a két legkomolyabb rivális legfontosabb játékosát szereztük meg. Vagyis szerintem Higuaín esetében ez nem igaz, mert a pótlását majdnem harmadáron megoldották, Hamsik nehezebb lett volna. De nem véletlen, hogy a riválisok olyan megállapodásra törekednek, hogy nekünk ne adják el a játékosokat. Ez hatalmas előrelépés ahhoz képest, hogy az Agnelli-Marrotta korszak kezdetén rengeteg opciós kölcsönvétellel tudtuk megoldani a keret feltöltését. Ha igaz, amit írsz, akkor utólag sem tűnnek rossz dolognak ezek a megállapodások, mindazonáltal ez elég kérdéses. Vidalt már 2014-ben is erősen megkörnyékezték, mégis maradt. Jó, az is lehet, hogy úgy gondolta, még ez a szezon jöhet, mert van tartalék a csapatban, de a szezon első felében már akkor is látszott, hogy motiválatlan. Aztán valószínűleg szerinte a csapat kimaxolta magát legalább 1-2 szezonra, és sokáig már nem akart várni. Pogbat is megkeresték, bár az is igaz, hogy három kulcsjátékos távozását követően őt nem engedhették el. Tévez már évek óta a Bocas visszavonulásról ábrándozott, Pirloban pedig több kiemelkedő szezon már nem volt, bár az előző évben néha hiányoltam, az ő távozásuk borítékolható volt tulajdonképpen. Pirlo megkapta a karmesteri pálcát, Téveznek pedig az egyetlen potenciális klub lehetett, amelyikkel eredményeket érhet el, náluk nem hinném, hogy kellett egyéb motivációs tényező, Vidal viszont gyanús. De nekem az az érzésem, hogy Khedirat bármilyen furcsa, de már Vidal távozásával kalkulálva szerződtettük. Pogba távozásával pedig nagyon is számolni kellett már akkor is, amikor még semmi előkészület nem történt. Pogbanak van marketingértéke, nagyobb, mint a csapatnak általában véve, és nem fonódott össze a klubbal, mint mondjuk Messi a Barcaval, vagy akár már CR a Reallal. Amit a Bayernnél írtál, hogy az év elején kezdik a munkálatokat a következő szezon erősítéseire, azt Pogba esetén nálunk is kellett volna, Vidal esetéből tanulva.
A Moggi-érát pedig elsősorban azért nem érdemes hasonlítani a mostanihoz a legkisebb mértékben sem, mert Marrottaék munkássága teljesen független Moggiéktól.

A Bayern nem ezért furcsa, hanem mert van akkora klub, van akkora tőkéjük, hogy 60-70 milliót is kiadjanak egy játékosra. Jól csinálják, mert az egyetlen nagyobb csapat, amelyik nem halad a korral olyan léptékben, mint mások. Rámennek a Bundesligas legjobbakra, akiknek sok esetben emészthető kivásárlási ára van. Kivásárlási árak terén érdemes lenne figyelni Bernardeschit, Insignet, Jorginhot, Icardit, Perisicet. Nem túl szimpatikus stratégia, de ezt a tényezőt ki kell hagyni a mérlegelésből. Higuaín ára lehet, hogy kicsit keménykedés volt, de inkább felelőtlenség, amikor 20-30 millát meg lehetett volna spórolni a csatárkérdésben.
Vissza az elejére Go down
Krisz
Takaroggyon!!!



Posts : 8077
Join date : 2012. Nov. 05.
Age : 38
Location : Budapest

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-21, 20:10

Tankcsapda írta:

A vezetőségnek viszont van bőven sara a gyengülő középpályát illetően, én ezt a késői beintést nem tartom mentségnek. Egyrészt: Vidalt nem akarom védeni(miért is tenném?), de tavaly már a Copa America alatt arról szóltak a hírek, hogy váltani fog. Július végére hivatalos is lett, de fogadni mernék, hogy már 2-3 héttel korábban tudták Marrottaék a transzfer létrejöttét, vagy legalábbis a valószínűségét. Másfelől pedig a Pogba-biznisz, amiben aztán lehet hibát találni bőséggel. Csak amiket te is felsoroltál, abból kettőt. Moggival 10 év után ne hozakodjunk már, meg azért mégiscsak az ő személye volt a legfőbb tényező a visszasorolásunkban, mert Morattihoz és Berlusconihoz képest támadhatóbb volt. Viszont az is hozzátartozik még, hogy nekünk soha nem lett volna szabad hozzájárulni Raiola kifizetéséhez egyetlen árva euróval sem. Plusz ugyanaz, mint Vidalnál, már korábban tudhatták Pogba távozását. Az eshetőségét már májusban is, és ami mindkét üzletnél igaz volt, hogy nem rendelkeztünk elég korán B-tervvel - vagyis tervekkel. Vidalt még most sem sikerült pótolni, de a Pogba-helyettes is várat magára. Matuidival és Witsellel is befürödtünk, Higuaín borzalmasan sokba került. Négy játékossal kapcsolatban is elmondható, hogy palira vettek minket. Marrottaéknak voltak egészen kiváló igazolásaik, Pirlo, Barzagli, Pogba, Tévez, Vidal, és lehetne még sorolni, akiket áron alul szereztünk meg. A gond az, hogy ilyet az előző két nyáron nem nagyon lehetett tapasztalni, sokkal inkább kisajtolják belőlünk még azt is, amit nem gondoltunk. Kinyílt a pénztárca, de nagyon komoly túlárazással sikerül csak megvenni egyeseket.

Azért ez nem úgy működik, ahogy azt az újságok leírják. Ha úgy működne, akkor már Matuidi és Witsel nálunk játszana, Bonucci meg a Cityben. Vidal szerződéshosszabbítás előtt állt, ilyenkor alapvetően gerjeszti mindenki a feszültséget a médiában, hogy jobb alkupozícióba kerüljön. Én is csak találgatok, de nem kell eladnom az újságot így objektívebben értekezhetek erről. Ami a valós nyilatkozatokat illeti, Vidal lenyilatkozta, hogy innen menne nyugdíjba, miután végül eladtuk Marotta hangneméből nekem az jött le (és a cselekedetek is ezt támasztották alá), hogy körvonalazódott vagy volt egy megegyezés aztán végül Vidal meggondolta magát lesöpörte az asztalról az ajánlatunkat mikor visszatért a Coparól és eladatta magát a Bayernnek. Lehet hogy ez picit gyorsabban és hamarabb realizálódott mint ami az újságban lecsordogált hozzánk, de aligha sokkal, mindenesetre nem volt betervezve azok után, hogy elkezdtük elengedni az embereket. Azért egy ilyen változást alapból nem két pillanat lereagálni, az edzőnek ki kell találnia, hogy hogyan alakíthatja át a csapatot (több opció), ezekhez milyen játékosok jöhetnek szóba. Ehhez minden egyéb teendő mellett idő kell és abban a minőség régióban amire nekünk szükségünk van baromi nehéz. Dybalat azért tudtuk megszerezni, mert egy fél évvel előtte már elkezdtük előkészíteni. Július közepén nagy halat max baromi nagy szerencsével vagy zsák pénzzel lehet becserkészni.
Ahogy Vidal esetében Pogba előtt is volt egy szerződés, amire nem volt hajlandó reagálni egészen a szabadsága végéig, így azért nem lehet gőzerővel ráfeküdni a helyettes leigazolására. Viszont azt az időt meg lehet spórolni amit Vidal pálfordulata után le kellett zongorázni az alternatívák felvázolása kapcsán. Én nem tudom Marottát hibáztatni Matuidi és Witsel bedőlése miatt, mindkettő nevetséges körülmények között történt, nem az ő hibájából. Miért ne lehetne Moggit vagy akár Bonipertit felhozni? Ők mind a klub történelméhez tartoznak. Az, hogy Moggi egy koncepciós per áldozata lett a csapattal együtt inkább a közeget minősíti, az egész ügy és a per az egész olasz mutyi görbetükre. Sosem volt egy szent, de szerintem egyik sikeres sportigazgató sem az. A tehetségekhez, üzlethez és a stratégiához viszont rendkívüli érzéke volt, hozzá fűződik hogy a 90es években a Juve volt az olasz és úgy alapvetően a világ klubfutballjának zászlóshajója, annak az olasz focinak ami uralta Európát és a világot. Ennek fényében simán lehet párhuzamot vonni, mert a mostani projekt sem kisebb. Na de ez már egy másik story.
Ami Raiolat illeti, hát fájó hogy mi etetjük a sertést, de mi van akkor, ha akkor, abban a helyzetben csak így lehetett olyan volumenű játékosokat igazolni? Úgy értem, hogy gentleman's agreement keretében megkapták a lehetőséget a lelépésre (Vidal, Tevez, Pirlo), ha hozzánk igazolnak, Raiola meg megkapta a pénzét, hogy Pogbat hozzánk vigye. Ott lennénk most ahol vagyunk, ha nem megyünk bele ehhez hasonló vagy a Morata féle bizniszbe? Kétlem. Toporoghatnánk egy helyben, mint a Roma vagy a Napoli, ehelyett idén kivásárlási opciókat aktiválunk a legjobb olasz játékosoknál és hatalmasat domborítunk a pénzügyi évben, miközben a többi csapat azon vakarja a fejét hogy tartsa velünk a tempót még úgy is, hogy az FFP határait feszegetik.
Miért vettek minket palira? (te vagy az, Zalán?) ha tavaly eladjuk Pogbat 80 milláért és nincs szó Raiolaról mindenki elismerően bólogatott volna. Ha pusztán Pogbat mint egy db játékost nézzük ez így is egy jó deal. A Matuidi, Witsel dolgok meg előfordulnak, egyáltalán nem arról van szó, hogy csak minket szopatnak. Tavaly a Real pl ugyanígy csúszott le De Gearól. Az pedig, hogy Higanyért 90 millával aktiváltuk a kivásárlási opciót inkább faszvillantás (most az más vita, hogy ő ér-e ennyit), mint hogy De Laurentiis röhög a markában, hogy 90ért ránk sózta azt a gyökeret.

Tankcsapda írta:
A Bayernnel ilyet miért nem tudnak megcsinálni? A pénzes csapatok más kategóriát képviselnek, illetve a két spanyol gigász is, de rajtuk kívül csak mi veszünk ilyen félelmetes összegekért játékosokat, ott azért még nem tartunk. Ha csak az anyagiakat nézzük: Higuaínt olyan 30 milliós ráfizetéssel vettük meg, Pjaca is méregdrága volt, de érte megérheti. Pogbaért én már nem tudom, mennyit kaptunk mindent egybevéve, de minimum egy húszast ott is buktunk. Így végiggondolva már nem is kell csodálkozni azon, hogy a középpályások megszerzése ennyire nehéz volt, simán hihette a PSG és a Zenit is, hogy a transzferekből még milliókat lehetett volna kihozni. Kár, hogy pont oda nem tették hozzá azt a néhány extra millát, ahova a leginkább kellett volna. Persze lehet, hogy csak túldramatizálom a helyzetet, és kap egy egészséges lendületet a csapat játéka, ami az eredményeket is szállítja.

A Bayernnel azért nem tudnak ilyet megcsinálni, mert az ő projektjük máshol tart mint a miénk. Nekik is újra kellett szervezni a csapatot (akkor indultak meg felfelé, amikor minket kiejtettek Ranierivel az élen a BL-ből), de nem volt egy calciopolijuk, nekik másak az erőforrásaik és ezek miatt jobb a tárgyalópozíciójuk. Most pedig azon a szinten állnak, hogy egy nagyon jó csapatba kell évente 1-2 igazán quality playert igazolni, ezt el is kezdik még januárban, június végén meg lezárják a mercatot. Na, mi még nem tartunk itt, de jó úton haladunk. A projektünkben a sportszakmai sikerek jóval hamarabb jöttek mint ahogy gazdaságilag tudtunk fejlődni, ezért az eredmények kicsit eltorzították a presztízsünk nagyságát és a brandünk értékelését és ezért volt meglepő ahogy a korábban említett játékosok leléptek. Abban viszont biztos vagyok, hogy Dybala, Pjanic, Higany már sokkal előnyösebb feltételekkel lettek leigazolva így nem nagyon lesz pattogás. A klub gazdasági fejlődése tekintetében pedig egyre nagyobb a potenciálunk a fizetések terén.
Vissza az elejére Go down
Tankcsapda
Segédedző
Segédedző



Posts : 1928
Join date : 2015. Sep. 01.

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-20, 00:34

Krisz írta:

Szerintem a tavalyi mercato pont azt mutatja, hogy változtatni akart a csapat játékán, ezért engedték el Pirlot, Dybalaval kb ugyanazt játszatta volna mint amit most csinál, ehhez hozzáadva Pogba kreativitását (nem szervezés), Marcsival registaban, és Vidal melójával megvan az egyensúly. Aztán mikor Vidal beintett felborult az egyensúly és elkezdtünk fejvesztve trequartistat keresni, amit idén kapott meg Pjanic személyében.
Idén meg az volt a terv, hogy Pogba marad még, Pjanic lesz a trequartista, Pogba és Khedira lesz a védelem előtt (kb mint a Sassuolo ellen Lemina és Khedira), de most egy fokkal felkészültebbek voltunk és Pogba cigányságára megvoltak az alternatívák. A probléma az volt, hogy ez a kis suttyó augusztusban jelentette be hogy lelép ÉS mi meg Matuidire hajtottunk rá és rá csesztük el az időt hogy majd a célegyenesben a retek arab beintsen nekünk így Matuidi maradt a seggén. Ezután jött Witsel mint B terv, de a rohadék oroszok lábon lőtték magukat és minket.
Nyilvánvaló volt hogy kell egy középpályás, ezt Marotta el is mondta, azt is megmondta hogy quality ember kell, nem squad player vagy fiatal és ebben is igaza volt. A fenti körülmények között pedig ez lett belőle. Nekem ez nem a szándék hiányát jelenti, én max a balfaszság miatt dohognék (#1 Moggival ilyet senki nem csinálna meg, #2 miért nem követelte meg Pogba döntését hamarabb #3 ha már elhúzta az időt a kis köcsög akkor miért nem ültette le a seggére ahogy Nasser Matuidit). Egy 3 fős középpályára Pjanic mellett miért kéne még kreatív ember? Allegri filozófiájába semmiképp se passzol bele. Vagy egy box to box kellett volna vagy egy olyan kiegyensúlyozott középpályás aki nem annyira passzív mint Khedira. Típusra (Sturaro, Lemina, /Kwadcsi/) illetve a rehabon (Marcsi) meg is vannak a kellő emberek még ha nincsenek is készen. És akkor visszakanyarodva a korábbi gondolatomra: vannak jó játékosaink megvan a matéria vagy legalább a potenciál, az ebből gyúrt játék hiányzik (beleértve Dybala, Pjanic, Khedira, Lemina játékát, Marcsi újraélesztését illetve Cuadrado és Pjaca használatát). Ha Pirlo játszott volna tegnap registat szerintem akkor sem lövünk több gólt, de hogy a tetűlassúsága és 0 védekezése miatt kapunk még vagy 3at egy ilyen lepkefing középpályával az biztos. Tavaly azt hittem nagyot fogunk hasalni, mert nem tudtam elképzelni hogy az akkori matériából (Pogba, Marcsi, Khedira + a pad) hogy lesz meg a csapat játéka. Aztán Allegri újra feltalálta a csapatot the rest is history. Most ugyanez a szitu, csak a mercaton hamarabb tisztult le a kép (Pjanic mint a legnagyobb kulcsfigura június óta megvan), több a lehetőségünk (Marcsi visszatérése, télen Witsel/Matuidi, Higany helyzetkihasználása) és a szerencsénk; nem szopattuk meg magunkat az elején (most sem egy Udinesetől kaptunk ki, akármekkora szeméttelep is az ínter).

Én csak arra gondoltam játékszervezés változtatását illetően, hogy feljebb tolni ezt a vonalat, mert az egyértelmű volt, hogy Pirlo nélkül változtatni kellett, bár igazság szerint erre Marchisio alternatívát jelentett a maga hajtósabb, ám kevésbé kreatív formájában. Ha Marci visszatér, akkor talán Allegri is feljebb meri tolni Pjanicot, és egy 4-2-3-1-ben akár a támadó mögött lehetne szerepe. Így meg lehetne oldani, talán addig Max sem meri meglépni.

A vezetőségnek viszont van bőven sara a gyengülő középpályát illetően, én ezt a késői beintést nem tartom mentségnek. Egyrészt: Vidalt nem akarom védeni(miért is tenném?), de tavaly már a Copa America alatt arról szóltak a hírek, hogy váltani fog. Július végére hivatalos is lett, de fogadni mernék, hogy már 2-3 héttel korábban tudták Marrottaék a transzfer létrejöttét, vagy legalábbis a valószínűségét. Másfelől pedig a Pogba-biznisz, amiben aztán lehet hibát találni bőséggel. Csak amiket te is felsoroltál, abból kettőt. Moggival 10 év után ne hozakodjunk már, meg azért mégiscsak az ő személye volt a legfőbb tényező a visszasorolásunkban, mert Morattihoz és Berlusconihoz képest támadhatóbb volt. Viszont az is hozzátartozik még, hogy nekünk soha nem lett volna szabad hozzájárulni Raiola kifizetéséhez egyetlen árva euróval sem. Plusz ugyanaz, mint Vidalnál, már korábban tudhatták Pogba távozását. Az eshetőségét már májusban is, és ami mindkét üzletnél igaz volt, hogy nem rendelkeztünk elég korán B-tervvel - vagyis tervekkel. Vidalt még most sem sikerült pótolni, de a Pogba-helyettes is várat magára. Matuidival és Witsellel is befürödtünk, Higuaín borzalmasan sokba került. Négy játékossal kapcsolatban is elmondható, hogy palira vettek minket.

Marrottaéknak voltak egészen kiváló igazolásaik, Pirlo, Barzagli, Pogba, Tévez, Vidal, és lehetne még sorolni, akiket áron alul szereztünk meg. A gond az, hogy ilyet az előző két nyáron nem nagyon lehetett tapasztalni, sokkal inkább kisajtolják belőlünk még azt is, amit nem gondoltunk. Kinyílt a pénztárca, de nagyon komoly túlárazással sikerül csak megvenni egyeseket. A Bayernnel ilyet miért nem tudnak megcsinálni? A pénzes csapatok más kategóriát képviselnek, illetve a két spanyol gigász is, de rajtuk kívül csak mi veszünk ilyen félelmetes összegekért játékosokat, ott azért még nem tartunk. Ha csak az anyagiakat nézzük: Higuaínt olyan 30 milliós ráfizetéssel vettük meg, Pjaca is méregdrága volt, de érte megérheti. Pogbaért én már nem tudom, mennyit kaptunk mindent egybevéve, de minimum egy húszast ott is buktunk. Így végiggondolva már nem is kell csodálkozni azon, hogy a középpályások megszerzése ennyire nehéz volt, simán hihette a PSG és a Zenit is, hogy a transzferekből még milliókat lehetett volna kihozni. Kár, hogy pont oda nem tették hozzá azt a néhány extra millát, ahova a leginkább kellett volna. Persze lehet, hogy csak túldramatizálom a helyzetet, és kap egy egészséges lendületet a csapat játéka, ami az eredményeket is szállítja.
Vissza az elejére Go down
sneco7
Vízhordó
Vízhordó



Posts : 636
Join date : 2014. May. 01.
Age : 37
Location : Tevel

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-19, 21:59

s4tch írta:
remélem, látszik:

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Attachment

talán még sosem volt ilyen passzív középpályánk. nulla fizikai jelenlét, nulla progresszív játék, nulla kreativitás. innen tényleg csak fölfelé léphetünk.

Ezt még én is lehoztam volna helyettük,főleg a két jómadárét...
Vissza az elejére Go down
Krisz
Takaroggyon!!!



Posts : 8077
Join date : 2012. Nov. 05.
Age : 38
Location : Budapest

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-19, 20:57

Tankcsapda írta:
Az a gond ezzel, hogy manapság már a játékszervezést nem szokás közvetlenül a támadó(k) mögül megoldani.

Jajj, amikor ilyeneket írsz mindig lefordulok a székről. Feltételezem, hogy a klasszikus 10esek halálára utalsz, ami az egy pólusú rendszerben a szabadon mozgó trequartistat jelenti (0 mezőnymunkával) - Platini, Rui Costa, Baggio, Totti, stb. Ezzel nyilván egyetértek, de ez nem jelenti azt, hogy maga a trequartista halálra van ítélve. Egyrészt Pjanic sokoldalúbb ennél és melózik is (valahol Khedira és a tavalyi regista Marcsi között félúton), másrészt amióta Allegri az edző nem egypólusú (Pirlo) a csapatunk + van egy regista védőnk (Bonucci). Emellett vannak olyan játékosaink akik ki tudják használni azt a teret amit Pjanic teremt ha 2 embert ráakasztanak kikapcsolni őt (Dybala, Cuadrado, Pjaca, Higany és mostanában Alex Sandrot is kockázatos őrizetlenül hagyni). Tehát Pjanicot nyugodtan előrébb lehet tolni (feltételezem, hogy ez is volt a terv) ha hátrébb van aki megtartja és leosztja a labdát, na ez lett volna Witsel, és ezt próbálja Lemina felemás sikerrel. A másik előnye ha a kreatív pólus feljebb van, hogy többet lehet bevállalni, mert labdavesztés esetén nem büntetnek azonnal (lásd Pirlo utolsó szezonja).

Tankcsapda írta:
A másik pedig, hogy Allegrinek már tavaly is megvolt a lehetősége, hogy Pirlo távozásakor változtasson ezen. Csak azért gondolom, mert egyedül a bosnyákban van meg a tehetség a játék szervezésére, esetleg Marchisio lehet képes rá. Csak amíg Pirlo mellett volt a Marci-Vidal-Pogba trió, vagy legalább kettő közülük, akik dolgoztak eleget, hogy Pirlonak könnyebb legyen, addig Pjanic mellett nincsenek meg minőségileg ezek a szintű játékosok. Viszont ami még nagyobb probléma, hogy nagyon kevés a kreatív játékos, és talán jobb lett volna, ha egy ilyen középpályás megszerzésén fáradoztak volna.

Szerintem a tavalyi mercato pont azt mutatja, hogy változtatni akart a csapat játékán, ezért engedték el Pirlot, Dybalaval kb ugyanazt játszatta volna mint amit most csinál, ehhez hozzáadva Pogba kreativitását (nem szervezés), Marcsival registaban, és Vidal melójával megvan az egyensúly. Aztán mikor Vidal beintett felborult az egyensúly és elkezdtünk fejvesztve trequartistat keresni, amit idén kapott meg Pjanic személyében.
Idén meg az volt a terv, hogy Pogba marad még, Pjanic lesz a trequartista, Pogba és Khedira lesz a védelem előtt (kb mint a Sassuolo ellen Lemina és Khedira), de most egy fokkal felkészültebbek voltunk és Pogba cigányságára megvoltak az alternatívák. A probléma az volt, hogy ez a kis suttyó augusztusban jelentette be hogy lelép ÉS mi meg Matuidire hajtottunk rá és rá csesztük el az időt hogy majd a célegyenesben a retek arab beintsen nekünk így Matuidi maradt a seggén. Ezután jött Witsel mint B terv, de a rohadék oroszok lábon lőtték magukat és minket.
Nyilvánvaló volt hogy kell egy középpályás, ezt Marotta el is mondta, azt is megmondta hogy quality ember kell, nem squad player vagy fiatal és ebben is igaza volt. A fenti körülmények között pedig ez lett belőle. Nekem ez nem a szándék hiányát jelenti, én max a balfaszság miatt dohognék (#1 Moggival ilyet senki nem csinálna meg, #2 miért nem követelte meg Pogba döntését hamarabb #3 ha már elhúzta az időt a kis köcsög akkor miért nem ültette le a seggére ahogy Nasser Matuidit). Egy 3 fős középpályára Pjanic mellett miért kéne még kreatív ember? Allegri filozófiájába semmiképp se passzol bele. Vagy egy box to box kellett volna vagy egy olyan kiegyensúlyozott középpályás aki nem annyira passzív mint Khedira. Típusra (Sturaro, Lemina, /Kwadcsi/) illetve a rehabon (Marcsi) meg is vannak a kellő emberek még ha nincsenek is készen. És akkor visszakanyarodva a korábbi gondolatomra: vannak jó játékosaink megvan a matéria vagy legalább a potenciál, az ebből gyúrt játék hiányzik (beleértve Dybala, Pjanic, Khedira, Lemina játékát, Marcsi újraélesztését illetve Cuadrado és Pjaca használatát). Ha Pirlo játszott volna tegnap registat szerintem akkor sem lövünk több gólt, de hogy a tetűlassúsága és 0 védekezése miatt kapunk még vagy 3at egy ilyen lepkefing középpályával az biztos. Tavaly azt hittem nagyot fogunk hasalni, mert nem tudtam elképzelni hogy az akkori matériából (Pogba, Marcsi, Khedira + a pad) hogy lesz meg a csapat játéka. Aztán Allegri újra feltalálta a csapatot the rest is history. Most ugyanez a szitu, csak a mercaton hamarabb tisztult le a kép (Pjanic mint a legnagyobb kulcsfigura június óta megvan), több a lehetőségünk (Marcsi visszatérése, télen Witsel/Matuidi, Higany helyzetkihasználása) és a szerencsénk; nem szopattuk meg magunkat az elején (most sem egy Udinesetől kaptunk ki, akármekkora szeméttelep is az ínter).
Vissza az elejére Go down
s4tch
Admin
s4tch


Posts : 4924
Join date : 2012. Nov. 05.
Age : 46

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-19, 19:50

remélem, látszik:

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Attachment

talán még sosem volt ilyen passzív középpályánk. nulla fizikai jelenlét, nulla progresszív játék, nulla kreativitás. innen tényleg csak fölfelé léphetünk.
Vissza az elejére Go down
http://bianconeri.taccs.hu
Krisz
Takaroggyon!!!



Posts : 8077
Join date : 2012. Nov. 05.
Age : 38
Location : Budapest

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-19, 19:43

.bb. írta:
Witsel egyébként baromira jó lett volna. persze, az kérdés, hogy mennyire illeszkedett volna be a csapatba ilyen hamar.

Én is így gondolom, nálam ő az a van Bommel féle eszes hús. Masszív és pontosan passzol, keveset alibizik. Egy olyan rendszerben, aminek feljebb van a kreatív súlypontja (amit egyébként Allegri preferál) tökéletes a védelem elé. Ha azt nézzük, hogy Lemina lelkét kímélni kell mert tavaly is keveset jatszott nem hiszem hogy lényeges különbség lett volna a teljesítményben a beilleszkedés miatt.
Vissza az elejére Go down
CsT
Takaroggyon!!!
CsT


Posts : 10538
Join date : 2012. Nov. 05.

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-19, 18:26

Pjanic a képességei alapján lehetne regista de ezzel jelenleg két gond van:

1.Soha nem játszott még ilyet, tehát valszeg kellene neki 5-6 komolyabb meccs beletanulni.

2.Kellene mellé Vidal és/vagy Pogba szintű box-to-boy spíler, ami jelenleg nincs.

Így szerintem az a fő gond, hogy az a két emberünk aki kreatívan tudna támadást szervezni túl messze játszik egymástól, Pjanics registaként nem ér föl a támadásokhoz, Dibcsinek pedig vissza kell jönnie a félpályáig labdáért mert a 2 "box-to-box"-al nem igazán tud összejátszani.

A legészszerűbb megoldás szerintem az lenne (ha maradunk a 3-5-2-nél) ha hagynánk a picsába a regista posztot és inkább egy 3-4-1-2-ben tolnánk (az első két meccsünkön is inkább ez a volt a felállás (vagy valami hasonló) akkor Kebab ért fel sokszor a támadásokhoz (bár ha jól emlékszem nem középen játszott, hanem jobb oldali belső kp-t). Szóval toljuk fel Pjanicsot a csatárok mögé, így közel lesz Dybalához is meg a kapuhoz is, ami nyilván szerencsésebb mint Khedira esetében. Aztán ha Marci ép és top lesz, akkor lehet újra registázni, addig majd max Bonu próbálkozik 60-70 méteres indításokkal. Very Happy

Vagy jöjjön valami más mondjuk egy 4-3-3 v 4-4-2. Smile
Vissza az elejére Go down
CsT
Takaroggyon!!!
CsT


Posts : 10538
Join date : 2012. Nov. 05.

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-19, 18:02

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) 14352203_1500277073332850_6882287921613562037_o wub wub wub
Vissza az elejére Go down
Tankcsapda
Segédedző
Segédedző



Posts : 1928
Join date : 2015. Sep. 01.

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-19, 17:00

Krisz írta:

Itt most jatszhatott volna az 5 évvel ezelőtti Pirlo is registat, akkor se lettünk volna sokkal jobbak. Nem állt még össze a csapat játéka, de nincs akkora káosz mint tavaly volt, ezert van most 9 pontunk. Nem a felallalassal van itt baj, 433ban is ugyanigy kinlodnank, csak az a felallas raadasul még nincs a jatekosokba kodolva ellentetben a 352vel, szinte biztos vagyok benne hogy ezert is nyomatja ezt Allegri. Ahogy tavaly, idén is össze fogja rakni a csapatot, simán kinézem belőle, hogy egy normalis labdaszerzo nelkul is menni fog neki. Egyéni korlatoktol függetlenül, ha meglenne a formula a jatekra, posztokra, akkor siman megvertuk volna ezt a csurhet, egy balfasz Asamoahval együtt. Amíg Marcsi nem tud normalisan beszallni a jatekba, addig Leminatol kell egy szintlepes, hogy kevesbe alibizve osztogasson, Pjanicot feljebb tolva sokat javulna a tamadojatekunk es stabilabbak lennenk hatul. Addig meg fejet lehajtva kell dolgozni, kellett egy ilyen pofon, mondjuk jo lett volna ha nem ettől a sopredektol kaptuk volna - egész pontosan ezt beszéltük reggel a liftben az olasz kollegammal.

Az a gond ezzel, hogy manapság már a játékszervezést nem szokás közvetlenül a támadó(k) mögül megoldani. A másik pedig, hogy Allegrinek már tavaly is megvolt a lehetősége, hogy Pirlo távozásakor változtasson ezen. Csak azért gondolom, mert egyedül a bosnyákban van meg a tehetség a játék szervezésére, esetleg Marchisio lehet képes rá. Csak amíg Pirlo mellett volt a Marci-Vidal-Pogba trió, vagy legalább kettő közülük, akik dolgoztak eleget, hogy Pirlonak könnyebb legyen, addig Pjanic mellett nincsenek meg minőségileg ezek a szintű játékosok. Viszont ami még nagyobb probléma, hogy nagyon kevés a kreatív játékos, és talán jobb lett volna, ha egy ilyen középpályás megszerzésén fáradoztak volna.
Vissza az elejére Go down
.bb.
Vízhordó
Vízhordó
.bb.


Posts : 483
Join date : 2012. Nov. 05.
Age : 35
Location : Budapest

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-19, 15:42

zetterberg40 írta:
Digby ugyanazt hangsúlyozza, amit itt a nagy többség. Allegri egyelőre teljesen erdőben van Pjanics posztját illetően.

http://bleacherreport.com/articles/2664523-miralem-pjanic-is-being-wasted-by-juventus-boss-massimiliano-allegri

Pjanic - főleg a tegnapi teljesítménye - alapján nem regista. több hasznát vennénk elől, hiszen nagyon technikás játékos, aki egyrészt kulcspasszokra lehet képes a támadóharmadban (látom is magam előtt, ahogy Alex Sandronak külsővel pörgeti a kényszerítőt Very Happy ) , másrészt technikáját kihasználva hosszúba becsavarhatna pár lövést (ld.: ahogy Handanovic tegnap szemmel verte lövését). Pjanicnak szerintem feljebb van a helye, közelebb a kapuhoz, akár az embertömegben. nem kell neki olyan nagy terület, megoldja ő kicsiben.

ebből a szempontból talán jobb lenne Lemina kezdetése középen. erre kitért Allegri is: nem akar még túl nagy nyomást tenni a francia vállára, tavaly is csak 9 meccsen kezdett. viszont így ott vagyunk, ahol tavaly szezon elején. amíg nincs Marchisio, addig nincs registánk. annyi a különbség, hogy Lemina azért jobb középen, mint Padoin.

Witsel egyébként baromira jó lett volna. persze, az kérdés, hogy mennyire illeszkedett volna be a csapatba ilyen hamar.
Vissza az elejére Go down
zetterberg40
Allegri jobbkeze
zetterberg40


Posts : 4704
Join date : 2012. Nov. 05.

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-19, 15:26

Digby ugyanazt hangsúlyozza, amit itt a nagy többség. Allegri egyelőre teljesen erdőben van Pjanics posztját illetően.

http://bleacherreport.com/articles/2664523-miralem-pjanic-is-being-wasted-by-juventus-boss-massimiliano-allegri
Vissza az elejére Go down
zetterberg40
Allegri jobbkeze
zetterberg40


Posts : 4704
Join date : 2012. Nov. 05.

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-19, 13:25

Még mindig bosszantó ez a tegnapi, aludni is alig tudtam.

A rossz előérzetem bejött. Még a meccs előtt írni akartam, hogy a döntetlent aláírnám...
Vissza az elejére Go down
Krisz
Takaroggyon!!!



Posts : 8077
Join date : 2012. Nov. 05.
Age : 38
Location : Budapest

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-19, 07:18

Tankcsapda írta:

Pont ez a baj, hogy a srácok igyekeztek, csak egyszerűen a középpályánk rendkívül kevés már ide. A Contes éveket is nézve nem volt egyetlen középpálya sem, amelyik felért a miénkhez. Allegrinél sem, kivéve a tavalyi Napolit, két igencsak keserves meccset játszottunk ellenük, egyiken sem voltunk jobbak, itthon hiába nyertünk. Most az Ellenség is megmutatta, hogy van olyan középpályája, mint a miénk, jelenleg jobb, függetlenül a mai meccstől, persze ezen sokat változtathat Marchisio is, ha visszanyeri a korábbi formáját. Viszont ideje lenne elgondolkozni, hogy ha már a középpályáját nem sikerült szinten tartani, nem kellene-e a súlypontot áthelyezni a támadósorra. A Dybala-Higuaín-Pjaca-Mandzukic-Cuadrado ötös nagyon is elegendő lehetne előre, és bár az Ellenség is piszkosul erős a Candreva-Icardi-Gabigol-Perisic-Éder ötössel, a miénk jobb névsor. Lehetne 4-2-3-1 vagy 4-3-3 is, a lényeg a négyvédős rendszer. Egyszerűen nem tudunk elegendő nyomást gyakorolni olyan ellenfelekre, akiknek van olyan szintű középpályája, mint a miénk.

Itt most jatszhatott volna az 5 évvel ezelőtti Pirlo is registat, akkor se lettünk volna sokkal jobbak. Nem állt még össze a csapat játéka, de nincs akkora káosz mint tavaly volt, ezert van most 9 pontunk. Nem a felallalassal van itt baj, 433ban is ugyanigy kinlodnank, csak az a felallas raadasul még nincs a jatekosokba kodolva ellentetben a 352vel, szinte biztos vagyok benne hogy ezert is nyomatja ezt Allegri. Ahogy tavaly, idén is össze fogja rakni a csapatot, simán kinézem belőle, hogy egy normalis labdaszerzo nelkul is menni fog neki. Egyéni korlatoktol függetlenül, ha meglenne a formula a jatekra, posztokra, akkor siman megvertuk volna ezt a csurhet, egy balfasz Asamoahval együtt. Amíg Marcsi nem tud normalisan beszallni a jatekba, addig Leminatol kell egy szintlepes, hogy kevesbe alibizve osztogasson, Pjanicot feljebb tolva sokat javulna a tamadojatekunk es stabilabbak lennenk hatul. Addig meg fejet lehajtva kell dolgozni, kellett egy ilyen pofon, mondjuk jo lett volna ha nem ettől a sopredektol kaptuk volna - egész pontosan ezt beszéltük reggel a liftben az olasz kollegammal.
Vissza az elejére Go down
CsT
Takaroggyon!!!
CsT


Posts : 10538
Join date : 2012. Nov. 05.

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-19, 07:10

Allegri folyton arról dumál, hogy többfelé rendszerben is képesek vagyunk játszani meg hasonlók...kíváncsi vagyok lesz-e változás, mert a jelenlegi helyzetben az hozhat javulást, hogy Marcsi megérkezéséig (és formába lendüléséig) minél kevesebb legyenek pályán a belső középpályásaink közül, persze csak a komolyabb csapatok ellen, a kicsik ellen a 3-5-2 is elég.
Vissza az elejére Go down
CsT
Takaroggyon!!!
CsT


Posts : 10538
Join date : 2012. Nov. 05.

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-19, 06:46

jackie_d írta:
CsT írta:
Legalább Allegri nyilatkozata tetszik, ha már a taktikája nem. Szerinte lassúak, önelégültek voltunk és nem voltunk elég éhesek a győzelemre. Ezt én is így láttam.
Szerinte Pjanics rendkívül intelligensen játszott registát....na ezt már nem láttam, a labdakihozatalokat még megoldotta, de ezen felül csak alibi passzai voltak.
Szerintem a középpályánk gyenge, a Roma.Ellenség,Napoli belső kp-ja is erősebb a miénknél. Ez főként azért idegesítő mert az egész nyár erről szólt, hogy kell valaki
Pogba meg a kidőlő Marcsi helyére. Pénz is volt rá, aztán nem jött lófasz se, a pénzt meg elvertük egyben a Malacra, aki jó csatár de szerintem felesleges, mert
amíg ilyen a kp-n addig komolyabb csapat ellen nem tudjuk ziccerbe hozni, anélkül pedig nem sokat ér....meg jött Pjaca aki rohadt tehetségesnek tűnik, de a 3-5-2-ben nincs helye, max Dybala helyén.
Aztán itt van Puli aki tavaly húzóember volt, idén meg egy percet se játszott. Persze lehet, hogy jól jön ez a pofon, de jobb lett volna mástól kapni...bárki mástól.

pjanicnál még stephen hawking sem játszott volna intelligensebben registát, de mondjuk szarabbul sem
elmegy a picsába allegri, ostobaságokat nyilatkozik, miután az egész hetet elmeccselte

Anno Pideon is nagyon tetszett neki, amikor registát játszatott vele...
Vissza az elejére Go down
Tankcsapda
Segédedző
Segédedző



Posts : 1928
Join date : 2015. Sep. 01.

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-19, 00:30

Krisz írta:

Szerintem nem a mentalitással volt a baj, mindenki odatette magát. Perisic gólja gyakorlatilag egy az egyben Asamoahé, a támadások rendre rajta haltak el mert annyira körülményes (és balfasz) volt, az már más kérdés hogy azért többnyire meg tudta tartani a labdát ilyen esetben és sokat faultolták. Védekezésben meg nem emlékszem tőle semmi említésre méltóra. Khedira meg tipikusan az az ember aki olyan kurvajól helyezkedik, hogy mindig jó helyen van, utána viszont 50-50 hogy tud-e ezzel valamit kezdeni. Ezen a meccsen semmi nem jött össze neki. Az igazi probléma egyértelműen az, hogy nincs összeállva a csapat játéka. Pjanic szerintem jó lesz, de nem érzi a registat és mintha a posztja se lenne kitalálva. Dybala baromi jól csinálja amit csinál, de kár lenne totál beáldozni melóra a kreativitását, így az ő posztja és játéka is a levegőben van. Higany senkit nem fog lesprintelni, a kaputól messze és labdák nélkül még annyira se jó mint Mandzukic (türhőség a védőkkel). Asamoah erőlködik, Lemina 0 kreativitással vagy legalábbis kockázattal osztogat, Marcsi hiányzik. Meg persze ebben a helyzetben hiányzik egy labdaszerző, komolyan egy Medellel is nagyot lendülne a középpályánk. Lehet igazi verőember nélkül is középpályát összerakni, de valószínűleg nem ebből az állományból és nem biztos hogy az olasz fociban érdemes ezzel próbálkozni. Azért az Evertonos srácért akit a másik topicban linkeltem a fél stadiont odaadnám.

Pont ez a baj, hogy a srácok igyekeztek, csak egyszerűen a középpályánk rendkívül kevés már ide. A Contes éveket is nézve nem volt egyetlen középpálya sem, amelyik felért a miénkhez. Allegrinél sem, kivéve a tavalyi Napolit, két igencsak keserves meccset játszottunk ellenük, egyiken sem voltunk jobbak, itthon hiába nyertünk. Most az Ellenség is megmutatta, hogy van olyan középpályája, mint a miénk, jelenleg jobb, függetlenül a mai meccstől, persze ezen sokat változtathat Marchisio is, ha visszanyeri a korábbi formáját. Viszont ideje lenne elgondolkozni, hogy ha már a középpályáját nem sikerült szinten tartani, nem kellene-e a súlypontot áthelyezni a támadósorra. A Dybala-Higuaín-Pjaca-Mandzukic-Cuadrado ötös nagyon is elegendő lehetne előre, és bár az Ellenség is piszkosul erős a Candreva-Icardi-Gabigol-Perisic-Éder ötössel, a miénk jobb névsor. Lehetne 4-2-3-1 vagy 4-3-3 is, a lényeg a négyvédős rendszer. Egyszerűen nem tudunk elegendő nyomást gyakorolni olyan ellenfelekre, akiknek van olyan szintű középpályája, mint a miénk.
Vissza az elejére Go down
Guest
Vendég




Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-18, 22:58

CsT írta:
Legalább Allegri nyilatkozata tetszik, ha már a taktikája nem. Szerinte lassúak, önelégültek voltunk és nem voltunk elég éhesek a győzelemre. Ezt én is így láttam.
Szerinte Pjanics rendkívül intelligensen játszott registát....na ezt már nem láttam, a labdakihozatalokat még megoldotta, de ezen felül csak alibi passzai voltak.
Szerintem a középpályánk gyenge, a Roma.Ellenség,Napoli belső kp-ja is erősebb a miénknél. Ez főként azért idegesítő mert az egész nyár erről szólt, hogy kell valaki
Pogba meg a kidőlő Marcsi helyére. Pénz is volt rá, aztán nem jött lófasz se, a pénzt meg elvertük egyben a Malacra, aki jó csatár de szerintem felesleges, mert
amíg ilyen a kp-n addig komolyabb csapat ellen nem tudjuk ziccerbe hozni, anélkül pedig nem sokat ér....meg jött Pjaca aki rohadt tehetségesnek tűnik, de a 3-5-2-ben nincs helye, max Dybala helyén.
Aztán itt van Puli aki tavaly húzóember volt, idén meg egy percet se játszott. Persze lehet, hogy jól jön ez a pofon, de jobb lett volna mástól kapni...bárki mástól.

pjanicnál még stephen hawking sem játszott volna intelligensebben registát, de mondjuk szarabbul sem
elmegy a picsába allegri, ostobaságokat nyilatkozik, miután az egész hetet elmeccselte
Vissza az elejére Go down
Guest
Vendég




Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-18, 22:57

CsT írta:
Legalább Allegri nyilatkozata tetszik, ha már a taktikája nem. Szerinte lassúak, önelégültek voltunk és nem voltunk elég éhesek a győzelemre. Ezt én is így láttam.
Szerinte Pjanics rendkívül intelligensen játszott registát....na ezt már nem láttam, a labdakihozatalokat még megoldotta, de ezen felül csak alibi passzai voltak.
Szerintem a középpályánk gyenge, a Roma.Ellenség,Napoli belső kp-ja is erősebb a miénknél. Ez főként azért idegesítő mert az egész nyár erről szólt, hogy kell valaki
Pogba meg a kidőlő Marcsi helyére. Pénz is volt rá, aztán nem jött lófasz se, a pénzt meg elvertük egyben a Malacra, aki jó csatár de szerintem felesleges, mert
amíg ilyen a kp-n addig komolyabb csapat ellen nem tudjuk ziccerbe hozni, anélkül pedig nem sokat ér....meg jött Pjaca aki rohadt tehetségesnek tűnik, de a 3-5-2-ben nincs helye, max Dybala helyén.
Aztán itt van Puli aki tavaly húzóember volt, idén meg egy percet se játszott. Persze lehet, hogy jól jön ez a pofon, de jobb lett volna mástól kapni...bárki mástól.

pjanicnál még stephen hawking sem játszott volna intelligensebben registát, de mondjuk szarabbul sem
elmegy a picsába allegri, ostobaságokat nyilatkozik, miután az egész hetet elmeccselte
Vissza az elejére Go down
CsT
Takaroggyon!!!
CsT


Posts : 10538
Join date : 2012. Nov. 05.

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-18, 22:08

Legalább Allegri nyilatkozata tetszik, ha már a taktikája nem. Szerinte lassúak, önelégültek voltunk és nem voltunk elég éhesek a győzelemre. Ezt én is így láttam.
Szerinte Pjanics rendkívül intelligensen játszott registát....na ezt már nem láttam, a labdakihozatalokat még megoldotta, de ezen felül csak alibi passzai voltak.
Szerintem a középpályánk gyenge, a Roma.Ellenség,Napoli belső kp-ja is erősebb a miénknél. Ez főként azért idegesítő mert az egész nyár erről szólt, hogy kell valaki
Pogba meg a kidőlő Marcsi helyére. Pénz is volt rá, aztán nem jött lófasz se, a pénzt meg elvertük egyben a Malacra, aki jó csatár de szerintem felesleges, mert
amíg ilyen a kp-n addig komolyabb csapat ellen nem tudjuk ziccerbe hozni, anélkül pedig nem sokat ér....meg jött Pjaca aki rohadt tehetségesnek tűnik, de a 3-5-2-ben nincs helye, max Dybala helyén.
Aztán itt van Puli aki tavaly húzóember volt, idén meg egy percet se játszott. Persze lehet, hogy jól jön ez a pofon, de jobb lett volna mástól kapni...bárki mástól.
Vissza az elejére Go down
Juve=scudetto
Gyúró
Gyúró
Juve=scudetto


Posts : 1086
Join date : 2012. Nov. 05.

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-18, 20:59

Khedirának 8 db 100%-os helyzet kell egy gólhoz, ma pedig csak 7 volt neki.
Asának meg nem volt egyetlen jó megmozdulása sem, a gól előtti balfaszkodása csak a tejszínhab volt a koktélcseresznyére.
Ilyen középpályával nem a BL lesz a cél, hanem a BL-helyzezés a bajnokságban.
Ezt a meccset Max rontotta el, ha valahol nem szabad kikapni, akkor ezen a meccsen...
Vissza az elejére Go down
Krisz
Takaroggyon!!!



Posts : 8077
Join date : 2012. Nov. 05.
Age : 38
Location : Budapest

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-18, 20:58

CsT írta:
Krisz írta:


Calma, a csapat (és a középpálya) ennél lesz még sokkal jobb is. Az már más kérdés hogy ez mire lesz elég a BLben. Hiaba van Higany, ilyen körülmények között hasznalhatatlan. Egyébként lassan lehetne kezdeni valamit Cuadradoval is, tavaly az ilyen meccseket rendre ő mentette meg. Dybala tenyleg annyit melózik, hogy a gollovesre mar nem marad kraft. A 60. perc kornyekere amúgy totál el is fogyott. Legalabb van miből tanulni.

Nyilván leszünk ettől jobbak, de ez egy derby volt, amin szerintem max 3-4 ember játszott azzal a mentalitással ahogy kellett volna és ez számomra elfogadhatatlan és az is látszott, hogy Allegrinek jó lenne egy X.

Szerintem nem a mentalitással volt a baj, mindenki odatette magát. Perisic gólja gyakorlatilag egy az egyben Asamoahé, a támadások rendre rajta haltak el mert annyira körülményes (és balfasz) volt, az már más kérdés hogy azért többnyire meg tudta tartani a labdát ilyen esetben és sokat faultolták. Védekezésben meg nem emlékszem tőle semmi említésre méltóra. Khedira meg tipikusan az az ember aki olyan kurvajól helyezkedik, hogy mindig jó helyen van, utána viszont 50-50 hogy tud-e ezzel valamit kezdeni. Ezen a meccsen semmi nem jött össze neki. Az igazi probléma egyértelműen az, hogy nincs összeállva a csapat játéka. Pjanic szerintem jó lesz, de nem érzi a registat és mintha a posztja se lenne kitalálva. Dybala baromi jól csinálja amit csinál, de kár lenne totál beáldozni melóra a kreativitását, így az ő posztja és játéka is a levegőben van. Higany senkit nem fog lesprintelni, a kaputól messze és labdák nélkül még annyira se jó mint Mandzukic (türhőség a védőkkel). Asamoah erőlködik, Lemina 0 kreativitással vagy legalábbis kockázattal osztogat, Marcsi hiányzik. Meg persze ebben a helyzetben hiányzik egy labdaszerző, komolyan egy Medellel is nagyot lendülne a középpályánk. Lehet igazi verőember nélkül is középpályát összerakni, de valószínűleg nem ebből az állományból és nem biztos hogy az olasz fociban érdemes ezzel próbálkozni. Azért az Evertonos srácért akit a másik topicban linkeltem a fél stadiont odaadnám.
Vissza az elejére Go down
CsT
Takaroggyon!!!
CsT


Posts : 10538
Join date : 2012. Nov. 05.

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-18, 20:37

Amúgy meccs előtt nyilatkozta Marrotta, hogy opciónk van Bentancur-ra és valszeg élünk is vele.
Vissza az elejére Go down
CsT
Takaroggyon!!!
CsT


Posts : 10538
Join date : 2012. Nov. 05.

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-18, 20:33

Krisz írta:
CsT írta:
Ekkorát már kurva régen égtünk. Allegri mindent elbaszott a héten amit el lehetett. Marrotta meg nyáron...ezzel a középpályával mégis a mi a faszomat akarunk a bl-ben, amikor egy fostalicska Ellenség is lazán lefociz minket.... moratti moratti

Calma, a csapat (és a középpálya) ennél lesz még sokkal jobb is. Az már más kérdés hogy ez mire lesz elég a BLben. Hiaba van Higany, ilyen körülmények között hasznalhatatlan. Egyébként lassan lehetne kezdeni valamit Cuadradoval is, tavaly az ilyen meccseket rendre ő mentette meg. Dybala tenyleg annyit melózik, hogy a gollovesre mar nem marad kraft. A 60. perc kornyekere amúgy totál el is fogyott. Legalabb van miből tanulni.

Nyilván leszünk ettől jobbak, de ez egy derby volt, amin szerintem max 3-4 ember játszott azzal a mentalitással ahogy kellett volna és ez számomra elfogadhatatlan és az is látszott, hogy Allegrinek jó lenne egy X.
Vissza az elejére Go down
CsT
Takaroggyon!!!
CsT


Posts : 10538
Join date : 2012. Nov. 05.

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-18, 20:30

tjunior írta:
Pjanicot nem bántom, Pirlonak is kellett egy Marchisio-Pogba-Vidal trió hogy villogjon, a bosnyáknak meg jutott egy Asamoah meg  egy Khedira mára, hát így nehéz.
Sturaro mit vétett?

Sérülésből épülget, bár én tőle még soha nem láttam olyan produkciót mint az MVP-től. Vele is csak többen vagyunk szerintem.
Sajnos erre az évre kifogytunk a box-to-box játékosokból és enélkül ez a 3-5-2 szerintem életképtelen. Pjanicnak egyenlőre foglama sincs arról, hogyan kellene registát játszani.
Dybala olyan mintha egy sorral visszább játszana, nagy a távolság közte és Pjanics között, mással pedig nem tud komolyabb összjátékot kialakítani.
Nagyjából arról szól a játékunk, hogy adogatjuk körbe a labdát aztán valamelyik wingbackünk beadja....
Vissza az elejére Go down
Krisz
Takaroggyon!!!



Posts : 8077
Join date : 2012. Nov. 05.
Age : 38
Location : Budapest

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-18, 20:28

tjunior írta:
Pjanicot nem bántom, Pirlonak is kellett egy Marchisio-Pogba-Vidal trió hogy villogjon, a bosnyáknak meg jutott egy Asamoah meg  egy Khedira mára, hát így nehéz.
Sturaro mit vétett?

Sturaro, tegnap tért vissza Primavera meccsen.
Vissza az elejére Go down
sneco7
Vízhordó
Vízhordó



Posts : 636
Join date : 2014. May. 01.
Age : 37
Location : Tevel

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-18, 20:24

tjunior írta:
Pjanicot nem bántom, Pirlonak is kellett egy Marchisio-Pogba-Vidal trió hogy villogjon, a bosnyáknak meg jutott egy Asamoah meg  egy Khedira mára, hát így nehéz.
Sturaro mit vétett?

Sturaro azt hiszem most tért vissza sérülésből a Primaverában játszott.
Vissza az elejére Go down
tjunior
Allegri jobbkeze



Posts : 3282
Join date : 2012. Nov. 06.

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-18, 20:20

Pjanicot nem bántom, Pirlonak is kellett egy Marchisio-Pogba-Vidal trió hogy villogjon, a bosnyáknak meg jutott egy Asamoah meg egy Khedira mára, hát így nehéz.
Sturaro mit vétett?
Vissza az elejére Go down
sneco7
Vízhordó
Vízhordó



Posts : 636
Join date : 2014. May. 01.
Age : 37
Location : Tevel

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-18, 20:18

CsT írta:


Ez lehet, de már tavaly is volt, ismeri a taktikát és a felállást ami ugyanaz mint tavaly volt....ezt a szerencsétlen Pjaca gyereket küldözgeti be Allegri 5-10 percekre amikor már baj van.


Allegrinek nem szóltak vagy nem tudom Rolling Eyes
Vissza az elejére Go down
CsT
Takaroggyon!!!
CsT


Posts : 10538
Join date : 2012. Nov. 05.

Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime2016-09-18, 20:14

sneco7 írta:
CsT írta:
Egyébként Pulival mi baja lehet Allegrinek, hogy még egy percet sem kapott...?

Szerintem arra hivatkozva nem játszik,hogy későn érkezett a csapathoz.Aztán egyből el is húzott a válogatotthoz.

Ez lehet, de már tavaly is volt, ismeri a taktikát és a felállást ami ugyanaz mint tavaly volt....ezt a szerencsétlen Pjaca gyereket küldözgeti be Allegri 5-10 percekre amikor már baj van.

Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom





Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)   Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :) I_icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Fozza Inda - Juventus 2016.09.18 18:00 Digi? :)
Vissza az elejére 
1 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» inda- JUVENTUS 2021.01.17 20:45 Digi1
» Inda - Juventus, 2019.04.27. 20:30 Digi1
» Juventus - Inda 2023.04.04 21:00 Sport2
» Juventus - inda, 2017.02.05. 20:45 Digi1
» Juventus - inda Coppa 2020.02.09 Sport2

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Bianconeri Blog - Forza Juventus! :: Ha Muntari gólját megadták volna! :: Serie A - Coppa Italia-
Ugrás: