Bianconeri Blog - Forza Juventus!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bianconeri Blog - Forza Juventus!

A Bianconeri Blog saját Juventus fórumja. Szeretettel látunk minden kulturált fórumozót!
 
KezdőlapLegutóbbi képekKeresésRegisztrációBelépés

 

 AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1

Go down 
+10
Joe111
Krisz
Malloy
tjunior
Petike007
_DREAM_
CsT
zetterberg40
bombahoppa
Tankcsapda
14 posters
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
Tankcsapda
Segédedző
Segédedző



Posts : 1928
Join date : 2015. Sep. 01.

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-29, 12:32

Téjlor89 írta:


Azért tettem különbséget a bal oladali wingback meg a jobb oldali között, mert védekezésben az eddigiek alapján a bal oldali visszalép (Frabotta, Cuadrado az eddigi meccseken) a védősorba, hogy meglegyen a 4-4-2, a jobb oldali viszont a középpályán védekezik, tehát kevésbé defenzív azért az a szerepkör (Cuadrado, Kulusevski az eddigi meccseken).

Ha Danilot feljebb toljuk (szerintem ő nem elég oda előrejátékban) egyébként, akkor CD poszton leszünk vékonyak, főleg, ha Ruganit viszi a West Ham (adja isten). Nagyon okosan kell itt keverni a kártyákat.

DS-ben bal wingbackben nagyon nem bízik Pirlo az eddigiek alapján, nem tudom, hogy neki hol a helye egyáltalán. Talán Danilo posztján elképzelhető egyedül nekem.

Abban teljesen egytértek, hogy ha Frabotta marad, akkor bízzunk benne és ne idétlenkedjünk ott Pulival.

Dybalanál két opció van szerintem: vagy Morata vagy Ramsey helyén. Szerintem jobb, ha közel van a kapuhoz, csak akkor Ramseynek Kulu kell legyen az alternatívája.

Egyetértek abban is, hogy Arthur túl passzív lehet védekezésben egy két fős középpályára, jobb ellenfelek ellen. Ki kell próbálni és ha így van, akkor Rabiot-Bekúr kellene legyen az alap.

Jó lenne Douglast normális áron elsózni valahová (Wolves), plusz ha valami aprót kapnánk Ruganiért (West Ham) és De Sciglioért, akkor jók lehetnénk.

Ebben az esetben én így alakítanám a keretet:
- támadók: Roni (Morata), Dybala (Berna)
- támadó kp.: Ramsey (Aouar)
- bal oldali wingback: Sandro (Frabotta/Telles???)
- jobb szélső: Cuadrado (Kulusevski)
- belős kp.: Rabiot (Arthur), Bekúr (McK)
- CB: Demiral (Chiello), Bonucci (primaveraból valaki), De Ligt (Danilo)

Viszont jó esély van rá, hogy a Pirlo nagyon másképp vélekedik arról, hogy mi néhány kulcsember elsődleges pozíciója (Dybi, Kulu), ami nagyban boríthatja az egészet.

Aouar lassan Arsenal-játékos lesz, szerintem ő eléggé felejtős.

Igazából egyelőre nem tudja Pirlo sem biztosan, hogy mit akar megvalósítani...illetve ez így nem helyes, tudja, mit akar, csak azt nem, hogyan. A Roma ellen megmutatkozott néhány hiba, láthatóan a védekezést nem stabilizálta, a pressing nem elég hatékony, egyes játékosok a beilleszkedés szakaszában járnak. Kár lenne szidni ezért, mert a Samp ellen azért látszott, hogy van perspektívája az elképzeléseinek, de türelem kell, legalább október végéig.

Pirlonak azt kell eldöntenie, hogy melyik csapatrészre akar elsősorban építeni. Conte a BBC védelemre alapozott, Allegri igazából alkalmazkodott az aktuális kerethez, meg nem nagyon volt neki fix formációja, a védekezésre épített, de a formációt általában a középpályások skilljeihez igazította. Kivéve talán 2017 tavasza, amikor a 4-2-3-1-gyel kifejezetten a Cuadrado-Dybala-Mandzukic-Higuaín kvartett volt a kulcs.
A jelenlegi 3-4-1-2 (3-4-2-1) kifejezetten a keretre szabott felállás. Nagyon kevés játékoshoz nem passzol ez, most nagyjából Costa az egyetlen, akinek ez biztosan nem megfelelő, mindenki másnak van helye szerintem. Viszont szerintem a masszív pressinghez luxus három védővel játszani, pláne, ha Bonucci és Chiellini is egyszerre van pályán. Demiral nagyon gyorsan kezdő kell, hogy legyen, ezt fel kell ismernie Pirlonak, de Ligt visszatéréséig Chiellini helyén, utána meg Daniloval harcoljon a kezdőért. Nekem eddig Danilo kellemes csalódás, egyelőre hiba lenne kivenni a kezdőből, és a védelemből hozzá passzol legjobban a pressing, szélső hátvédnek kicsit darabos, de beljebb húzódva a poszthoz képest dinamikusabb. Cuadradonak a jobb oldali kp. fekszik leginkább, és szerintem Sandro is hatékonyabban játszik előrébb. Bonuccinak abszolút a mostani posztja az erőssége, Chiellininek meg a korára tekintettel jobb, ha ketten vannak mellette.
A középpályán Pirlo szerint többségben a kétfős középpályán érzik jól magukat. Rabiotnak egyelőre úgy tűnik, beválik, viszont szerintem ő tudna regista lenni három középpályásos rendszerben is, csak kell mellé valaki, aki levesz bizonyos szervezési terhet róla, erre Arthur szerintem alkalmas lenne, de akár Bentancur is. McKennie mellé viszont lehet, hogy kell két társ, hogy hatékony box-to-box legyen. Mivel ő az egyetlen izom azon a csapatrészen, ezért szerintem Pirlo a későbbiekben is a kezdőbe szánja.

Szerintem egyébként Pirlonak az a célja, hogy valahogy összerakja a Dybala-Ronaldo-Morata triót. Illetve lehet, hogy játékosabb focit akar, és akkor Kulusevski lenne Morata helyett. Mindkettőnek lenne előnye és hátránya is, de nekem az az érzésem, hogy Pirlo a támadósorra akar alapozni, ami Ronaldoval a fedélzeten kézenfekvő is lenne, plusz Dybala személye is csak erősíti ezt az elképzelést. Sarri csak erről nyilatkozott, de nem tudta ezt megvalósítani.

Viszont nagyon érdekes kérdés, hogy Dybalanak hol lesz helye, ez nagyban függ Ronaldotól. Annak ellenére, hogy La Joya elég jó volt előző szezonban, láthattuk azt is, mennyire az ő érdeme. Rendkívül sokat járt vissza labdáért, viszont ezzel a kilences helye üres maradt, és sokszor nem maradt ember a befejezésre, mert Ronaldo meg kifejezetten a szélről indult. Szóval szerintem ne legyen ő túlzottan előretolva, ha Ronaldo végre vállalja a középcsatár szerepét, akkor Dybala lehet seconda punta, Morci meg Ronaldo cseréje. Viszont ha Ronaldo nem kilences lesz, akkor kell Morata, és Dybala csak trequartista lehet. Én Dybalat akkor tolnám hátrébb, ha a középpályás védekezés mögötte garantált. Plusz kérdés, hogy Kulusevski mennyire válik be, mert egyelőre nagyon ígéretes, kérdés, hogy tartósan tudja-e hozni, ha igen, akkor megkavarhatja a lapokat.
Vissza az elejére Go down
CsT
Takaroggyon!!!
CsT


Posts : 10581
Join date : 2012. Nov. 05.

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-28, 19:49

Szerintem elképzelhető, hogy Bernáttal akár wingback-ben is számol Pirlo (őszintén szólva jobban is állna neki mint a trequartista poszt, amit a vén suttyó akart vele játszatni).

Kebabot mindenképpen kibasszuk szerintem, de az ő helyére nem valószínű, hogy érkezik valaki, ha viszont Kosztát eladnánk akkor biztosan jönne valaki, aki:

vagy : A, 1 mindkét (de legalább bal) oldalon bevethető szélsővédő (aki wingbacknek is jó)
          B, Egy támadó kp aki mondjuk Ramsey mostani posztjára jó

illetve C, ha marad Koszta akkor még 4-3-3-hoz is jó a keret elől  Ronci (Bernát) - Dybi (Morci) - Kulu (Koszta) elosztásban, de ehhez 3 kp kell (amit az eddigiek alapján kevésbé preferál Pirlo és ahhoz darabszámban is kevesen vagyunk) aki lehetnek egy vonalban is vagy úgy is, hogy 2 hátrább és Ramzi előttük.

Szóval taktikailag 3-4 felállást is simán fel lehet pakolni, aztán ebből kell eltalálni, hogy melyik az 2 ami a legjobban működik.
Vissza az elejére Go down
Téjlor89
Vízhordó
Vízhordó



Posts : 556
Join date : 2018. Sep. 24.

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-28, 17:28

Krisz írta:



Szerintem alap esetben Cuadrado és Szandi is jó mind támadásban, mind védekezésben, azt, hogy mennyire tudnak előre játszani nagyban befolyásolja majd az ellenfél és a középpálya teljesítménye. A pad ezeken a posztokon nyilván vékonynak tűnik, de Danilo ide is megoldás. Azt kétlem, hogy De Ligt felépülésével és Demirallal a keretben is Danilo-Bonucci-Giorgio lesz a felállás, mert az egyszerűen luxus (még ha Danilo élete teljesítményét is hozza). Adott esetben tehát Danilo lehet echte szélsővédő. Ezen felül viszont el kell dönteni, hogy mekkora szerepet szánunk Frabottanak, illetve, hogy megtartjuk-e DSt. Én el tudom fogadni, hogy Frabotta legyen Szandi mögött, de akkor tartsuk is magunkat ehhez és ne bohóckodjunk Cuadradoval meg hasonlók. Ha nem, akkor meg igazoljunk valakit. DSsel mondjuk hivatalosan számolt Pirlo, legalábbis a firkászoknak ezt mondta. Darabra megvagyunk, Frabotta vélt potenciálja miatt meg vállalható a szopás alkalomadtán, ha DS meg nem kell senkinek akkor itt kényszerpályán vagyunk, de úgy kell keverni a lapokat, hogy a Spezia meg a Genoa ellen pihenjen Cuadrado/Danilo és akkor játsszon DS.

Az Artúr-Benő téma erősen függ attól, hogy elől hogyan oldják meg a pressinget. Labdakihozatalokban szerintem nem lesz gondjuk, aktív védekezést viszont leginkább csak Benőtől lehet itt várni, Artúr inkabb a passzsavokat masszírozza, így meg ha a támadó részleg zsebhokizik a pressing helyett akkor átrohannak majd rajtunk megint.

Engem inkább az a kérdés foglalkoztat, hogy hova tűnt Damon Hill rakjuk Dybalat.

Azért tettem különbséget a bal oladali wingback meg a jobb oldali között, mert védekezésben az eddigiek alapján a bal oldali visszalép (Frabotta, Cuadrado az eddigi meccseken) a védősorba, hogy meglegyen a 4-4-2, a jobb oldali viszont a középpályán védekezik, tehát kevésbé defenzív azért az a szerepkör (Cuadrado, Kulusevski az eddigi meccseken).

Ha Danilot feljebb toljuk (szerintem ő nem elég oda előrejátékban) egyébként, akkor CD poszton leszünk vékonyak, főleg, ha Ruganit viszi a West Ham (adja isten). Nagyon okosan kell itt keverni a kártyákat.

DS-ben bal wingbackben nagyon nem bízik Pirlo az eddigiek alapján, nem tudom, hogy neki hol a helye egyáltalán. Talán Danilo posztján elképzelhető egyedül nekem.

Abban teljesen egytértek, hogy ha Frabotta marad, akkor bízzunk benne és ne idétlenkedjünk ott Pulival.

Dybalanál két opció van szerintem: vagy Morata vagy Ramsey helyén. Szerintem jobb, ha közel van a kapuhoz, csak akkor Ramseynek Kulu kell legyen az alternatívája.

Egyetértek abban is, hogy Arthur túl passzív lehet védekezésben egy két fős középpályára, jobb ellenfelek ellen. Ki kell próbálni és ha így van, akkor Rabiot-Bekúr kellene legyen az alap.

Jó lenne Douglast normális áron elsózni valahová (Wolves), plusz ha valami aprót kapnánk Ruganiért (West Ham) és De Sciglioért, akkor jók lehetnénk.

Ebben az esetben én így alakítanám a keretet:
- támadók: Roni (Morata), Dybala (Berna)
- támadó kp.: Ramsey (Aouar)
- bal oldali wingback: Sandro (Frabotta/Telles???)
- jobb szélső: Cuadrado (Kulusevski)
- belős kp.: Rabiot (Arthur), Bekúr (McK)
- CB: Demiral (Chiello), Bonucci (primaveraból valaki), De Ligt (Danilo)

Viszont jó esély van rá, hogy a Pirlo nagyon másképp vélekedik arról, hogy mi néhány kulcsember elsődleges pozíciója (Dybi, Kulu), ami nagyban boríthatja az egészet.
Vissza az elejére Go down
Krisz
Takaroggyon!!!



Posts : 8102
Join date : 2012. Nov. 05.
Age : 38
Location : Budapest

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-28, 16:37

Téjlor89 írta:
Szerintem két fő probléma volt tegnap:
- McKennie teljesen használhatatlan volt úgy védekezésben, mint támadásban. Rabiotra hárult minden meló, ezért láthatóan egyre feszültebb lett és sajnos jöttek a hibák. Alapvetően szerintem sem játszott rosszul a francia, de ez a két fős kp. nem bír el egy tegnapi McKennie teljesítményt. Meg akarom nézni az Arthur + Benő középpályát jövő héten - szerintem működhetne a dolog.
- Ilyen agresszív foci mellett, amit Pirlo szeretne, sokszor fogják lendületből a védelmünkre vezetni a labdát, amivel Chiellonak (sebesség) és Bonuccinak (egyszerűen szar 1v1-ben) is lesznek problémái. Demiral beépítésén nagyon komolyan kellene dolgozni. Danilo kifejezetten jó idén védekezésben.

Volt pár edzői butaság is, ahogy írtátok (Cuadrado bal oldalt, Rabiot le nem cserélése), de ez várható volt. A lényeg annyi, hogy tanuljon ezekből Andrea.

A legnagyobb problémánk az lesz egyébként, hogy nincsenek megfelelő szárnyvédőink ehhez a rendszerhez:
- bal oldalt, inkább védekező szerepkörben Sandro és Frabotta van, ami azért elég vékony
- jobb oldalt, inkább támadó szerepkörben csak Cuadrado (kivéve, ha Kulusevskire is itt számítunk, akkor viszont a támadószekció lesz vékony) - ide elvileg Chiesaban gondolkodunk, akiért jó eséllyel indokolatlanul sokat kéne fizetni
- De Sciglio kuka szerintem Pirlonal, illetve Costanak sincs helye sehol

Szerintem alap esetben Cuadrado és Szandi is jó mind támadásban, mind védekezésben, azt, hogy mennyire tudnak előre játszani nagyban befolyásolja majd az ellenfél és a középpálya teljesítménye. A pad ezeken a posztokon nyilván vékonynak tűnik, de Danilo ide is megoldás. Azt kétlem, hogy De Ligt felépülésével és Demirallal a keretben is Danilo-Bonucci-Giorgio lesz a felállás, mert az egyszerűen luxus (még ha Danilo élete teljesítményét is hozza). Adott esetben tehát Danilo lehet echte szélsővédő. Ezen felül viszont el kell dönteni, hogy mekkora szerepet szánunk Frabottanak, illetve, hogy megtartjuk-e DSt. Én el tudom fogadni, hogy Frabotta legyen Szandi mögött, de akkor tartsuk is magunkat ehhez és ne bohóckodjunk Cuadradoval meg hasonlók. Ha nem, akkor meg igazoljunk valakit. DSsel mondjuk hivatalosan számolt Pirlo, legalábbis a firkászoknak ezt mondta. Darabra megvagyunk, Frabotta vélt potenciálja miatt meg vállalható a szopás alkalomadtán, ha DS meg nem kell senkinek akkor itt kényszerpályán vagyunk, de úgy kell keverni a lapokat, hogy a Spezia meg a Genoa ellen pihenjen Cuadrado/Danilo és akkor játsszon DS.

Az Artúr-Benő téma erősen függ attól, hogy elől hogyan oldják meg a pressinget. Labdakihozatalokban szerintem nem lesz gondjuk, aktív védekezést viszont leginkább csak Benőtől lehet itt várni, Artúr inkabb a passzsavokat masszírozza, így meg ha a támadó részleg zsebhokizik a pressing helyett akkor átrohannak majd rajtunk megint.

Engem inkább az a kérdés foglalkoztat, hogy hova tűnt Damon Hill rakjuk Dybalat.
Vissza az elejére Go down
Téjlor89
Vízhordó
Vízhordó



Posts : 556
Join date : 2018. Sep. 24.

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-28, 15:40

Szerintem két fő probléma volt tegnap:
- McKennie teljesen használhatatlan volt úgy védekezésben, mint támadásban. Rabiotra hárult minden meló, ezért láthatóan egyre feszültebb lett és sajnos jöttek a hibák. Alapvetően szerintem sem játszott rosszul a francia, de ez a két fős kp. nem bír el egy tegnapi McKennie teljesítményt. Meg akarom nézni az Arthur + Benő középpályát jövő héten - szerintem működhetne a dolog.
- Ilyen agresszív foci mellett, amit Pirlo szeretne, sokszor fogják lendületből a védelmünkre vezetni a labdát, amivel Chiellonak (sebesség) és Bonuccinak (egyszerűen szar 1v1-ben) is lesznek problémái. Demiral beépítésén nagyon komolyan kellene dolgozni. Danilo kifejezetten jó idén védekezésben.

Volt pár edzői butaság is, ahogy írtátok (Cuadrado bal oldalt, Rabiot le nem cserélése), de ez várható volt. A lényeg annyi, hogy tanuljon ezekből Andrea.

A legnagyobb problémánk az lesz egyébként, hogy nincsenek megfelelő szárnyvédőink ehhez a rendszerhez:
- bal oldalt, inkább védekező szerepkörben Sandro és Frabotta van, ami azért elég vékony
- jobb oldalt, inkább támadó szerepkörben csak Cuadrado (kivéve, ha Kulusevskire is itt számítunk, akkor viszont a támadószekció lesz vékony) - ide elvileg Chiesaban gondolkodunk, akiért jó eséllyel indokolatlanul sokat kéne fizetni
- De Sciglio kuka szerintem Pirlonal, illetve Costanak sincs helye sehol

Krisz likes this post

Vissza az elejére Go down
iBati




Posts : 1
Join date : 2012. Nov. 05.

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-28, 11:31

CsT írta:
Amúgy ha Rabbi kapott sárgát a kezezésért akkor Pellegrini miért nem...?
ha kapott volna akkor az 57. percben a második lett volna és akkor öt állítják ki Rabbio helyet és akkor valószínű Rabbio sem kap másodikat 
és akkor ember előnyben játszhattunk volna és akkor valószínű más lett volna az eredmény
Vissza az elejére Go down
Krisz
Takaroggyon!!!



Posts : 8102
Join date : 2012. Nov. 05.
Age : 38
Location : Budapest

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-28, 11:06

zetterberg40 írta:


Mindenhol kutyázzák, de szerintem sem volt rossz. Nyilván a piros lapja betett, de szerintem ő volt az egyedüli értékelhető arc a belső középpályásaink közül (Rambo és Kenő included). 

Ezzel a középpályával még sok munka lesz. Nem tudom, hogy ebben a formájában ez kellően stabil lesz e a jövőben. Nagyon meg kell szervezni a védekezési oldalát, mert különben csúnyán át fognak rohanni rajtunk a jobb képességű csapatok. A Nápoly ellen remélem Bekúrral és Artúrral kezdünk. 

Ja és tényleg kellene még egy kreatív, szervező arc is a középpályára. Ramsey egyedül kevés lesz.

A védekezési oldal lelke a pressing, ráadásul magasan. Az értékelhetetlen volt tegnap, illetve ha meg is szereztük a labdát vagy nem tudtuk egyáltalán megtartani  vagy 1-2 passzon belül randán eladtuk és fordult a Lóma. Jól szervezett kontrákra ez a felállás/filozófia mindig is sebezhető lesz, a helyezkedés és a pressing mellett olyan védők kellenek akik higgadtak a labdával és van sebességük, ebből a szempontból Chiellini halál - rögzített helyzetben még mindig tanár, viszont a többiben úgy fest mint Barza az utolsó évében. Bonucci nyilván a labdával világklasszis, viszont ő se egy Bolt 1vs1ben meg bohóc. Egyértelműen Danilo volt a legjobb védőnk tegnap, az eddigi teljesítményét nézve én nem is akarnám eladni. Emellett ha kicsit jobban összerázódik a csapat ha kell ha nem Demiral és De Ligt ki kell szorítsa Chiellinit.
Vissza az elejére Go down
zetterberg40
Allegri jobbkeze
zetterberg40


Posts : 4704
Join date : 2012. Nov. 05.

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-28, 09:48

Krisz írta:

Rabiot egyébként szerintem nem volt rossz, kurvajól megtartotta a labdát, kontrollálta a területét és jól is osztotta le a labdákat, a balfasz sárgái persze vállalhatatlanok.

Mindenhol kutyázzák, de szerintem sem volt rossz. Nyilván a piros lapja betett, de szerintem ő volt az egyedüli értékelhető arc a belső középpályásaink közül (Rambo és Kenő included). 

Ezzel a középpályával még sok munka lesz. Nem tudom, hogy ebben a formájában ez kellően stabil lesz e a jövőben. Nagyon meg kell szervezni a védekezési oldalát, mert különben csúnyán át fognak rohanni rajtunk a jobb képességű csapatok. A Nápoly ellen remélem Bekúrral és Artúrral kezdünk. 

Ja és tényleg kellene még egy kreatív, szervező arc is a középpályára. Ramsey egyedül kevés lesz.

Krisz likes this post

Vissza az elejére Go down
CsT
Takaroggyon!!!
CsT


Posts : 10581
Join date : 2012. Nov. 05.

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-28, 09:09

Pirlo egyébként tök őszintén elmondta, hogy mivel a felkészülésre nagyon kevés idő és meccs volt, ezért az első néhány meccsen muszáj próbálgatni, amivel nincs is baj viszont a sorsolásunk ennek nem igazán kedvez mert már 2. és 3. fordulókban rangadót játszunk. A Nápoly ellen muszáj megszerezni a 3 pontot, aztán jön egy Crotone-Verona-Spezia hármas, ahol lesz lehetőség a kísérletezésre, hogy aztán mehessünk Lazióba.

Bekúr mellőzését azzal indokolta, hogy kisebb sérülés után van és tavaly csapágyasra lett hajtva.

Alex szerint inda és az Atalanta a favorit a scudettora, az azért kicsit meglepő, hogy nem tette hozzá, hogy a Juventus mellett.

Ami nagyon aggasztó, hogyha a védelmünkre lendületből viszik a labdát, akkor nagyon könnyen lefutják Csellót és Bonut sőt Danilót is, utóbbi kettő még lendület nélkül is elég könnyen átjátszható volt.

Ami biztató volt: Kulu nagyon rendben van technikailag és fizikailag is, szerintem Ramsey se volt rossz(bár most többet kellett védekeznie, ami azért nála elveszi az erőt a támadásszervezésnél, Rabbi sem lett volna rossz, csak ki kell szűrnie az ilyen faszságokat, hogy sárga lappal nem baszok oda senkinek ártalmatlan szituban, Artúr szerintem nem szállt be rosszul de azt szoknia kell, hogy itt nem fújnak le minden ütközést mint a laligában.

Ami abszolút felejtős: Puli a baloldalon, akinek tényleg hajmeresztő megoldásai voltak, támadásban pedig szinte semmit nem tudott hozzátenni, Meki tegnap védekezésben nem tudta hozni azt amit az első meccsen (ami meglepett, hogy bár volt néhány eladott labdája még így is 92%-al passzolt). Koszta...hát őt nehéz hova tenni, tegnap még a posztját se igazán lehetett meghatározni, de félő, hogy 4-3-3-at kivéve más formációban nem bírjuk el. Morci ritka szar volt, nyilván az összeszokottság javít majd ezen, de úgy vélem ő inkább a támadó csapatok ellen lehet fegyver, a bekkelők ellen kevésbé.
Vissza az elejére Go down
Krisz
Takaroggyon!!!



Posts : 8102
Join date : 2012. Nov. 05.
Age : 38
Location : Budapest

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-28, 08:32

tjunior írta:
2. tétmeccs edzőként és rómába kell menni, nem hálás. Túl is gondolkodta ezt a maestro, csak így pattanhatott ki a fejéből Pumukli baloldalon szerepeltetése. Ez a két fős középső középpálya nem nyerő, nem látom a bevethető játékosok bármilyen permutációját amitól ez működne.

Tegnap Kenő headless chickenként szaladgált össze-vissza, emellett elég gyenge volt a passzjátéka (ahogy Chiellinié is), rengeteg labdát vesztettünk veszélyes helyeken és szituációkban. Pressingben meg kb semmit nem tudtunk felmutatni, elég ránézni a statokra, Kenő azt hiszem egy zéró védőmutatós estét hozott össze, a többiek is nagyrészt annak köszönhetik azt a keveset, hogy Rabiot kiállítása után kicsit elkényelmesedett a Lóma. Rabiot egyébként szerintem nem volt rossz, kurvajól megtartotta a labdát, kontrollálta a területét és jól is osztotta le a labdákat, a balfasz sárgái persze vállalhatatlanok.
Én megnézném a Rabiot-Benő-Ramsey kpt, bár Ramsey tegnap kb láthatatlan volt (szvsz kéne egy igazi szervező amúgy) viszont Benő pont azt tudja, ami Kenőből tegnap hiányzott, intelligens helyezkedés, labdatartás és biztos passzjáték (leszámítva a meccsenkénti 1 kreténséget). 
Orrszőr első meccse volt, szóval nyilván csak jobb lesz, de eddig kb azt hozza amire számítottam, higgadt a labdával, jól tartja meg, aztán alibi passz.

Egyébként Pirlo azt nyilatkozta ami nekem is eszembe jutott a meccs közben, hogy nem voltak felkészülési meccseink amin ki lehetett volna ezeket a dolgokat próbálni (pl Cuadrado balbunkóban katasztrófa volt), majd elvetni és alakítani a csapatot tovább. 

Az viszont tetszett, hogy a kiállítás után nem estünk össze, egyenlítettünk és kb még mi mentünk a győzelemért a végén - ez persze leginkább a Lómának köszönhető.

Dybala amúgy hova van tervezve ebben a rendszerben? Kula helyett? Ramsey helyett? 442ben Morata helyett?
Vissza az elejére Go down
vektra
Labdaszedő
Labdaszedő



Posts : 145
Join date : 2012. Nov. 05.

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-28, 06:31

A tegnai meccsen jól látszott, hogy miért akartuk Dzekot és az is, hogy miért nem akkora baj, hogy nem jött...
Vissza az elejére Go down
tjunior
Allegri jobbkeze



Posts : 3295
Join date : 2012. Nov. 06.

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-27, 23:21

CsT írta:
Azért az, hogy Szandi hiányában inkább az újonc Frabotta és a soha a bal oldalon meg nem forduló Puli kezd az első két meccsen, erősen megvilágítja DS helyzetét Pirlo megítélésében. Smile Smile Meg jön a kérdés, hogy miért kellett "ingyen" kölcsön adni (a fiatal, olasz, válogatott kerettag) Pellegrinit akkor?!
Pirlo azt mondta az Eb miatt ment a Genoaba, több játéklehetőség. Volt olyan hír is hogy a magatartásával is voltak gondok, ennek nem tudom mennyi a valóságalapja.
Vissza az elejére Go down
CsT
Takaroggyon!!!
CsT


Posts : 10581
Join date : 2012. Nov. 05.

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-27, 23:07

Azért az, hogy Szandi hiányában inkább az újonc Frabotta és a soha a bal oldalon meg nem forduló Puli kezd az első két meccsen, erősen megvilágítja DS helyzetét Pirlo megítélésében. Smile Smile Meg jön a kérdés, hogy miért kellett "ingyen" kölcsön adni (a fiatal, olasz, válogatott kerettag) Pellegrinit akkor?!
Vissza az elejére Go down
Tankcsapda
Segédedző
Segédedző



Posts : 1928
Join date : 2015. Sep. 01.

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-27, 22:58

Ebből látszik, hogy Pirlo teljesen kezdő edző, vannak nagyon jó elképzelései, de alapvető hibát is vétett (Cuadrado bal oldalon, Morata pár meccs után kezdőben egy Roma ellen). A Samp ellen ültek az elképzelései, minden klappolt, de most kicsit Dzekonak is köszönhetjük az 1 pontot, ezt a Romanak be kellett volna húznia. Amúgy emberhátrányban jobban játszott a csapat.
Kíváncsi leszek a következő meccsre, Napoli...ők ráadásul jól rajtoltak. Sarrit lemeccselte Gattuso mindkétszer (még ha a kupában csak tizikkel is nyertek). Jobb lett volna pár középcsapat elleni felvezető meccs, kicsit fázom a jövő hetitől. Cuadrado és a bal oldal kapcsolatát Pirlo felejtse el, akkor inkább tegye be oda De Scigliot, Cuad helye a jobbon van. Rabiot hülye volt, most Arthur meg is kapja majd a lehetőséget, aztán ha él vele, akkor Rabiot padra száműzve. Dybala kezdeni fog, ha olyan erőállapotba kerül, Moratanak viszont még nincs helye a kezdőben, de nincs ezzel semmi gond.
Vissza az elejére Go down
tjunior
Allegri jobbkeze



Posts : 3295
Join date : 2012. Nov. 06.

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-27, 22:50

2. tétmeccs edzőként és rómába kell menni, nem hálás. Túl is gondolkodta ezt a maestro, csak így pattanhatott ki a fejéből Pumukli baloldalon szerepeltetése. Ez a két fős középső középpálya nem nyerő, nem látom a bevethető játékosok bármilyen permutációját amitól ez működne.
Vissza az elejére Go down
CsT
Takaroggyon!!!
CsT


Posts : 10581
Join date : 2012. Nov. 05.

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-27, 22:47

Ez egy értékes 1 pont mert kábé 80 percig közünk nem volt ehhez a meccshez. Persze várjuk ki a végét, hátha a listás jegyzőkönyveket nem jól töltik ki megint. Smile

Hát a múlt heti pozitív kezdést egy nagyon gyenge folytatás követte.
Vissza az elejére Go down
Malloy
Segédedző
Segédedző



Posts : 2385
Join date : 2017. Feb. 01.
Age : 38
Location : Szolnok

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-27, 22:45

Kicsit sajnálom ezt a meccset, mert a Roma is 0 volt. Ha Pirlo nem keveri meg ennyire a kártyát akkor szerintem hozható meccs lett volna. De el tudom fogadni, hogy keresi a csapatát.

Juve1974 likes this post

Vissza az elejére Go down
zetterberg40
Allegri jobbkeze
zetterberg40


Posts : 4704
Join date : 2012. Nov. 05.

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-27, 22:41

Artúr jó lesz.

Joe111 likes this post

Vissza az elejére Go down
Krisz
Takaroggyon!!!



Posts : 8102
Join date : 2012. Nov. 05.
Age : 38
Location : Budapest

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-27, 22:22

Az a helyzet, hogy ez a 3. meccse a csapatnak, ez a meccs kb ilyen Marseille elleni indonéz hakni szokott lenni, a kohézió hiánya kb standard. Ezt megfejelni Cuadradoval a bal oldalon...
A másik, hogy ez az egész pressing nélkül halál, az meg nem ment túl hatékonyan.

Közben Danci és Ronci egyenlít.
Vissza az elejére Go down
fktgbr
Labdaszedő
Labdaszedő
fktgbr


Posts : 244
Join date : 2013. Oct. 01.
Age : 48
Location : Budapest

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-27, 22:22

CsT írta:
Amúgy ha Rabbi kapott sárgát a kezezésért akkor Pellegrini miért nem...?
a'szem azért,mert nem gólba tartó labda volt. Rabbi esetében ez volt,ezért a piroslap a büntető miatt degradálódott sárgává, Pelle sárgája pedig semmivé foszlott a büntető miatt.
Vissza az elejére Go down
Petike007
Segédedző
Segédedző



Posts : 2128
Join date : 2012. Nov. 06.

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-27, 22:21

tjunior írta:
A lóma balfaszsága nem változik. Nem tudom mit kellene még tennünk, hogy megnyerjék.

Be kell hozni Decsijjót. Szívesen.

bombahoppa likes this post

Vissza az elejére Go down
tjunior
Allegri jobbkeze



Posts : 3295
Join date : 2012. Nov. 06.

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-27, 22:20

A lóma balfaszsága nem változik. Nem tudom mit kellene még tennünk, hogy megnyerjék.

bombahoppa likes this post

Vissza az elejére Go down
Malloy
Segédedző
Segédedző



Posts : 2385
Join date : 2017. Feb. 01.
Age : 38
Location : Szolnok

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-27, 22:19

DC nek volt már passza ami Juve játékoshoz ment? 😐
Vissza az elejére Go down
bombahoppa
Allegri jobbkeze
bombahoppa


Posts : 3569
Join date : 2015. May. 10.
Age : 51
Location : all around You everywhere

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-27, 22:18

Maxi keze még rajta van a csapaton. Csak akkor játszunk, ha kell.

juve

_________________
a televizenyős düggönypakli

CsT likes this post

Vissza az elejére Go down
https://vote4bombahoppa.blogspot.com/
CsT
Takaroggyon!!!
CsT


Posts : 10581
Join date : 2012. Nov. 05.

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-27, 22:17

Goat. 🤘
Vissza az elejére Go down
CsT
Takaroggyon!!!
CsT


Posts : 10581
Join date : 2012. Nov. 05.

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-27, 22:15

Amúgy ha Rabbi kapott sárgát a kezezésért akkor Pellegrini miért nem...?

iBati and bombahoppa like this post

Vissza az elejére Go down
Petike007
Segédedző
Segédedző



Posts : 2128
Join date : 2012. Nov. 06.

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-27, 22:12

Nem mintha lett volna momentumunk a meccsől. Ez úgy kellett, mint üveges tótnak a hanyatt esés.
Vissza az elejére Go down
Joe111
Labdaszedő
Labdaszedő



Posts : 161
Join date : 2017. Dec. 09.

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-27, 22:11

Hat lesz mit tanulni mai meccbol
Vissza az elejére Go down
tjunior
Allegri jobbkeze



Posts : 3295
Join date : 2012. Nov. 06.

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-27, 22:11

Ez egyértelműen edzői hiba, Rabiotot rég le kellett volna cserélni.
Vissza az elejére Go down
Krisz
Takaroggyon!!!



Posts : 8102
Join date : 2012. Nov. 05.
Age : 38
Location : Budapest

AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime2020-09-27, 22:11

Kula - Benő lesz
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom





AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 Empty
TémanyitásTárgy: Re: AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1   AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1 I_icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
AS Roma - Juventus 2020.09.27. 20:45 Digi Sport 1
Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Spezia - Juventus 2020.11.01. DIGI SPORT 1
» Genoa - Juventus 2020.12.13. 18:00 Digi Sport 1
» AS Roma - Juventus 2019.05.12. 20.30 Digi 1
» Izé - Juventus 2019.10.06. 20:45 Digi Sport 1
» Juventus - Sassuolo 2021.01.10. 20:45 Digi Sport 1

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Bianconeri Blog - Forza Juventus! :: Ha Muntari gólját megadták volna! :: Serie A - Coppa Italia-
Ugrás: