Bianconeri Blog - Forza Juventus! A Bianconeri Blog saját Juventus fórumja. Szeretettel látunk minden kulturált fórumozót! |
|
| [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 | |
|
+10_DREAM_ simoon tjunior zetterberg40 LeRoi10 EsztéNégy bombahoppa Petike007 CsT s4tch 14 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Krisz Takaroggyon!!!
Posts : 8524 Join date : 2012. Nov. 05. Age : 38 Location : Budapest
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-05, 15:15 | |
| - s4tch írta:
- igen, igen, ő az! szar bíró, de nem is ez a lényeg, hanem a kettős mérce, amit a szövetség alkalmaz. napolinak kedvező hiba: semmi gond. juventusnak kedvező (?) hiba (?): eltiltjuk.
Most olvastam, hogy nem eltiltásról van szó, egyszerűen csak nem pörgették ki a nevét. Még azelőtt kirakták a bírók leosztását, mielőtt maga a VARos eset megtörtént. Az eltiltást csupán a firkászok találták ki. | |
| | | s4tch Admin
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-05, 09:44 | |
| igen, igen, ő az! szar bíró, de nem is ez a lényeg, hanem a kettős mérce, amit a szövetség alkalmaz. napolinak kedvező hiba: semmi gond. juventusnak kedvező (?) hiba (?): eltiltjuk. | |
| | | CsT Takaroggyon!!!
| | | | s4tch Admin
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-05, 08:31 | |
| doveri kap egy kis pihenőt. persze amikor a kukások meccsén nézte be mertens kezezését, annak nem volt semmi következménye. kibaszott olaszok. | |
| | | Tankcsapda Segédedző
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-04, 23:17 | |
| - EsztéNégy írta:
- Amúgy én Benatia feljavulásával és Matyi beilleszkedésével simán megnéznék egy olyan csapatot, hogy újra 4-2-3-1, a védelemben Chiello és Benatia (plusz Sandro-DS), előttük Lufifej és Matyi, aztán Costa-Dybcsi-Bernát és Higany. Biztos nem hoznánk le nullára ennyi meccset, de szerintem simán visszatérnénk a 3-as rúgott gólátlaghoz. Persze ezzel a formációval megint az a baj, hogyha egy-egy ember kiesik középről, akkor megette a fene az egészet.
Pont azért váltott Allegri, mert túl sok gólt kaptunk. Nem az egyéni teljesítményekkel volt a legfőbb probléma, hanem az, hogy nem tudtuk összerakni a védekezésünket. Benatia és Matuidi azért a formációváltásnak is köszönhetően javult fel ilyen szinten, bár Matuidi inkább ezért lehet egyáltalán kezdő. Sajnos Khedira játszatásával meg kell barátkoznunk, és plusz egy középpályással biztonságosabb az ő jelenléte is, és De Sciglio is sokat javult, így lett egy minőségi jobbhátvédünk is. Én sokkal nyugodtabb vagyok akkor, ha egy biztonságosabb formációval nagyobb eséllyel nyerjük meg a rizikós meccseket, mint hogy kockáztassuk a biztonságot a szimpatikus, sok gólt szerző formáció érdekében a hatékony védekezést. Tavaly tavasszal Allegri meg tudta oldani, hogy a Pjanic-Khedira duóval a triplázás lehetőségét megérezzük, de akkor Cuadradonak és Mandzukicnak Pjaca volt az egyetlen alternatívája - meg Sturaro és Lemina -, most viszont 86 millióért érkezett két szélső, akik kevésbé tudnak védekezni, nem tudnak annyira besegíteni, mint Mandzu vagy Cuad, de vannak is olyan jók, mint ők, vagy legalábbis mint Cuadrado. A tavalyi fél szezon különleges volt, Allegri merészet húzott, de talán kiismerték valamennyire a csapat erényeit, ez is közrejátszhatott a váltásban. Nem mondom, a középpályásokkal lehetne gazdaságosan bánni, és kicsik ellen ezt a felállást bevetni, de hiba lenne akár egy Fiorentina ellen is ezzel előrukkolni. | |
| | | kilopo Gyúró
Posts : 1080 Join date : 2012. Nov. 05. Location : Budapest
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-04, 22:07 | |
| Érdekesség (számomra): Egyetlen másik csapat sem nyerte meg kettőnél többször sorozatban a coppa-t. Jelenleg 3-nál járunk. wiki | |
| | | Krisz Takaroggyon!!!
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-04, 16:20 | |
| | |
| | | rakkenroll Vízhordó
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-04, 13:55 | |
| - CsT írta:
- Mandzu ha szar is, akkor is van egy olyan tulajdonsága ami miatt "kihagyhatatlan" ez pedig a megnyert fejpárbajok száma. Egyedül jóval többet nyert meg mint az összes többi támadójátékosunk együtt(!!).
Csak Benatia jobb nála ebben a mutatóban (átlagban). Meg persze gecire lefáraszthatja a védőt amikor egy ilyen igazi balkáni köcsöggel kell harcolni. Maxi jól forgatja a keretet, előbb-utóbb (jövőre) meg fognak cserélődni a szerepek és valszeg Bernát/Rugani kezd majd akkor amikor idén még Mandzu/Barza játszott. Marcsi régen kezdett már, kicsit összeszokatlannak tűnt és elég hamar el is fáradt, Stuani hasznos lehet még tavasszal (mondjuk a Hellas Veronának ) Nekem kifejezetten tetszik, hogy nincs most alapfelállásunk (és főleg nincs alapkezdőnk) hanem Maxi mindig pont a legjobb formában lévő / frissebb játékosokat zavarja fel a pályára. Taktikailag a 4-2-3-1 és 4-3-2-1-et is szinte tökéletesen játsszuk, de amikor néha bedobja a 3 védős rendszert azzal sincs gond, ebben szerintem világelsők vagyunk, a keret mélysége és a taktikai repertoár miatt lazán meg tudjuk oldani azt is ha hiányzik 3-4 ember anélkül, hogy a teljesítmény romlana.(Igazából már az se tűnik fel, hogy hetek óta nem Gigi véd) Ja és Matyi valami kibaszott mutáns...180 centi magas ebből 190 centi a lába, mindig és mindenhol ott van, de jó lett volna a BL döntőben.... +1 Meg az is tok jo, hogy a jatekosok nem hisztiznek folyamatosan a rotacio miatt -tetszik ahogy ezt Maxi kezeli-, hanem inkabb odateszik magukat, ha lehetoseghez jutnak. Es szinte barki kepes golt loni, kiveve persze Buffit... | |
| | | Petike007 Segédedző
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-04, 13:38 | |
| - CsT írta:
- Mandzu ha szar is, akkor is van egy olyan tulajdonsága ami miatt "kihagyhatatlan" ez pedig a megnyert fejpárbajok száma. Egyedül jóval többet nyert meg mint az összes többi támadójátékosunk együtt(!!).
Csak Benatia jobb nála ebben a mutatóban (átlagban). Meg persze gecire lefáraszthatja a védőt amikor egy ilyen igazi balkáni köcsöggel kell harcolni. Maxi jól forgatja a keretet, előbb-utóbb (jövőre) meg fognak cserélődni a szerepek és valszeg Bernát/Rugani kezd majd akkor amikor idén még Mandzu/Barza játszott. Marcsi régen kezdett már, kicsit összeszokatlannak tűnt és elég hamar el is fáradt, Stuani hasznos lehet még tavasszal (mondjuk a Hellas Veronának ) Nekem kifejezetten tetszik, hogy nincs most alapfelállásunk (és főleg nincs alapkezdőnk) hanem Maxi mindig pont a legjobb formában lévő / frissebb játékosokat zavarja fel a pályára. Taktikailag a 4-2-3-1 és 4-3-2-1-et is szinte tökéletesen játsszuk, de amikor néha bedobja a 3 védős rendszert azzal sincs gond, ebben szerintem világelsők vagyunk, a keret mélysége és a taktikai repertoár miatt lazán meg tudjuk oldani azt is ha hiányzik 3-4 ember anélkül, hogy a teljesítmény romlana.(Igazából már az se tűnik fel, hogy hetek óta nem Gigi véd) Ja és Matyi valami kibaszott mutáns...180 centi magas ebből 190 centi a lába, mindig és mindenhol ott van, de jó lett volna a BL döntőben.... Matyi tegnap -6 (azaz hat) szerelés -13 párharc, ebből 9 megnyert -1 tisztázás -2 közbeavatkozás És szerintem kétszer körbefutotta a világot Továbbá ne menjünk el FlashGordon mellett sem -6/6 csel/sikeres cselek aránya -4 kulcspassz -100% hosszú passz -8/7 párharc/megnyert -1 szerelés | |
| | | CsT Takaroggyon!!!
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-04, 13:23 | |
| Mandzu ha szar is, akkor is van egy olyan tulajdonsága ami miatt "kihagyhatatlan" ez pedig a megnyert fejpárbajok száma. Egyedül jóval többet nyert meg mint az összes többi támadójátékosunk együtt(!!). Csak Benatia jobb nála ebben a mutatóban (átlagban). Meg persze gecire lefáraszthatja a védőt amikor egy ilyen igazi balkáni köcsöggel kell harcolni. Maxi jól forgatja a keretet, előbb-utóbb (jövőre) meg fognak cserélődni a szerepek és valszeg Bernát/Rugani kezd majd akkor amikor idén még Mandzu/Barza játszott. Marcsi régen kezdett már, kicsit összeszokatlannak tűnt és elég hamar el is fáradt, Stuani hasznos lehet még tavasszal (mondjuk a Hellas Veronának ) Nekem kifejezetten tetszik, hogy nincs most alapfelállásunk (és főleg nincs alapkezdőnk) hanem Maxi mindig pont a legjobb formában lévő / frissebb játékosokat zavarja fel a pályára. Taktikailag a 4-2-3-1 és 4-3-2-1-et is szinte tökéletesen játsszuk, de amikor néha bedobja a 3 védős rendszert azzal sincs gond, ebben szerintem világelsők vagyunk, a keret mélysége és a taktikai repertoár miatt lazán meg tudjuk oldani azt is ha hiányzik 3-4 ember anélkül, hogy a teljesítmény romlana.(Igazából már az se tűnik fel, hogy hetek óta nem Gigi véd) Ja és Matyi valami kibaszott mutáns...180 centi magas ebből 190 centi a lába, mindig és mindenhol ott van, de jó lett volna a BL döntőben.... | |
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-04, 12:11 | |
| - s4tch írta:
- rugani helyzete tényleg érdekes: barza korához képest túl jó, benatia megtalálta a legjobb római formáját, chiellini meg egy állat, ha épp nem sérült, szóval csak ilyen meccseken van esélye a kezdőbe kerülni, mint a tegnapi. ez pedig nem segít, mert ahogy írjátok (és én is céloztam rá azzal, hogy meccshiányosnak neveztem), neki a meccsrutinra lenne szüksége minden áron. ezt szokták kölcsönnel megoldani, csak épp ő már ezt a részt letudta a karrierjében a hibátlan empoli-béli szezonjában. vagy el kellene adni (hülyeség), vagy várnia kell még 1-2 évet, mire barza és chiellini is kifutnak. 3 év múlva én caldara-rugani belső védő párost szeretnék, remélem, valahogy összejön.
Érdekes nyilatkozat volt, amit ha jól emlékszem, Barza papa adott. Allegri mindent monitorizál. Az edzésen nyújtott teljesítménytől kezdve, mindent. A kezdőt pedig ez alapján állítja össze. Azt nem lehet mondani, hogy keveset játszana, sem Rugany 1190 min játékperce van, ami a folyamatos rotálás mellett egyáltalán nem rossz. Allegri tetszik, hogy szisztematikusan építi fel a fiatalokat. Nem pedig bedobja őket egyből a cápák közé. Anno Dybcsit is folyamatosan építette. Rugany legnagyobb problémája, hogy egész meccsen be van szarva, és fizikálisan elnyomják. 5-10 kg izom, és egyből lennének tökök. Addig meg tessék szépen testet építeni. | |
| | | EsztéNégy Segédedző
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-04, 11:43 | |
| Amúgy én Benatia feljavulásával és Matyi beilleszkedésével simán megnéznék egy olyan csapatot, hogy újra 4-2-3-1, a védelemben Chiello és Benatia (plusz Sandro-DS), előttük Lufifej és Matyi, aztán Costa-Dybcsi-Bernát és Higany. Biztos nem hoznánk le nullára ennyi meccset, de szerintem simán visszatérnénk a 3-as rúgott gólátlaghoz. Persze ezzel a formációval megint az a baj, hogyha egy-egy ember kiesik középről, akkor megette a fene az egészet. _________________ ---- Még 10 Padoint a a kezdőbe ---- | |
| | | s4tch Admin
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-04, 11:24 | |
| rugani helyzete tényleg érdekes: barza korához képest túl jó, benatia megtalálta a legjobb római formáját, chiellini meg egy állat, ha épp nem sérült, szóval csak ilyen meccseken van esélye a kezdőbe kerülni, mint a tegnapi. ez pedig nem segít, mert ahogy írjátok (és én is céloztam rá azzal, hogy meccshiányosnak neveztem), neki a meccsrutinra lenne szüksége minden áron. ezt szokták kölcsönnel megoldani, csak épp ő már ezt a részt letudta a karrierjében a hibátlan empoli-béli szezonjában. vagy el kellene adni (hülyeség), vagy várnia kell még 1-2 évet, mire barza és chiellini is kifutnak. 3 év múlva én caldara-rugani belső védő párost szeretnék, remélem, valahogy összejön. | |
| | | zetterberg40 Allegri jobbkeze
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-04, 11:08 | |
| - Krisz írta:
Ugyanez vonatkozik Ruganira. Nála viszont bevállalni a hibákat esetleg pontvesztéseket egy befeketetés, amit meg kell hogy engedjünk magunknak, különben mit várunk? Nem csodálom hogy nem fejlődött. Emlékszem Molinaro egy év stabil lehetőség után eljutott a totál homályból az átlagosig. Meccsek nélkül nem fog menni. Adom. A folytonosság a kulcs. Ha ez nincs meg és nem játszik, ne várjunk tőle a jelenleginél többet. A szezon elején amikor zsinórban több meccsen játszott, nem volt vele gond. | |
| | | Krisz Takaroggyon!!!
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-04, 10:51 | |
| - s4tch írta:
- https://twitter.com/Bitw__10/status/948679915993477127
nyehh
amúgy a pozitívumok mellé fel lehetne sorolni néhány negatívumot is, mint pl: - mandzukic befejező emberként hónapok óta használhatatlan. szeptemberben szerzett utoljára pontokról döntő gólt, nagyjából miatta maradt 2 pont az izé elleni derbiben. a védőmunkája nagyobb segítség, mint az, amit a kapu előtt végez. imádom a csávót, tavaly szerintem ő volt a formációváltás után az mvp-nk, idén ettől jelentősen elmarad. aki higany helyett mariót szeretné középen látni, az nézesse meg magát. - marchisio fizikailag sehol sincs, így nagyjából csak csereembernek jó; ez a khedira fan club számára is érdekes infó, tuti, hogy idén sami végig marcsi előtt lesz a házi rangsorban - rugani meccshiányos, passzokban és helyezkedésben rengeteget hibázik ahhoz képest, amit tőle megszoktunk, elvárunk. emellett emberfogóként semmit sem fejlődött. barza simán jobb, ez a helyzet. - sturaro meg, hátbazmeg... öcsém 39 évesen, bő 10 kiló fölösleggel, napi doboz marlboróval is használhatóbb focista, és nem is kérne többet évi 11-12 millió eurónál. Érdekes gondolatok. Egyetértek Mandzukiccsal kapcsolatban. Az a helyzet, hogy van 4 3 echte szélsőnk, neki így szélsőként csak epizódszerep kellene hogy jusson. Ha viszont centernek nem elég, akkor ott tartunk, hogy nincs helye a csapatban. A védőmunkáját meg valahogy ki kell váltani, idén már van egy Mátyásunk, azt se lehet mondani, hogy a keret kevés hozzá. Ha mondjuk Khedira azon skilljét, teljesítményét ami a kezdőben tartja (bármi legyen is az) valaki más el tudná végezni akkor felszabadulna 1 hely és be lehetne lőni azt a formációt amire ez a keret ki lett találva. Szerintem agyfasz ha úgy nyomjuk végig a szezont hogy Costa és Bernát zömében (és alapesetben egyszerre) a padon dekkol. Marcsit fáj így látni, nem tudom hogy csak a meccshiány a probléma vagy valóban elérkezett a levezetés ideje. Mindenesetre még ezzel együtt is lehetne többet játszatni az ilyen Bologna, Crotone csapatok ellen pl. Ugyanez vonatkozik Ruganira. Nála viszont bevállalni a hibákat esetleg pontvesztéseket egy befeketetés, amit meg kell hogy engedjünk magunknak, különben mit várunk? Nem csodálom hogy nem fejlődött. Emlékszem Molinaro egy év stabil lehetőség után eljutott a totál homályból az átlagosig. Meccsek nélkül nem fog menni. Sturarot nyugodtan kölcsönadhatjuk/eladhatjuk januárban, középre túl nagy a felhozatal hogy lehetőséget kapjon, jobb bunkónak meg totál homály - ha marad és Lichti helyett őt nevezzük a BLbe akkor az hatalmas csubakka. | |
| | | tjunior Allegri jobbkeze
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-04, 10:09 | |
| Amúgy a VARnál mi a koncepció? Az mint amerikai focinál? A pályán hozott ítéletett csak akkor változtatják meg ha van az ellenkezőjéről egyértelmű képi bizonyíték? Mert valami szabályozás kellene így elég ad hoc az egész. | |
| | | s4tch Admin
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-04, 09:58 | |
| https://twitter.com/Bitw__10/status/948679915993477127 nyehh amúgy a pozitívumok mellé fel lehetne sorolni néhány negatívumot is, mint pl: - mandzukic befejező emberként hónapok óta használhatatlan. szeptemberben szerzett utoljára pontokról döntő gólt, nagyjából miatta maradt 2 pont az izé elleni derbiben. a védőmunkája nagyobb segítség, mint az, amit a kapu előtt végez. imádom a csávót, tavaly szerintem ő volt a formációváltás után az mvp-nk, idén ettől jelentősen elmarad. aki higany helyett mariót szeretné középen látni, az nézesse meg magát. - marchisio fizikailag sehol sincs, így nagyjából csak csereembernek jó; ez a khedira fan club számára is érdekes infó, tuti, hogy idén sami végig marcsi előtt lesz a házi rangsorban - rugani meccshiányos, passzokban és helyezkedésben rengeteget hibázik ahhoz képest, amit tőle megszoktunk, elvárunk. emellett emberfogóként semmit sem fejlődött. barza simán jobb, ez a helyzet. - sturaro meg, hátbazmeg... öcsém 39 évesen, bő 10 kiló fölösleggel, napi doboz marlboróval is használhatóbb focista, és nem is kérne többet évi 11-12 millió eurónál. | |
| | | CsT Takaroggyon!!!
| | | | LeRoi10 Segédedző
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-04, 01:36 | |
| Látjátok, Khedira szerel, erre meg Olaszország teljes fodballtársadalma erről beszél Kicsire nem adja. | |
| | | CsT Takaroggyon!!!
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-03, 22:59 | |
| | |
| | | simoon Segédedző
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-03, 22:51 | |
| - s4tch írta:
- fault volt ez, nem szabadott volna megadni a gólt.
most tobbszor latva az utolsot igen am ezt a labdat ertem el elobb dolgot akkor is utalom | |
| | | s4tch Admin
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-03, 22:45 | |
| fault volt ez, nem szabadott volna megadni a gólt. | |
| | | simoon Segédedző
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-03, 22:26 | |
| - zetterberg40 írta:
- Röhej ez a VAR.
és nem, ezen az utcsó visszajátszásom latszik amint Kebab elpöcköli a labdát elsőre az más kérdés, hogy utána/közben viszi a lábat (szerintem ha ilyenkor szabálytalanság lenne minden esetben, tisztább lenne a foci) | |
| | | LeRoi10 Segédedző
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-03, 22:21 | |
| Mandzukic a gólja ellenére ma nagyon dekoncentrált volt. Bár centerként belefér, hogy csak egy gólt tesz hozzá a játékhoz. Higany úgy néz ki nagyon bírja a sorozatterhelést, vagy Allegri játékban akarja tartani, különben teljesen értelmetlen a behozatala. | |
| | | LeRoi10 Segédedző
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-03, 22:15 | |
| Nem tudom Lichti miért érzi azt, hogy ezekre a faszságokra szükség van... Nem elég, hogy 20 kamerával veszik a meccset idén már ez a szar VAR is van. | |
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-03, 22:13 | |
| Akkor végülis egy labdaszerzésből lőttünk gólt _________________ ---- Még 10 Padoint a a kezdőbe ---- | |
| | | zetterberg40 Allegri jobbkeze
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-03, 22:12 | |
| | |
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-03, 22:10 | |
| - EsztéNégy írta:
- Marchisio mai teljesítményét látván sem indokolt őt várni a kezdőbe Kebab helyett... a török legalább hasznosan láthatatlan...
Kebab szerel | |
| | | CsT Takaroggyon!!!
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-03, 22:02 | |
| | |
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 2018-01-03, 22:00 | |
| Marchisio mai teljesítményét látván sem indokolt őt várni a kezdőbe Kebab helyett... a török legalább hasznosan láthatatlan... _________________ ---- Még 10 Padoint a a kezdőbe ---- | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 | |
| |
| | | | [Coppa] Juventus - Torino, 2018.01.03. 20:45 Digi1 | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|