Bianconeri Blog - Forza Juventus! A Bianconeri Blog saját Juventus fórumja. Szeretettel látunk minden kulturált fórumozót! |
|
| Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 | |
|
+12Krisz simoon _DREAM_ EsztéNégy Malloy bombahoppa LeRoi10 tjunior zetterberg40 Petike007 Tankcsapda CsT 16 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Tankcsapda Segédedző
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 2018-12-30, 14:46 | |
| - Krisz írta:
A 4231 stabilitása nem a szélsőktől függ, hanem a középpályásoktól, a támadó részleg szerepvállalása másodlagos. Illetve fontos dolog a komplett csapat alapvető stratégiája és a feladatkörök. Pl a mostanában leghatékonyabb 4231et a Liverpool nyomja, ahol a széleken Mané és Shaqira nem egy védőgéniusz. Arról beszélünk, hogy megy a gegenpress, tehát inkább passzív a védekezés. Na most Costanak és Roncinak is meg lehet mondani, hogy szaladgáljon többet labda nélkül (ahogy Mario és Dybala teszi) és akkor itt jön képbe a két középpályás, akiknek aktív szerepet kell vállalniuk, akár proaktív akár reaktív focit játszunk. Matuidi ehhez szerintem kevés, legalábbis tavaly ez nem működött, Can fizikálisan alkalmas kéne hogy legyen, a kérdés hogy emellé mennyire mozog okosan (és zárja a passzsávokat). Szerintem Pjanic alkalmas arra hogy a kreatív kptól elvárható védekezés mennyiséget hozzá tegye, ezt már több meccsen bizonyította idén. Ez persze eléggé mellékvágány, mert idén gyakorlatilag csak 3 kpval játszottunk, illetve a legjobban teljesítő kp eddig talán Bentancur akinek max Pjanic posztján van helye a 4231ben. Az viszont talán elmondható, hogy gördülékenyebb és "szebb" játékot játszunk 4231ben, ami azt jelenti, hogy Dybala jobban illik ebbe, illetve elől jobban ki lehet osztani hogy ki hol van és mit csinál.
Amin érdemes elgondolkodni, hogy a triplázó Real kerete alkalmas volt mind proaktív mind reaktív focira akár csere nélkül is, ez szerintem nagyban hozzájárult az eredményekhez. Szerintem a mi keretünk is ilyen, egyedül a középpálya a kérdőjel, de az kérdőjel bármelyik felfogásban és felállásban.
Azzal zárnám, hogy nekem most Allegrivel az a bajom, hogy olyannak tűnik mint aki nem tudna dönteni hogy milyen irányba vigye a felfogást és a taktikát. Tavaly meg előtte azért látszott hogy nagy vonalakban mit szeretne csinálni még ha a felállás és feladatkörök nem is volt fix/letisztulva, idén meg játszottunk már mindenféle felfogásban és felállásban viszont ezek nem tudatosnak (ellenfélhez igazodónak) tűntek, inkább csak keresgélésnek, próbalgatásnak. Ettől függetlenül meghágtuk Italiat és Európát, ez a keret erősségét bizonyítja, szóval szerintem mindenképp optimistának kell maradni, mert ennek a feladatnak a megoldására Allegri a legalkalmasabb ember. Hát igen, Klopp a gegenpressing királya, tényleg hatékony a Pool abban a felállásban, de ő ezt már Dortmundban is sikerre vitte. Csak azért nem árt elfelejteni, hogy a támadónégyesükben talán Firmino a leglassabb, aki azért nem csigatempójú, illetve a középpályára legalább négy játékosuk van, akik megadják azt a stabilitást és persze futómennyiséget is, ami mellett Klopp bátorkodhat a négy klasszisát egyszerre elől betenni a kezdőbe. Ez nálunk nem igazán van meg. Mandzukic és Dybala inkább a munkabírásukkal, mintsem a gyorsaságukkal lehetnének alkalmasak erre az intenzív letámadós focira, Ronaldo meg 90 percen keresztül nem bírná, lehet akármilyen fizikuma. Ettől függetlenül elől még meg is lennénk, mert Bernardeschi és - ha felépülne kicsit gyorsabban - Cuadrado is megugraná az ehhez szükséges szintet, de a középpályán nincsenek elegen erre a feladatra. De a középpálya kevés ehhez sajnos. Pjanicnak nincs meg az a fizikum, amivel hatékonyan tudna ebben a stílusban játszani. Azt vettem észre, hogy Allegri ebben a szezonban kifejezetten mintának veszi a triplázó Realt. A 4-3-1-2-t eleve kedvelte, de úgy látszik, hogy sikerült kiismernie a Zidane-féle taktikát, és alkalmazza is. Beadásokra építkezik, a szélső hátvédek aktívabbak, fizikális játékot érvényesít, a középpályán egyvalaki irányít (csak inkább mélyebbről, középre húzódva), és lenne két igen komoly munkabírású játékos mellette. Dybala nagyjából Isco szerepét vette át, nyilván egyénre szabottan hangolva, elől Ronaldo mellett egy nem annyira gólvágó, mint harcos kilences játszik (aki ráadásul jobb, mint Benzema). Nyilván elsősorban Ronaldora lett kitalálva a formáció, Dybalanak le kellett mondani néhány gólról, de láthatóan működőképes a rendszer. Nem szép játék, de eredményes. Én pont ellentétesen gondolom Allegrit, mint te, én ezt tavaly éreztem vele kapcsolatban elég sokáig. Előtte a 4-2-3-1 bevált, félt változtatni, aztán mire végérvényesen berakta a plusz középpályást, háromgólos hátrányban voltunk a negyeddöntőben. Most inkább azt látom, hogy van ez a 4-3-1-2 alapnak, de ha rotál, akkor változtat ezen, valamint tesztelget egyéb formációkat is, hogy adott helyzetben hogyan működnek. Azt konkrétan lenyilatkozta, hogy a Dybala-Ronaldo-Mandzukic hármas előre az alap, velük akarja megvalósítani a szezonbeli célokat, persze ez nem zárja ki a 4-2-3-1-et sem. | |
| | | Krisz Takaroggyon!!!
Posts : 8532 Join date : 2012. Nov. 05. Age : 38 Location : Budapest
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 2018-12-30, 07:35 | |
| - Tankcsapda írta:
Jó lenne 4-2-3-1-et látni komolyabb meccseken is, de tartok tőle, hogy nem tudunk két olyan középpályást felrakni a pályára, akivel ez könnyen megvalósítható lenne. Bő másfél éve azért lehetett sikeres, mert a két szélen Cuadrado és Mandzukic játszott, akik elég rendesen be tudtak segíteni a védekezésben. Most Mandzu kezdő, de Cuadrado megsérült, és nem is nagyon fog ő tavasszal komoly meccseken lehetőséget kapni szerintem. Costa egyáltalán nem tud védekezni, Bernardeschi éppen tud valamelyest, vele esetleg megoldható lenne a hiánypótlás. Viszont akkor, amikor fél órán belül gólt kell lőni a sikerhez, simán jó lehet a felállás egy durva pressinggel fűszerezve. Mandzukic ebben - is - a legjobb, Dybala nagyon beletanult, Ronaldo meg befejezheti a végén. De a baj a középpályán van inkább. Pjanic irányítana, mellette ott van ugye Matuidi, de magában kevés, Bentancur megint nem elég fizikálisan, Khedirat megindokoltad, miért nem. Szerintem ez csak egy Can-Matuidi párossal lenne működőképes, akik elegendő erőt is bele tudnak tenni a játékukba ahhoz, hogy elől egy piszok erős négyes szétkapja a védelmeket. Esetleg ha Cancelot feltolnák a középpályára, úgy megoldható lenne a védekezésbeli hiány. Ne felejtsük el, olasz csapat olasz edzővel, láthatóan a fő hangsúly a biztos védekezésen van, ez nem fog változni tavasszal sem. Én továbbra is a háromfős középpályát támogatom, de kicsit lehetne támadóbb szellemű, mert kb. Matuidi a leghatékonyabb támadásban, és ez azért nem a legpozitívabb leírás.
Az a baj, hogy a kapusposzt mindig is bizalmi poszt lesz, így a versenyeztetésnek egy szezonban kb. október végéig van értelme, utána már a kapusteljesítmény rovására is mehet a dolog. Értem a logikádat, de egyrészt ha Szczesny a mostani szintjét hozza, akkor Perinnek nagyon össze kell szednie magát, illetve van egy olyan érzésem, hogy ha nem is a következő nyáron, de 2020-ban ide robbantani akarnak Agnelliék, és a De Gea-Oblak-Donnarumma trió közül valakit leigazolnak. Egyébként őszintén szólva Szczesny tökéletesen megfelel a csapatnak. Nem egy iszonyatosan nagy klasszis, de alapvetően megbízható, és nem majrézik a fontosabb meccseken. A Real Navasszal nyert BL-eket, és bár jobb valamivel, de ő sem az a top 3 kategóriás hálóőr. Én bírom a lengyelt, eddig hozta, amit kellett, legyen legalább ilyen jó a későbbiekben is, vagy picit még pakoljon rá, és lássuk a római verzióját. A 4231 stabilitása nem a szélsőktől függ, hanem a középpályásoktól, a támadó részleg szerepvállalása másodlagos. Illetve fontos dolog a komplett csapat alapvető stratégiája és a feladatkörök. Pl a mostanában leghatékonyabb 4231et a Liverpool nyomja, ahol a széleken Mané és Shaqira nem egy védőgéniusz. Arról beszélünk, hogy megy a gegenpress, tehát inkább passzív a védekezés. Na most Costanak és Roncinak is meg lehet mondani, hogy szaladgáljon többet labda nélkül (ahogy Mario és Dybala teszi) és akkor itt jön képbe a két középpályás, akiknek aktív szerepet kell vállalniuk, akár proaktív akár reaktív focit játszunk. Matuidi ehhez szerintem kevés, legalábbis tavaly ez nem működött, Can fizikálisan alkalmas kéne hogy legyen, a kérdés hogy emellé mennyire mozog okosan (és zárja a passzsávokat). Szerintem Pjanic alkalmas arra hogy a kreatív kptól elvárható védekezés mennyiséget hozzá tegye, ezt már több meccsen bizonyította idén. Ez persze eléggé mellékvágány, mert idén gyakorlatilag csak 3 kpval játszottunk, illetve a legjobban teljesítő kp eddig talán Bentancur akinek max Pjanic posztján van helye a 4231ben. Az viszont talán elmondható, hogy gördülékenyebb és "szebb" játékot játszunk 4231ben, ami azt jelenti, hogy Dybala jobban illik ebbe, illetve elől jobban ki lehet osztani hogy ki hol van és mit csinál. Amin érdemes elgondolkodni, hogy a triplázó Real kerete alkalmas volt mind proaktív mind reaktív focira akár csere nélkül is, ez szerintem nagyban hozzájárult az eredményekhez. Szerintem a mi keretünk is ilyen, egyedül a középpálya a kérdőjel, de az kérdőjel bármelyik felfogásban és felállásban. Azzal zárnám, hogy nekem most Allegrivel az a bajom, hogy olyannak tűnik mint aki nem tudna dönteni hogy milyen irányba vigye a felfogást és a taktikát. Tavaly meg előtte azért látszott hogy nagy vonalakban mit szeretne csinálni még ha a felállás és feladatkörök nem is volt fix/letisztulva, idén meg játszottunk már mindenféle felfogásban és felállásban viszont ezek nem tudatosnak (ellenfélhez igazodónak) tűntek, inkább csak keresgélésnek, próbalgatásnak. Ettől függetlenül meghágtuk Italiat és Európát, ez a keret erősségét bizonyítja, szóval szerintem mindenképp optimistának kell maradni, mert ennek a feladatnak a megoldására Allegri a legalkalmasabb ember. | |
| | | Tankcsapda Segédedző
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 2018-12-29, 22:23 | |
| - Krisz írta:
- Perin nekem Csecs kategória, ami nem Buffon kategória ugyebár, szóval nem elfogultságból mondom, de Csecsnek volt vagy 3-4 ugyanilyen meccse idén. Az biztos hogy jót tett neki, hogy egy fostalicska meccs után nem a hasonló képességű Perin kezdett egyből. Ugyanúgy Perinnek is kellenek a meccsek meg a bizalom. Én azt is megértem, hogy tavaly Csecs beletanult a csapat játékába, magába szívta a mentalitást, ez még hiányzik Perinnek. Viszont jövőre egyenrangú versenyt hirdetnék, különben nem látom értelmét ennek a felállásnak, hogy van 2 átlagon felüli de nem szűk elit kapusunk.
A meccsen tetszett Desci, Szandi - alapból a full védelem, Dybala. Amúgy az a 4231 féleség is fasza volt a végén, csak le kell tisztulnia - volt hogy Koszta meg Dybala egymásban esett el majdnem, illetve itt nagyon kell hogy a két kp topon legyen viszont Imre baromira fogalmatlanul kóválygott. Az Atletico baromi fizikális játékában egyrészt nagyon kell az a harcosság amit pl Dybala nyomott, illetve az egyéni párharcok dominálása. Baromira nem fog beleférni egy Khedira féle alibijáték. Jó lenne 4-2-3-1-et látni komolyabb meccseken is, de tartok tőle, hogy nem tudunk két olyan középpályást felrakni a pályára, akivel ez könnyen megvalósítható lenne. Bő másfél éve azért lehetett sikeres, mert a két szélen Cuadrado és Mandzukic játszott, akik elég rendesen be tudtak segíteni a védekezésben. Most Mandzu kezdő, de Cuadrado megsérült, és nem is nagyon fog ő tavasszal komoly meccseken lehetőséget kapni szerintem. Costa egyáltalán nem tud védekezni, Bernardeschi éppen tud valamelyest, vele esetleg megoldható lenne a hiánypótlás. Viszont akkor, amikor fél órán belül gólt kell lőni a sikerhez, simán jó lehet a felállás egy durva pressinggel fűszerezve. Mandzukic ebben - is - a legjobb, Dybala nagyon beletanult, Ronaldo meg befejezheti a végén. De a baj a középpályán van inkább. Pjanic irányítana, mellette ott van ugye Matuidi, de magában kevés, Bentancur megint nem elég fizikálisan, Khedirat megindokoltad, miért nem. Szerintem ez csak egy Can-Matuidi párossal lenne működőképes, akik elegendő erőt is bele tudnak tenni a játékukba ahhoz, hogy elől egy piszok erős négyes szétkapja a védelmeket. Esetleg ha Cancelot feltolnák a középpályára, úgy megoldható lenne a védekezésbeli hiány. Ne felejtsük el, olasz csapat olasz edzővel, láthatóan a fő hangsúly a biztos védekezésen van, ez nem fog változni tavasszal sem. Én továbbra is a háromfős középpályát támogatom, de kicsit lehetne támadóbb szellemű, mert kb. Matuidi a leghatékonyabb támadásban, és ez azért nem a legpozitívabb leírás. Az a baj, hogy a kapusposzt mindig is bizalmi poszt lesz, így a versenyeztetésnek egy szezonban kb. október végéig van értelme, utána már a kapusteljesítmény rovására is mehet a dolog. Értem a logikádat, de egyrészt ha Szczesny a mostani szintjét hozza, akkor Perinnek nagyon össze kell szednie magát, illetve van egy olyan érzésem, hogy ha nem is a következő nyáron, de 2020-ban ide robbantani akarnak Agnelliék, és a De Gea-Oblak-Donnarumma trió közül valakit leigazolnak. Egyébként őszintén szólva Szczesny tökéletesen megfelel a csapatnak. Nem egy iszonyatosan nagy klasszis, de alapvetően megbízható, és nem majrézik a fontosabb meccseken. A Real Navasszal nyert BL-eket, és bár jobb valamivel, de ő sem az a top 3 kategóriás hálóőr. Én bírom a lengyelt, eddig hozta, amit kellett, legyen legalább ilyen jó a későbbiekben is, vagy picit még pakoljon rá, és lássuk a római verzióját. | |
| | | Krisz Takaroggyon!!!
Posts : 8532 Join date : 2012. Nov. 05. Age : 38 Location : Budapest
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 2018-12-29, 21:17 | |
| Perin nekem Csecs kategória, ami nem Buffon kategória ugyebár, szóval nem elfogultságból mondom, de Csecsnek volt vagy 3-4 ugyanilyen meccse idén. Az biztos hogy jót tett neki, hogy egy fostalicska meccs után nem a hasonló képességű Perin kezdett egyből. Ugyanúgy Perinnek is kellenek a meccsek meg a bizalom. Én azt is megértem, hogy tavaly Csecs beletanult a csapat játékába, magába szívta a mentalitást, ez még hiányzik Perinnek. Viszont jövőre egyenrangú versenyt hirdetnék, különben nem látom értelmét ennek a felállásnak, hogy van 2 átlagon felüli de nem szűk elit kapusunk.
A meccsen tetszett Desci, Szandi - alapból a full védelem, Dybala. Amúgy az a 4231 féleség is fasza volt a végén, csak le kell tisztulnia - volt hogy Koszta meg Dybala egymásban esett el majdnem, illetve itt nagyon kell hogy a két kp topon legyen viszont Imre baromira fogalmatlanul kóválygott. Az Atletico baromi fizikális játékában egyrészt nagyon kell az a harcosság amit pl Dybala nyomott, illetve az egyéni párharcok dominálása. Baromira nem fog beleférni egy Khedira féle alibijáték. | |
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 2018-12-29, 19:13 | |
| Persze, hogy nem rossz a VAR, a színészkedések és a szabálytalanságok visszább fognak esni, illetve már folyamatban van. De most komolyan, a jelenlegi rendszer alapján körülbelül csak az nem kezezik, akinek levágják a karját. Mert itt kétszer is olyan marhaságra fújtak büntetőt, hogy az valami hihetetlen, a videóbíró előtt erre 100-ból egyszer került sor. Olyan alig volt, hogy leszorított kéz esetén, vagy párharcnál a labdának a kar valamelyik részére esésekor tizenegyest fújjanak be. Már a VB-n is tördelték minden idióta visszanézéssel a játékot, és olyanokra fújtak be büntetőt, amik mondjuk ennyire nem voltak felháborítóak, de még simán a "mehet tovább" kategóriát képezték. A leszorított kéz az már elég régóta nem vita tárgya, hova menjen a védekező játékos a labda elől, hogy még véletlenül se érje el a gyorsan érkező labda a karjának bármelyik pontját? Én úgy gondolom, hogy csak azt kellene befújni, amikor megállapítható, hogy a játékos nem tett meg minden tőle telhetőt azért, hogy a normális védekezésen belül ne érjen kézzel a labdához. Ennek a kereteit érdemes lenne az illetékeseknek kimunkálni, mert ez így nevetséges, még az is jobb volt, amikor utólag lehetett anyázni a sporikat azért, mert hibáztak valamit. | |
| | | CsT Takaroggyon!!!
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 2018-12-29, 18:24 | |
| Nem a VAR rossz, hanem a szabály nem egyértelmű. Vagy minden kéz legyen szabálytalan vagy csak a szándékos, ez a köztes állapot, "természetes testhelyzet", "leszorított" ....stb dolgok mindig vitathatóak. | |
| | | Petike007 Segédedző
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 2018-12-29, 17:11 | |
| - tjunior írta:
A leshez az én tudásom szerint nem kell előrepassz. Azon el lehet vitatkozni, hogy a Samp játékos mit művelt. Szerintem szándékos passz volt csak ilyen bénán sikerült, így meg Saponara lesen volt. A VAR rendszer leganagyobb gyengéje, hogy most boldog boldogtalan bíró ezt nézi, hogy védje a seggét. A jelenlegi formában nem működik jól. Az amcsi Major sportokban van X lehetőséget, vagy teniszben a sólyomszemmel. Véleméynem szerint itt is az működhetne megfelelően. Így megöli a játék élvezeti faktorát. Saponara mekkora dugót akasztott, amit elvettek tőle, és még begyűjtött egy sárgát is. Csóri kajak sajnáltam. Perin nagyon nem volt magabiztos. Azt a gólt ő balfaszkodta össze. Jár neki a faszkorbács. Viszont a másik oldalon a csikónk az egy lepkét leszámítva parádésan védett. | |
| | | tjunior Allegri jobbkeze
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 2018-12-29, 15:22 | |
| - Tankcsapda írta:
- Azt sem igazán értem, hogy miért annulálták az egyenlítő gólt, mert ott sem (szándékos) kezezés, sem leshelyzetet eredményező előrepassz nem volt, vagy én néztem valamit félre.
A leshez az én tudásom szerint nem kell előrepassz. Azon el lehet vitatkozni, hogy a Samp játékos mit művelt. Szerintem szándékos passz volt csak ilyen bénán sikerült, így meg Saponara lesen volt. | |
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 2018-12-29, 15:15 | |
| Ezen a meccsen a bíró egyetlen értelmes ítélete az volt, hogy Ronaldo első gólját megadta. Cannak a karjára esett a labda, semmilyen mozdulata nem irányult kezezésre, a mi büntetőnk meg vicc, talán még kéz sem volt, és leszorított kézre egyébként sem szokás büntetőt fújni. Azt sem igazán értem, hogy miért annulálták az egyenlítő gólt, mert ott sem (szándékos) kezezés, sem leshelyzetet eredményező előrepassz nem volt, vagy én néztem valamit félre. A csapat megérdemelte volna a pontvesztést, de örüljünk a sikernek, és hogy legalább kilencpontos előnnyel fogunk pihenni. A Samp elég erősnek tűnik, Giampaoloval jól járt volna a Milan 2,5 éve, amikor ő is szóba került náluk, bár lehet, hogy ami késik, nem múlik, mert Gattusot ugyan megerősítették most a pozíciójában, de ha nem érik el a 4. helyet, akkor a következő szezonra új szakember után néznek, az biztos.
A mutatott játék nem volt szívderítő látvány (bár nem tudtam 90 percen át követni). Féltávnál kb. az alábbiakat vontam le:
- Szczesny nem véletlenül kapott bizalmat Maxitól. Perinnel kapcsolatban igazából csak a mai meccs lehet igazán releváns e tekintetben, de a lengyel jobban uralja a "területét", magabiztosabbnak tűnik. Az egy dolog, hogy majdnem összehozta az egyenlítést, ez benne van a pakliban, mintha Buffon nem követett volna el soha hasonló hibát, de kapusposzton - kicsit sajnos - nem olasz utódja lesz a következő 1-2 szezonban Buffonnak. - A védelem kezd összeállni. Itt Allegri nagyjából meghatározta a kezdő négyest, ami egyetlen helyen kérdéses lehet, ez a jobbhátvéd pozíció. Ha hozzávesszük, hogy Canceloért sokat adtunk ki, talán ő volt a legjobb vétel a nyáron, úgy nem igazán, viszont tudvalevő, hogy De Sciglio nagy kedvence Allegrinek, és szerencsére egyébként bizonyítja is az idehozalatának értelmét. Talán a legfontosabb BL-meccseken nem, de egyébként nyugodt szívvel be lehet dobni komolyabb meccsekre is. Rugani 3. számú védővé lépett elő, de ennél feljebb nem érhet jelenleg. - A középpályán vannak problémák. Pjanic árnyéka önmagának, de így is 90 százalékos passzpontossággal operál. Pedig jól indult a szezonban, pl. a Valencia elleni duplájára emlékezhetünk. Az ő javulása kulcskérdés, akár a BL is múlhat ezen. Kellemes meglepetés Bentancur, aki remélhetőleg nálunk érik klasszissá. A két német sokat sérült, így nagyon nem volt kérdés, hogy melyik három középpályás lesz ősszel alapember, Matuidi elfáradt a végére, de jól játszott a maga korlátain belül, Cannak viszont simán odaadnám a helyét, ha február közepére felépíti magát a német. Khedira meg Khedira, ő megmagyarázhatatlan módon alapember, ha nem sérült sokat. Mindenesetre jó lett volna néha egy Marchisio, aki gyengébb ellenfelek ellen Pjanicot tehermentesítette volna, főleg tavasszal lett volna jó. Új ember valószínűleg nem fog érkezni, hacsak Allegri nem kér egy hatodikat (Sturaro felkészül...). - Elől alapvetően kellemes gondok vannak. Adott egy Ronaldo, aki láthatóan a többiek mentalitására is pozitív hatással van, nem mellesleg attól nem majrézhatunk, hogy fontos meccseken betojna. Adott egy Mandzukic, aki a maga stílusával pótolhatatlan. Ő valószínűleg a világ legjobb defensive forwardja, de Ronaldo mellett a kapu előtt is magabiztosabb, már hárommal többet lőtt a bajnokságban, mint tavaly. Láthatóan a kémia közöttük működik, Dybala és Ronaldo között még nem, de az utóbbi időszakban Dybala is elkezdett pozitív irányba elmozdulni. Továbbra is tartom, hogy különösen az olasz bajnokságban a védelmek széthúzására időnként jobb lenne egy Costa vagy egy Bernardeschi, de igaz, ami igaz, Dybala munkabírásban rengeteget fejlődött. Kicsit a gólok számának rovására megy ugyan, de hasznos tagja a csapatnak. De a rotáció nagyon fontos, és kell, hogy pihenjen tavasszal. - Maga a játék semmitmondó, szinte észrevehetetlenül irányítjuk sokszor a meccseket. Ez még jól jöhet, mert tetszik, nem tetszik, a BL-ellenfelek a legtöbb meccsünk alapján nem tudnak kiigazodni rajtunk. Három meccsből indulhatnak ki, a Valencia és a ManU elleni idegenbeli, valamint a Napoli elleni találkozókból, amelyeken többnyire jól játszottunk, és ott megmutatkozhat, hogy Allegri mit akar kihozni tavasszal. Illetve a Zinter elleni második félidő, a pressing ott valami elképesztően intenzív volt. Kb. ennyi, ehhez képest több ellenfelünk sok alapot adott a felkészüléshez. Atletico-meccset nem igazán láttam egészben, de Simeonenak nem sikerült a támadófocira való átmenet, így sok taktikai választása nincs, fel lehet készülni belőlük. Én továbbra is a BL-sikert abszolút elérhetőnek látom, sőt hovatovább esélyesei vagyunk (a Barcaval), ragadjuk meg a lehetőséget. | |
| | | bombahoppa Allegri jobbkeze
Posts : 3716 Join date : 2015. May. 10. Age : 51 Location : all around You everywhere
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 2018-12-29, 15:15 | |
| Őszintén, de elfogultan. Focihoz nem értve. Rész(l)eges elemzés: Peron: lehet kell neki a meccs, de ilyen áron? Bonucci: ma nem hibázott, tetszik az új mezszáma. Cselló: az első félidőben amikor felkalandozott, nem is volt rossz. Quadradó helyett próbáltuk? Khedira: hozta a sztandardot. Douglas Costa: a végén megint gyors volt, de még mindig hülye. Dybala: nem tudom, mit játszott, de nagyot ment. De Sciglio: Bakker, ha ekkorákat fejlődik, a következő 10 évre pipa a posztja. Pjancsi:? Márió: szuperhős. Ki emlékszik a második félidőben hogy fűzte be a partvonal mellett az ellent? Még most is visszhangzik a kacagásom. CR7: csak le ne sérüljön, félek elkapja az Allegri féle öt-hat hetes láz, tegyétek a szívetekre a kezeteket, hol lennénk nélküle? Tudom, Pirlot is pótolta a csapat, de nem akarom kipróbálni. Csapat: ha az ellen visszaáll, vagy hátrányban, vagy döntetlenben vagyunk, akkor egész nézhető. VAR: no komment.
Este pálinkáznom kell. Kevés már a prosztata a hosszú éjszakákra. _________________ a televizenyős düggönypakli
A hozzászólást bombahoppa összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2018-12-29, 15:18-kor. | |
| | | CsT Takaroggyon!!!
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 2018-12-29, 14:45 | |
| Perin a kijöveteleknél egy 10 éves kislány magabiztosságával rendelkezik, 10 fontos meccsből én 10-szer Csecs-et tenném a kezdőbe! Ruganin látszik a meccshiány de őszintén szólva simán hozza a idei teljesítményét. Can a második félidőre azért jobban belejött, de iszonyú darabos a mozgása. Aki megmondja Dybala ma milyen poszton játszott azt befizetem egy faszkorbácsra.
A hozzászólást CsT összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2018-12-29, 16:53-kor. | |
Posts : 3716 Join date : 2015. May. 10. Age : 51 Location : all around You everywhere
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 2018-12-29, 14:43 | |
| Biankáról hozom át, Nektek mit hozott a varácsony? _________________ a televizenyős düggönypakli
| |
| | | sneco7 Gyúró
Posts : 737 Join date : 2014. May. 01. Age : 37 Location : Tevel
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 2018-12-29, 14:41 | |
| - Malloy írta:
- A 92.perces hülyeségtől eltekintve is roppant gyenge és bizonytalan volt Perin. Ha megnézitek minden szögletnél, beívelésnél összesz@rta magát.
Hát igen, a magabiztosság az amit nem lehet edzésen összeszedni. | |
| | | Malloy Segédedző
Posts : 2488 Join date : 2017. Feb. 01. Age : 39 Location : Szolnok
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 2018-12-29, 14:36 | |
| A 92.perces hülyeségtől eltekintve is roppant gyenge és bizonytalan volt Perin. Ha megnézitek minden szögletnél, beívelésnél összesz@rta magát. | |
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 2018-12-29, 14:33 | |
| - sneco7 írta:
Azon csak én dobtam el az agyam,hogy próbált a Digis hülye egyből belekötni az ítéletbe, hogy szándékos volt-e Defrel passza a lesnél? Nem. _________________ a televizenyős düggönypakli
| |
| | | sneco7 Gyúró
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 2018-12-29, 14:33 | |
| - EsztéNégy írta:
Szerintem inkább az a jogos kérdés, hogy nem-e ellenféltől kapott labda, mert eléggé Szandi kanalazta oda középre a lasztit Az tuti,hogy Defrel belekapott és úgy ment a labda középre. | |
| | | tjunior Allegri jobbkeze
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 2018-12-29, 14:32 | |
| A piros lapot hiányoltam, mert amúgy volt ma minden. | |
| | | simoon Segédedző
| meccsek óta brutál melót tol ma már lövésekre is jutott ereje, csak a gól hiányzott - EsztéNégy írta:
- Dybusz letámadása a 98. percben?
| |
| | | EsztéNégy Segédedző
| - sneco7 írta:
Azon csak én dobtam el az agyam,hogy próbált a Digis hülye egyből belekötni az ítéletbe, hogy szándékos volt-e Defrel passza a lesnél? Szerintem inkább az a jogos kérdés, hogy nem-e ellenféltől kapott labda, mert eléggé Szandi kanalazta oda középre a lasztit _________________ ---- Még 10 Padoint a a kezdőbe ---- | |
| | | Malloy Segédedző
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 2018-12-29, 14:31 | |
| - sneco7 írta:
Azon csak én dobtam el az agyam,hogy próbált a Digis hülye egyből belekötni az ítéletbe, hogy szándékos volt-e Defrel passza a lesnél? Köztudott, hogy csak akkor van les, ha szándékosan passzol oda... | |
| | | CsT Takaroggyon!!!
| | | | simoon Segédedző
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 2018-12-29, 14:30 | |
| elcseszett egy meccs volt ez kéremszépen | |
| | | sneco7 Gyúró
| | | | laac Labdaszedő
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 2018-12-29, 14:29 | |
| ez a VAR többet ront mint használ a focinak!!!Sőt még segíti a tipp-mix csalókat!! _________________ Forza JUVE&Heja SVERIGE!!!!
| |
| | | EsztéNégy Segédedző
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 2018-12-29, 14:28 | |
| Dybusz letámadása a 98. percben? _________________ ---- Még 10 Padoint a a kezdőbe ---- | |
| | | Petike007 Segédedző
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 2018-12-29, 14:28 | |
| - CsT írta:
- Var
Ő volt ma a legjobbunk. Nem vitás | |
| | | CsT Takaroggyon!!!
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 2018-12-29, 14:25 | |
| Var | |
| | | simoon Segédedző
| giga - Malloy írta:
- Ekkora mákot
| |
| Faszkomédia _________________ a televizenyős düggönypakli
A hozzászólást bombahoppa összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2018-12-29, 14:25-kor. | |
| | | Malloy Segédedző
| | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 | |
| |
| | | | Juventus - Sampdoria 2018.12.29 12:30 Digi1 | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|