Bianconeri Blog - Forza Juventus!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bianconeri Blog - Forza Juventus!

A Bianconeri Blog saját Juventus fórumja. Szeretettel látunk minden kulturált fórumozót!

KezdőlapLegutóbbi képekKeresésRegisztrációBelépés

[Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.

Go down 
+14
Juve=scudetto
DartagnanX
Krisz
juventute
kdavid86
Joseph Ducreux
CsT
s4tch
enzogigi
juve 1974
exchaby
cortamelasombra
kilopo
zetterberg40
18 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
SzerzőÜzenet
Krisz
Takaroggyon!!!

[Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-23, 00:49

jackie_d írta:

közhely1: a bravúrt nem lehet elvárni
marco a meccse elejei baki után vállalható volt, a gólért nehéz hibáztatni
buffon val'szeg nem lép ki vuc mögé, de ők minden héten együtt játszanak, úgy könnyebb érezni a társakat
csak azért mert a másik oldalon repkedett a kapus nem kell mindenáron hibáztatni a miénket

közhely2: a jó kapusnak tiszta a meze (sz'al elsősorban nem a bravúr számít)
bővebben azt jelenti, hogy a védőket jól irányítva/együttműködve kell a legjobb esélyt adó szituációra redukálni
buffon ebben verhetetlen (nyilván normális védők is kellenek)
marchetti jól mozog, jó reflexei is vannak, de a vezetőt valahogy nem látom benne
sza'l jó a gyerek de nem egy kategória gigivel

Ezekkel nem egészen értek egyet.

1. Ha csak statisztikai alapon nézzük az egészet mondjuk egy szezonra vetítve, akkor ahogyan egy menő centertől 20+ gólt vársz el úgy a kapustól meg a bravúrokat. Aligha nagy csúsztatás kijelenteni így visszanézve, hogy Giginek a 2003-2006 közötti időszak volt a csúcs, mind teljesítményben, mind sikerekben. Klub és válogatott szinten is a legjobb csapat/védelem volt előtte és mégis rengeteg bravúrja volt (a motiváltságról, sikeréhségről nem is beszélve, emlékezzünk csak Feyenoord ellen 26szor újrarúgatott szabadrúgás gól utáni őrjöngésre). Én ehhez szoktam hozzá és ezt is várom tőle, tehát hogy sok olyan helyzetben ahol más kapus nem képes védeni ő mégis.
Ezt nyilván a Marchetti - Gigi gondolathoz írom, mert még véletlenül sem várom ezt el Storaritól, aki többnyire a padon malmozik, de mivel alapvetően egy átlagosnál jobb kapusnak tartom ezért annál többet várok el tőle, hogy a középre lőtt lövéseket megfogja, még cserekapusként is. Mauri lövése közelről jött és a támaszkodó lábához, viszont elég gyatra, lassú labda volt, ezért nem lett volna hatalmas bravúr fogni.

2. Ezt adom, és valóban ebben Gigi utánozhatatlan. Ráadásul - totálisan egyetértve a korábban a Pirlo, Zidane, Zlatan vs Cé Ronaldo & co. kapcsán megfogalmazott zseni fogalomról - ezt 45 évesen is tudni fogja, ahogy pl Pirlo és Zidane is a 30 méteres álompasszokat. Marchettivel kapcsolatban ennek kapcsán viszont nem értek egyet, mivel tavaly és idén is baromi kevés gólt kapott a Lazio és ugyan masszív a középpályájuk, de emellett nem Thiago Silvak vannak a védelemben hanem inkább a stabil, összeszokott átlagnál jobb local herok, meg a Diakité-Ciani vonal (ami azért nem egy magas szint). Szóval szerintem nem irányítja rosszul a védelmet, nyilván nem emelném Gigi zsenijének szintjére.
Vissza az elejére Go down
zetterberg40
Allegri jobbkeze
zetterberg40

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-23, 00:19

Petkovics mit ivott?
cortamelasombra
Gyúró
Gyúró
cortamelasombra

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-23, 00:19

jackie_d írta:
cortamelasombra írta:

annak pont hogy nem. mindig az a baja hogy fölöslegesen kiszaladgál a félpályához és nem bir ottmaradni a kapuba és igy mindenfajta Ramires féle jöttmentek lazán átemelik :DDDD

azért lecsavarozva, hálóval a hátán nem nagyon rohangálna Smile

lol :DDDD
fejéhez hegesztjük a másik kapufát és a keresztlécet és kész is a tákolmány :DDD bekaphatják az arabok, Torninóba egy 20 milkás kapufára is tellik :DDDD

Guest
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-23, 00:05

cortamelasombra írta:
jackie_d írta:

valdes-t max. kapufának...

annak pont hogy nem. mindig az a baja hogy fölöslegesen kiszaladgál a félpályához és nem bir ottmaradni a kapuba és igy mindenfajta Ramires féle jöttmentek lazán átemelik :DDDD

azért lecsavarozva, hálóval a hátán nem nagyon rohangálna Smile
cortamelasombra
Gyúró
Gyúró
cortamelasombra

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-23, 00:01

jackie_d írta:

Guest
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 23:58

juve 1974 írta:
Matri vágni fog egy mester 3-ast Marchettinek Rómában és kész. Cool

ámen
juve 1974
Vízhordó
Vízhordó
juve 1974

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 23:54

Matri vágni fog egy mester 3-ast Marchettinek Rómában és kész. Cool
Guest
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 23:51

cortamelasombra írta:
jackie_d írta:

33 éves lesz akkor, hello!
amúgy jól szóltál, vendégem vagy egy sörre Smile

lesz még 3 jó éve. vagy inkább Valdezt hozzuk a nyáron ? :DD
első fórum-blog-tali-közös meccsnézésen behajtom vigyázz! :DD

inkább majd valami hasonló fiatal zsenit, mint gigi volt anno

a bl döntőn akartalak meghívni a wembley bobby moore klubjában, ott guinesst csapolnak, de ha rakaszkodsz a blogtalihoz nekem az is jó Smile
cortamelasombra
Gyúró
Gyúró
cortamelasombra

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 23:42

jackie_d írta:
cortamelasombra írta:
De Marchettit én nagyon szivesen látnám zebrába, mondjuk 4 év múlva amikor Buffon visszavonul.

lesz még 3 jó éve. vagy inkább Valdezt hozzuk a nyáron ? :DD
első fórum-blog-tali-közös meccsnézésen behajtom vigyázz! :DD

Guest
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 23:41

Krisz írta:
Mert egész évben halmozzaa bravúrokat, míg Buffonnál nagyjából annyi bravúrt tudnék mondani, mint amennyi hibát/potyát.

az előbb kimaradt: na látod, pont ez a lényeg, ettől a legjobb! úgy hozza le a meccseket gól nélkül, hogy bravúr sem kell hozzá. nyilván ehhez védelem is kell, de a helyzeteknél a védőket is neki kell irányítania.
Guest
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 23:36

cortamelasombra írta:
De Marchettit én nagyon szivesen látnám zebrába, mondjuk 4 év múlva amikor Buffon visszavonul.

Guest
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 23:34

Krisz írta:
jackie_d írta:
bocs de nem, ezért szetintem (bárhogy is szeretném Smile ) nem tudom hibáztatni

Persze ott kezdődik, hogy alapvetően ezt a védőknek kell elfejelni, de nem Marchetti szintű bravúr kellett volna hozzá hogy ezt védje, csak egy aprócska, egy pici + a kötelezőn túl és ezt egyszerűen soha sem képes hozni, emellett a gólvonalra van szögezve (meg is lepődtem ma néhány kirohanásán).

Egyébként Marchetti kapcsán elgondolkodtam, hogy jelen pillanatban jobb-e, mint Buffon (formát tekintve biztosan). Mert egész évben halmozzaa bravúrokat, míg Buffonnál nagyjából annyi bravúrt tudnék mondani, mint amennyi hibát/potyát. Kíváncsi lennék, hogy egy formában lévő Buffon mit kezdene egy szarabb csapatban (vagy mit fog nyújtani a BL-ben), jönnének-e a tőle várható bravúrok. Mostanában kicsit azt érzem, hogy megkopott a sebessége és a motiváltsága is.

közhely1: a bravúrt nem lehet elvárni
marco a meccse elejei baki után vállalható volt, a gólért nehéz hibáztatni
buffon val'szeg nem lép ki vuc mögé, de ők minden héten együtt játszanak, úgy könnyebb érezni a társakat
csak azért mert a másik oldalon repkedett a kapus nem kell mindenáron hibáztatni a miénket

közhely2: a jó kapusnak tiszta a meze (sz'al elsősorban nem a bravúr számít)
bővebben azt jelenti, hogy a védőket jól irányítva/együttműködve kell a legjobb esélyt adó szituációra redukálni
buffon ebben verhetetlen (nyilván normális védők is kellenek)
marchetti jól mozog, jó reflexei is vannak, de a vezetőt valahogy nem látom benne
sza'l jó a gyerek de nem egy kategória gigivel
cortamelasombra
Gyúró
Gyúró
cortamelasombra

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 23:27

Krisz írta:
jackie_d írta:

Persze ott kezdődik, hogy alapvetően ezt a védőknek kell elfejelni, de nem Marchetti szintű bravúr kellett volna hozzá hogy ezt védje, csak egy aprócska, egy pici + a kötelezőn túl és ezt egyszerűen soha sem képes hozni, emellett a gólvonalra van szögezve (meg is lepődtem ma néhány kirohanásán).

Egyébként Marchetti kapcsán elgondolkodtam, hogy jelen pillanatban jobb-e, mint Buffon (formát tekintve biztosan). Mert egész évben halmozzaa bravúrokat, míg Buffonnál nagyjából annyi bravúrt tudnék mondani, mint amennyi hibát/potyát. Kíváncsi lennék, hogy egy formában lévő Buffon mit kezdene egy szarabb csapatban (vagy mit fog nyújtani a BL-ben), jönnének-e a tőle várható bravúrok. Mostanában kicsit azt érzem, hogy megkopott a sebessége és a motiváltsága is.

Szerintem meg amikor nem limoncello-zik be (2 meccs volt ilyen) és csak az évi 1-2 bakiját követi el addig egy szavunk nem lehet rá. Még mindig a világ valaha élt egyik legjobb kapusa és úgy is véd. Egyszerűen kritikán felül ál, szerintem.
Már idén is rengeteget köszönhetünk neki lásd Cselszki elleni első meccs. Az hogy a Samp úgy ver minket hogy az első gólban benne volt az nem az ő hibája. Még egy Palermo szintű csapat is 5-6ot vágott volna annak a fosszar Samp védelemnek. De mi nem. Ha majd megrugjuk a gólokat azután lehet elővenni a kapust meg a védelemet....

Krisz
Takaroggyon!!!

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 23:15

jackie_d írta:

Guest
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 23:14

cortamelasombra írta:
s4tch írta:

Inkább arról van szó, hogy a kapu előtt határozatlanok vagyunk. Sosem láttam még ennyi helyzetet kihagyó Juventust, ez nem csak a Lazio ellen van így.

egyszerűen siralmas ez az állapot. tavaly is Mátri játszott meg Vucsinincs mégse volt ennyire szar a helyzet...a kicsit meg nem tudom védeni mert több olyan lövésére emlékszem ami a kapufa mellett zúgott el mint góljára sajnos.
egyszerűen kötleni kell, nincs mese. bárkire aki tud vállalni évi 12-15 gólt. Q is kell ide nagyon mostmár, neki szerintem mindig is inkább a helyzetbe kerülés mintsem a konverzió volt a problémája, de erre nincs statisztikám csak úgy megérzés

ráadásul matri még önmagához képest jól is játszott, így is csak egy semmilyen lövésre futotta
cortamelasombra
Gyúró
Gyúró
cortamelasombra

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 23:11

s4tch írta:
juventute írta:
Rendben volt a csapat, a Lazio sorozatban harmadszor vezeti elő az arénában ezt a mákfaktort - ezzel nehéz mit kezdeni.

Inkább arról van szó, hogy a kapu előtt határozatlanok vagyunk. Sosem láttam még ennyi helyzetet kihagyó Juventust, ez nem csak a Lazio ellen van így.

egyszerűen siralmas ez az állapot. tavaly is Mátri játszott meg Vucsinincs mégse volt ennyire szar a helyzet...a kicsit meg nem tudom védeni mert több olyan lövésére emlékszem ami a kapufa mellett zúgott el mint góljára sajnos.
egyszerűen kötleni kell, nincs mese. bárkire aki tud vállalni évi 12-15 gólt. Q is kell ide nagyon mostmár, neki szerintem mindig is inkább a helyzetbe kerülés mintsem a konverzió volt a problémája, de erre nincs statisztikám csak úgy megérzés

s4tch
Admin
s4tch

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 23:03

juventute írta:
Rendben volt a csapat, a Lazio sorozatban harmadszor vezeti elő az arénában ezt a mákfaktort - ezzel nehéz mit kezdeni.

http://bianconeri.taccs.hu
Guest
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 23:00

CsT írta:
jackie_d írta:

a röviden belecsúsztattak, esélytelen...

Ha kimozdul Storari és belecsúsztatnak akkor esélytelen, de ki sem mozdult....

de igen, nézd meg nso-n a lassítást, oda mozdult ahova a labda jött volna a csúsztatás nélkül
Guest
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 22:59

jackie_d írta:
Krisz írta:

Szerintem De Ceglie-Storari. Láttam már hasonló beadást leszedni, de egyébként meg elég böte lövés volt, védhette is volna annak ellenére hogy a támaszkodó lábhoz kapta. Persze egyértelmű, hogy ha Bonucci és Chiellini is ott van a pályán, akkot aligha lett volna ebből gól...

lassításon látszik, hogy marco oda mozdul ahová a labda jött volna, ha mirko,nem csúsztat bele
onnan meg irányváltás közben kellett volna a rossz ütemben érkező labdát hárítania
kurva nehéz...

azon lehetne vitázni, hogy számíthatott volna vucs csúsztatására, de ennyi meccsel amit játszik ez szintén krva nehéz
én nem hibáztatom
CsT
Takaroggyon!!!
CsT

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 22:55

jackie_d írta:
CsT írta:
A sírás kerülget, a Lazio helyzet nélkül ért el egy kurva jó eredményt....a kapott gólunk érdekes volt, lehet Vucsit,Cacerest vagy DC hibáztatni, de én ott kezdeném, hogy ötösön belülre ívelt labda a kapusé kellene hogy legyen....

Ha kimozdul Storari és belecsúsztatnak akkor esélytelen, de ki sem mozdult....
Guest
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 22:53

Joseph Ducreux írta:
jackie_d írta:
szemben állunk az emberünkkel, nem mellette...

Minden szögletnél van legalább 2 ilyen "hiba", hogy a támadó lerázza a védőt, persze csak akkor veszik észre az éleslátók, amikor pont oda jön a labda és véletlenül gól születik belőle.

ne gúnyolódj, ez akkor is hiba, ha gól lesz belőle, ha nem
Guest
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 22:52

Krisz írta:
jackie_d írta:
hát ez martin és paolo gólha volt

Szerintem De Ceglie-Storari. Láttam már hasonló beadást leszedni, de egyébként meg elég böte lövés volt, védhette is volna annak ellenére hogy a támaszkodó lábhoz kapta. Persze egyértelmű, hogy ha Bonucci és Chiellini is ott van a pályán, akkot aligha lett volna ebből gól...

Guest
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 22:50

CsT írta:
A sírás kerülget, a Lazio helyzet nélkül ért el egy kurva jó eredményt....a kapott gólunk érdekes volt, lehet Vucsit,Cacerest vagy DC hibáztatni, de én ott kezdeném, hogy ötösön belülre ívelt labda a kapusé kellene hogy legyen....

Krisz
Takaroggyon!!!

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 22:47

jackie_d írta:

Joseph Ducreux

Joseph Ducreux

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 22:45

jackie_d írta:
szemben állunk az emberünkkel, nem mellette...

Minden szögletnél van legalább 2 ilyen "hiba", hogy a támadó lerázza a védőt, persze csak akkor veszik észre az éleslátók, amikor pont oda jön a labda és véletlenül gól születik belőle.
juventute
Labdaszedő
Labdaszedő

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 22:45

zetterberg40
Allegri jobbkeze
zetterberg40

Tragédia nem történt, de ezt gólokkal kellett volna nyerni. Lehet javítani Rómában.
CsT
Takaroggyon!!!
CsT

Guest
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 22:43

cortamelasombra írta:
ez gyönyörű meccs volt. minden elismerés a kűzdős Lazionak meg a félisten Marchettinek. remélem legközelebb nem lesz ilyen jó napja. mondjuk Storari ellen nem menő a legjobb kapusukat kirakni dehát ez van.
ez gyatra volt na...

marha jó mozgása van, de tényleg, itt ketdődik egy kapus
az meg csak bónusz hogy a bravúrokat is hozza
Guest
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 22:40

Joseph Ducreux írta:
jackie_d írta:

Szerintem Cacerest megzavarta, hogy Vucinic belecsúsztatott, DC meg szó szerint minden tőle telhetőt megtett. Ez van. Pech. Többet kellett volna rúgni.

ötösön belül nem húzzuk le a fejünket + szemben állunk az emberünkkel, nem mellette...
cortamelasombra
Gyúró
Gyúró
cortamelasombra

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime2013-01-22, 22:39

ez gyönyörű meccs volt. minden elismerés a kűzdős Lazionak meg a félisten Marchettinek. remélem legközelebb nem lesz ilyen jó napja. mondjuk Storari ellen nem menő a legjobb kapusukat kirakni dehát ez van.
ez gyatra volt na...

Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.   [Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22. - Page 4 I_icon_minitime

[Coppa] Juventus - Lazio 2013.01.22.
Vissza az elejére 
4 / 7 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» Coppa - Lazio - Juventus 2024.04.23. 21:00
» Juventus - Lazio Coppa 2023.02.02 Sport2
» [COPPA] Juventus - Lazio, 2017.05.17. 21:00 Digi1
» Coppa: Lazio-Juventus, 2016.01.20. 20:45 Digi1
» Juventus - Lazio Coppa Italia 2024.04.02 21:00 Sport2

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Bianconeri Blog - Forza Juventus! :: Ha Muntari gólját megadták volna! :: Serie A - Coppa Italia-
Ugrás: