Szerintem kifejezetten méltatlan bárkit a futballterroristához hasonlítani, én önmagában ítélném meg allegrit: a második eljövetelének 3 éve tele volt vállalhatatlan meccsekkel, szinte senki nem fejlődött nála, inkább leépültek, előrelépés semmi - sem egyénileg, sem csapatjátékban. Persze, egy-egy gyenge meccs után mindig megszépül a múlt, és az a jó edző/játékos/vezető, aki nincs itt, az ittlévők meg mind alkalmatlanok. De én azt vallom, bárcsak elfelejthetném, hogy visszahoztuk allegrit, az nagyobb hiba volt, mint Sarri vagy Pirlo kinevezése. A klub és az ő kapcsolata 2017-ben végleg véget ért, ott kellett volna örökre elköszönni egymástól, mindenki jobban járt volna
Senki sem állította, hogy Allegri jobb vagy hogy visszasírnánk. Azt mondjuk, hogy sajnos Motta érdemben semmivel sem jobb egyelőre. Sem játékban, sem eredményekben, sem sérülések tekintetében. Ahogy CsT írta, most máshogy szar a csapat.
Ez szembejött tegnap, úgyhogy itt hagyom: https://youtu.be/gpDcXKc7-hY
Szerintem kifejezetten méltatlan bárkit a futballterroristához hasonlítani, én önmagában ítélném meg allegrit: a második eljövetelének 3 éve tele volt vállalhatatlan meccsekkel, szinte senki nem fejlődött nála, inkább leépültek, előrelépés semmi - sem egyénileg, sem csapatjátékban. Persze, egy-egy gyenge meccs után mindig megszépül a múlt, és az a jó edző/játékos/vezető, aki nincs itt, az ittlévők meg mind alkalmatlanok. De én azt vallom, bárcsak elfelejthetném, hogy visszahoztuk allegrit, az nagyobb hiba volt, mint Sarri vagy Pirlo kinevezése. A klub és az ő kapcsolata 2017-ben végleg véget ért, ott kellett volna örökre elköszönni egymástól, mindenki jobban járt volna
Ezt az Allegri-Motta faszméregetést azért több szemszögből kellene vizsgálni. Persze lehet mondani, hogy Allegrinek heti 1 meccsre kellett készülni, de az ő kerete szerintem lényegesen gyengébb volt (főleg Fagyi és Pogba faszsága után). Maxi 1 db Weah-t kapott a mercaton, Motta meg 150 milláért kapott játékosokat. Persze Maxinak 3 éve volt, Mottának meg eddig 3 hónapja...stb
Az meg, hogy többet van nálunk a labda és többet passzolunk nem feltétlenül jelenti azt, hogy domináljuk a meccset. Nálam az inkább azt jelenti, hogy a mi akaratunk érvényesül és pl a Lóma vagy a Napoli ellen inkább az ő akaratuk érvényesült (mivel az 1 pontért jöttek és minden megerőltetés el is vitték).
Én a fiatal vonalon sem látok lényeges különbséget, persze Motta simán bevágta a kezdőbe Savonát (a legutóbbi meccs után már értjük miért), Mbangulát vagy Adzicot, de ehhez kellett hogy a posztjaikon sérülés vagy hiány legyen. Ezt egyébként Maxi ugyanígy bevállalta Illinggel, Barbierivel vagy Barrenecheával amikor nála volt hasonló a szitu. Megjegyzem ők is biztatóan kezdtek de már egyikük sincs itt és lehet jövőre a mostaniakról is ugyanezt mondhatjuk majd el.
Szóval én eddig eredményességben és játékban nagyjából hasonlót látok mint tavaly, persze hétvégén jön egy komoly referencia meccs, ott meg lehet mutatni!
Túlzónak érzem a kritikákat, és igazságtalannak, hogy Motta csapatát ahhoz hasonlítjátok, amit a futballterrorista összehozott. Tavaly kiesőjelöltek domináltak ellenünk, csak szerencsével jöttek a győzelmek, amíg jöttek. Ez nem csak egy új csapat, hanem fiatal is, a Juventusnak ilyen fiatal csapata nem is volt az elmúlt évtizedekben. Teljesen egyértelmű volt, hogy ingadoznak majd a teljesítmények, és nem jönnek egyből az eredmények. Allegrit nem dominálták le ennyire? A Villarreal elleni meccs megvan? Napoli-Juve 5-1? Tavaly szerintem elfogadhatatlan volt, hogy a cél a BL helyezés elérése volt, most viszont szerintem teljesen reális, azzal, hogy fel kell építeni Yildiz, Adzicot, Savonát és a többieket. A férgek kerete sokkal erősebb, tapasztaltabb, de a Napolié is, ott még ott a Conte faktor is. A 3. hely már siker lenne szerintem.
Egyetértek, ez egy fiatal csapat, biztosan lesz pár hullámvölgy, szerintem nagyon hiányzik egy vezér az öltözőben, egy Chiellini… Kicsit az az érzésem - mint ami a magyar válogatottnál Szalai visszavonulásával- eltűnt az a motivátor a csapatból, aki tudta őket előrébb vinni. (Nem véletlen hogy teljesen más a válogatott játéka amióta visszatért). Az hogy nincs Csk abból is látszik, hogy boldog-boldogtalan volt már capitano idén.
Túlzónak érzem a kritikákat, és igazságtalannak, hogy Motta csapatát ahhoz hasonlítjátok, amit a futballterrorista összehozott. Tavaly kiesőjelöltek domináltak ellenünk, csak szerencsével jöttek a győzelmek, amíg jöttek. Ez nem csak egy új csapat, hanem fiatal is, a Juventusnak ilyen fiatal csapata nem is volt az elmúlt évtizedekben. Teljesen egyértelmű volt, hogy ingadoznak majd a teljesítmények, és nem jönnek egyből az eredmények. Allegrit nem dominálták le ennyire? A Villarreal elleni meccs megvan? Napoli-Juve 5-1? Tavaly szerintem elfogadhatatlan volt, hogy a cél a BL helyezés elérése volt, most viszont szerintem teljesen reális, azzal, hogy fel kell építeni Yildiz, Adzicot, Savonát és a többieket. A férgek kerete sokkal erősebb, tapasztaltabb, de a Napolié is, ott még ott a Conte faktor is. A 3. hely már siker lenne szerintem.
Krisz, bombahoppa, Malloy and Nico like this post
Malloy Segédedző
Posts : 2488 Join date : 2017. Feb. 01. Age : 39 Location : Szolnok
Ja, és még egy dolgot kifelejtettem! Azok akik a tavalyi Allegri által vezetett csapathoz hasonlítják a szerzett pontok és a sérülések számát, egy valamit nagyon elfelejtenek: Allegrinek tavaly egész hetei voltak felkészülni a hétvégi meccsekre, mert nem játszottak Európában. És így sikerült azt a szörnyűséget a pályára raknia (illetve volt már előtte 2 éve).
_Tyler and bombahoppa like this post
Malloy Segédedző
Posts : 2488 Join date : 2017. Feb. 01. Age : 39 Location : Szolnok
Én nem pánikolok. Szerintem jó lesz ez. Várható volt, hogy egy ilyen szinten újonc edzővel meg 10 új játékossal (akik többsége még a 20-as évei elején jár, ergo tehetségek de nem kiforrott játékosok) lesznek problémák. Főleg úgy hogy nincs idő sem edzeni. Vegyük figyelembe, hogy tegnap is tele volt a csapat 18-20 éves gyerekekkel, meg egy öreg Daniloval. 1 db Mekkeni volt a pályán aki 26 éves a többiek mind jóval fiatalabbak voltak. Tőlük nem lehet elvárni még, hogy stabilan klasszis szinten teljesítsenek. Ha majd a csapat magja 26-28 éves lesz (lehet ezek a játékosok, lehet újak) teljesen máshogy fog ez kinézni. Azért is lett Motta idehozva, mert tud fiatalokat nevelni (Allegriről szerintem ez a legkevésbé sem mondható el). És sokkal szívesebben nézem, hogy a 18 éves Adzic hibázik, vagy kapunk gólt miatta, mintha ez az egyik 30+os Allegri szerelme miatt történik… Ha mégsem válik be Motta, akkor szépen megköszönjük neki az év végén. Mert vele meglehet ezt tenni, szemben Allegrivel akit még két évig tartott a padon a szerződése.
A Mottaball máshogy szar mint az Allegriball de eddig összességében semmivel sem eredményesebb vagy nézhetőbb véleményem szerint.
Annyi a különbség, hogy Allegri bekkelt és az ellenfél hibájára várt, míg Motta építkezni, labdát tartani sokat passzolni akar. Ami egy betömörülő csapat ellen sokszor úgy néz ki mintha dominálnánk, de ez helyzetekben, gólokban kevésbé mutatkozik meg. Ott is inkább egyéni villanásokban vagyunk jók, ahogy Maxi alatt is. Ez a meccsenkénti 1-2 kaput találó lövés (vagy kidolgozott helyzet) iszonyú kevés, az elmúlt két meccsen is egy megpattanó beadás és röhejes kezezés kellett a gólhoz, három meccsen meg ugye gólt se rúgtunk.
A védekezés valóban atom Motta alatt a bajnokságban, de ott ugye idegenben mindenkinek jó X, a kis és középcsapatoknak meg otthon is. A BL-ben viszont, ahol az ellenfél pressingel és támad komoly gond van, a PSV elleni is ugyanilyen szarul nézett ki Ildi góljáig, a lipcsei meccsen jött valami extra grinta a kiállítás miatt, nálam egyelőre az menti meg a szezont.
De ez a tegnapi. Nyilván nem az a baj, hogy elbuksz egy meccset a BL-ben, de ilyen kilátástalan játékkal, ha csak azt vesszük, hogy volt kapufa, kihagyott tizi, elvett gól, 3-4 komoly Perin bravúr, ez reálisan közelebb volt a 0-4-hez mint amennyi valóban lett. Ennyire pl Allegri alatt szerintem sohasem dominált le egyetlen csapat sem, de talán még Pirlo meg Sarri alatt sem.
Amiben reménykedtünk, hogyha eltakarodik Maxi akkor a sérülések is csökkennek, hát nem, sőt. Bevallom én kezdek bús panda lenni.
Krisz Takaroggyon!!!
Posts : 8523 Join date : 2012. Nov. 05. Age : 38 Location : Budapest
Csajos nap volt, ezért nem néztem a meccset (így utólag annyira nem bánom).
Az én elvárásaim mellett a mostani szint a körülményekkel együtt még simán elfogadható (ilyen szar meccsek néha csúcsra húzott csapatoknál is becsúsznak néha). Danilo már tavaly se volt 100as, a nyáron meg akkorát öregedett, mint anno Cuadrado, egy Genoa ellen is borzasztóan nézett ki, a BL-ben meg akkor mit is vártunk... ez konkrét hiba volt, a többire max kicsit húzom a szám, de szerintem a process része. Én a fotelből nem tudom megállapítani, hogy van-e valami terv arra hogyan lesz válaszunk felállt védelemre, Giuntoli remélem ugyanúgy felteszi ezt a kérdést és megnyugtató választ kap, különben közbe kell lépni. Az biztos, hogy Koop és Ildi tudott eddig 10-esben jól/elfogadhatóan játszani, a támadóharmados előrepasszokban/kulcspasszokban Mirettiben amúgy nagy potenciál van, de DL meg Kenő van helyette. Szóval Ildi "kell" balszélre, Koop későn érkezett, nem is teljesít még a potencialjához mérten, plusz kiesett sérülés miatt, tehát nagyon hiányzik egy szervező, ezt a feladatot senki se látja el jelenleg. Én azt se bánnám, ha Adzicra támaszkodnánk, őt erre nevelték, még akkor is ha nagyon fiatal, ő lenne a legalkalmasabb. + Türelem.
tavaly allegri nagyon erősen kezdett, aztán láttuk mi lett a kiizzadott 1-0-ákból, amikor elfogyott a szerencse és ez csak az eredmény, nem lehet összevetni azt, hogy valaki egy létező rendszert(olyat, amilyet) csiszolgat változatlan kerettel vagy mint Motta egy új csapatot épít, ahogy mondod 10 új játékossal, ráadásul hetente két meccsel... allegri alatt semmi fejlődést nem mutatott a csapat 3 év alatt, Mottával van 3 hónapunk: idő összerakni egy csapatot, elsajátítani egy rendszert, megismerni egymást. Lehet ezek nem fognak Mottának összejönni és felsül, benne van. De ez nem 2024-ben fog kiderülni, idő kell ehhez.
A védekezést meg kell adni Mottanak, a bajnokságban az viszonylag jól működik. A támadás és az xG mutató viszont förtelmes, még a bajnokságban is csak 13. e tekintetben a csapat. Két hónap elteltével ennél én azért többet vártam. Sérülésektől és az éppen bevethető játékosminőségtől függetlenül is. Ugyanúgy nincsenek begyakorolt sémák, mint Maxi alatt. Ha a Stuttgart képes erre, akkor Mottanak is meg kellene oldania még a cserékkel is.
A bajnokságban egy hétvégi vereséggel már most kiszállhat a csapat az érdemi versenyből, hiszen az izé kerete sokkal erősebb kettős terhelés mellett is, míg Contenak teljesen ideális a heti egy meccs, sok pontot nem fognak elszórni. Novemberben a szezont jól kezdő Udinebe és Milánóba is kell menni. Lesz városi derbi, közben a BL-ben idegenben Lille és Aston Villa. Sok jót nem ígér a mutatott elképzelés nélküli játék mellett.
Szerk: Off topik, Calafiori térdsérülést szenvedett...
Nekem egy nagy bajom van ( pontosabban kettő, mert tegnap feltörölték velünk a padlót). Az utolsó két meccset nézve nemhogy fejlődés de visszafejlődés van. Ha a nyakuknkba kapjuk a presszinget nem az a kérdés, hogy van-e támadójátékunk hanem az, hogy fogunk átvergődni a másik térfélre ( többnyire sehogy). A Lazio ellen is elég csúnyán nézett ki a kiállításig a dolog, csak ugye ők a döntetlenért jöttek, a salke meg nem. Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg a sérült, 2 hónap telt el, oké. Viszont eddig a Motta magicból csak céltalan passzolgatást láttam és legyünk őszinték a támadójáték is annyi mint Maxi alatt, valaki majd csinál valamit, kicselez 2 embert, picsán rúgja a labdát rendesen vagy kioszt egy Pirlopaszt. De ezzel együtt én 2024ben megértő vagyok Mottával, de 2025ben már nem leszek ha ugyanez megy. ( Személyszerint van egy nagy félelmem, hogy Motta igazából egy Villas-Boas 2.0)
Tavaly 8 forduló alatt 17 pontot hozott Allegri. Sérülések tekintetében nincs különbség, talán Motta alatt még nagyobb is a dögvész. És persze Allegri nem kapott 10 új játékost sem.
Motta egyelőre összességében semmivel sem jobb.
tavaly allegri nagyon erősen kezdett, aztán láttuk mi lett a kiizzadott 1-0-ákból, amikor elfogyott a szerencse és ez csak az eredmény, nem lehet összevetni azt, hogy valaki egy létező rendszert(olyat, amilyet) csiszolgat változatlan kerettel vagy mint Motta egy új csapatot épít, ahogy mondod 10 új játékossal, ráadásul hetente két meccsel... allegri alatt semmi fejlődést nem mutatott a csapat 3 év alatt, Mottával van 3 hónapunk: idő összerakni egy csapatot, elsajátítani egy rendszert, megismerni egymást. Lehet ezek nem fognak Mottának összejönni és felsül, benne van. De ez nem 2024-ben fog kiderülni, idő kell ehhez.
Tavaly 8 forduló alatt 17 pontot hozott Allegri. Sérülések tekintetében nincs különbség, talán Motta alatt még nagyobb is a dögvész. És persze Allegri nem kapott 10 új játékost sem.
Én biztos nem vártam volna a meccseket úgy mint idén.
Nyugi, majd elmúlik. Én a mait már annyira nem vártam a Lazio meg a Cagliari elleni játék után. Bár azt hittem, hogy egy uncsi meccsen egy megpattanó szarral kapunk majd ki, ehhez képest a bundeszliga tizedik úgy felmosta velünk a padlót, hogy "öröm" volt nézni.
Na de majd hétvégén, gondolom Motta is úgy lesz vele mint anno Sarri, hogy ha már kikapunk akkor a kedvenc csapatától kapjunk ki!
Én biztos nem vártam volna a meccseket úgy mint idén.
Lipcsében biztos nem nyertünk volna, a PSV-t talán megnyerjük 1-0-ra az egy tévút volt, Motta-nak időt kell adni, sok a sérült, nincs cserecsatárunk konkrétan, DL nem találja magát, NicoG és Koop se csillogtatta meg, amit tud, ráadásul ők is sérültek
bombahoppa likes this post
bombahoppa Allegri jobbkeze
Posts : 3716 Join date : 2015. May. 10. Age : 51 Location : all around You everywhere
Én nem lennék ilyen negatív. Majdnem minden első játékosunk sérült vagy eltiltott. Folyamatosan borul a kezdő, nem Motta rotál, hanem a körülmények. Nem faszbírózok, de lehetne.
És az elmúlt tizenévben is látszott, kivétel Conte első, veretlen szezonja alatt, hogy kell a csapatnak néha a pofon.
Persze remélem, hogy nem az Ellenség adja másikat.
És pont a Lipcse elleni fordítás miatt nem éreztem azt, hogy én ezt nem akarom nézni, mert van hitem. Viszont Perint kivéve mindenki fásultnak tűnt. Loca friss emberként vesztett párharcot a végén.
Akár Allegri, akár Motta, de én most nem látok jobb alternatívát. És közgazdász szemmel nézve Motta nem hoz rosszabb eredmény mint Allegri, de a költség jóval kisebb Motta esetében.
Mottának egy dolgot kell csinálnia, támadójátékot. Na ez Allegrinek sem ment.
_________________ a televizenyős düggönypakli
A hozzászólást bombahoppa összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2024-10-22, 23:10-kor.
nem feltétlen, ez adhat egy elég nagy motivációt is sőt én nagyon azt gondolom, hogy simán lebecsültük ezt a Stuttgart-ot (pedig a Bernabeu-ban is lefocizták a Real-t) és lélekben már az Ellenség ellen készültek ez látszik Motta pihentetéseiből is: Gatti, Loca, Cambiaso a padon, sőt még a cserénél is Conceicao-t hozta le
Megérdemlik, sőt nem is ezt érdemelnék hanem azt, hogy vezessenek 4-0-ra és fütyülje ki ezt a csapatot a közönsége...mert ez szánalmas volt. Se játék, se grinta..
Mondjuk hetek óta rázzuk a pofonfát ezzel, hogy 60-70 percig kapuralövésünk sincs, csak ugye a mai ellenfél nem az X-ért jött hanem focizni is akart ellentétben az olasz csapatokkal.
Ezeket a random kezdőcsapatokat végképp nem értem...
van még meló ebben a csapatban az biztos, nagyon hiányzik egy vezéregyéniség a sok fiatal mellett, de Koop sérült, DL sérült/szar, Danilo vállalhatatlan... apropó Danilo: nem véletlen a 18-19 évesek játszanak inkább helyette, januárban el kell köszönni tőle