egy folyamatosan változó kerettel, amelyik évről-évre kulcsjátékosokat veszít.
takaroggyon.
Persze ezek a számok már magában foglalják az alábbi dolgokat, de: - 4 éven keresztül nem veszítettünk el párharcot a coppában ( számszerűen 16-ot, zsinórban) - Kétszer estünk ki a BL-ben, mindkétszer állva, becsülettel és vitatható körülmények között - 150 bajnoki meccsből 116-ot nyertünk ( 77%-os (!!!!!!!!!) győzelmi mutató) a Conte-éra is kiemelkedő volt de ez a szám alatta 72% volt. És ne felejtsük, Allegri olyan csapatot vett át, olyan körülmények között, amiből Conte nem kért. Nem a faszméregetés itt a lényeg, de brutális. - Persze ehhez a többi kutyaütő olasz csapat is kellett, de az elmúlt 4 évben mi produkáltuk a legnagyobb BL bevételt. Nem Itáliában, hanem egész Európában. - Allegri az első edző a történelemben aki 4-szer zsinórban behúzza a hazai kupát és bajnokságot a top 5 bajnokság országaiban. #legenda - Íme a 3 legtöbb győzelemmel rendelekző edző a történelmünkben. Trófeák alapján pedig ez a sorrend: Trapattoni (14), Lippi (13), Allegri (9 (az idei scudettoval)) - Maxi egy BL győzelemig nem mehet sehova. De ehhez Beppéék segítségére is szükség van.
Nekem is az az érzésem, nem tudatosítjuk, mennyire el vagyunk kényeztetve az utóbbi 7 év eredményeivel.
így bizony. a szép játékot kérik sokan számon a csapatból - hát nézzék meg, costa meg dybala miket művelnek néha, pláne, ha cuadrado mögött biztosít valaki, és puli is fel tud menni a támadásokkal.
ha már puli, itt a koki, amit kapott allegritől: https://twitter.com/juvegalaxy/status/994323095232987136
becsapós, hogy mennyire elfáradt ez a keret az év végére. nagyon komoly év volt ez is.
Nekem is az az érzésem, nem tudatosítjuk, mennyire el vagyunk kényeztetve az utóbbi 7 év eredményeivel. Utólag, évekkel később látjuk majd, hogy egyáltalán nem természetes, alap ez az eredménysor. Értem, hogy a bl lenne a megkoronázása az egésznek, de az meg mindig bonyolult.
Dybalát is sokat kutyázzuk, de teljesen egyértelmű, hogy a posztján kívül kénytelen játszani. Amint a 16oson belül kap labdát, életveszélyes, az lenne az ő területe. Lehet, hogy játékban gyenge a fontos meccseken, de idén a statisztikák inkább mellette szólnak ezeken a meccseken mint ellene. Lazio elleni gól az utolsó percben a semmiből, izé ellen beállva két kulcsfontosságú gólpassz, tegnap az ő második félidőben mutatott játéka hozta meg a lendületet, indította a hengert - ezek így gyorsan fejből.
Allegrire nekem nincsenek jelzőim. Nagyon megszerettem a hibái ellenére. Szobrot neki vagy mi, amellett hogy takaroggyon.
allegri is elfáradt egy kicsit. de igaza van, sconcerti is egy fasz, örökké szkeptikus, elégedetlen.
meg mi is ilyenek vagyunk, valljuk be. khedira szar, higuain szar, dybala szar, benatia szar, mindenki szar. nyilván buffon is szar, aztán tegnap is milyen jól védett.
nem nyerhetünk mindig, de Allegrinek egyszerűen maradnia kell még legalább 4-5 évet. Az amúgy nem gyenge olasz edzőlegendák névsorában eléggé előkelő helyre kerülne. Megérdemli.