Tényleg jól ki van már égve ez a Di Mária… Bonucci mit művelt megint a második gólnál? Remélem vele már végképp nem számol kezdőként Allegri.
Krisz Takaroggyon!!!
Posts : 8523 Join date : 2012. Nov. 05. Age : 38 Location : Budapest
Tárgy: Re: olasz válogatott 2022-03-28, 12:06
Malloy írta:
0
Pedig valami nagyon kell, mert már statisztika is van az olasz foci hanyatlásáról:
"Only 18 players feature regularly for Serie A's top 8 clubs. Seven of those are central defenders. There's very little faith in young homegrown players."
Közben ezelőtt Fagioli: “I can say that when it comes to Italy, a young player might get a chance, makes a mistake in one or two games, he is criticised, people say he’s not ready and then he is sent out for experience at a lower level, so it’s difficult for a coach to pick someone consistently. “We can feel it and see that’s what is happening, that Italian clubs don’t tend to put their faith in young players. We hope things will change with time.”
Malloy Segédedző
Posts : 2488 Join date : 2017. Feb. 01. Age : 39 Location : Szolnok
Tárgy: Re: olasz válogatott 2022-03-26, 15:45
Krisz írta:
Vajon erre mennyi esély van?
0
Krisz Takaroggyon!!!
Tárgy: Re: olasz válogatott 2022-03-26, 15:25
Azon agyaltam az arrivederci kapcsán, hogy vajon mit lép erre a szövetség? Csak mert a belgáknál, asszem a 2000es EB után szisztematikus reformokba kezdtek, amin nemcsak a komplett utánpótlás rendszert és a szövetség működését tervezték újra, hanem egy a belgák stílusának megfelelő formációnak és taktikának megfelelő játékosokat kezdtek nevelni. Emellett meg anno Wenger panaszkodott hogy manapság kikoptak a világ fociból az olyan középcsatárok akik meg tudnak egy cselt csinálni, helyette ezek a melós tankok dominálnak. Ezek alapján teljesen logikus lenne egy hasonló reform - ami már amúgy is borzasztóan kellene kb minden olyan aspektusban ami az olasz focit érinti: stadionok, utánpótlás rendszer, (edzői) ideológia, stb. Hívjuk mondjuk FIGC Vision 2030nak, talán egy ilyen projekt végére nem állna úgy a válogatott hogy nincs normális csatára, illetve hogy a 100 éves Chiellini-Bonucci páros még stabil kezdő lehet (már ha egészségesek). Vajon erre mennyi esély van?
CsT Takaroggyon!!!
Tárgy: Re: olasz válogatott 2022-03-25, 17:23
tjunior írta:
Tele az olasz válogatott mentálisan gyenge játékosokkal. Serie Aban pengenek tűnnek középcsapatokban de csak azért mert úgy játszák végig a karrierjüket, hogy semmi tét nincs benne. Tipikus példa erre Berardi, aki szakmányba gyártja a gólokat meg a gólpasszokat, semmi teher rajta. Kiesni úgysem fognak, marad az állóvíz ha meg van egy jobb szezon akkor körbe vannak szopkodni. Neki ez megfelel, lehet, hogy nem keres annyit mint egy nagy csapatnál de így sem lesz gondja soha az életben, nincs stressz sem. Csak az a gond hogy a vállogatotban ez a mentalitás baromi kevés.
Nemcsak Berardi, szerintem Immobile és Insigne is local hero kategória.
Krisz and Malloy like this post
tjunior Allegri jobbkeze
Tárgy: Re: olasz válogatott 2022-03-25, 15:48
Tele az olasz válogatott mentálisan gyenge játékosokkal. Serie Aban pengenek tűnnek középcsapatokban de csak azért mert úgy játszák végig a karrierjüket, hogy semmi tét nincs benne. Tipikus példa erre Berardi, aki szakmányba gyártja a gólokat meg a gólpasszokat, semmi teher rajta. Kiesni úgysem fognak, marad az állóvíz ha meg van egy jobb szezon akkor körbe vannak szopkodni. Neki ez megfelel, lehet, hogy nem keres annyit mint egy nagy csapatnál de így sem lesz gondja soha az életben, nincs stressz sem. Csak az a gond hogy a vállogatotban ez a mentalitás baromi kevés.
Krisz, bombahoppa and Malloy like this post
CsT Takaroggyon!!!
Tárgy: Re: olasz válogatott 2022-03-25, 09:53
Ami legjobban megmaradt a meccsből, hogy Jorginho egy betömörülő csapat ellen semmivel sem tűnt veretesebbnek mint Artúr a mi meccseinken, szóval én már most fázok attól ha (csak) ő lesz a top target a kp-re.
Krisz Takaroggyon!!!
Tárgy: Re: olasz válogatott 2022-03-25, 09:20
zetterberg40 írta:
Ez az elszórakozott csoportkörön ment el, csak éppenséggel nem a portugálok adták meg a kegyelemdöfést.
Ez is jogos, de ettől függetlenül én úgy éreztem a portugálokat elverik majd. Kicsit olyan ez a csapat mint mi az utolsó két évben oly sokszor, csak épp nem a kp a gond hanem a csatársor (mert Immobile mellett Berardi is inkább egy local hero, mint egy komoly csapat/NT kulcsjátékosa). És ez az a meccs amin egyszerűen nem megy be semmi, az pedig cink hogy nincs oda-visszavágó. Szomorú vagyok hogy megint nem lesz olyan csapat (meg pont ezen a VBn), aminek úgy igazán fanatikusan tudnék szurkolni. Az kicsit enyhít rajta, hogy az olasz meccsekre eladtak minden jegyet ezért a horvátok 4 meccsére tudtam csak jegyet venni.
zetterberg40 Allegri jobbkeze
Tárgy: Re: olasz válogatott 2022-03-25, 08:41
Ez az elszórakozott csoportkörön ment el, csak éppenséggel nem a portugálok adták meg a kegyelemdöfést.
CsT Takaroggyon!!!
Tárgy: Re: olasz válogatott 2022-03-24, 22:49
_DREAM_ írta:
Igaz, hát Immobilevel nehéz...
Mondjuk úgy még nehezebb ha Tonalit hozod be helyette
_DREAM_ likes this post
CsT Takaroggyon!!!
Tárgy: Re: olasz válogatott 2022-03-24, 22:48
"A statisztika nem nyeri meg a meccset" - ősi dakota közmondás
_DREAM_ likes this post
_DREAM_ Allegri jobbkeze
Tárgy: Re: olasz válogatott 2022-03-24, 22:47
simoon írta:
csatárok nélkül nehéz az EB volt a csoda
Igaz, hát Immobilevel nehéz...
simoon Segédedző
Tárgy: Re: olasz válogatott 2022-03-24, 22:45
_DREAM_ írta:
HÁt ez meg mi a fasz volt? Legalább pihennek a srácok... k. nagy blama volt ez, nem sok közük volt a makedóniaiaknak a meccshez.
csatárok nélkül nehéz az EB volt a csoda
_DREAM_ Allegri jobbkeze
Tárgy: Re: olasz válogatott 2022-03-24, 22:44
HÁt ez meg mi a fasz volt? Legalább pihennek a srácok... k. nagy blama volt ez, nem sok közük volt a makedóniaiaknak a meccshez.
CsT Takaroggyon!!!
Tárgy: Re: olasz válogatott 2021-11-27, 00:07
Krisz írta:
Jah, november 21 - december 18, gondolom kissé át lesz alakítva a bajnoki + BL menetrend. Alkohol lesz, nem hiszem, hogy az lesz a gond, nincs viszonyítási alapom ugyan, de a szállások kikúrt drágák lesznek, az szerintem inkább a szűk keresztmetszet.
Amúgy meg sajnos olyan kevés olaszunk van (Bonucci, Chiellini, Loca), hogy nem sokat nyernénk vele, egy EB győzelem után viszont sorozatban a 2. VBről is lemaradni sokkal demoralizálóbb lenne szvsz.
Azért ott van Chiesa is, sőt Ken és Bernát is simán lehet kerettag, Manci mindkettőjüket sunázza. Amúgy rohadt fura lesz, mert mi rendszerint haverom garázsában nézzük kivetítőn, közben kint megy a grillezés és sörcsapolás, na ez novemberben nem lesz
bombahoppa likes this post
Krisz Takaroggyon!!!
Tárgy: Re: olasz válogatott 2021-11-26, 22:16
CsT írta:
Gondolom a píszískedésről szól ez is, hogy Lófaszisztánnak is legyen esélye vb-re jutni. Egyébként én nem dőlök a kardomba ha néhány játékosunk pihentebb marad a kimaradt vb miatt! Amúgy hogy lesz ez a vb? Ebbe még bele se gondoltam, tehát jövőre kb ilyenkor leállnak a bajnokságok és kezdődik a vb? Kíváncsi leszek mekkora érdeklődés lesz pl Európából úgy, hogy nem verhetsz be 3 liter sört egy meccsen...
Jah, november 21 - december 18, gondolom kissé át lesz alakítva a bajnoki + BL menetrend. Alkohol lesz, nem hiszem, hogy az lesz a gond, nincs viszonyítási alapom ugyan, de a szállások kikúrt drágák lesznek, az szerintem inkább a szűk keresztmetszet.
Amúgy meg sajnos olyan kevés olaszunk van (Bonucci, Chiellini, Loca), hogy nem sokat nyernénk vele, egy EB győzelem után viszont sorozatban a 2. VBről is lemaradni sokkal demoralizálóbb lenne szvsz.
CsT Takaroggyon!!!
Tárgy: Re: olasz válogatott 2021-11-26, 20:02
Krisz írta:
Jól beszopatták magukat, ezzel a Jorginho tizivel, most a portugálokat kell elintézni a kijutáshoz.
Az már megint csak a fos rendszer hibája, hogy a lúzer konföderációk 3-4. helyezettjei egymás között megküzdenek majd egy helyért, hogy Katar mellé legyen majd még 2 csapat akit mindenki bucira ver. Csak azt nem értem, hogy ha már int3r-konföderációs selejtezés van akkor miért nincsenek összemixelve az európaiakkal. Semmilyen szempontból nincs értelme a mezőnyhöz képest aránytalanul gyenge csapatoknak, mert senki nem vesz jegyet a meccseikre, senki nem nézi meg őket a tvben sem, csak lehet majd röhögni a 7-0kon.
Most pl az Arab Kupán a 40ezres stadionban 300 néző vett jegyet a Mauritánia - Palesztína meccsre. Gondolom majd visznek 10-20ezer munkást megtölteni a lelátókat, na ez viszont a VBn nem lesz opció az Libanon - Új Zéland csörtén...
Gondolom a píszískedésről szól ez is, hogy Lófaszisztánnak is legyen esélye vb-re jutni. Egyébként én nem dőlök a kardomba ha néhány játékosunk pihentebb marad a kimaradt vb miatt! Amúgy hogy lesz ez a vb? Ebbe még bele se gondoltam, tehát jövőre kb ilyenkor leállnak a bajnokságok és kezdődik a vb? Kíváncsi leszek mekkora érdeklődés lesz pl Európából úgy, hogy nem verhetsz be 3 liter sört egy meccsen...
Krisz Takaroggyon!!!
Tárgy: Re: olasz válogatott 2021-11-26, 18:11
Jól beszopatták magukat, ezzel a Jorginho tizivel, most a portugálokat kell elintézni a kijutáshoz.
Az már megint csak a fos rendszer hibája, hogy a lúzer konföderációk 3-4. helyezettjei egymás között megküzdenek majd egy helyért, hogy Katar mellé legyen majd még 2 csapat akit mindenki bucira ver. Csak azt nem értem, hogy ha már int3r-konföderációs selejtezés van akkor miért nincsenek összemixelve az európaiakkal. Semmilyen szempontból nincs értelme a mezőnyhöz képest aránytalanul gyenge csapatoknak, mert senki nem vesz jegyet a meccseikre, senki nem nézi meg őket a tvben sem, csak lehet majd röhögni a 7-0kon.
Most pl az Arab Kupán a 40ezres stadionban 300 néző vett jegyet a Mauritánia - Palesztína meccsre. Gondolom majd visznek 10-20ezer munkást megtölteni a lelátókat, na ez viszont a VBn nem lesz opció az Libanon - Új Zéland csörtén...
CsT Takaroggyon!!!
Tárgy: Re: olasz válogatott 2021-10-08, 09:30
Szegény világelsők megint kiestek, Cselló fasza már most félkemény, hogy vasárnap újra lófaszkaku jön szembe. Ha már úgyis a mi stadionunkban játszottak remélem Csuamenit bezártuk egy pincébe
_DREAM_ Allegri jobbkeze
Tárgy: Re: olasz válogatott 2021-10-07, 09:47
CsT írta:
Neki esetleg, Cselló viszont valszeg így kezdeni fog vasárnap a nagyon fontos bronzmeccsen.
Loca is elég frusztráltan szállt be, mindenkibe belerúgott aki elment előtte (gondolom felbassza, hogy nősülni kell )
Lesz bronzmeccs is?? Neb.ssz. látszik hogy nagyon képben vagyok ezzel a fossal.
Jaja, biztos már most rágja az asszony a fülét hogy milyen esküvőt akar!!!
CsT Takaroggyon!!!
Tárgy: Re: olasz válogatott 2021-10-07, 09:22
_DREAM_ írta:
Legalább több pihenést jut nekik.
Neki esetleg, Cselló viszont valszeg így kezdeni fog vasárnap a nagyon fontos bronzmeccsen.
Loca is elég frusztráltan szállt be, mindenkibe belerúgott aki elment előtte (gondolom felbassza, hogy nősülni kell )
virracocha, Petike007 and bombahoppa like this post
_DREAM_ Allegri jobbkeze
Tárgy: Re: olasz válogatott 2021-10-07, 07:32
CsT írta:
Bonucci igazi kapitány
Legalább több pihenést jut nekik.
CsT Takaroggyon!!!
Tárgy: Re: olasz válogatott 2021-10-06, 23:05
Bonucci igazi kapitány
Krisz Takaroggyon!!!
Tárgy: Re: olasz válogatott 2021-09-05, 21:49
Félidőben kapcsoltam csak a meccsre, de most így a statokat nézve Loca brutál kiemelkedik (90% passzppntosság, 2 kulcspassz, 5/3 hosszú passz, 41 total, 3 szerelés), Barella meg pusztulat gyenge. Egyébként ahhoz képest, hogy a férgeknél mekkora szezonja volt a válogatottban eddig nem volt jó meccse, most is fájóan kilóg a kpról (legalábbis a statok alapján). Megnéznék félidőben egy Barella-Verratti cserét.
bombahoppa Allegri jobbkeze
Posts : 3716 Join date : 2015. May. 10. Age : 51 Location : all around You everywhere
Tárgy: Re: olasz válogatott 2021-06-20, 22:03
Kezdem érteni, hogy milyen játékot akart látni Agnelli, amikor Sarrira és CR-re gondolt.
Szerintem igazoljuk le az olasz válogatottat!
Egy csapásra lenne olasz csapatunk és nézhető játékunk. Persze az eladási oldalon is kéne virítani...
_________________ a televizenyős düggönypakli
LeRoi10 likes this post
_DREAM_ Allegri jobbkeze
Tárgy: Re: olasz válogatott 2021-06-16, 22:11
Remélem sikerül behúzni a srácot.
A mi szemszögünkből nem tesz jót az árának hogy itt villog.
bombahoppa Allegri jobbkeze
Posts : 3716 Join date : 2015. May. 10. Age : 51 Location : all around You everywhere
Tárgy: Re: olasz válogatott 2021-06-16, 21:07
DartagnanX írta:
Fel kell vásárolni az egész csapatot!!! Bernardeschi is könnyed és stílusos volt
Na nézzük megint!
_________________ a televizenyős düggönypakli
DartagnanX Admin
Tárgy: Re: olasz válogatott 2021-06-15, 09:46
bombahoppa írta:
Tök mindegy. Ilyen gecijó meccset évek óta nem láttam.
Könnyed, elegáns, stílusos játék.
Fel kell vásárolni az egész csapatot!!! Bernardeschi is könnyed és stílusos volt
_________________ BIANCONERI.BLOG.NEPSPORT.HU
DartagnanX Admin
Tárgy: Re: olasz válogatott 2021-06-15, 09:45
Tankcsapda írta:
Krisz írta:
Ja, mondjuk a törökök elég gyengék voltak még hozzá. Én inkább egy komolyabb csapat elleni produkcióra lennék kíváncsi, Verrattival meg Chiesaval. Az viszont tuti, hogy egyben vannak nagyon és vannak kiemelkedő egyéni teljesítmények is.
Svájc azért erősebb, mint a törökök, legalábbis papíron mindenképpen. Ahogy néztem a sorsolást, a negyeddöntő lehet az első igazán komoly csata a belgák ellen. Amúgy elég rossz ágra kerültek az olaszok, mert utána meg jó eséllyel a magyar csoport győztese fog jönni.
Az pedig azért szar, mert én a magyar - olaszt inkább a döntőben láttam volna szívesen!
_________________ BIANCONERI.BLOG.NEPSPORT.HU
Tankcsapda likes this post
_DREAM_ Allegri jobbkeze
Tárgy: Re: olasz válogatott 2021-06-14, 18:21
CsT írta:
Demiral a mi fiunk. MOGGI
Eddig két Juve-s öngól az EB-n!
CsT, LeRoi10 and bombahoppa like this post
zetterberg40 Allegri jobbkeze
Tárgy: Re: olasz válogatott 2021-06-12, 10:17
bombahoppa írta:
Tök mindegy. Ilyen gecijó meccset évek óta nem láttam.
Könnyed, elegáns, stílusos játék.
Jaja, teljesen szokatlan volt ez a tegnap teljesítmény a szemnek.