Két meccsen igazából mindenki ellen van esélyünk, én inkább azon filózok,ha eljutunk a döntőig ott kit tudnánk megverni egy meccsen?
Barca-Bayern duón kívül mindenkit szinte biztosan megverünk. A Citynek semmi tapasztalata nincs a döntőkben, és lehet Pep is akármekkora filozófus, az ennél erősebb Bayernnel sem tudott döntőbe jutni, most ahhoz képest erősebb ellenfelek is vannak. Plusz sokkal sablonosabbak, mint a Barca-Bayern-Real trió, szóval én tőlük annyira nem tartanék, a többiektől viszont egyértelműen jobbak vagyunk, kár, hogy sikerült beletrafálni a Reallal.
Az marha nagy gond, hogy Pjanic és Benatia nem játszik az első meccsen. Pjanic esetében szerintem jobb lett volna, ha idegenben hiányzik, ott inkább belefért volna a hiánya, és helyette Marchisio oldotta volna meg a feladatot. Viszont a Realnak már volt egy komolyabb összecsapása, ahol erőt fitogtattak, ellenben mi kb. 15-20 percig fociztunk, és nehezebb rájönni az erősségeinkre - remélem, Allegri azért tudja.
Várom már a holnapi sorsolást, kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle, bár ha nyerni akarunk, mindegy, kit kapunk.
Sevilla - még egy meglepetést nem fognak okozni, ők legfeljebb a Roma ellen mehetnek ki továbbjutási reményekkel
Roma - majdnem ugyanez, bár a Liverpool ellen nekik azért lehet sanszuk, és a BL-szereplésük dicséretes, de talán őket rutinból megverjük (nem lebecsülvén a csapatukat, csak nincs BL-tapasztalatuk)
Liverpool - furcsamód nem akarom őket; Klopp összerakta a gárdát, piszok gyorsak, kissé kiismerhetetlenek, viszont Allegri egyszer már - nem is akárhogy - lemeccselte a németet, taktikailag az egyik legzseniálisabbat hozta Maxi a Dortmund ellen 2015-ben; a védelmük van Dijk ellenére nem a legerősebb, a középpályájukon lehet lyukat ütni, a támadótriójuk viszont nem akármilyen minőséget képvisel
Man. City - Pep összerakta a drága játékosokat, nagyon erősek, a védelmük is stabilnak tűnik a nevek alapján, de az angol foci hiátusa náluk is ki fog ütközni, mert a védelmük így is fogható, Pep meg eleve nem fordít iszonyatosan sokat a védőmunkára, úgyhogy alapvetően foghatónak érzem őket, még ha nem is lennénk a fogadóirodák szerint esélyesek
Barcelona - a tegnapi meccs alapján kettős érzésem van; lehet keresnivalónk velük szemben, viszont ilyen haláli pontos támadószekciót csak egyet ismerek - a miénket, beleértve a helyzetek számát is, mert ők is relatíve kevésből gazdálkodva megoldják, míg a Bayern-Real duónak több van általában; Valverde elképesztően megváltoztatta őket, Dembelé védőmunkája meglepően hatékony volt tegnap, ami a védekezésbe fektetett energiát is mutatja; mi már játszottunk ellenük, talán két párharcból nem jönnek ki ismét jobban; viszont a Chelsea játékban ott volt, felvette a versenyt, és ennyi helyzetből 180 perc alatt mi legalább 3 gólt lőttünk volna
Real Madrid - a tapasztalat alapján ezt a trófeát is behúzzák; Zidane ismét felhozta őket, és én ebből a játékstílusból nem tudok kiindulni, nyáron Allegri sem tudott, ha őket kapjuk, akkor reméljük, ezen képes lesz változtatni; a védelmet és a támadósort nem érzem gyengébbnek, de a középpályánkat ezek megeszik reggelire, főleg, hogy az első meccsen Pjanic nem játszhat (Marci a párharcokba nagyobb eséllyel mehet bele); az elődöntőben szívesebben kapnám őket, de azt meg sorsolják nélkülük, és másokért izguljunk
Bayern München - NEM, NEM és NEM! Én őket érzem a BL esélyesének, Heynckes zseniális, majdnem azt látni, mint 2013-ban, amelyik szerintem a XXI. század legerősebbje volt, csak egy Guardiola szétbarmolta őket, de szépen helyrepofozta a csapatot Jupp megint; nincs gyenge pontjuk, ellenük csak akkor lehet győzni, ha az elején megfogják őket, mondjuk erre pont Allegri a megfelelő stratéga, rendkívül sokszor találtunk be 2015-ben és tavaly is a meccsek elején; ettől függetlenül még NEM!
Ez nálam sorrend is, hogy kiket kellene kapni. Remélem, összejön a Bayern-Real és a Barca-City, essenek ki a komolyabb ellenfelek közül is, de talán csak a Bayern-Real duó az, amelyiket nagyon el kellene kerülni.
exchaby Gyúró
Posts : 750 Join date : 2012. Nov. 20. Age : 38 Location : serbia
jó jel, ha az angolok lebecsülik a juventust. angol tévés "szakértők" tavaly a bl-szezon előtt a bl legnagyobb bukását nekünk jósolták, erre simán elmentünk a döntőig.
Csecs már biztos dörzsöli a tenyerét. Bár senki sem kíváncsi a véleményemre de szerintem jól jártunk. Örülök, hogy egy olyan csapat jön szembe, amelynek a középpályája látványosan fizikálisabb (Wanyama egy állat) és talán technikailag is képzettebbek (Alli, Eriksen, Dembele). Így legalább biztos, hogy nagyon rá fogunk készülni. Pochettino taktikában kiemelkedő Angliában, de azért a meglepően sok brit játékosával azért ő sem tud csodát csinálni. Én nagyon csalódott lennék ha Allegri nem tudná megoldani a feladatot.
Kövezzetek meg, valahogy nem tudok tartani egyik angol csapattól sem (talán a City a kivétel, ők elég pengék azért), és nem csak az utóbbi években mutatott szerencsétlenkedéseik miatt. Ezen a hétvégén is néztem PL meccseket, bohózat, hogy milyen alacsony szinten van taktikailag az a bajnokság, a sonkások szája szerintem csúnyán el lesz kenve. Az sem segít rajtuk, hogy amíg mi kipihenjük magunkat télen, Malac felszed két és fél kilót bejgliből, addig ők játszanak hat meccset az elég limitált mélységű keretükkel. Személy szerint kevésbé tartok a Tottenhamtől vagy akár a Pooltól, mint egy idegenben rémálom Besiktastól.
Pedig ebben a szezonban kezd megmutatkozni, hogy azt a rohadt sok pénzt megérte kiadni a nagyoknak az erősítésekre. 5 csapatuk nyolcaddöntős, tavaly 3 volt, és 2 kiesett. Most mind az ötnek reális esélye van a továbbjutásra, hovatovább 3 csapat a párharcában egyértelmű esélyes.
Egyébként elégedettek lehetünk a sorsolással. Pedig a Spurs piszok erős, és a nagy angolok közül a legszimpatikusabb csapat. Nekem nagyon bejön az ő építkezésük is, csak posztra igazolnak, nem vernek el egy játékosra 80-100 milliót, tudatosan, megfontoltan igazolnak, és nyomokban angolokat is lehet a csapatban látni (sőt, nem is annyira keveset). Reaktív és egyben proaktív igazoláspolitika, szinte csak a hiányposztok és a távozók által keletkezett űr betöltésére mennek rá, mindezt úgy, hogy erősödnek és a jövőre is gondolnak. Hasonlóképpen gondolkodnak, mint a mi vezetőink, csak kicsit jobban oldják meg a kulcsemberek pótlását - és nem is engednek el annyit, mint mi. Pochettino remek edző, ha Allegri menni akar, őt is szívesen látnám a kispadon, mert nem egy sablonos szakember, hanem több formációt is hatékonyan tud megszervezni. Viszont mivel támadó focit játszanak, Allegrinek azt kell kitalálnia, hogyan oldjuk meg elsődlegesen a védekezést, és persze a kontratámadásokat, mert tuti, hogy kontrajátékra fogunk berendezkedni. Ilyen szempontból a jobb ellenfelek közé tartozik a Spurs, plusz nincs annyi klasszisa, mint mondjuk a Citynek (vagy nekünk). Szerintem tovább fogunk jutni, de nem lesz olyan sima, mint tavaly a Porto ellen.
Krisz Takaroggyon!!!
Posts : 8532 Join date : 2012. Nov. 05. Age : 38 Location : Budapest
Kövezzetek meg, valahogy nem tudok tartani egyik angol csapattól sem (talán a City a kivétel, ők elég pengék azért), és nem csak az utóbbi években mutatott szerencsétlenkedéseik miatt. Ezen a hétvégén is néztem PL meccseket, bohózat, hogy milyen alacsony szinten van taktikailag az a bajnokság, a sonkások szája szerintem csúnyán el lesz kenve. Az sem segít rajtuk, hogy amíg mi kipihenjük magunkat télen, Malac felszed két és fél kilót bejgliből, addig ők játszanak hat meccset az elég limitált mélységű keretükkel. Személy szerint kevésbé tartok a Tottenhamtől vagy akár a Pooltól, mint egy idegenben rémálom Besiktastól.
Lehet, hogy játszanak télen, de az angolok fényévekkel jobb kokszot tolnak mint mi. Nem hiszem, hogy ez faktor lesz, a Tottenham sorsolása inkább, de ez sem annyira mint az említett taktikai szint vagy a Tottenham rutintalansága a BLben.
Ez a párharc nálam 51-49 ide, a játékkeret erőssége megegyezik, Pochettino jó edző de azért Allegri jobb, a rutin talán mellettünk szól...úgy is az fog dönteni ki milyen állapotban, formában lesz tavaszra, azt meg most nem lehet előre látni. Nálunk egyértelműen úgy van felépítve a szezon (remélem), hogy a BL kieséses szakaszra klappoljon minden, aztán majd kiderül.
Ez a párharc nálam 51-49 ide, a játkkeret erőssége megegyezik, Pochettino jó edző de azért Allegri jobb, a rutin talán mellettünk szól...úgy is az fog dönteni ki milyen állapotban, formában lesz tavaszra, azt meg most nem lehet előre látni. Nálunk egyértelműen úgy van felépítve a szezon (remélem), hogy a BL kieséses szakaszra klappoljon minden, aztán majd kiderül.
Én őszintén jobban tartottam volna a MUtól. Egy BL nyolcaddöntő leginkább taktikai párharc, abban Pochettino nem ér fel Allegrihez, Mourinhotol viszont bármit el tudok képzelni. Persze, örültem volna ha lőhetünk 17 gólt a Poolnak, vagy könnyű menet a Besiktassal, de ez így teljesen rendben van. Pont erre számítottam amúgy: kapunk valami közepesen nehéz csapatot, nem mákoljuk be a Besiktast de nem kapunk City PSG-t sem.
Egyébként szerintem a Real jut majd tovább kb úgy mint tavaly a Barca - neccesen legyűri a PSGt majd utána valaki elkeni a szájukat.