Remélem kiesnek az olaszok és a Juve játékosok zöme jön haza szépen pihenni. (én már csak ilyen kis önző rohadék vagyok)
Guest Vendég
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-20, 21:13
Krisz írta:
De abban biztos vagyok, hogy a szünetben az olaszok már kiszámolták, hogy ha csak 1-0ra kapnak ki, akkor egy X is elég az Uruk ellen...
győzelm esetén is kellett volna legalább még egy pont, így is kell, ugyanaz a szitu
Krisz Takaroggyon!!!
Posts : 8523 Join date : 2012. Nov. 05. Age : 38 Location : Budapest
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-20, 19:59
.bb. írta:
komolyan, nekem ég a pofám.
Én azóta már átértékeltem a kijelentésem. Elég pofás csapat ez. Jól össze van rakva, gyorsak, ügyesek, mondjuk abban, hogy kb lecidáltatták a csoportot szerintem benne van a többi csapat is, bealvás/lenézés talán valahol a kettő között. Ha Verratti játszik talán gördülékenyebb lett volna a támadásépítés. Az elején meg be kellett volna lőni a nagy helyzeteket, de Balo most a roszabbik arcát mutatta. Ilyen magas védelmi vonal mellett (az első félidőben) talán jobb lett volna Immobile, meg lett volna a területe, fejben meg sokkal stabilabb a kedvenc idiótánknál.
De abban biztos vagyok, hogy a szünetben az olaszok már kiszámolták, hogy ha csak 1-0ra kapnak ki, akkor egy X is elég az Uruk ellen...
simoon Segédedző
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-20, 19:57
hát ez mi a tököm volt??? mindenki begombázott? szép lesz az indián ellen
.bb. Vízhordó
Posts : 483 Join date : 2012. Nov. 05. Age : 35 Location : Budapest
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-20, 19:52
komolyan, nekem ég a pofám.
Krisz Takaroggyon!!!
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-20, 19:11
.bb. írta:
esti meccs lenne, már rég bealudtam volna.
A szünetben egy Motta-Verratti cserére gondoltam, de Cassano se rossz
Darmianon meg már a VB előtt el kellett volna kezdeni dolgoznia Marrottanak.
.bb. Vízhordó
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-20, 18:54
esti meccs lenne, már rég bealudtam volna.
Krisz Takaroggyon!!!
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-20, 18:17
Nem bánnám, ha De Sciglio felépülne rossz nézni ezt a rakás szerencsétlenség Abatet...
Gigi meg mintha kicsit bizonytalan lenne, simán Sirigut védettem volna, jó volt az angolok ellen és akármit is mutat a tabella, csak Costa Rica a leggyengébb a csoportban, bőven pihenhetett volna.
_Tyler Vízhordó
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-19, 07:34
s4tch írta:
ha 4-4-2-t játszana a juve, az isla, licht jobb oldal adná
én abban bízom, hogy isla a vb-n eladja magát, és valaki letesz érte egy nagyobb összeget
rakkenroll Vízhordó
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-18, 23:23
Idén Isla a Juventusban sem volt már olyan kutyaütő, voltak kifejezetten jó meccsei, a vébén pedig remek, az első meccsen is jól tolta, jobban mint Vidal -aki viszont egyre jobb lesz. Ha jönne Alexis, Vidállal hárman ördögök lennének.
bravót is sunáznám, végre egy kapus aki ellenkező kézzel védi a hosszú felsőt aztakurva mit fogott
Viszi a Barcelona.
afene, hogy törne el a keze...
zetterberg40 Allegri jobbkeze
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-18, 22:54
jackie_d írta:
bravót is sunáznám, végre egy kapus aki ellenkező kézzel védi a hosszú felsőt aztakurva mit fogott
Viszi a Barcelona.
Guest Vendég
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-18, 22:44
Guest Vendég
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-18, 22:42
zetterberg40 írta:
s4tch írta:
Én Islában már semmilyen formában nem bízom, ha Juve mez van rajta. Nálunk egy rakás szerencsétlenségnek tűnik. Ellenben Sanchez beférne.
a vébén viszont kurva jó
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-18, 22:06
s4tch írta:
Én Islában már semmilyen formában nem bízom, ha Juve mez van rajta. Nálunk egy rakás szerencsétlenségnek tűnik. Ellenben Sanchez beférne.
s4tch Admin
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-18, 22:00
Guest Vendég
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-18, 21:58
zetterberg40 írta:
Spanyolok
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-18, 21:47
Spanyolok
Guest Vendég
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-17, 22:55
laac írta:
!!Én inkább hiszek a rendszernek,mint egy oldalvonalon szédelgő bírónak aki sokszor az egyértelmű gólt ill.szabálytalanságokat nem látja!!Én laikusként azt mondom jó ez a technológia a kis"hibáival"együtt!
persze, jó dolog, használjuk, csak azért lássuk a korlátait is. egy kiforratlan technológián alapuló messze nem elhanyagolható hibahatárú mérésből készített digitális kép ne legyen már szentírás
most gyakorlatilag a gép dönt, jobban tetszene ha a hi-fps felvétel + elemzés alapján mondjuk a 4-ik játékvezető jelezne a bírónak (aki a kétes eseteket mindig továbbengedné, gól esetén pedig visszafújná) vagy (ahogy kedvenc főbuzim is írta) legalább a hi-fps felvételt kitennék a kijelzőre
tényleg a mostani esetről nem került ki hi-fps felvétel a netre? pedig kiváló alkalom lenne demonstrálni a rendszer képességeit, fura hogy kihagynak egy ilyen ziccert... ja, hogy a labdát rossz helyre rajzolták!...
érdekesség: a fifa nem csak kamerás, hanem elektromágneses mérésen alapuló rendszert is el tud képzelni, ez szerintem elvileg pontosabb lehet, csak a labda felületét kellene telepakolni jeladókkal
laac Labdaszedő
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-17, 21:48
jackie_d írta:
még valami: semmit sem tudni a labda helyzetének meghatározásáról. ugye elvileg a pálya felőli éle számít, annak is át kell haladni a gólvonalon. mi van ha az nem látszik? a középpontja alapján becsli a rendszer, vagymi? az nem feltétlenül jó, mert a labda deformálódik, pláne ezek az új "buzilabdák"... sz'al nemt'om, kétségeim vannak, szerintem nem véltelenül nem osztanak meg sok részletet
Szerintem túl generálod,lassan prof.-címet érdemelsz gól vonal tech'ből!!Én inkább hiszek a rendszernek,mint egy oldalvonalon szédelgő bírónak aki sokszor az egyértelmű gólt ill.szabálytalanságokat nem látja!!Én laikusként azt mondom jó ez a technológia a kis"hibáival"együtt!
_________________ Forza JUVE&Heja SVERIGE!!!!
rakkenroll Vízhordó
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-17, 13:38
s4tch írta:
ha nem blatter lenne a fifa elnöke, 100%-ig bíznék a rendszerben.
rakkenroll Vízhordó
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-17, 13:17
.bb. írta:
írtam egy kis elemzést az angol - olaszról. ahogy az utolsó sorban írtam. bizakodó vagyok.
Anglia - Olaszország: elemzés
Fasza kis írás lett. Megnéztem tegnap a meccset, tetszett, a körülmények ellenére. Nagyon fontos volt a passzpontosság, illetve a labdabiztosság szerintem is, mert érthetően az volt a cél, hogy a labda járjon és ne a játékosok szaladgáljanak utána. A védekezésen egy kicsit cizellálni kell még valóban (pedig a szpíker már ettől is el volt olvadva, no meg Pirlotól), és irány a döntő! Abban pedig szinte biztos vagyok, hogy Prandelli fog variálni a jövőben (is).
Guest Vendég
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-17, 11:01
ja, elfelejtettem: az 5mm a maximum (tehát átlagban ennél rosszabb), egy 22cm átmérőjű elasztikus labdánál szerintem ez sok, bár ez szubjekív vélemény
még valami: semmit sem tudni a labda helyzetének meghatározásáról. ugye elvileg a pálya felőli éle számít, annak is át kell haladni a gólvonalon. mi van ha az nem látszik? a középpontja alapján becsli a rendszer, vagymi? az nem feltétlenül jó, mert a labda deformálódik, pláne ezek az új "buzilabdák"... sz'al nemt'om, kétségeim vannak, szerintem nem véltelenül nem osztanak meg sok részletet
Guest Vendég
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-17, 10:54
s4tch írta:
azt nem tudni, miért nem osztják meg a valós sok fps-es felvételeket. nekem ez az egy hiányzik.
az 5 mm-es hibahatár tolerálható, ennyit torzul is a labda egy lövésnél. ha nem blatter lenne a fifa elnöke, 100%-ig bíznék a rendszerben. amikor évek óta ezred másodpercre mérik az autóversenyeket, atlétikában szintén ezred másodperces pontosságú a célfotó, vagy mondjuk távérzékelési eszközökkel több száz méteres magasságról 10x10 centis pixelméretű fotókat lehet csinálni, technikailag a gólbíró nem egy őrületes kihívás.
nana: az autóverseny teljesen más elven mér, az itt nem használható a célfotó nagyon jó megvilágítás mellett készül, a mellkasok tisztán látszanak és ember dönt, nem gép gólbíró: nagyon változatos fényviszonyok, nagyon sok zavaró körülmény, a cél gyorsan mozog és nem mindig látszik -> kurva nagy kihívás
ja, amúgy a kamera a stadionban nem ott van ahol a fifa videón, hanem a lelátok/tető peremén sz'al ez csak egy ilyen technológia demonstrátor ami az ideális esetet mutatja, a valóság mindig sokkal rosszabb
s4tch Admin
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-17, 10:38
azt nem tudni, miért nem osztják meg a valós sok fps-es felvételeket. nekem ez az egy hiányzik.
az 5 mm-es hibahatár tolerálható, ennyit torzul is a labda egy lövésnél. ha nem blatter lenne a fifa elnöke, 100%-ig bíznék a rendszerben. amikor évek óta ezred másodpercre mérik az autóversenyeket, atlétikában szintén ezred másodperces pontosságú a célfotó, vagy mondjuk távérzékelési eszközökkel több száz méteres magasságról 10x10 centis pixelméretű fotókat lehet csinálni, technikailag a gólbíró nem egy őrületes kihívás.
Guest Vendég
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-17, 10:22
hát ez szemre is bent volt, de mindegy amúgy igazad van
ezt még tegnap írtam, de lefagyott a böngésző és elveszett:
kicsit én is próbáltam utánaolvasni ennek a gólbírónak, de sajnos nem sok technikai részletet lehet találni a neten
a gyártó azt írja hogy 500fps-el veszik a teljes büntetőterületet, összesen kb. 4,5GB/s adatfolyamot generálva hm, elég impresszív, bár ahogy így nagyjából számolgatom ez nem HD minőség (ezt amúgy sem említik) a nagy sebességnek meg csak nagyon erős lövéseknél van értelme, különben nem lesz értékelhető különbség a szomszédos frame-ek között sz'al kicsit marketingszagú, de mindenestre jól hangzik
ez viszont nagyon zavaró: "Accuracy of goal detection: up to 5 mm", ami ugye max. 5 mm pontosságot jelent, gondolom ideális körülmények között (a sajtóanyag is "néhány mm" pontosságot említ) marha jól mutat a digitálisan berajzolt labda, csak épp lehet hogy a valóságban nem is ott volt ahova rajzolják...
a fifa honlapján található beüzemelési tesztprotokoll is elgondolkodtató: csak a legegyszerűbb eseteket tesztelik, gyakorlatilag üres kapura rugdalnak (géppel), mindössze három nagyon egyszerű esetben van játékos (kapus) is a pályán zavaró eseteket (több játékos, több labda, stb.) nem, vagy csak nevetséges módon tesztelnek (hószimuláció: két fehér fólia a gólvonal előtt+mögött 15cm-re, vizes labdával 5 lassú lövés) rádiós garázskapunyitó ellen viszont tesztelnek...
mondjuk ez az egész akár még rendben is lehetne, ha lenne információ arról hogy a rendszertesztek szerint ennyi elég a kalibráláshoz, de nincs igazából semmit sem írnak azon kívül, "alaposan tesztelték" egy zürichi független tesztcéggel. épp csak azt nem tudni mit teszteltek...
nekem úgy tűnik hogy elfogadtak egy rendszert ami ideális eseteben kb. 5mm pontossággal követi a labdát zavaró körülmények esetén viszont tévedhet, de amit kiír az a döntés 'oszt kész, úgysem nagyon lehet pontosan a tévén keresztül megállapítani persze lehet (val'szeg) hülye vagyok és elnéztem/kihagytam valamit, aki akar majd utánajár és kijavít csak ezt a "tutira bent volt há' mer kiírta a gíp"-et hagyjuk ha lehet...
s4tch Admin
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-17, 09:29
jackie_d írta:
kikockáztam:
ja, egy 24 fps-es, halálra tömörített, nem szögben készült felvételt a másodpercenként kb. 16-20 kép feldolgozására képes szemeddel
miközben ilyen a technika:
nem a rossz szögből történt visszajátszás a döntő, hanem a több szenzor által érzékelt adatsor, ami alapján pár mm-es hibahatárral gólt jelez a rendszer.
persze lehet, hogy igazad van. nekem így 40 felé közeledve már nem olyan jó a szemem és a térérzékelésem, hogy egy nem túl jó minőségű, nem túl jól rögzített felvételről magabiztosan megmondjam, hogy egy multiszenzoros, modern számítógépes rendszer igenis tévedett, és egyébként sem a labdát látta labdának, hanem a kapus kesztyűjét.
amúgy meg szegény ghána, hogy beszopták. az amcsik vagy 2x találták el a kaput. tiszta nordskjöpping-juventus fíling, azzal a különbséggel, hogy most a norvégok behúzták.
fktgbr Labdaszedő
Posts : 267 Join date : 2013. Oct. 01. Age : 48 Location : Budapest
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-16, 22:11
EsztéNégy írta:
[...]Most itt van a technológia, állítólag objektív is, tisztább ez így, mintha bírókat felejtenének el centik miatt[...]
Így van. A gép a biztosan objektív, nem csal el egy meccset... Vajon a mérkőzés előtt paraméterként be kell állítani, hogy milyen csapatok játszanak, és ki melyik kapura támad? ;-)
.bb. Vízhordó
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-16, 22:05
Guest Vendég
Tárgy: Re: VB 2014 Brazília 2014-06-16, 19:15
kilopo írta:
Én csak annyit főznék hozzá, hogy a közvetés során egyszer mutattak egy, a tenisz meccseken látottakhoz hasonló képet. Szóval azt, amikor teljesen digitálisan rajzolják a vonalat és a labdát is. Azon látszott, hogy kb fél cm-el volt belül. Nincs az a HD kép, amin azt kikockázod jackie. Meg az a bíró sincs, aki megmondja, hogy látta, hogy hol volt.. A technológia biztosan elég jól ki lett tesztelve, el kell hinni, amit mondd.
attól hogy digitálisan rajzolnak valamit még nem biztos hogy pontos, pl. a star wars is elég pontatlan baromi nehéz egy 3D-s mozgást pontosan leképezni, pláne csak kameraképek alapján
ja, olvasd el a s4tch által belinkelt (hivatalos) tesztprocedúrát, engem nem győzött meg