moggi calciopolis perében a vád elvesztette az egyik koronatanúját, hamis tanúzás miatt. lehet, hogy emiatt halasztották az ítélethirdetést. http://www.tuttosport.com/calcio/serie_a/juventus/2015/01/29-319782/Calciopoli%2C+De+Cillis+a+processo.+L%27accusa+perde+un+altro+pezzo http://www.canalejuve.it/news/calciopoli-clamoroso-colpo-di-scena-de-cillis-rinviato-giudizio-per-falsa-testimonianza-141725
Nem tartom valószínűnek, hogy emiatt halasztottak. Sőt abban sem vagyok biztos, hogy ez a dolog befolyásolni fogja az ítéletet. A legfelsőbb bíróság - Olaszországban úgy hívják, hogy Semmitőszék (Corte di Cassazione) - érdemben nem vizsgálja az ügyet, csak azt, hogy a bíróság helyesen alkalmazta-e a jogszabályokat, megtartotta-e az eljárási szabályokat. Így például a védelemnek a legjelentősebb érve, hogy a nápolyi bíróság nem volt illetékes az ügy elbírálására. Ez esetben talán egy perújítás jöhet szóba, ha van egyáltalán lehetőség ilyen jogorvoslatra Olaszországban. A büntetőeljárási ismereteim eléggé homályosak már. Dino esetleg?
jobban lő, mint pogba, és nem állítja be magát? tényleg takarodjon.
moggi calciopolis perében a vád elvesztette az egyik koronatanúját, hamis tanúzás miatt. lehet, hogy emiatt halasztották az ítélethirdetést. http://www.tuttosport.com/calcio/serie_a/juventus/2015/01/29-319782/Calciopoli%2C+De+Cillis+a+processo.+L%27accusa+perde+un+altro+pezzo http://www.canalejuve.it/news/calciopoli-clamoroso-colpo-di-scena-de-cillis-rinviato-giudizio-per-falsa-testimonianza-141725
kijött a deloitte football money league legfrissebb kiadása: http://www2.deloitte.com/content/dam/Deloitte/uk/Documents/sports-business-group/deloitte-football-money-league-2015.PDF .
jaja, látom, nemrég értem ismét netközelbe. azért nem bánnám, ha lezárulna az ügy, bármilyen végeredménnyel.
----------------------
kijött a deloitte football money league legfrissebb kiadása: http://www2.deloitte.com/content/dam/Deloitte/uk/Documents/sports-business-group/deloitte-football-money-league-2015.PDF
a juventus - köszönhetően a korai bl-kiesésnek - viszonylag gyenge bevétel-növekedést produkált az előző szezonban, és egy helyet visszacsúszva a 10. egyedül a tévés bevételeket tekintve vagyunk a top10-ben, sem a jegybevételek, sem a kereskedelmi bevételek nem kiemelkedőek. a jegybevételeken nem nagyon lehet növelni (a top20-ban a juve nézőszáma a legalacsonyabb, holtversenyben a spursszel és a galatával), úgyhogy tessék venni a pogbás bögréket, különben maradunk ezen a szinten.
a juve után az olaszok: milan (12., először csúsztak ki a 10-ből), napoli (16.), izé (17.). a top20-ban 3 spanyol, 3 német, 1-1 francia és török, valamint 8 (!!!) angol csapat van.
a mutu-ügy eddigi utolsó epizódja ez volt: http://www.gazzetta.it/Calcio/Squadre/Juventus/18-10-2013/juve-carissimo-mutu-il-livorno-deve-21-milioni-chelsea-201381993161.shtml
tehát a juve és a livorno 21 millió eurót fizetett volna a cselszkinek. kb. másfél éve a juve úgy döntött, nem tejel, hanem a cas elé viszi az ügyet.
Azt tudtam Osziról, hogy jó zenéket hallgat -láttam már Stones-os pólóban is-, de azt nem, hogy az apaccsal ekkora spanok, így már pláne bánom az elengedését. Remek ékpárt alkothattak volna idővel, talán.
vagy nem. bendő karrierjét fogja befutni középcsaparól-középcsapatra. mert oda való
_________________ subidubi rókaprém, más is buzi nem csak én.
Azt tudtam Osziról, hogy jó zenéket hallgat -láttam már Stones-os pólóban is-, de azt nem, hogy az apaccsal ekkora spanok, így már pláne bánom az elengedését. Remek ékpárt alkothattak volna idővel, talán.
index cikk nyomán.. 1 millió $-t utal át a fifa a kasszába a vb-n szereplő játékosok miatt. Teljes lista: pdf Afrikába $57.000-al több érkezik. Az izé is kap 840-et, róma 462. Akkor most már jöhet falcao
persze, hogy jobb lenne mindenkinek egy erős bajnokság, de azt a juve önmagában nem tudja elintézni. az olasz focival komoly strukturális problémák is vannak. ha a stadionépítésekben nem lesz előrelépés, az akár évtizedekre bebetonozhatja a serie a-t az európai második vonal élmezőnyébe.
Az izé hosszú távú gyengélkedésének én is kifejezetten örülök. Az többi csapaténak viszont már nem annyira. Talán itt is igaz lehet, hogy jobb erősebbek közt keményen harcolva nyerni, mint gyengék közt könnyen. És ezt nem egy-egy meccsre értem, de nyilván nem kell kifejteni, mert ti is tudjátok miről van szó.
és ez csak a bevételi oldal. a posztot író kolléga ezzel kapcsolatban csak kapargatja a felszínt: moratti öröksége sokkal súlyosabb annál, ahogy elsőre látszik. igazából a bevételi oldal még nagyjából rendben is lenne, az izé ahhoz képest, hogy évek óta szart se nyert, elég tollas klub lehetne, ha nem szórnák krőzusként a pénzt bármire, ami a klubhoz kapcsolódik. ügynöki díjak, játékosok fizetései, takarító cégek, menedzsment cégek, menedzsmentet támogató jogászcsapatok, fasztudja mik viszik náluk a pénzt. azokat a szerződéseket mind a moratti-érában kötötték. én nem nagyon örülök annak, hogy távozott a vén rondaság, ugyanis csodálatos tempóban züllesztette a klubot.
ja, és hogy mennyire tévúton jár az olasz futball: azt szokták mondani, nem egészséges, ha a bér jellegű kiadások egy klubnál meghaladják a bevételek 60%-át. ehhez képest pl. a két genovai klub (akiknek elég jól megy idén) költségvetésében a bevételekhez képest a bérek több mint 100%-ot tesznek ki.
kilopo Gyúró
Posts : 1080 Join date : 2012. Nov. 05. Location : Budapest
Az Il Nostro Calcio facebook oldalán találtam egy cikket, ami kicsit nekünk is érdekes lehet. Tudom, s4tch már írt a pénzügyekről régebben, de nem emlékeztem erre az infóra. Mondjuk elgondolkoztam az elolvasásán, amikor megláttam a forrást, de érdekes volt az első ábra, úgyhogy elolvastam. Remélem ezért nem jár kitiltás, jövőre dupla tagdíjat utalok. IZÉ!
Végül is a lényeg az első ábrán látszik. A bevételek nagyon nagy rész a tv-s pénzekből áll össze, ami nagy kockázat, mert egy elmulasztott bl szezon mindent tönkre vághat. Konkrétan tv-s pénzekben a 3-ak vagyunk. A bajorok pénzénél pl 55%-al nagyobb a miénk. (!!!) Összesítésben viszont csak 9. a klub. Gondolom a belépőkből származó pénzeket nem nagyon lehet emelni, mert a stadion kihasználtsága jó, így a belépők árát kéne növelni, ami miatt már amúgy is volt balhé. A reklám bevételi oldal viszont erősödni fog elvileg az új mezzel és remélhetőleg dolgoznak a marketingesek egyéb megoldásokon is. Mindenesetre az ábrából jól látszik, hogy s4tch miért nem drukkolt a déliek bl továbbjutásának. Úgy kellenek a tv-s pénzek, mint egy falat kenyér, mert ebből a bevételből néhány % veszteség is nagyon sokat jelent a költségvetések.
kilopo Gyúró
Posts : 1080 Join date : 2012. Nov. 05. Location : Budapest
vidal esküvője a gazzetta szerint: - 500 vendég - pirlo és buffon a meghívottak között voltak, nem mentek el - a juve részéről egyedül caceres volt ott; ennyi küldöttet az izé is fel tud mutatni medel személyében - megjelent a chilei köztársasági elnök is - kb 800 ezer dollárba került a buli
exchaby Gyúró
Posts : 750 Join date : 2012. Nov. 20. Age : 38 Location : serbia