Bianconeri Blog - Forza Juventus! A Bianconeri Blog saját Juventus fórumja. Szeretettel látunk minden kulturált fórumozót! |
|
| A világ legjobb blogja | |
|
+23DartagnanX fktgbr bombahoppa EsztéNégy sneco7 CsT LeRoi10 Petike007 tjunior zetterberg40 simoon exchaby rakkenroll _Tyler virracocha .bb. mbence Admin s4tch Krisz kilopo laac cortamelasombra 27 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
zetterberg40 Allegri jobbkeze
| | | | bombahoppa Allegri jobbkeze
Posts : 3716 Join date : 2015. May. 10. Age : 51 Location : all around You everywhere
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-13, 06:33 | |
| - s4tch írta:
- hátha valakit érdekel: utánanéztem az olasz adózási szabályoknak, és úgy néz ki, hogy a nettó-bruttó viszonylatot 2,00 szorzó helyett 1,85-ös szorzóval érdemes számolni.
szóval roni nettó 30 millás bérköltsége nem is 60, hanem csak 55,5 millió euró. Gyönyörű hajnalra keltem. Hogy apámat idézzem, "kerestünk 4,5 millió Eurót". Már csak az a kérdés, hogy mire verjük el, mert ha apámat idézem, akkor jobb ha egyből kétszer idézem, "a pénzt jobb minél előbb elkölteni, minek tartogassuk". Minden buzinak van apja, legalább egy. _________________ a televizenyős düggönypakli
| |
| | | Guest Vendég
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-13, 01:42 | |
| - s4tch írta:
- hátha valakit érdekel: utánanéztem az olasz adózási szabályoknak, és úgy néz ki, hogy a nettó-bruttó viszonylatot 2,00 szorzó helyett 1,85-ös szorzóval érdemes számolni.
szóval roni nettó 30 millás bérköltsége nem is 60, hanem csak 55,5 millió euró. én is dolgozom már rajta, hogyan lehetne erzsébet utalványban kifizetni legalább a 30milla felét ha lesz eredmény majd szólok |
| | | s4tch Admin
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-12, 23:03 | |
| hátha valakit érdekel: utánanéztem az olasz adózási szabályoknak, és úgy néz ki, hogy a nettó-bruttó viszonylatot 2,00 szorzó helyett 1,85-ös szorzóval érdemes számolni. szóval roni nettó 30 millás bérköltsége nem is 60, hanem csak 55,5 millió euró. | |
| | | Guest Vendég
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-11, 13:05 | |
| - s4tch írta:
- itt nincs off. ez nem az index, vagyunk húszan, szeretjük egymást, ennyi a szabály.
ez gyönyörű volt |
| | | Krisz Takaroggyon!!!
Posts : 8523 Join date : 2012. Nov. 05. Age : 38 Location : Budapest
| | | | CsT Takaroggyon!!!
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-11, 12:53 | |
| Engem nem zavar Közgazdászként (nem szeretem ezt hangoztatni, mert ilyenkor random kérdéseket szoktak hozzám vágni: "mé' gyenge a forint?" "mé' drága a benzin?") a pénzügy/számvitel témát örömmel vettem (bár én közigazgatásban dolgozom így a vállalkozói szférában lévő dolgokról az emlékeim elég kopottak). A mérnök /olcsó munkaerő témában meg nincs tapasztalatom é mivel ilyenkor itt még nem ihatok, nem írok hozzá faszságokat!. | |
| | | s4tch Admin
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-11, 12:29 | |
| itt nincs off. ez nem az index, vagyunk húszan, szeretjük egymást, ennyi a szabály. | |
| | | Guest Vendég
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-11, 12:16 | |
| tényleg, mennyire zavaróak itt ezek a témák? 1. ok? 2. nyissunk egy "krisz és jackie faszságai" topicot? 3. fogjuk be a pofánkat? |
| | | Guest Vendég
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-11, 11:29 | |
| - Krisz írta:
- Sorry a sok offért (jackie és tjunior biztosan megérti hogy nem lehetett megállni hogy ezt kiadjam magamból), ígérem itt hagyom a témát
a számviteli mellékszál után ennyi talán még belefér igen, az indiaiak tényleg becsületesek, csak egyszerűen más az időérzékük és máshogy értik meg dolgokat, nem az általunk megszokott poroszos módon viszont ez mind kezelhető, (drága) trainingek is vannak rá, de erre a cégek nem szívesen költenek, hiszen pont spórolni akarnak az indiai munkaerővel a kasztrendszer erre még rátesz egy lapáttal, mert nehezen mernek neked ellentmondani, még akkor is ha pont faszságokat beszélsz (nekem nincs ilyen gondom ) szóval, többnyire lehet velük dolgozni, csak a legtöbb cég nem veszi a pénzt/fáradságot hogy megtanulja hogyan kell a filippinók meg kb. olyanok mint az erdélyből érkező vendégmunkások: aranyosak, kedvesek és minden szar munkát el lehet velük végeztetni, szinte ingyen... nekem főleg ázsiai muszlimokkal van tapasztalatom, és teljesen normális a kapcsolatunk ők viszont kényszeresen betartják az összes említett rigolyát, ami néha idegtépő tud lenni (pl. ha a valami pont akkor hal le amikor az it-infrastructure team imádkozik, akkor addig nem megy tovább a videokonferencia amíg ezek nem végeztek, a mgmt meg csak ül és lesi az imaszobát...) a helyi nem muszlimok ezért általában megbízhatatlannak / lustának tartják őket amúgy szerintem minden vallás faszság nyilván kell valamiféle erkölcsi útmutatás, de szerintem a golden rule nagyjából elég is minden más csak konfliktus keltési/fenntartási céllal történő fölösleges belemagyarázás egyébként a többiek számára a keresztény és a muszlim a "két hülye", amely állandóan marakodik... |
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-11, 10:13 | |
| - jackie_d írta:
naja, ez eléggé igaz. nekem a tanultabbjához volt szerencsém, de többnyire azok is olyanok... azért a különbségek szerintem többnyire menedzselhetők és vannak területek ahol lehet velük dolgozni sőt, ha törődsz velük, akkor elég jó fejek tudnak lenni, nekem is van néhány indiai expat haverom
a muszlimok a vallási rigolyáikkal engem jobban fel tudnak húzni (halal hűtő, halal konyha, halal faszomtudjami) imaidőben eltűnnek vagy szó nélkül otthagynak bármilyen meetinget ha az épp belecsúszik, stb. orthodox zsidók dettó, szombaton megdobálták a taximat és egyszer majdnem kinyírt a hülye shabbat liftjük
uhm, a'sszem mégiscsak szeretem az indiaiakat Nekem mindenféle indiaihoz volt már szerencsém 5 év alatt, a főnököm is indiai (és elég időt töltött Angliában hogy megkapja az állampolgárságot). A tanultabbak sem olyan gyorsak fejben mint mondjuk egy magyar vagy átlag európai. Ami viszont közös 80%ban a tanultabbaknál is, hogy a személyes higiénia, személyes tér fogalma egészen mást képvisel náluk, emellett szolga mentalitasuk van, szolga nép. Ami a menedzselésüket illeti, olyan mintha retardáltakkal dolgoznál, nehéz a felfogásuk, Katarban felveszik őket zsákszámra (minden szinten) mert olcsók, meg felvesznek pár nyugatit akik kínkeserves idegőrlő munka árán megpróbálnak egy elfogadható minőséget kiverni belőlük. Persze, vannak normálisak, van pár akivel szeretek is együtt dolgozni, mert bár lehet ki kell várni párszor amíg leesnek nekik a dolgok meg többször kell elmondani valamit de azért nem 1000szer és a végén tisztességes munkát végeznek. Itt a halal dologgal nincs gond, mert elvileg minden halal, amiről meg nem tudnak az nem fáj. Az egyik lakótársam is muslim, de nem a fanatikus fajtából, szóval van haram bőven (nők, az ima nincs annyira komolyan véve max pénteken, alkohol, nincs ilyen halal hűtő bullshit), de vannak határok pl nincs sertéshús, van ramadan böjt, de alapvetően toleránsak. Ez a muszlim dolog azért van túlmisztikálva mert a mélyen vallásosak/fanatikusok/nem toleránsak vannak az arcunkba tolva. Volt egy mély keresztény gimis osztálytársam (9 testvér, nem táncolok szalcsin mert csak a majd feleségemmel táncolhatok, prédikálás), ugyanaz pepitában csak máshogy imádkozik. Szóval az én tapasztalatom hogy bármilyen vallás jó, amíg nem tolod túl és toleráns vagy mások felé, mert egy remek struktúrát ad az életednek (az ésszerűen gyakorolt nyugati vallás pl nem sokban különbözik a sztoikus filozófiától), amint túl mélyre mész illetve fanatikussá válsz az már pszichiátriai eset. - tjunior írta:
- Akkor gondolom ezek az india/filipinó cégek olyanok mint itthon az átlag roma építési vállakozó Embarassed
Az én tapasztalatom szerint a különbség a roma és az indiai között, hogy az indiaiak nem balhéznak állandóan, nem kötekednek és nem akarnak megkéselni, minden más ugyanaz (minden, a tarhálás, alkudozás, naplopás, stb). ________________ Sorry a sok offért (jackie és tjunior biztosan megérti hogy nem lehetett megállni hogy ezt kiadjam magamból), ígérem itt hagyom a témát | |
| | | tjunior Allegri jobbkeze
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-11, 09:27 | |
| Akkor gondolom ezek az india/filipinó cégek olyanok mint itthon az átlag roma építési vállakozó Volt olyan, hogy be kellett mérni egy épületet egy ilyen vállakozónak de a megbeszélt találkozón nem jelent meg. Később kiderült, hogy azért mert kórházban van. Előző nap összeverekedett valakivel valami elszámolását miatt és kórházba rakták egymást. | |
| | | Guest Vendég
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-11, 09:12 | |
| - Krisz írta:
Dehogynem, de az indiaiakat nem lehet alul múlni trágya munkában és olcsóságban, igazából az univerzum bármilyen aspektusában ők a legalja. naja, ez eléggé igaz. nekem a tanultabbjához volt szerencsém, de többnyire azok is olyanok... azért a különbségek szerintem többnyire menedzselhetők és vannak területek ahol lehet velük dolgozni sőt, ha törődsz velük, akkor elég jó fejek tudnak lenni, nekem is van néhány indiai expat haverom a muszlimok a vallási rigolyáikkal engem jobban fel tudnak húzni (halal hűtő, halal konyha, halal faszomtudjami) imaidőben eltűnnek vagy szó nélkül otthagynak bármilyen meetinget ha az épp belecsúszik, stb. orthodox zsidók dettó, szombaton megdobálták a taximat és egyszer majdnem kinyírt a hülye shabbat liftjük uhm, a'sszem mégiscsak szeretem az indiaiakat |
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-11, 06:25 | |
| - jackie_d írta:
filippínók már nincsenek felétek? Dehogynem, de az indiaiakat nem lehet alul múlni trágya munkában és olcsóságban, igazából az univerzum bármilyen aspektusában ők a legalja. | |
| | | Guest Vendég
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-11, 00:33 | |
| - Krisz írta:
Aztán amikor már senki nem hiszi hogy olcsóbban el lehet vállalni, jönnek a mocskos indiaiak és mindenkinek alávernek és megkapják a munkát. filippínók már nincsenek felétek? |
| | | Guest Vendég
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-10, 18:07 | |
| - tjunior írta:
egy alvállakozónak adott esetben a kötözködés és az ezzel járó nemfizetés egyenlő az élve elásással. azért van olyan is amikor tényleg elásnak... |
| | | Guest Vendég
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-10, 18:05 | |
| - s4tch írta:
higuain, berna és costa écs-je összesen 35-36 millió körül van, a teljes kereté nagyjából 100m. adott esetben ronaldóé szintén lesz vagy 30, és akkor egy kibaszott fillért nem költött még a klub, de a bevétel ötödét már hopp, el is vitte az écs. ráadásul ez tényleg virtuális költség, de az eredményt könyörtelenül befolyásolja, és minél drágább a kereted, annál nagyobb mértékben. ezért sem lenne butaság valahogy bedurrantani a saját nevelést: marchisiónak vagy pinsogliónak nincs écs-je, csak fizetése.
nem vagyok nagy ifrs szakértő, szóval ez tényleg levegőbe durrogtatás lesz. elvileg az immateriális javak écs-jét lineárisan, degresszíven (fokozatosan csökkenő egyenleg módszer a neve magyarul, angolul diminishing balance), vagy termelési egységek módszerrel lehetne számolni. utóbbi eleve kiesik.
a degresszív módszernél meg nekem módszertani problémáim lennének első körben. ott ugye úgy számolsz, hogy
aktuális éves écs = (könyv szerinti érték - maradványérték) x leírási kulcs ahol a maradványérték a várható élettartam végén várható érték. mittudomén, veszel egy kombájnt, tudod, hogy 10 évig fogja bírni, a végén meg eladod vashulladékként egy becsülhető áron.
szóval ez az egész nekem immateriális javaknál fura. a maradványértéket egy játékosnál meg tudod határozni: az nulla, ugyanis az élettartam végén lejár a szerződés, oszt' nulla a maradványérték. a leírási kulcs az érdekesebb. gépeknél leírod a számviteli politikában, hogy mennyi a leírási kulcsod (hasra mondjuk 50%), és akkor egy 55 millás, 10 évre vett, 5 milla várható maradványértékű kombájnt szépen le tudsz úgy írni, hogy első évben 25, második évben 10, harmadik évben 7,5 (stb) az écs, de egy játékosnál a degresszív écs-t azért nehéz számolni, mert valahol szopni fogsz: ha magas leírási kulcsot alkalmazol, akkor az első évben, mert kurvasok lesz az écs, ha meg alacsonyt, akkor az utolsó évben, amikor lejár a játékos szerződése, nincs eladásból bevételed, de muszájból kivezeted a könyvből az eszközértéket (ami alacsony leírási kulcsnál magas lesz, te meg jobb híján ingyen elengeded, nesze neked plusvalenza). arról nem is beszélve, hogy egy mérnök a műszaki avulást meg tudja mondani egy kombájnnál, egy orvos, edző, menedzser, marketinges meg mifaszt mond egy játékosra? csinálsz egy 3d-s mátrixot attól függően, hogy milyen poszt, milyen korosztály, és hány évre ír alá? hol szerepel benne, hogy felkapja-e a játékost mondjuk a divatvilág? plusz más egy kapus "műszaki avulása", más a ki tudja, milyen korú ghánaiaké, és teljesen más ronaldóé.
szóval szerintem ezért marad a lineáris módszer. egyszerű, kiszámítható. imádom amikor ilyen érthetően írsz, (tudat alatt ) megfogtad a lényeget a degresszív leírási módokat célszerűbbnek szokták tartani bizonytalan élettartamú eszközöknél (most ne a képletre gondolj, hanem általában az elvre miszerint az élettartam elején nagyobb écs-t számolsz el) és ezzel az x évenként újraszámolt lináris écs-vel tulajdonképp pont egy ilyen degresszív leírás valósul meg ráadásul leírási kulcs mátrix-ot sem kell készíteni hozzá, mert az új kontrakt hosszával + esetleges signing bonus-szal faszán személyre szabható sz'al valamennyire lehet követni játékos teljesítményét a könyv szerinti értékkel, így a eladáskor nem keletkezik túl nagy +/- sőt az éves elszámolt écs-vel együtt a hosszú távó teljesítményromlásból adódó kockázat is csökken, az egész asset portfolio jól managelhető így most úgy érzem, hogy ugyanarról beszélünk, csak más szemszögből nézzük/néztük sz'al szégyellem, de tulajdonképpen egyetértek |
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-10, 15:53 | |
| - Krisz írta:
Ezzel a témával valóban meg lehetne tölteni egy topicot. Az egész rendszer rossz, középkori. Külföldön is ugyanez megy csak kevésbé pofátlan, kevésbé ocsmány. Ha eltekintünk a korrupciótól (jajjjj) még akkor is ott marad az egymás alá licitálgatás és a munka továbbadása alvállalkozóknak. Aztán amikor már senki nem hiszi hogy olcsóbban el lehet vállalni, jönnek a mocskos indiaiak és mindenkinek alávernek és megkapják a munkát. Aztán a sok fogalmatlan ork kókányolja össze a dolgot közben áramlanak a claimek meg a change orderek és mindenki a haját tépi. Bid low claim high. Szóval addig amíg nem modernizálódik a rendszer addig semmi nem lesz jobb. Magyarország meg különleges eset a korrupcióval súlyosbítva. Magyarországon a korrupció mellett ezt a kvázi hűberi rendszert se felejtsük ki ami iszonyat megnehezít mindent. Most is van olyan proejktünk ami azért áll hónapok óta mert a döntéshozó XY embere, a gazdája meg kegyvesztetté vált a legfőbb hadúrnál, a fószer energiáit meg felemészti az hogy megtartsa a székét, érdemi munkára már nem jut ideje, dönteni nem mer. | |
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-10, 15:14 | |
| - Petike007 írta:
És úgy érzem a saját logó csak a kezdete a saját márka bevezetésének. Ámen. A juvestoreban a cuccok feléhez már nincs köze az adidasnak. Made in Italy és minőségre (mind design mind anyag) nincs különbség. | |
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-10, 15:11 | |
| - tjunior írta:
egy alvállakozónak adott esetben a kötözködés és az ezzel járó nemfizetés egyenlő az élve elásással. Ezzel a témával valóban meg lehetne tölteni egy topicot. Az egész rendszer rossz, középkori. Külföldön is ugyanez megy csak kevésbé pofátlan, kevésbé ocsmány. Ha eltekintünk a korrupciótól (jajjjj) még akkor is ott marad az egymás alá licitálgatás és a munka továbbadása alvállalkozóknak. Aztán amikor már senki nem hiszi hogy olcsóbban el lehet vállalni, jönnek a mocskos indiaiak és mindenkinek alávernek és megkapják a munkát. Aztán a sok fogalmatlan ork kókányolja össze a dolgot közben áramlanak a claimek meg a change orderek és mindenki a haját tépi. Bid low claim high. Szóval addig amíg nem modernizálódik a rendszer addig semmi nem lesz jobb. Magyarország meg különleges eset a korrupcióval súlyosbítva. | |
| | | Petike007 Segédedző
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-10, 15:08 | |
| - s4tch írta:
ez egy kurvajó felvetés. az utóbbi pár évben akkorát robbant a top klubok bevétele, hogy pl. a real kifizette minden adósságát, holott ronaldót anno teljes egészében bankhitelből tudták csak megvenni. és igen, akkorát ugrottak a tévés és a marketing bevételek, hogy nagyon nehéz összevetni a 10 évvel ezelőtti focit a mostanival. A foci a szórakoztató ipar része lett. Mégpedig a globális szórakoztató iparé. Ennek köszönhető, hogy a globális márkák (Real-Barca stb...) Hatalmas előnyben van a későn ébredőkkel, akik lokálisak maradtak. Agnelli színre lépése, és progresszív felfogása ezt igyekszik leküzdeni. Nincs kétségem, hogy hamarosan bent leszünk a Top 3-ba. 3-5 éves terven tuti ez van. És úgy érzem a saját logó csak a kezdete a saját márka bevezetésének. Ámen. | |
| | | s4tch Admin
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-10, 14:43 | |
| - Krisz írta:
- Ezen már sokat gondolkodtam, mármint a profitkényszeren, meg úgy alapvetően a nyereségességen. #1 Hogy lehet egy klub pl MU gazdaságilag sikeres/nyereséges miközben egy évtizeden keresztül 5-600 millás mínuszt görget maga előtt?
#2 Kb abban az időben amikor a tőzsdére kerültünk volt egy írás mennyire nem a profitról szól a gyakorlatban egy foci klub mint vállalat és jobban megéri hogy még ha csak dísznek is szánjuk inkább sálat veszünk, mint részvényt. Mostanában (kezdve mondjuk a Chelseatől) mindenki fociklubot vesz.
Miért éri ez meg és hogy működhetnek így a klubok? Nem létezik, hogy mindegyik pénzmosoda... Illetve mi változott 10-20 év alatt, reklámgyárrá váltak? ez egy kurvajó felvetés. az utóbbi pár évben akkorát robbant a top klubok bevétele, hogy pl. a real kifizette minden adósságát, holott ronaldót anno teljes egészében bankhitelből tudták csak megvenni. és igen, akkorát ugrottak a tévés és a marketing bevételek, hogy nagyon nehéz összevetni a 10 évvel ezelőtti focit a mostanival. | |
| | | s4tch Admin
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-10, 14:37 | |
| - jackie_d írta:
- én nem érzem hogy ez ezen múlna
ha jól értettelek akkor a lináris leírás itt előírás, igaz? higuain, berna és costa écs-je összesen 35-36 millió körül van, a teljes kereté nagyjából 100m. adott esetben ronaldóé szintén lesz vagy 30, és akkor egy kibaszott fillért nem költött még a klub, de a bevétel ötödét már hopp, el is vitte az écs. ráadásul ez tényleg virtuális költség, de az eredményt könyörtelenül befolyásolja, és minél drágább a kereted, annál nagyobb mértékben. ezért sem lenne butaság valahogy bedurrantani a saját nevelést: marchisiónak vagy pinsogliónak nincs écs-je, csak fizetése. nem vagyok nagy ifrs szakértő, szóval ez tényleg levegőbe durrogtatás lesz. elvileg az immateriális javak écs-jét lineárisan, degresszíven (fokozatosan csökkenő egyenleg módszer a neve magyarul, angolul diminishing balance), vagy termelési egységek módszerrel lehetne számolni. utóbbi eleve kiesik. a degresszív módszernél meg nekem módszertani problémáim lennének első körben. ott ugye úgy számolsz, hogy aktuális éves écs = (könyv szerinti érték - maradványérték) x leírási kulcs ahol a maradványérték a várható élettartam végén várható érték. mittudomén, veszel egy kombájnt, tudod, hogy 10 évig fogja bírni, a végén meg eladod vashulladékként egy becsülhető áron. szóval ez az egész nekem immateriális javaknál fura. a maradványértéket egy játékosnál meg tudod határozni: az nulla, ugyanis az élettartam végén lejár a szerződés, oszt' nulla a maradványérték. a leírási kulcs az érdekesebb. gépeknél leírod a számviteli politikában, hogy mennyi a leírási kulcsod (hasra mondjuk 50%), és akkor egy 55 millás, 10 évre vett, 5 milla várható maradványértékű kombájnt szépen le tudsz úgy írni, hogy első évben 25, második évben 10, harmadik évben 7,5 (stb) az écs, de egy játékosnál a degresszív écs-t azért nehéz számolni, mert valahol szopni fogsz: ha magas leírási kulcsot alkalmazol, akkor az első évben, mert kurvasok lesz az écs, ha meg alacsonyt, akkor az utolsó évben, amikor lejár a játékos szerződése, nincs eladásból bevételed, de muszájból kivezeted a könyvből az eszközértéket (ami alacsony leírási kulcsnál magas lesz, te meg jobb híján ingyen elengeded, nesze neked plusvalenza). arról nem is beszélve, hogy egy mérnök a műszaki avulást meg tudja mondani egy kombájnnál, egy orvos, edző, menedzser, marketinges meg mifaszt mond egy játékosra? csinálsz egy 3d-s mátrixot attól függően, hogy milyen poszt, milyen korosztály, és hány évre ír alá? hol szerepel benne, hogy felkapja-e a játékost mondjuk a divatvilág? plusz más egy kapus "műszaki avulása", más a ki tudja, milyen korú ghánaiaké, és teljesen más ronaldóé. szóval szerintem ezért marad a lineáris módszer. egyszerű, kiszámítható. | |
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-10, 14:23 | |
| - jackie_d írta:
naja, és az még a jobbik eset amikor (pl. élve elásás helyett) csak kötözködnek... egy alvállakozónak adott esetben a kötözködés és az ezzel járó nemfizetés egyenlő az élve elásással. | |
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-10, 14:19 | |
| - Petike007 írta:
Ami a lényeg, hogy egy nagy presztízsű sport klub tulajdonosa, a társadalmi tőkéjét növeli a vásárlással.
Olyan helyekre tud bejutni, és olyan emberekkel tud üzleti lehetőséget teremteni, akivel amúgy nem lenne lehetősége.
Ha egy orosz oligarcha vagy, ferde szemmel néznek rád, de ha egy PL győztes csapat tulaja vagy, egyből az úri körök is hozzád akarnak menni.
Nagy szerelem ide, vagy oda, az Agnellik is csak emiatt tartották meg a Juvét. Több és nagyobb üzleteket tudtak kötni általa, mint nélküle. Ez a valós haszna.
Ha közben gazdaságilag szinte önjáró, az már rendkívül jó, mert a másik helyen többszörösen is visszajön az invesztíció. Az újgazdag orosz/arab vonalra lehet áll ez, de Agnelliékre pont nem, ők arisztokraták, abban biztos vagyok hogy nem az amúgy is csillogó címerüket fényesítik vele 100 éve. A dokumentumfilmben amúgy az olasz kommunista érában fontos kapocs volt a csapat az arisztokrata tulaj és a lázadó munkások között. Glazerék hasonlóképp nem az Old Traffordon ülve zsírozzák le a nagy üzleteket. Nyilván segít de nem tudom elhinni hogy csak erről van szó. Illetve ez a társadalmi tőke dolog nem magyarázza meg a klubtulajdonlás felkapottságát az utóbbi években. | |
| | | Guest Vendég
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-10, 14:06 | |
| - tjunior írta:
Eltérünk kicsit a tárgytól, de földmérőként én ha tehetem messze elkerülöm a magyar építőipart, mármint komolyabb projekteket. Ha a kisújjadat mutatod a karod kell a cégeknek, fizetéskor meg az élő fába is belekötnek. Gusztustalan az egész. naja, és az még a jobbik eset amikor (pl. élve elásás helyett) csak kötözködnek... |
| | | Petike007 Segédedző
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-10, 13:38 | |
| - Krisz írta:
Miért éri ez meg és hogy működhetnek így a klubok? Nem létezik, hogy mindegyik pénzmosoda... Illetve mi változott 10-20 év alatt, reklámgyárrá váltak? Ami a lényeg, hogy egy nagy presztízsű sport klub tulajdonosa, a társadalmi tőkéjét növeli a vásárlással. Olyan helyekre tud bejutni, és olyan emberekkel tud üzleti lehetőséget teremteni, akivel amúgy nem lenne lehetősége. Ha egy orosz oligarcha vagy, ferde szemmel néznek rád, de ha egy PL győztes csapat tulaja vagy, egyből az úri körök is hozzád akarnak menni. Nagy szerelem ide, vagy oda, az Agnellik is csak emiatt tartották meg a Juvét. Több és nagyobb üzleteket tudtak kötni általa, mint nélküle. Ez a valós haszna. Ha közben gazdaságilag szinte önjáró, az már rendkívül jó, mert a másik helyen többszörösen is visszajön az invesztíció. | |
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-10, 12:58 | |
| Ezen már sokat gondolkodtam, mármint a profitkényszeren, meg úgy alapvetően a nyereségességen. #1 Hogy lehet egy klub pl MU gazdaságilag sikeres/nyereséges miközben egy évtizeden keresztül 5-600 millás mínuszt görget maga előtt? #2 Kb abban az időben amikor a tőzsdére kerültünk volt egy írás mennyire nem a profitról szól a gyakorlatban egy foci klub mint vállalat és jobban megéri hogy még ha csak dísznek is szánjuk inkább sálat veszünk, mint részvényt. Mostanában (kezdve mondjuk a Chelseatől) mindenki fociklubot vesz.
Miért éri ez meg és hogy működhetnek így a klubok? Nem létezik, hogy mindegyik pénzmosoda... Illetve mi változott 10-20 év alatt, reklámgyárrá váltak? | |
| | | Guest Vendég
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-10, 12:39 | |
| - s4tch írta:
gondolom, oka van. a tagországok egy része biztos fejére állna, ha hirtelen vállalkozások számláznának egymásnak egy bajnokságra vetítve akár milliárd eurókat, miközben megbízási jogviszonyban állnának, ahol még a munkaidő vagy pl a munkahelyi baleset sincs értelmezve. a magyar munkajogban és szja-ban sem véletlenül mások a szabályok a kétféle jogviszonyra vonatkozóan. itthon - jogharmonizációs és adózási okokból - 2006 közepe óta tűzzel-vassal irtják a megbízási szerződésnek álcázott munkaszerződéseket, és hogy őszinte legyek, ezt pont támogatom, akkor is, ha az elmúlt bő 10 évben biztosan hét számjegyű összeget veszítettem ezen. szerintem a tax office-ok a legnagyobb akadályok, nyilván nem akarják elengedni a zsíros bevételt pedig akár még működhetne is... hun: a(z adóelkerülési célból) kikényszerített vállalkozói szerződésekkel kapcsolatban egyetértek viszont alapvetően meg nem, mert ez a tűzzel-vassal irtás erősen (munkaerő)piackorlátozó hatású amúgy meg kb. 2 perc alatt kivédhető, sz'al csak arra jó, hogy a hatóság basztathassa, akit épp basztatni óhajt |
| | | Guest Vendég
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-10, 12:11 | |
| - Krisz írta:
(bár tudom hogy jackie cica nem szeret hosszú kommenteket olvasni) bocs hogy élek |
| | | Guest Vendég
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja 2018-07-10, 12:05 | |
| - s4tch írta:
persze. a pénzmozgással nem járó tétel is agyon tudja baszni az eredményt, sőt. az écs addig jópofa, amíg adópajzsként működik, de ha negatívba fordítja az eredményt, akkor annyira nem vicces. van helyben vállalkozó ismerősöm, aki pályázaton "nyert" egy szállodát, de már bánja, mint a kutya, aki kilencet kölkedzett, mert a maga szintjén hiába úszna a pénzben (semmi baja a cash flowjának), képtelen eredményt produkálni az écs miatt, így a további pályázatokhoz, amihez eredményt kéne felmutatni, csinálhatna másik céget. a fociklubok egy része is a nullszaldó környékén működik, így komoly jelentősége lehet annak, hogy a hosszabbítások esetén az écs átütemezésével felszabadul a költségvetés egy része.
ha nem tetszik a "fedezi", legyen helyette "lehetővé teszi". köszi, így már majdnem minden fasza ami homályos még: - s4tch írta:
- és egyből meg is lehet emelni a játékos fizetését, mert már nem nyomja a klub költségvetését az irgalmatlan amortizáció
én nem érzem hogy ez ezen múlna egyrészt mert ezt valamiből finanszírozni is kell, másrészt meg val'szeg a profitkényszer sokkal alacsonyabb marottáékon, mint mondjuk a cimbid esetében ha jól értettelek akkor a lináris leírás itt előírás, igaz? az nem lehet hogy ez az egész inkább arról szól, hogy effektíven valamiféle degresszív leírás alakuljon ki? (ami ugye a pontatlanul tervezhető élettartamú eszközöknél elvileg előnyösebb) mivel ez szerződésmódosítással jár, nyilván a fizut is újragondolják, de valahogy nekem ez inkább side-effect-nek tűnik, mint motivációnak |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: A világ legjobb blogja | |
| |
| | | | A világ legjobb blogja | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|