Bianconeri Blog - Forza Juventus!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bianconeri Blog - Forza Juventus!

A Bianconeri Blog saját Juventus fórumja. Szeretettel látunk minden kulturált fórumozót!
 
KezdőlapLegutóbbi képekKeresésRegisztrációBelépés

 

 قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB

Go down 
+11
Nico
Krisz
CsT
_DREAM_
DartagnanX
tjunior
bombahoppa
Tankcsapda
Matteo
LeRoi10
Malloy
15 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5
SzerzőÜzenet
Krisz
Takaroggyon!!!



Posts : 8109
Join date : 2012. Nov. 05.

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime2022-11-20, 21:22

tjunior írta:
Hát ez a meccs csúfos bukás katarnak minden szempontból, a játék, a kiürülő stadion, a nevetséges helyi szurkolás...

Mint egy Juventus meccs, ehhez szoktatott hozzá minket Pirlo és Allegri, itt már mindenkinek immunisnak kellene lennie rá  Laughing

Igazából ezek közül engem egyik se lepett meg. A katariak a moziban is állandóan ezt csinálják, a fél társaság lelép a film felénél, 3/4nél. A csapat természetesen pofozógép, és mindenki nyuggerben ül - 2014ben volt Dohában Napoli - Juve szuperkupa, pontosan ugyanez volt. Amúgy nekem a nyitómeccsekről mindig a lassúság és az unalom jut eszembe - ilyeneken nőttem fel. Ennél sokkal jobb lesz a hangulat azokon amiken nem Katar játszik. A club world cupos meccseken ráadásul a latin amerikaiak mindig kurvajó hangulatot csináltak.

PRO:
- a város egész nap tele volt turistákkal, a szupermarketben minden sornál volt legalább 2 equadori mezes emberke. Délutántól meg vonultak a mindenféle szurkerek (ezek most nem a szervezett fake indiai bagázs volt). Rengeteg mexikóival futottam össze (igen az indiaiak is barnák mint ők, de ezek spanyolul beszéltek), sok volt az amcsi is.
- baromi jól megoldották a közlekedést a városban. Sokkal nagyobb dugókra meg káoszra számítottam, ehhez képest egy közepes hétköznapi rush hour (5-6pm) volt csak előtte és utána is.

CON
- az Al Bayt stadion van a legmesszebb Dohától, Al Khorban, ami egy ilyen előváros szerűség, 5 sávos autópálya köti össze Dohával és ez alap esetben nagyon minimálisan terhelt. Hát ma a meccs előtt totál be volt állva: https://vt.tiktok.com/ZSRE3j1AV/
- mivel se jegyem se akkreditációm nem volt a stadionba, ezért FIFA Fan Festivalon akartuk megnézni a ceremóniát és a meccset a barátnőmmel. Na az pusztulat volt...
Kb helyi idő szerint 5:40re értünk a belvárosba, onnan kb 30 perc séta volt a fan fest. Ez a séta a lezárt Cornicheon volt (ez Doha központi öböl menti körútja), ez tökjól ki volt világítva meg díszítve de botrányosan kevés activity volt, alig voltak food truckok, azok is gagyik voltak - pedig ezt nagyon feelinges vásár szerű dolognak meg lehetett volna csinálni.
- Na de mindegy a lényeg amúgy is a fan fest és ez volt a leggázabb. Mivel ingyenes volt ezért a komplett indiai szubkontinens megpróbált bejutni. Biztosan összefutottatok már olyan videokkal, ahogy az indiai vonatra szó szerint próbál begyűrődni 5ször annyi ember mint amire ki lett találva. Itt ugyanez a fegyelmezetlen cigánykodás ment, tolakodás, nyomorgás, a sorfalt álló rendőröknek úgy kellett 5 percenként visszalökni az embertömeget. Ez volt az első checkpointnál, mi ezen a "family" kulcsszóval jutottunk be az ordenáré orktömeg előtt. Ezután volt egy következő kurvahosszú sor a PSA (personal search area) sátrak előtti kordonkígyó előtt. Ott már nem volt ez a nyomor, csak 5 percenként jött egy jard hogy álljunk már vissza 1es sorba (amúgy ezt is arabul wahed wahed, de azért a külföldiek is megértették). Ezután apránként engedték be az embereket a queueba, ami viszonylag gyorsan is haladt. Aztán amikor már csak 2 sornyi  volt hátra a queueból, hirtelen azt láttuk ahogy egy nyugati fickó kirohan a PSAből majd gyorsan átmászik a kordonon (gecinagyot esik) és siet ki a kijáraton. Ezután kb 15 másodperc múlva kizúdul minden PSAből egy irdatlan embertömeg (többnyire ezek az indiaiak, de voltak köztük mindenféle arabok meg némi nyugati is), aztán a jardok gyorsan behuzták a sátrak ajtaját és terelték ki ezt az embertömeget. Mi mintha egy allatkertben lettünk volna, a kordon másik oldalán néztük ezt teljesen tanácstalanul. Én esküszöm először azt hittem, hogy valami bomba volt és azért terelték ki az embereket így. Aztán mikor a csordát kihajtották, jöttek ilyen hangtölcsérrel amibe egy felvett hangüzenetet játszottak le (pusztulat angollal), kb "finished, closed, go home". Az emberek körülöttünk totál lefagyva kamilláztak, hogy "Csupi bazzeg ilyen van", főleg egy csomó amcsi. Aztán jött ki néhány szervező, hogy mára bezárt a bazár, sorry, tessék hazamenni. Voltak akik megkérdezték (arabul) hogy mégis mi a rák volt, aztán azt mondták, hogy pusztulat ordenáré tömeg volt (az orkok) és hogy tülekedés, lökdösődés volt bent, aztán mivel kisgyerekesek és öregek is voltak bent rengetegen, úgy döntöttek hogy kizavarják az orksereg nagyját és bezárják a bazárt. Bukra inshallah, köszi.

Ez a baj itt Katarban, hogy ezt az orktömeget egy úton lehet menedzselni, ha valamiért fizetni kell. És pont ezt beszéltük a barátnőmmel, hogy szívesen kifizetnénk fejenként 300 riyalt is, csak hogy ezt az ordenáré bandát megkerüljük. Szóval visszasétáltunk a kocsihoz és beültünk egy csevapira és megnéztük ott a meccset (kb a 35. percre értünk oda). A kaja gecijó volt, a fan festet offoljuk. A többi meccset vagy itthon sörözve nézzük majd vagy a stadionban.

CsT, _DREAM_, bombahoppa, Malloy and Juve1974 like this post

Vissza az elejére Go down
CsT
Takaroggyon!!!
CsT


Posts : 10586
Join date : 2012. Nov. 05.

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime2022-11-20, 19:36

Kezdeném azzal, hogy a mi tökömért nem lehetett Pénteken a nyitómeccs? Akkor hétvégére be lehetett volna tenni a 11 és 14 órás meccseket, hogy az európai dolgozó ember is lássa.

Igazából nekem pl ez volt a varázsa eddig a vébéknek, hogy megnéztem minden meccset az első két körben, így meg kb a felét nem látom.

Viszont ilyen hangulattalan, unalmas nyitómeccset nem tudom láttam-e valaha igazából a 10.perctől csak háttérzajnak használtam, csak a végébe néztem bele és nem értettem hova lettek a nézők a stadionból...

Az ilyen vidiktől meg teljesen kivagyok, állítólag ők az angol szurkolók! Smile Very Happy



Vissza az elejére Go down
tjunior
Allegri jobbkeze



Posts : 3295
Join date : 2012. Nov. 06.

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime2022-11-20, 19:02

Hát ez a meccs csúfos bukás katarnak minden szempontból, a játék, a kiürülő stadion, a nevetséges helyi szurkolás...

LeRoi10 likes this post

Vissza az elejére Go down
LeRoi10
Segédedző
Segédedző
LeRoi10


Posts : 2284
Join date : 2015. Feb. 24.
Age : 30

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime2022-11-20, 17:21

Hát nekem ez a meccs 7 percig tartott. A videóbírót még mindig nem tudják használni. Vagy pont, hogy tudják......

CsT likes this post

Vissza az elejére Go down
tjunior
Allegri jobbkeze



Posts : 3295
Join date : 2012. Nov. 06.

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime2022-11-20, 17:15

Infantino a falunapon, hangosítasra már nem futotta? Jól kezdődik Very Happy

LeRoi10 likes this post

Vissza az elejére Go down
Krisz
Takaroggyon!!!



Posts : 8109
Join date : 2012. Nov. 05.
Age : 38
Location : Budapest

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime2022-11-20, 13:55

Félig elkészítettem a tervezett írást, viszont a befejezéstől totál elment a kedvem. Egyszerűen azt látom, hogy az emberek vallásos meggyőződéssel akarják gyűlölni ezt a VBt és Katart ezért nem befogadóak egy más nézőpontra, vagy kicsit mélyebben elmerülni a részletekben. Tényleg nagyon ül ez a calciopolis párhuzam.

Pont ma beszéltem erről egy angol kollegámmal (jenki feleséggel), aki teljesen megértette Infantino mondanivalóját. Aki dolgozott ezen vagy élt Katarban az biztos hogy nincs a mostani általános hőbörgők között, pedig bőven lenne rá oka. Volt egy kollégám akit ilyen "Diktátor" szinten rúgtak ki - az egyik meetingen makacsul érvelt egy kérdésben egy magas pozíciójú katarival szemben és ezután megkérték a céget hogy küldjenek mást helyette. Ő sem a VBt vagy Katart gyűlölte meg, hanem ezt az urambátyam rendszert és pont ma láttam Linkedinen az appreciation posztját a stadion projektjéről.

Infantino mondandója is arról szólt, hogy #1 élvezzük a focit és ne azzal foglalkozzunk ami körülötte van #2 a legnagyobb kritikusoknak is van vaj a füle mögött, egykor ők is tartottak ezen a szinten #3 pont ez a VB volt az ami nagyon sok reformot elindított, remélehetőleg évek vagy évtizedek múlva Katar és a Közel Kelet is ott fog tartani ahol a britek. Én dolgoztam egy projekt kapcsán Ausztráliában pár hónapot egy generálkivitelezőnél kiküldetésben és az ottani körülményekhez hasonlítanám a munkavédelmi normákat. Annyi a lényeg, hogy ezt a vonalat folytassák Katarban.
Vissza az elejére Go down
Krisz
Takaroggyon!!!



Posts : 8109
Join date : 2012. Nov. 05.
Age : 38
Location : Budapest

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime2022-11-13, 15:06

Matteo írta:
Engem nem is annyira a korrupció, mert hát gyakori motívum mint a fingás 3 bátyám között, hanem az emberi jogok tiprásával lezajlott építkezések, melyekről már évekkel ezelőtt is az a hír járta hogy több ezer munkás halt meg.

Erről ott testközelből mi jött le?

A linkelt cikkből:

Az első rémisztő cikkel a Washington Post állt elő az ITUC (International Trade Union Confederation) nevű szervezet adatai alapján. Ez már 2013-ban 1300 áldozattal riogatott egy az oldalukról azóta törölt és korrigált infografikával, mely összevetette a katari építkezéseken addig elhunytak számát a londoni, vancouveri, pekingi és szocsi olimpia, valamint a 2010-es és 2014-es vb alig néhány tragikus esetet jelentő statisztikáival. A probléma azonban az, hogy míg az utóbbiak esetében csak maguknak a sportlétesítményeknek az építkezésein történt végzetes baleseteket vették számba, addig az ezen adatok publikálásakor még meg sem kezdődött katari stadionépítkezések helyettaz ország összes vendégmunkása körében történt bármiféle halálozásokat.

Ez a nyilvánvaló csúsztatás azóta is általános jelenség a Katarban dolgozó vendégmunkások helyzetét kritizáló cikkekben, holott 

aligha jut eszébe most bárkinek is számolgatni a 2026-os világbajnokságot rendező Egyesült Államok, Kanada és Mexikó területén dolgozó több millió építőmunkásnak akár munkavégzésen kívüli halálozási adatait, pedig bizonyosan hasonlóan riasztó számokat kapnánk

Malloy likes this post

Vissza az elejére Go down
Matteo




Posts : 75
Join date : 2022. Aug. 15.

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime2022-11-13, 14:42

Engem nem is annyira a korrupció, mert hát gyakori motívum mint a fingás 3 bátyám között, hanem az emberi jogok tiprásával lezajlott építkezések, melyekről már évekkel ezelőtt is az a hír járta hogy több ezer munkás halt meg.

Erről ott testközelből mi jött le?
Vissza az elejére Go down
Krisz
Takaroggyon!!!



Posts : 8109
Join date : 2012. Nov. 05.
Age : 38
Location : Budapest

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime2022-11-13, 11:09

CsT írta:

Ja igen, nem vb volt egyik sem ez jogos Very Happy . Pjaca Eb, Melo meg konföderációs kupa. De a lényegen nem sokat változtat.

Felipe Melo egy középkategóriás játékos volt a fiorban, a 2009-es Konföd, kupán viszont baromi jól nyomta (Transfermarkt-on jól nyomon követhető az akkori értéknövekedése), akkor fél európa sorban állt érte és sajnos mi lettünk a befutók.

Pjaca egydimenziós játékos volt mint pl Krasic, először nagyot szól a gyorsasága, de aztán kiismerték (főleg a biciklicseleket) addig sem tudott meghatározó lenni és addig se nagyon volt értékelhető meccse amíg nem sérült le.

Mellesleg egy "topcsapatnak" azét rendelkezni kellene egy olyan scout rendszerrel, hogy ne az ilyen tornákon fedezzünk fel valakit.

Pjacaból azért sok minden lehetett volna, mezőnymunkára is fogható, de aligha akkora tehetség, mint Chiesa. Térdek nélkül azért egy regista pozícióban se nagyon lehet magas szinten játszani.

Felipe Melo amúgy a fake VBn se mutatott szerintem mást, mint a Fiorban - egy drabál tufa állat, aki mellett nem lehet csak úgy elszaladgálni, a 2010es szakmai munkát aligha érdemes számításba venni ilyen összehasonlításban.

Arra viszont nagyon jó egy VB, hogy megmutassa hogyan viseli egy-egy játékos a nagyobb tétet és nyomást, minden másra meg ott vannak a scout riportok. Szóval egy VB inkább csak előtérbe helyez játékosokat akikről nagyrészt mindent tudnak sport igazgatók.
Vissza az elejére Go down
bombahoppa
Allegri jobbkeze
bombahoppa


Posts : 3569
Join date : 2015. May. 10.
Age : 51
Location : all around You everywhere

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime2022-11-13, 07:04

Bocs fiúk, nekem Melóról ez jut eszembe. Egy Nógrád megyei elhagyott laktanyában lőttem a fotót.

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 20210915

_________________
a televizenyős düggönypakli


A hozzászólást bombahoppa összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2022-11-13, 13:35-kor.
Vissza az elejére Go down
https://vote4bombahoppa.blogspot.com/
CsT
Takaroggyon!!!
CsT


Posts : 10586
Join date : 2012. Nov. 05.

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime2022-11-12, 23:35

Tankcsapda írta:


Bocs, de ez a két példa nem jó. Illetve Pjaca igen, csak EB után, de őt a sérülése tette tönkre, volt esély rá, hogy kiszorítsa Cuadradot a kezdőből. Melot meg a Fiorentinaból igazoltuk 2009-ben, ő a firenzei teljesítménye miatt került ide.

Én sem elsősorban új igazolások miatt írtam a felsorolást, igazából csak kíváncsi vagyok ezekre a játékosokra. Én már régóta nem tudok igazán drukkolni az olaszoknak sem, még ha alapvetően nagyon is szimpatizálok velük, és az EB győztes csapat maga a csoda volt. Viszont én tudok lelkesedni az olyan kisebb válogatottak miatt, mint Mexikó, akik rendre szép játékkal rukkolnak elő. Vagy nagyon kíváncsi vagyok Uruguayra, ahol több klasszis utoljára lép pályára. Vagy hogy lesz-e megint egy afrikai csapat, amelyik meglepetést okoz...sok esélyt nem látok rá, Szenegál esetleg továbbjuthat, a többieket kétlem.
Ja igen, nem vb volt egyik sem ez jogos Very Happy . Pjaca Eb, Melo meg konföderációs kupa. De a lényegen nem sokat változtat.

Felipe Melo egy középkategóriás játékos volt a fiorban, a 2009-es Konföd, kupán viszont baromi jól nyomta (Transfermarkt-on jól nyomon követhető az akkori értéknövekedése), akkor fél európa sorban állt érte és sajnos mi lettünk a befutók.

Pjaca egydimenziós játékos volt mint pl Krasic, először nagyot szól a gyorsasága, de aztán kiismerték (főleg a biciklicseleket) addig sem tudott meghatározó lenni és addig se nagyon volt értékelhető meccse amíg nem sérült le.

Mellesleg egy "topcsapatnak" azét rendelkezni kellene egy olyan scout rendszerrel, hogy ne az ilyen tornákon fedezzünk fel valakit.
Vissza az elejére Go down
Tankcsapda
Segédedző
Segédedző



Posts : 1928
Join date : 2015. Sep. 01.

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime2022-11-12, 21:54

CsT írta:
Bevallom engem nem nagyon mozgat meg ez a vébé, nekem a vébé nyáron van, munkaidő után amikor a haverokkal grillezünk, kivetítőzünk és jól esik a hideg sör a 30 fokban. Nem pedig mikuláskor a sivatagban, légkondis stadionokban. Gondolom hangulat nem nagyon lesz (jó mondjuk a vuvuzelától minden jobb) mivel ital sem.És  mivel se a HAZÁM se az olaszok sem jutottak ki még szurkolni sincs kinek.

Sztem vébé alapján igazolni a legnagyobb baromság, itt valaki 2-3 jó meccsel 150%-ot tud emelni a transzferdíján. Hirtelen két név ugrik be akit 2-3 jó vb meccs után vettünk meg: Felipe Melo és Pjaca. Very Happy Very Happy

Bocs, de ez a két példa nem jó. Illetve Pjaca igen, csak EB után, de őt a sérülése tette tönkre, volt esély rá, hogy kiszorítsa Cuadradot a kezdőből. Melot meg a Fiorentinaból igazoltuk 2009-ben, ő a firenzei teljesítménye miatt került ide.

Én sem elsősorban új igazolások miatt írtam a felsorolást, igazából csak kíváncsi vagyok ezekre a játékosokra. Én már régóta nem tudok igazán drukkolni az olaszoknak sem, még ha alapvetően nagyon is szimpatizálok velük, és az EB győztes csapat maga a csoda volt. Viszont én tudok lelkesedni az olyan kisebb válogatottak miatt, mint Mexikó, akik rendre szép játékkal rukkolnak elő. Vagy nagyon kíváncsi vagyok Uruguayra, ahol több klasszis utoljára lép pályára. Vagy hogy lesz-e megint egy afrikai csapat, amelyik meglepetést okoz...sok esélyt nem látok rá, Szenegál esetleg továbbjuthat, a többieket kétlem.

Matteo likes this post

Vissza az elejére Go down
Krisz
Takaroggyon!!!



Posts : 8109
Join date : 2012. Nov. 05.
Age : 38
Location : Budapest

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime2022-11-12, 21:20

A konténeres cikk kapcsán a katari magyarok facebook csoportban, ők nem építettek stadionokat csak itt élnek és ők is ugyanúgy fájlalják ezt a ronda propagandát, ami szerintem egy soros-migráncs szinten mozog:

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Screen71
قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Screen71
Vissza az elejére Go down
Krisz
Takaroggyon!!!



Posts : 8109
Join date : 2012. Nov. 05.
Age : 38
Location : Budapest

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime2022-11-12, 21:07

CsT írta:
Bevallom engem nem nagyon mozgat meg ez a vébé, nekem a vébé nyáron van, munkaidő után amikor a haverokkal grillezünk, kivetítőzünk és jól esik a hideg sör a 30 fokban. Nem pedig mikuláskor a sivatagban, légkondis stadionokban. Gondolom hangulat nem nagyon lesz (jó mondjuk a vuvuzelától minden jobb) mivel ital sem.És  mivel se a HAZÁM se az olaszok sem jutottak ki még szurkolni sincs kinek.

Sztem vébé alapján igazolni a legnagyobb baromság, itt valaki 2-3 jó meccsel 150%-ot tud emelni a transzferdíján. Hirtelen két név ugrik be akit 2-3 jó vb meccs után vettünk meg: Felipe Melo és Pjaca. Very Happy Very Happy

Kérdésem max annyi lenne, hogy egy Qatar nagyságú ország (ami kb két magyar megye) hogy fog ennyi szurkolót elszállásolni? Lesz-e annyi szurkoló, hogy ne kongjanak a stadionok?

Elvileg ilyen szállásokat lehet foglalni 85ezer/fő/éj áron.

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Image-459411526d

Bevallom nekem leginkább Guantanamo jut eszembe róla! Smile Smile

Az egyetlen pozitívum, hogy itt nem lesz térdeplés/lmbtq propi, a 24.hu és 444!!!!!-es firkászok nagy bánatára. Én spanyol/portugál/francia győztesre tippelek. De úgy nagyjából leszarom az egészet...

Tényleg ajánlom azt az írást amit az elején belinkeltem.

A VB nekem is nyáron van és az olaszok ott vannak, nem pedig Tunéziát meg Iránt kell nézni. A Korea - Japán VBnél gyűlöltem a szutyok csapatokat, akiket ráadásul toltak a bírók is, és az időeltolódást. A világ több, mint fele viszont pont erre hegyezi a cerkát, igy ahogy van - ha az a baj, hogy most pár milliárd másik ember preferenciajához igazodik és ezért nem olyan mint eddig akkor az objektíven mérlegelve semmi jót nem mond. De amúgy megértem, ha tavaly hazaköltöztem volna én ugyanígy éreznék. Abba muszáj beletörődni, hogy lesznek itt még hasonlóan "problémás" VBk, a FIFA célja hogy ne zárjanak ki senkit, illetve hogy felzárkóztassanak másokat is (amellett persze hogy megtömjék a saját zsebeiket). 

Egyébként az olaszok nélkül nekem is üres ez az egész, annyira nem hoz lázba így a szurkolás, egyedül az az izgi, hogy sok év munkája van a stadionokban, ez ad pluszt, mondjuk ezt előbb át kell élni, hogy megértsem ez mennyit jelent.

Ami az árakat illeti, ez olyan mint a Forma 1, túl van árazva, ha ez túl sok, akkor lehet nézni TV-ben. Nincs erre statom, de az az érzésem, hogy Németországban se lenne ez az egész olcsóbb. Amúgy ezek a szállások szerintem egyáltalán nem rosszak, a 444 azon hőbörgött hogy nincs légkondi, viszont már nem is kell, a Forma 1es árakra meg azt mondom, hogy VBt nézni helyszínen sosem volt filléres dolog.
Szerintem (erre azért nincs akkora rálátásom) nem lesz gond a szállások mennyiségével, az ilyen konténer témák mellett lesz még sátrazás, airbnb is, a drágább opciókkal meg tele van a padlás (puccos hotelek, óceánjárók). Sokan Szaudiban meg Dubaiban alszanak és egy órás shuttle járattal jönnek a meccsre (vagy átkocsiznak), meccs után meg vissza. Az argentín szurkolók is Brazíliában kocsival mentek át meccset nézni és a Copacabanan aludtak - megvan a romantikája, de a mai világban ez már annyira nem pálya.

Ez az alkohol téma megint csak ilyen "haters gonna hate": lehet majd alkoholt venni, csak a stadionban nem. Én vagy 3 évig voltam a Loki B középben bérletes (oké az egy kis ratyi stadion volt), mi mindig kellemesen bebasztunk a haverokkal meccs előtt a közeli kocsmában aztán a meccsen szépen kiőrjöngtük magunkat az ultrákkal. Nem hiányzott a sör és a hangulat is rendben volt. Ugyanígy azt gondolom, hogy itt se ez lesz a gond.

A stadionok szerintem tömve lesznek lehet hogy demográfiailag nem fog annyira tetszeni (a sok indiai, paki, egyiptomi, stb engem is kiakaszt), de tele lesz, a hangulatot meg úgyis az ultrák csinálják ők meg mindig ott vannak.

CsT likes this post

Vissza az elejére Go down
CsT
Takaroggyon!!!
CsT


Posts : 10586
Join date : 2012. Nov. 05.

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime2022-11-12, 19:55

Bevallom engem nem nagyon mozgat meg ez a vébé, nekem a vébé nyáron van, munkaidő után amikor a haverokkal grillezünk, kivetítőzünk és jól esik a hideg sör a 30 fokban. Nem pedig mikuláskor a sivatagban, légkondis stadionokban. Gondolom hangulat nem nagyon lesz (jó mondjuk a vuvuzelától minden jobb) mivel ital sem.És  mivel se a HAZÁM se az olaszok sem jutottak ki még szurkolni sincs kinek.

Sztem vébé alapján igazolni a legnagyobb baromság, itt valaki 2-3 jó meccsel 150%-ot tud emelni a transzferdíján. Hirtelen két név ugrik be akit 2-3 jó vb meccs után vettünk meg: Felipe Melo és Pjaca. Very Happy Very Happy

Kérdésem max annyi lenne, hogy egy Qatar nagyságú ország (ami kb két magyar megye) hogy fog ennyi szurkolót elszállásolni? Lesz-e annyi szurkoló, hogy ne kongjanak a stadionok?

Elvileg ilyen szállásokat lehet foglalni 85ezer/fő/éj áron.

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Image-459411526d

Bevallom nekem leginkább Guantanamo jut eszembe róla! Smile Smile

Az egyetlen pozitívum, hogy itt nem lesz térdeplés/lmbtq propi, a 24.hu és 444!!!!!-es firkászok nagy bánatára. Én spanyol/portugál/francia győztesre tippelek. De úgy nagyjából leszarom az egészet...

LeRoi10 and bombahoppa like this post

Vissza az elejére Go down
Tankcsapda
Segédedző
Segédedző



Posts : 1928
Join date : 2015. Sep. 01.

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime2022-11-12, 14:48

Amúgy ahogy néztem a kereteket, van néhány játékos, akire kifejezetten kíváncsi leszek.

Timber, Koopmeiners, Gakpo (Hollandia), Weah, Reyna (USA), Enzo Fernandez, Montiel (Argentína), Edson Álvarez (Mexikó), Kiwior (Lengyelország), Skov Olsen (Dánia), Moukoko (Németország), Kamada, Kubo (Japán), Guillamón, Nico Williams (Spanyolország), Faes (Belgium), Sosa, Stanisic, Sucic, Jakic (Horvátország), Pavlovic (Szerbia), Antonio Silva, Otávio (Portugália)

Nem mindenki egy esetleges Juveba igazolás miatt érdekes számomra, de szerintem lesz köztük 1-2 játékos, akik potenciálisan kiugró teljesítményt nyújthatnak, és még nem futottak be.
Vissza az elejére Go down
Tankcsapda
Segédedző
Segédedző



Posts : 1928
Join date : 2015. Sep. 01.

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime2022-11-12, 14:32

Krisz írta:
Nézegettem a VB kereteket és van jó pár csubakka meg érdekes dolog.

Az angolok nem tudom hogy tudták kihagyni a topon lévő Tomorit meg Reece Jamest, helyettük ilyen Tripper meg Maguire féle ócska spílerek mennek. A spanyoloknak is sikerült otthon hagyni Thiagot és Grimaldot (így legalább januárban csomagolhatják is nekünk sértetlenül), de van helyette Jordi Alba, egyébként Luis Alberto is rettentően alulértékelt.
A braziloknak nagyon vékonynak tűnik a kpjuk mondjuk a 4231hez tökéletes a keret.
A germánoknál továbbra is azt érzem, hogy nincs igazi centerük, mert Müller nem az a klasszikus középcsatár.
A franciáknál meg a sok sérülés miatt annyira nem vagyok elájulva a kerettől, persze így is nagyon erős, de nem az a verhetetlen, mint ha lenne Kante és Pogba, kicsit lájtosnak érzem a kpt és a védelem szélein se azok az echte szélső védők vannak.
Az uruk ezzel a félig nyugdíjas, félig középszer kerettel lehet a csoportból se jutnak tovább.

Én a szerbeknek szurkolok nagyon, a brazil-szerb meccsen kint is leszek.

James megsérült, azért nem hívta be Southgate. Tomori kihagyása viszont érthetetlen, amikor egy Conor Coady a keret tagja.
A spanyoloknál elég sokan kimaradtak, Ramos sem került be, Fabian Ruiz, Marcos Alonso szintén nem a keret tagja, ugyanakkor ha az EB-n mutatott játékukat tudják hozni most is, akkor nagyon erős tornát hozhatnak.
Na az urukkal viszont nem értek egyet. Muslera, Godín, Cáceres, Suárez, Cavani utolsó dobásra készülnek. A fiatalabbak között ott van az eddig brutálisan jól teljesítő Valverde, rajta kívül Nunez, Bentancur sem akárkik. Aztán ha Araujot sikerül összeszedni a meccsekre, akkor szintén csak erősebbé teszi őket. Balhátvédben Olivera vagy Vina, két Serie A topklub játékosa. És a középpályán Ugarte vagy Torreira is nagyon hasznos lehet. Ettől függetlenül az is lehet, hogy Ghána vagy Dél-Korea kibabrál velük.

Szerintem a legnagyobb esélyesek az argentinok és a brazilok. Messi most révbe érhet a válogatottal, és gyanítom, hogy búcsúzik is, ha nyernek, mindenesetre szerintem ilyen esélyük még nem nagyon volt, mióta focit nézek. A brazilok kerete nagyon masszív, ugyanakkor valóban a középpálya lyukas lehet a Casemiro melletti pozícióban, illetve balhátvédben. Én amúgy a portugálokat is az esélyesek közé sorolnám, brutális a keret, bár elvileg Fernando Santos visszahúzó erővé vált náluk, ráadásul ha nyerik a csoportjukat (és az argentin-brazil duó is), akkor elkerülnék a két dél-amerikai gigászt a döntőig, és olyan csapatokkal játszhatnának, akik az utóbbi időben gyengébben teljesítenek a korábbiakhoz képest (Anglia, Franciaország, Belgium).

Meglepetéscsapat lehet Szerbia, ha fejben ott tudnak lenni, akkor még akár sokáig is menetelhetnek. Én a hollandokat is ide sorolnám, van Gaal vélhetően utolsó megbízatása, kétlem, hogy ne tenné oda magát, és tulajdonképpen a negyeddöntőig olyan nehéz dolga nem is lenne a papírforma szerint...mondjuk ott az argentinokkal csapnának össze, izgalmas csata lenne.

Matteo likes this post

Vissza az elejére Go down
Krisz
Takaroggyon!!!



Posts : 8109
Join date : 2012. Nov. 05.
Age : 38
Location : Budapest

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime2022-11-11, 14:53

Nézegettem a VB kereteket és van jó pár csubakka meg érdekes dolog.

Az angolok nem tudom hogy tudták kihagyni a topon lévő Tomorit meg Reece Jamest, helyettük ilyen Tripper meg Maguire féle ócska spílerek mennek. A spanyoloknak is sikerült otthon hagyni Thiagot és Grimaldot (így legalább januárban csomagolhatják is nekünk sértetlenül), de van helyette Jordi Alba, egyébként Luis Alberto is rettentően alulértékelt.
A braziloknak nagyon vékonynak tűnik a kpjuk mondjuk a 4231hez tökéletes a keret.
A germánoknál továbbra is azt érzem, hogy nincs igazi centerük, mert Müller nem az a klasszikus középcsatár.
A franciáknál meg a sok sérülés miatt annyira nem vagyok elájulva a kerettől, persze így is nagyon erős, de nem az a verhetetlen, mint ha lenne Kante és Pogba, kicsit lájtosnak érzem a kpt és a védelem szélein se azok az echte szélső védők vannak.
Az uruk ezzel a félig nyugdíjas, félig középszer kerettel lehet a csoportból se jutnak tovább.

Én a szerbeknek szurkolok nagyon, a brazil-szerb meccsen kint is leszek.

bombahoppa, Malloy and Matteo like this post

Vissza az elejére Go down
Krisz
Takaroggyon!!!



Posts : 8109
Join date : 2012. Nov. 05.
Age : 38
Location : Budapest

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime2022-11-11, 14:07

Matteo írta:
Tényleg nem isznak sört?

Sertést nem esznek.
A muszlimokat elég tisztán be lehet kategorizálni. Vannak a nagyon konzervatívok, akik csövesszakállat növesztenek, meg 12 centire felhajtják a nadrág szárát (pluszpont jár nekik a végső elszámolásnál), ők nem isznak semmilyen alkoholt. Aztán vannak azok a muszlimok, akik isznak, buliznak, pináznak, nem imádkoznak, nem ramadanoznak. És van a kettő közti átmenet, amelyik social drinker, többnyire imádkozik, viszonylag fegyelmezetten ramadanozik és könnyű belevinni a rosszba, szóval félrekúrogat.

Katarban amúgy mindig is volt egy itallerakat ahol jó drágán vehetsz alkoholt meg sertés cuccokat. Emellett klubokban, szállodák éttermeiben, bárjaiban mindig is volt alkohol. Most a VB alatt annyi változik, hogy több helyen tudsz piát venni, annyi, hogy a stadionon belül nem. Ott csak mentes sör lesz.

bombahoppa and Matteo like this post

Vissza az elejére Go down
Matteo




Posts : 75
Join date : 2022. Aug. 15.

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime2022-11-11, 02:46

Tényleg nem isznak sört?
Vissza az elejére Go down
LeRoi10
Segédedző
Segédedző
LeRoi10


Posts : 2284
Join date : 2015. Feb. 24.
Age : 30

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime2022-11-08, 22:48

Zseniális! Több kérdésem is lett volna már ezekkel a "vádakkal" kapcsolatban, de sosem akartalak zargatni ezekkel, mindenkinek elég a dolga. De jó lesz első kézből rálátást látni a dolgokra.
Vissza az elejére Go down
Malloy
Segédedző
Segédedző



Posts : 2385
Join date : 2017. Feb. 01.
Age : 38
Location : Szolnok

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime2022-11-08, 21:32

Szuper ötlet! Mikor olvashatjuk?
Vissza az elejére Go down
Krisz
Takaroggyon!!!



Posts : 8109
Join date : 2012. Nov. 05.
Age : 38
Location : Budapest

قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime2022-11-08, 18:11

Gondoltam nyitok egy topikot a VBnek, így 11 nap 22 óra 50 perccel a nyitómeccs előtt.

Az elmúlt 9 évem van benne, testközelből követtem végig a stadionok és egyéb infrastruktúra kialakítását, a stadionokban pedig tervezés és management szinten közvetlenül kisebb-nagyobb részeket is vállaltam.

Kicsit olyannak érzem a PRját ennek a VBnek, mint a Juventust a calciopoli után. Az egyszeri ember azt hiszi, hogy a csaló Juventus bírókat manipulálva nyert scudettokat és ezért megérdemelte a büntetést. Ezt mi itt mind tudjuk, hogy ordas nagy hazugság, csúsztatás és hogy sokkal komplexebb az igazság. Volt vaj a fülünk mögött bőven, de nem annyi, mint amennyire fel lett fújva és nem sokkal több (ha nem épp kevesebb), mint a legnagyobb kritikus és haszonelvező milánói hordáknak. Katar és az emberi jogok, túlkapások, korrupció, munkavédelem és halálozások, stb stb pontosan ugyanilyen árnyalt, és úgy gondolom, hogy akárcsak a calciopolinál az igazság ugyanúgy ellentétes, de legalábbis vitatható, mint a köztudatban elő mainstream csapásvonal.

Ezt tökéletesen összefoglalja az alábbi kitűnő írás, amit ajánlok mindenki figyelmébe:
https://bunteto.com/media/rovat/miert-kell-foci-vb-a-koezel-keletre-avagy-a-katar-undor-demagogiaja

Most épp a vihar előtti csend stádiumban vagyunk (ez a következő 1 hétben se fog szerintem változni) és napi 8 óra faszverés készenlét jelenti a munkám a fő irányítóközpontban. Így a laptop mellé láncolva gondoltam a tétlenséget lecserélem egy nagyobb lélekzetű írásra ami egy belső szemszögből mutatja be ezt az egészet.

zetterberg40, laac, virracocha, CsT, LeRoi10, bombahoppa, Malloy and like this post

Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom





قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB   قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB - Page 5 I_icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
قطر ٢٠٢٢ - az átkozott VB
Vissza az elejére 
5 / 5 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Bianconeri Blog - Forza Juventus! :: Ha Muntari gólját megadták volna! :: Egyebek-
Ugrás: