Mandzuval hosszabbítani szeretnénk. Sokan úgy gondoltuk kb. egy éve, hogy a legutóbbi nyáron kell eladni, most meg nagyon nem lehetne belekötni abba sem, ha hosszabbítani akarunk vele. Hihetetlen munkabírású játékos, a kulcspillanatokban sem inog meg, nagyon nem lehet belekötni abba, ha innen akarják visszavonultatni Allegriék. Nagy kedvencem lett az évek során még akkor is, ha ésszerűnek tartottam volna az eladását is, mindenesetre amikor elvileg a kínai ajánlatot élből visszautasította, megmutatkozott a személyisége. A maga különös formájában igazi klasszis, pótolhatatlan. Ha 2022-ig hosszabbítunk vele, akkor jó eséllyel Ronaldoval egyidőben fog távozni. Az az igazság, hogy addig ki kell maxolni a lehetőségeket, mert két ilyen játékos pótlása nem a gyorsan megoldható problémák közé tartozik. Jelenleg nincs olyan játékos, aki a helyébe léphetne, és ezt nem sok támadóról lehet elmondani, nálunk kettő is van.
Mandzukic holtversenyben 25. lett az aranylabda szavazáson Alissonnal és Oblakkal karöltve. 2017-ben be sem került a legjobb 30-ba, úgy, hogy az akkori BL döntős meneteléssel élete szezonját futotta. Egy VB döntős részvétel úgy néz ki ennyire azért megdobta.
Megjegyezném, hogy az már tuti, hogy Benzema, Agüero és Cavani is előtte fognak végezni. Továbbra is rendkívül szimpatikus díj. De azért gratula Marionak, végre egy kicsit elismerik.
Krisz Takaroggyon!!!
Posts : 8532 Join date : 2012. Nov. 05. Age : 38 Location : Budapest
Sarri szerint tavaly ugyebár egy firenzei hotelben vesztették el a bajnoki címet, amikor nézték az inda-juve végjátékát. Most pumukli töltött fel egy videót, amiben a firenzei hotelben keresi azt az elveszett scudettot Zseniális. Edit: Dybala van a kamera másik végén és ő töltötte fel a videót.
Sarri szerint tavaly ugyebár egy firenzei hotelben vesztették el a bajnoki címet, amikor nézték az inda-juve végjátékát. Most pumukli töltött fel egy videót, amiben a firenzei hotelben keresi azt az elveszett scudettot Zseniális. Edit: Dybala van a kamera másik végén és ő töltötte fel a videót.
December 7-én a Brooklyn Nets- Toronto Raptors NBA meccs estéje a "Juventus Night" néven fog futni. A meccs előtt az arénában élőben lesz vetítve a Juve-Inda , közvetlenül utána kezdődik a kosármeccs. A nézők pedig meccsre szóló juvés sálat és valamiféle juvés pólót (?), esetleg mezt kapnak ajándékba. Valamint természetesen a logónk, Jay, a kabala is meg fog jelenni a helyszínen. A csapatot pedig Trezegol képviseli.
Nekem nagyon bejövős kezdeményezés, valahogy így kell nyitni egy piacra.
több sebből vérzik a történet, a játékos sem viselkedett teljesen racionálisan. de ha a sztorinak csak az a része igaz, ahogy a klub az emberein keresztül a kommunikációt intézte...
közben marotta az izé főhadiszállásán, kínában van. kíváncsi vagyok, mennyi idő telik el addig, amíg az izé elkezdi szisztematikusan levadászni a célpontjainkat.
Krisz Takaroggyon!!!
Atyaúristen... Én tutira szarráperelném a Napolyit a helyében. A másik dolog meg, biztosan nem ülök kussban egy sérvvel amit egy retardált kuruzsló orvos nem képes diagnosztizálni, hanem elmegyek egy másik orvoshoz, akárhogy fenyeget a sok buzi (hasonló típusú vitám már volt Katarban, nyilván nem ilyen léptékű orvosi problémával kapcsolatban).
Egyébként ha nem használjátok, de szeretitek a számokat, akkor ajánlom a transfermarkt-os statokat is a squawkához és whoscored-hoz kiegészítésként. (Serie A --> Clubs --> Statistics, vagy ha egyéni statokra vagytok kíváncsiak a serie a-ban, akkor ugyanez értelemszerűen players, clubs helyett, )
az mondjuk érdekes, hogy pont ez a 7 csapat az első 7. honnan van ez a statisztika?
Az Around Juve osztotta meg, ami nem túl hiteles forrás. De utána számoltam a mi adatunknak és a Lazioénak, az Indát pedig én csaptam hozzá. Transfermarkt-on elérhetőek a 11-es statisztikák. És valóban, volt olyan idény, amikor az Inda össz-vissz 1 tizenegyest kapott egész szezonban.
A legnagyobb torzítás ebben, hogy 10 év túl hosszú időszak a Serie A-ban (és talán bármelyik bajnokságban), a top csapatokon kívül nem igen van olyan csapat, amelyik végig elsőosztályú lett volna. Most gyorsan megnéztem pár mostani középcsapatot:
- Atalanta 9/10 Serie A-s idény: 41 büntető - Samp 7/10 Serie A-s idény: 36 büntető - Cagliari 9/10 Serie A-s idény: 51 büntető
És a meglepetés a Sassol volt. Szemre is kitűntek a mezőnyből: Ők 6 szezon alatt 44 büntetőt kaptak. Az elmúlt pár szezonnak ők a királyai.
Az elmúlt 10 évben (354 meccsen) az egyes csapatok javára megítélt büntetők száma: 1) AC Milan 79 2) Lazio 76 3) Napoli 76 4) Fiorentina 74 5) AS Roma 72 6) JUVENTUS 58 7) Inda 53
Messzemenő következtetést nem lehet ebből levonni, ez is inkább csak egy fun fact. Az érdekesebb statisztika a helyesen/helytelenül megítélt büntetők lennének a csapatok javára és ellenére. De hát sajnos az annyira szubjektív a legtöbb esetben, hogy sehol sem vezetik.
Ma este 9-től Boca Juniors-River Plate Libertadores kupa szuperdöntő első felvonása. Tessék belenézni!
Sajnos ütközik a Blind Myself zenekar élő előadásával, de Wiki a jó barátunk, nekik is van cuki mezsztorijuk:
"[size=37]Kezdetben (az olasz Juventushoz hasonlóan) rózsaszínben játszott az együttes, de amikor szembekerültek egy ugyanolyan színű mezt választó csapattal, megegyeztek, hogy a meccs vesztese kimegy a kikötőbe, és az elsőként befutó hajó zászlója alapján választ új színt, és mivel az első hajó svéd volt, így lett a Boca hivatalos színe a kék-sárga."[/size]
Nekem kicsit az a félelmem, hogy érzek egy erős bosszúvágyat ebben a Beppe izé lovestoryban. Nálunk Marrotta csak egy fogaskerék volt a gépezetben, indában viszont inni fogják minden szavát (hogy hogyan nem kell faszt szopni 7 évig ). Persze sok összetevős a dolog, hogy hogyan érhet utol minket ez a horda, pl:
- jobb igazolások (vele nyilván eltűnnek az ilyen pénznyelő Gabigól, Dalbert féle hulladékigazolások, a keretük jó azért egy komolyabb irányítóval igencsak erősek lennének), - jobb edző (simán összejöhet nekik Simeone a nyáron), - pénz (ami van dögivel a vágottszeműnek és nyilván ha lát eredményt akkor még többet tehet bele) - a Juve gyengítése (ami elsőre furán hangzik, de Beppe nyilván tudhat távlati célokat, igazolásokat, amelyet ha megakadályozni nem is, de megnehezíteni meg tud)
Szóval ő tényleg csak 1 tag a sokból, de gyakorlatilag mindenbe lesz beleszólása és nyilván súlya is lesz a szavának.
Én max akkor bocsátok meg neki, ha mondjuk jövőre elviszi innen 20 misiért Khedirát. Illetve ha kamu az egész vagy csak beépített embernek küldjük!
Szó se róla, erősödik a Zinter Marrottaval. De azért szerintem neki nem áll jól ez a típusú klub, neki egy Napoli sokkal jobban feküdt volna, ahol jóval korlátozottabb anyagi kerettel gazdálkodva meglepően nagy igazolásokat hajthat végre. A leendő klubja viszont a nyáron is komoly neveket igazolt, azért de Vrij, Asamoah, Vrsaljko, Nainggolan, Keita Baldé elég ütős névsor, és relatíve olcsón meg tudták oldani - ha csak a felsoroltakat nézzük - két ingyenes igazolással, két opciós jogú kölcsönnel, és egy relatíve olcsó vétellel. Ezt a Kobra sem fogja überelni, akármekkora spíler is benne. Ha Spal behúzza a dobogó alsó fokát a bajnokságban szoros versenyben a második helyért és a BL-ben legalább a nyolcaddöntőbe jutnak, és ott szoros párharcban kiesnek, akkor őt nem fogják kirúgni. Ez azért nem teljesíthetetlen. Simeonet már régen szerződtetniük kellett volna, és nem mondom, hogy később nem fogják, de Spalnak 2021-ig érvényes szerződése van, és nem fogják felbontani, ha nem ad rá nyomós okot. Marrottaval nem fognak mélyebben zsebbe nyúlni, és legfeljebb csak még racionálisabbá teheti az igazolásokat. Az építkezésük bizonyos szempontból tudatosnak mondható volt eddig is, most az, hogy nem váltak be játékosok, még nem feltétlenül vezetőségi hiba. Joao Mario szerintem elég penge játékos, és jól is indult meg náluk, csak aztán valami félresiklott. Az utolsó pont viszont lehet előnyös nekik. Biztos vagyok benne, hogy tudja, kik lehetnek a legfőbb célpontok, viszont most 2-3 évig tökmindegy, mit kavar, mert a klub ázsiója Ronci botránya ellenére megnőtt annyira, hogy Marrotta se legyen akadály abban az évi 2-3 fontos célpont megszerzésében. Utána meg már nem nagyon lesz rálátása az igazoláspolitikánkra, szóval lehetnek gondok vele, de azért nem kivédhetetlen nehézségek.
Krisz Takaroggyon!!!
ott nem vagyunk közös nevezőn, hogy ez szerintem nem _csak munka...
nyilván a foci szakma is, de szerintem ne keverjük össze könyvelői vagy karbantartói pozíciókkal. eleve ott kezdődik, hogy egy futballklubnál általában a spotszakmai eredményesség az első számú kpi, és nem pénzügyi mutatószámok alapján mérik a teljesítményt. tegnap sem azzal jött agnelli, hogy mindenképp nyereséges kell, hogy legyen a klub, hanem azzal, hogy megoldják a finanszírozást tőkeemelés nélkül - és el is fogadták a beszámolóját. a spanyol socio rendszer sem teljesen ördögtől való; a corporate világban elfogadhatatlan és működésképtelen lenne mindez. vagy nézd meg az egyik igazgatónkat: nedved melyik másik klubnál lenne bármilyen executive? mit tud ő, azon kívül, hogy lojális, és az elmúlt bő másfél évtized alatt magába szívta a juventust? zanettit is minek tartják ott alelnökként? szerintem elvárás és érdem itt is a lojalitás.
Már sokszor említettem, hogy fogalmam sincs mi nedved posztja, mármint reggel bemegy melózni és mit csinál? Azt is írtam hogy nekem olyan mintha szimpla mascot lenne, akárcsak Maldini, Zanetti, stb. Ezt kár lenne összehasonlítani Marottaval akinél nyilvánvaló hogy mi a dolga, és ugyanazokat a dolgokat kérni Marottától számon mint Nedvedtől. Az ahogyan Marotta kezelte a dolgokat a klubnál, nyilatkozott, az nekem teljesen robot volt. Látszik rajta hogy egy alapvetően kedves úriember, tehát nem a száraz aktakukac, de ezen felül sok érzelmet nem lehetett rajta látni. Ellenben pl ADLlel vagy akár Agnellivel, akikből a nappaliba ömlik a szenvedély a képernyőn keresztül. Én nem mondom hogy nem nőtt a szívéhez a klub, de ez profi szinten (klubvezető) picit máshogy működik.
Akár csupaszív emberek is váltanak a "lojalitást a sarokba lökve", a karriert, pénzt, saját jólétet előtérbe helyezve, ahogy profi cégek is kukába vágnak Del Pierokat és Buffonokat, Marottákat, mert a cég érdekei úgy kívánják. Szóval ha az egyiknek elnézzük ezt akkor nálam úgy fair ha a másiknak is. Tutto qua
nyilván a foci szakma is, de szerintem ne keverjük össze könyvelői vagy karbantartói pozíciókkal. eleve ott kezdődik, hogy egy futballklubnál általában a spotszakmai eredményesség az első számú kpi, és nem pénzügyi mutatószámok alapján mérik a teljesítményt. tegnap sem azzal jött agnelli, hogy mindenképp nyereséges kell, hogy legyen a klub, hanem azzal, hogy megoldják a finanszírozást tőkeemelés nélkül - és el is fogadták a beszámolóját. a spanyol socio rendszer sem teljesen ördögtől való; a corporate világban elfogadhatatlan és működésképtelen lenne mindez. vagy nézd meg az egyik igazgatónkat: nedved melyik másik klubnál lenne bármilyen executive? mit tud ő, azon kívül, hogy lojális, és az elmúlt bő másfél évtized alatt magába szívta a juventust? zanettit is minek tartják ott alelnökként? szerintem elvárás és érdem itt is a lojalitás.
Nekem Maldiniről jött ez le tegnap, beültették a VIP-be, de látszik rajta, hogy fogalma sincs minek van ott!
...vérprofiként/corporate drone tolta a szekeret...
Nekem kicsit az a félelmem, hogy érzek egy erős bosszúvágyat ebben a Beppe izé lovestoryban. Nálunk Marrotta csak egy fogaskerék volt a gépezetben, indában viszont inni fogják minden szavát (hogy hogyan nem kell faszt szopni 7 évig ). Persze sok összetevős a dolog, hogy hogyan érhet utol minket ez a horda, pl:
- jobb igazolások (vele nyilván eltűnnek az ilyen pénznyelő Gabigól, Dalbert féle hulladékigazolások, a keretük jó azért egy komolyabb irányítóval igencsak erősek lennének), - jobb edző (simán összejöhet nekik Simeone a nyáron), - pénz (ami van dögivel a vágottszeműnek és nyilván ha lát eredményt akkor még többet tehet bele) - a Juve gyengítése (ami elsőre furán hangzik, de Beppe nyilván tudhat távlati célokat, igazolásokat, amelyet ha megakadályozni nem is, de megnehezíteni meg tud)
Szóval ő tényleg csak 1 tag a sokból, de gyakorlatilag mindenbe lesz beleszólása és nyilván súlya is lesz a szavának.
Én max akkor bocsátok meg neki, ha mondjuk jövőre elviszi innen 20 misiért Khedirát. Illetve ha kamu az egész vagy csak beépített embernek küldjük!