Bianconeri Blog - Forza Juventus!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bianconeri Blog - Forza Juventus!

A Bianconeri Blog saját Juventus fórumja. Szeretettel látunk minden kulturált fórumozót!

KezdőlapLegutóbbi képekKeresésRegisztrációBelépés

Bevásárlóközpont

Go down 
+20
CsT
Petike007
Tankcsapda
s4tch
rakkenroll
kilopo
_Tyler
.bb.
bombadiltoma
laac
virracocha
juventute
_DREAM_
simoon
mbence
baggiofan
sneco7
tjunior
bombahoppa
EsztéNégy
24 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 18 ... 34  Next
SzerzőÜzenet
.bb.
Vízhordó
Vízhordó

Bevásárlóközpont - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-21, 15:20

Krisz írta:
jackie_d írta:
míg pirlo békében távozott, addig sándort szó szerint kibasztuk, de szerintem amúgy is akalmatlan lenne egy ilyen feladatra

Miben merül ki egy ilyen pozíció? Celebkedés meg golfozgatás? Kb ezt csinálja évek óta.

jó, de most megfizetjük ezért!
Vissza az elejére Go down
.bb.
Vízhordó
Vízhordó
.bb.

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-21, 15:17

jackie_d írta:
zetterberg40 írta:

Ja, a távozása óta nem igazán hallani Sándor és a Juve kapcsolatáról, ami szomorú.

Más: Szandi wub

míg pirlo békében távozott, addig sándort szó szerint kibasztuk, de szerintem amúgy is akalmatlan lenne egy ilyen feladatra

valahogy én azt feltételezem Del Pieróról, hogy buta. finomabban fogalmazva alkalmatlan managernek.
Guest
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-21, 11:34

szerintem a kínai bajnokság térnyerését nem lehet megállítani

a klubok tele vannak lével, a játokosok karriernyi pénzt keresnek két-három év alatt, még jó hogy oda igazolnak
Tankcsapda
Segédedző
Segédedző

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-21, 11:20

Krisz írta:

Ha ezeknek utánaszámolsz és még mindig azt mondod, hogy a saját nevelés a kulcs (vagy egyáltalán fontos tényező) a gazdasági hátrány ledolgozásához, akkor én feladtam...

Már előzőleg is leírtam, hogy amit eredetileg meghatároztam, az úgy önmagában nem állja meg a helyét, azt hittem, ez elég lesz.
Legutóbb annyira szűkítettem le a dolgot, hogy 2-3 évente jó lenne 1-1 fiatalt a felnőtt keretbe felhozni. Egyrészt ebben az égvilágon semmi kockázat nincs, csak nyerhetünk vele, két szempontból is. Egyrészt ha beválik, akkor egy komoly vételtől óvjuk meg a kasszát. Másrészt pedig vagy hosszabb távon marad nálunk a játékos, vagy komoly összegért válunk meg tőle. Pl. ha jövőre esetleg elkezdjük játszatni Keant, és bedobjuk körülbelül 15 meccsen, rúg 5-6 gólt, mindjárt 20-25 milliót fog érni. És igen, én látom, hogy ettől pont eltérőt írtál ebben a témában, de azzal csak részben tudok egyetérteni. Egyfelől ott van a PSG, akik inkább 1-2 saját neveléssel töltötték fel a keretet. Megvolt benne a kockázat, de bejött, elég, ha arra gondolunk, hogy David Luiz eladását követően nem vettek senkit, hanem inkább Kimpembe kapta meg a lehetőséget. Másfelől pedig nálunk ott van Padoin esete. Azt hiszem, nincs olyan futballdrukker a Földön, aki szerint Padoin valamikor is megütötte a klub által képviselt szintet. De többszörös bajnokként távozott, ráadásul kiegészítő emberként számolt is vele Conte és Allegri egyaránt. Elvártunk tőle bármi többletet is? Nem. De hozott egy olyan átlagteljesítményt, amivel elfogadtatta magát, és nem húzta le a csapatot. Ha egy, a képességeiben ennyire kilógó személy megfért 9-10 minőségi csapattárs mellett a pályán, akkor egy tehetséges fiatal is kaphat lehetőséget. Egyébként ebben a részében valahol közös nevezőn vagyunk, csak másképpen közelítjük meg. Szerintem 1-1 esetben kockázatot kellene vállalni, mert tényleg nem lehet tudni, mi sülne ki belőle. De én is mondhatnám, hogy bizonyítsd be azt, hogy nincsenek tehetségeink, pedig ezt nem igazán lehet kristálytisztán állítani (sem az ellenkezőjét), ameddig ki nem próbáltuk őket.
Illetve a másik: ezek a játékosok biztosan nem kérnének annyi fizetést, mint az igazolások. És ha hozzávesszük ehhez azt is, hogy a velük megspórolt átigazolási költségekből a tervezett kiadások egy részét átcsoportosítják a fizetési kerethez, akkor azzal is tudnánk segíteni a kulcsjátékosok magasabb fizetése érdekében.
Összefoglalván: nem kulcskérdés, de nem szabad elvetni a meglépését véleményem szerint.

Krisz írta:
Tehát minden évben annyi pénzt fogunk spórolni ifijátékosokon hogy az +100 milliós fizetési büdzsét fog nyújtani?
Erre részben válaszoltam az előzőekben. De mint ahogy írtam is, az új projekt már fut, annak meglesz a - remélhetőleg - pozitív hatása, azon felül viszont lehet még hozzátenni a sikerességéhez, és ennek egy formája lehet az utánpótlástéma. 100 milliós különbséget meg véletlenül sem fogunk tudni eltüntetni, jó, ha a felére tudjuk csökkenteni.

Krisz írta:
Ha hiszünk Marottanak, akkor Higany Pogbatól függetlenül jött volna, nos vannak érvek ami miatt hihető, de lehet kamu is. Mindenesetre ez az olasz közeg téma megint csak csúsztatás: ha egy csapat el akar adni egy játékost akkor többnyire mindegy neki ki veszi meg (nem riválisok előnyben részesítve), ha nem akarják eladni akkor a játékos választ a pénz/sikerek lehetősége/hely kombinációk alapján az érdeklődők között - nem rémlik, hogy egyáltalán az idei bullshitgenerátoros sajtóban volt-e említve komolyabb külföldi csapat, tehát Pjanic azért jött hozzánk mert #1 jól megtervezve időben elindítottuk a tárgyalást #2 olyan fizetést ajánlottunk neki amit nem kapott meg a Romanal és külföldön is csak komolytalan csapatok fizettek volna meg neki (max PL-es EL csapatok), nem arról volt szó, hogy lenyomtuk az íntert mert mi királyak vagyunk ők meg egy csürhe.

Pjanicért a Bayernt és a Barcat is emlegették többek között, Higuaín leigazolását meg ha jól emlékszem a Chelsea-Arsenal duó is próbálta. Még Higu esetében el is fogadnám, hogy nem adtak volna neki 7,5 milliót (bár ez is kétséges), de Pjanicnak 4,5 milliót ne adtak volna a felsorolt csapatok...ezt nem hiszem.
Marotta általában az egyenes beszéd híve (vagy legalábbis annak tűnik), de szerintem ebben a témában nem mondott igazat. Ha tényleg Pogba eladásától függetlenül érkezhetett Higuaín, akkor hogy a fenébe nem tudott elhozni egy értelmes középpályást még a nyáron? Oké, a Witsel-Matuidi páros különböző okok miatt befuccsolt, de ha az az állítás igaz, akkor 50 milliót egészen könnyedén ki tudtunk volna adni egy klasszis játékosért.

A kínai bajnoksággal kapcsolatban meg legyen igazad, és ne nyerjen további teret, de akiket felsoroltam, azok közül nem egy játékosért mi vagy hasonlóan erős klubok álltak sorban. Például Lavezzire melyik igaz? A Barca szerette volna szerződtetni. Alex Teixeira? Őt a Chelsea környékezte meg többek között. (én róla nem láttam youtube-videót, csak azt tudtam róla, hogy termelte a gólokat Ukrajnában)
Guest
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-20, 18:51

Krisz írta:
jackie_d írta:

Miben merül ki egy ilyen pozíció? Celebkedés meg golfozgatás? Kb ezt csinálja évek óta.

úgy értem: sándor marketingértéke nem összemérhető pirlo-éval, vagy kb. bármelyik mostani játékosunkéval...
nem tűnik bölcs ötletnek egy olyan öreg fasz(i)ra építeni egy blue ocean marketing stratégiát akit kirakott az edző, indiában égette magát, öt éve nincs szem előtt és igazából csak számunkra akkora sztár
sz'al szerintem ez nem neki való...
Krisz
Takaroggyon!!!

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-20, 18:08

jackie_d írta:

Krisz
Takaroggyon!!!

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-20, 18:06

Tankcsapda írta:

Már megint Ajax-iskolának állítod be, amit írtam, holott ezt megcáfoltam. Egyfelől a Barca ezzel pár éve a többiek elé került, másfelől viszont én nem tömeges beolvasztásban gondolkodom, és valóban nem állja meg a helyét, amit eredetileg írtam...legalábbis a nyersen lefordított formában semmiképp. Viszont ha 2-3 évente egy-egy ilyet meglépnénk, és ilyen időközönként kitermelne az akadémiánk egy tehetséget, akkor az azt vonná magával, hogy arra a szezonra több maradna meg, vagy egy topkategóriás játékosba többet fektethetnénk, és hozzájárulhatna ahhoz, hogy egy-egy topkategóriás játékosnak magasabb fizetést ajánljunk. Meg a másik: eddig Pereyraval, Hernanessel, Zazaval és hasonló kaliberű játékosokkal egészítettük ki a keretet. Nem rosszak ők, de biztosak lehettünk benne, hogy nem fogják megváltani a világot. 1-2 ilyen tartalékhelyre a keretben nyugodtan lehetne a Primaveraból felhozni valakit, úgyis a sor végén kullognának eleinte, legfeljebb Allegri felfedezi bennük a tehetséget. Pont ő nyilatkozta a Rincón-transzfer után nem sokkal, hogy kiegészítő megoldásnak inkább a saját fiataljaink közül válogassunk valakit, minthogy igazoljunk.

Én a most indult projektünket olyan szempontból nem nézem, hogy ennek már úgyis meglátjuk a hatását, függetlenül attól, hogy milyen is lesz, de tartok tőle, hogy nem elegendő. A fizetések kapcsán még annyit, hogy nem azért nem fogunk tudni kicsengetni, mert a spórolásból nem lehetne megoldani. Az anyagi keretek között lehet lavírozni, és átcsoportosítani összegeket az átigazolási keretből a fizetésekhez. Egyszerűen azért nem, mert ha meg is tudjuk ajánlani a 10 milliót, akkor jön egy másik csapat 13 millióval.

Higuaínt csak azért tudtuk megszerezni, mert Pogbat eladtuk. Illetve azért is, mert csak mi voltunk hajlandóak kifizetni a kivásárlási árát, míg a többi csapat 60 millió fölé már nem ment. Illetve ami rá és Pjanicra is igaz, esetükben azért ott van az a tény is, hogy megszokták az olasz közeget, és jelenleg mi vagyunk a legjobbak, így a váltás kézenfekvő volt számukra. A sikersorozatunk akkor is benne marad a játékosok fejében, ha már a riválisok közül akár egy is a mi szintünket eléri, és egy Salahot vagy egy Insignet meg tudnánk szerezni, ha szeretnénk.

A kínai bajnokságtól én meg azért kicsit tartanék. Witselen kívül csak néhány példa: elvitték Tevezt. Jó, elmúlt 30, de neki is lehetett volna nyugodtan még európai karrierje, ha nagyon akar. Korábban odaigazolt Alex Teixeira. Abból a srácból klasszis válhatott volna, ehelyett elment "levezetni" Kínába. Ramires, Lavezzi, Oscar, Jackson Martinez, csak néhány játékos a korábban említetteken kívül, akik már komoly klubban játszottak, és ezeket a játékosokat keresték hasonlóan erős csapatok. A fizetéseken nem fognak csökkenteni, de a bajnokság ereje nőni fog, ezzel együtt egyre több játékost fognak odavinni.

Baromi nagy csúsztatások vannak itt és összemosod a pénzügyi eredményeket és a pályán elért sikereket.
Az euópai top 20 a bevételek alapján a 2015/2016-os szezonban
A MU úgy toronymagasan első a bevételekben, hogy SAF óta egy balfasz játékostemető.
A lényeg: világosan látszik, hogy nem azért vagyunk elmaradva az általad említett Barcatól, mert ők megspóroltak pár száz milliót az utóbbi pár évben az aranygenerációjuk átigazolási költségén, hanem mert 3adannyi a meccsnap és a kereskedelmi bevételünk mint nekik.

Hogy jobban megértsük hogy ez mit jelent:

Forbes lista 2015-ös net profitról
A Barca nettó profitja úgy több 20 millió $-ral, hogy 100 millió euróval többet költenek fizetésekre. Plusz a Forbesos számok adózás előtt vannak, adózás után az arány még rosszabb lesz nekünk, mivel a spanyoloknál kisebbek a terhek.

Az alábbi transzfertörténetet nézegetve két dolgot meg lehet állapítani: #1 mi is el tudunk költeni 50+ milliót egy játékosra #2 nálunk is belefér, ha -40-50 millióval zárul a mercato mérlege.
Tehát ismételném, nem az a bajunk, hogy nem tudunk megvenni játékosokat (amire te akarod használni a saját nevelésű játékosokon megspórolt pénzt), hanem nem tudjuk megtartani őket (=nem tudunk olyan fizetést kínálni nekik mint mondjuk a Barca). Mi 145 milliót költünk fizetésre, a Barca 248at (nettó). A különbözetből eltarthatnánk még 10 Higanyt a csapatban (aki 1.5x annyit keres mint a 2. Pjanic).
Barca transzfertörténet
Juve transzfertörténet

Hozzátenném, hogy a Barca a Guardiola generáció óta nagy pénzeket nem szakított saját nevelésű játékos eladáson (Barca léptékeken belül a Guardiolasokkal sem). Jelenleg Guardiolasokon kívüli (Pique, Busquets, Iniesta, Messi) saját nevelésű játékosból 2 van a jelenlegi keretben (Sergi és Rafinha) - esetleg Denis Suarez, de ő kb annyira saját nevelés mint Immobile volt nekünk - plusz nekik is keringenek fiatalok, kevés reménnyel.

Tankcsapda írta:
Én a most indult projektünket olyan szempontból nem nézem, hogy ennek már úgyis meglátjuk a hatását, függetlenül attól, hogy milyen is lesz, de tartok tőle, hogy nem elegendő. A fizetések kapcsán még annyit, hogy nem azért nem fogunk tudni kicsengetni, mert a spórolásból nem lehetne megoldani. Az anyagi keretek között lehet lavírozni, és átcsoportosítani összegeket az átigazolási keretből a fizetésekhez. Egyszerűen azért nem, mert ha meg is tudjuk ajánlani a 10 milliót, akkor jön egy másik csapat 13 millióval.

Tehát minden évben annyi pénzt fogunk spórolni ifijátékosokon hogy az +100 milliós fizetési büdzsét fog nyújtani? scratch scratch scratch Ugye ennyi a hátrányunk a példában szereplő Barcaval szemben. Azt ne felejtsd még el, hogy egy 10 milliós fizetés az mindenféle adó meg járulékkal együtt kb duplannyiba kerül a klubnak, tehát ha akarsz +5 millát adni valakinek fizetésben akkor az amúgy 10 millás teher a klubnak.

Ami a töltelékembereket jelenti, ha van Hernanes vagy Zaza szintű Primaverasunk, akkor valóban játszon ő. Ha Allegri tisztában lenne azzal, hogy neki van egy Rincon szintű primaveras középpályása akkor ő lenne a keretben nem Rincon - ezt ugye ő is megerősítette. Ez itt a probléma, hogy nincs ilyen Primaverasunk (vagy van? akkor sorold fel őket és a státuszukat alátámasztó eredményeket/teljesítményeket) vagy nem tudunk róla. Én szeretnék hinni benne, hogy vannak Juve szintet megütő tehetségeink (pl Kean), de azt senki sem tudja, hogy a nagycsapatban, a Serie A-ban vagy a BL-ben mit tudnak nyújtani, míg Hernanesről és Zazaról ezt pontosan tudjuk. Ez vegytiszta menedzsment, kockázatkezelés. Mivel nem picsázzuk el minden héten 3-0ra a Barcat így ebben a státuszban túl nagy kockázat ezeknek a játékosoknak a képességeit validálni egy töltelék játékos pozícióban, mert ha jön pár sérülés vagy akármi, akkor szükség van alternatívára és mi van, ha fullkretén a kölyök? vagy ügyes de nem bírja a mentális terhet? Rámehet a szezon, eleshetünk egy rakás bevételtől, elveszítheted az állásod. (Elég meleg volt a pite a Napolinak, akik elég sokat bukdácsoltak mert van egy jó első csapatuk és kb 0 alternatíva).

Ha hiszünk Marottanak, akkor Higany Pogbatól függetlenül jött volna, nos vannak érvek ami miatt hihető, de lehet kamu is. Mindenesetre ez az olasz közeg téma megint csak csúsztatás: ha egy csapat el akar adni egy játékost akkor többnyire mindegy neki ki veszi meg (nem riválisok előnyben részesítve), ha nem akarják eladni akkor a játékos választ a pénz/sikerek lehetősége/hely kombinációk alapján az érdeklődők között - nem rémlik, hogy egyáltalán az idei bullshitgenerátoros sajtóban volt-e említve komolyabb külföldi csapat, tehát Pjanic azért jött hozzánk mert #1 jól megtervezve időben elindítottuk a tárgyalást #2 olyan fizetést ajánlottunk neki amit nem kapott meg a Romanal és külföldön is csak komolytalan csapatok fizettek volna meg neki (max PL-es EL csapatok), nem arról volt szó, hogy lenyomtuk az íntert mert mi királyak vagyunk ők meg egy csürhe.

Ami Kínát illeti csupa olyan játékost soroltál fel, aki #1 levezetni ment #2 youtube hero volt #3 nem volt elég jó. Persze nőni fog a bajnokság ereje ahogy pénzt nyomnak bele, de ennél komolyabb igazolásokat nem fognak tudni meglépni, ezért ez nagyságrendileg sokat nem jelent majd az erőviszonyoknál.

Ha ezeknek utánaszámolsz és még mindig azt mondod, hogy a saját nevelés a kulcs (vagy egyáltalán fontos tényező) a gazdasági hátrány ledolgozásához, akkor én feladtam...
Guest
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-20, 17:06

zetterberg40 írta:
rakkenroll írta:

Ez remek lenne, van stílusa a palinak, örülnék neki... de mi van Alex-el? Ő talán jobban megérdemelne egy ilyesmi pozíciót.

Ja, a távozása óta nem igazán hallani Sándor és a Juve kapcsolatáról, ami szomorú.

zetterberg40
Allegri jobbkeze
zetterberg40

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-20, 15:26

rakkenroll írta:
zetterberg40 írta:
Andrea Pirlo will return to Turin as Juventus brand ambassador when he retires from football.

Ez remek lenne, van stílusa a palinak, örülnék neki... de mi van Alex-el? Ő talán jobban megérdemelne egy ilyesmi pozíciót.

rakkenroll
Vízhordó
Vízhordó
rakkenroll

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-20, 13:01

zetterberg40 írta:
Andrea Pirlo will return to Turin as Juventus brand ambassador when he retires from football.

Petike007
Segédedző
Segédedző

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-20, 10:19

Rakitic a felesége, és az ügynöke Torinoban vakációzott a hétvégén. Ha valaki megkérdőjelezné, hogy van e rá szüksége a klubnak, itt egy összeállítás a legjobb megmozdulásairól. Engem meggyőzött.

zetterberg40
Allegri jobbkeze
zetterberg40

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-19, 18:14

Cassata eléggé komolyan tolja az Ascoliban: No player has received more yellow cards than Francesco Cassata in the Serie B this season (15 in 24 games). Shocked Laughing

Más: Andrea Pirlo will return to Turin as Juventus brand ambassador when he retires from football.

Zazinnyó pedig meglőtte első gólját a Valladolidban.
zetterberg40
Allegri jobbkeze
zetterberg40

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-19, 18:06

Krisz írta:
zetterberg40 írta:
Nem azt mondom, hogy mind Rabiot szintjén van, de tűzközelben próbálják tartani a legjobb fiataljaikat, és használják is őket. Itt jut eszembe megint Kean, aki pl. tegnap már bőven megkaphatta volna az utolsó 15-20 percet.

Dícséretes, de nekünk is megvannak a fiatalok a csapatban: Rugani, Dybala, Pjaca, Sturaro, Lemina, (Caldara) - ők annyi idősen kezdtek a nagycsapatnál, mint ahol most Rabiot meg Kimpembe van. A különbség csak annyi, hogy nem a tarcsinkból kerültek át a nagycsapathoz hanem összevásároltuk őket. Itt most nem arról van szó, hogy a kor miatt nem kapnak lehetőséget emberkék, hanem a pillanatnyi kvalitás miatt. A P$G elő tudja állítani a megfelelő minőségű fiatalt házon belül, mi pedig nem. Ennek az okáról pedig lejjebb kifejtettem a véleményem.

Az utolsó 15 percekben egyetértek, az elv tényleg rossz és volt néhány alkalom amikor simán jöhetett volna a csikó (pl tegnap Kean). De azért ez csak tényleg max 2-3 esetben védhetetlen, mivel sokszor olyanoknak sem jut lehetőség mint Rugani, Pjaca vagy Lemina, ill. nem voltunk akkora előnyben és nem volt annyira kézben a meccs, hogy rizikó nélkül lehetett volna Primaverast jatszatni. Kean meg még a csikók között is nagyon fiatalnak számít a 16 évével, szerintem az sokkal nehezebben emészthető, ha pl Evrat vagy Alvest rakják belső védőbe mikor Rugani a padon ül.

A négy csikót arra hoztam példaként, hogy Coman és Rabiot után őket is a B csapatban nevelték ki, majd hozták fel a nagyok közé. Ráadásul úgy tűnik, megütik a szintet.

Amúgy egyetértünk. Ja és boldog születésnapot! Very Happy
Tankcsapda
Segédedző
Segédedző

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-19, 14:00

Krisz írta:

Tehát ha szezononként megspóroljuk azt a 30 milliot (nagyon nagy jóindulattal) a fiatalokon akkor áthidaltuk a különbséget köztünk és mondjuk a MU között? Hát nem, ők csak átigazolásokra költöttek 200 millával többet, a fizetésekre rendelkezésre álló büdzsét inkább hagyjuk is.
Erre mondják, hogy peanuts, ez nem sokat számít ebben a léptékben.

Még egyszer leírom neked: a gazdag klubokkal a fizetési képességekben vagyunk lemaradva. Eddig is be tudtuk zsákolni a tehetségeket ha meg arról volt szó kicsengettünk 40 millát Pjanicra, 90et meg a Malacra. Ami nem megy: 10 milliós fizetés egy 24 éves Pogbanak. Ezt a problémát az nem fogja megoldani, hogy nyerünk 30 millát egy squad player/ifi igazoláson, tehát az eredeti állításod, miszerint 'racionálisan gondolkodva csak a saját nevelésű fiatalokkal vehetjük fel a versenyt a gazdag klubbokkal' nem állja meg a helyét.

A kínaiaknak rengeteg pénzük van, de nincs múltjuk és presztízsük. Biztosan el tudnak majd csábítani Witseleket, de az igazi klasszisok Európában fognak maradni, max 35 evesen elmennek oda par szezont levezetni és bankolni.

Már megint Ajax-iskolának állítod be, amit írtam, holott ezt megcáfoltam. Egyfelől a Barca ezzel pár éve a többiek elé került, másfelől viszont én nem tömeges beolvasztásban gondolkodom, és valóban nem állja meg a helyét, amit eredetileg írtam...legalábbis a nyersen lefordított formában semmiképp. Viszont ha 2-3 évente egy-egy ilyet meglépnénk, és ilyen időközönként kitermelne az akadémiánk egy tehetséget, akkor az azt vonná magával, hogy arra a szezonra több maradna meg, vagy egy topkategóriás játékosba többet fektethetnénk, és hozzájárulhatna ahhoz, hogy egy-egy topkategóriás játékosnak magasabb fizetést ajánljunk. Meg a másik: eddig Pereyraval, Hernanessel, Zazaval és hasonló kaliberű játékosokkal egészítettük ki a keretet. Nem rosszak ők, de biztosak lehettünk benne, hogy nem fogják megváltani a világot. 1-2 ilyen tartalékhelyre a keretben nyugodtan lehetne a Primaveraból felhozni valakit, úgyis a sor végén kullognának eleinte, legfeljebb Allegri felfedezi bennük a tehetséget. Pont ő nyilatkozta a Rincón-transzfer után nem sokkal, hogy kiegészítő megoldásnak inkább a saját fiataljaink közül válogassunk valakit, minthogy igazoljunk.

Higuaínt csak azért tudtuk megszerezni, mert Pogbat eladtuk. Illetve azért is, mert csak mi voltunk hajlandóak kifizetni a kivásárlási árát, míg a többi csapat 60 millió fölé már nem ment. Illetve ami rá és Pjanicra is igaz, esetükben azért ott van az a tény is, hogy megszokták az olasz közeget, és jelenleg mi vagyunk a legjobbak, így a váltás kézenfekvő volt számukra. A sikersorozatunk akkor is benne marad a játékosok fejében, ha már a riválisok közül akár egy is a mi szintünket eléri, és egy Salahot vagy egy Insignet meg tudnánk szerezni, ha szeretnénk.

A kínai bajnokságtól én meg azért kicsit tartanék. Witselen kívül csak néhány példa: elvitték Tevezt. Jó, elmúlt 30, de neki is lehetett volna nyugodtan még európai karrierje, ha nagyon akar. Korábban odaigazolt Alex Teixeira. Abból a srácból klasszis válhatott volna, ehelyett elment "levezetni" Kínába. Ramires, Lavezzi, Oscar, Jackson Martinez, csak néhány játékos a korábban említetteken kívül, akik már komoly klubban játszottak, és ezeket a játékosokat keresték hasonlóan erős csapatok. A fizetéseken nem fognak csökkenteni, de a bajnokság ereje nőni fog, ezzel együtt egyre több játékost fognak odavinni.
Krisz
Takaroggyon!!!

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-19, 06:19

Tankcsapda írta:
Krisz írta:

Ok, de ehhez hogy jön, hogy csak így vehetjük fel a versenyt a gazdag klubokkal? Egyetlen érvet sem írtál annak alátámasztására, hogy miért leszünk közelebb a gazdag klubokhoz, ha saját nevelésű fiatalokkal oldjuk meg az utánpótlást. A gazdag klubokkal nem a fiatal tehetségek megszerzése terén nem vagyunk elég versenyképesek (lásd pl Pogba, Coman, Dybala, stb), hanem a megtartásukban. Erre az, hogy a mi akadémiánkról jönnek vagy sem rettentő csekély hatással van. Két dolog számít: a pénz=fizetések+brand bevételek és a szakmai sikerek lehetősége - az megint csak egy romantikus idill, hogy valaki visszautasítja a Real sok csillióját csak mert a mi kölykünk, a másik oldalról pedig Alexis Sanchezt valószínűleg azért nem fogja tudni megtartani az Arsenal, mert noha simán tudnák tartani a lépést a fizetési igényeivel, a srác azért szeretne valamit nyerni is klub szinten. Persze lehet sorolni Tottit meg De Rossit, de ha ők most lennének a csúcson lehet hogy máshogy döntenének, ez egy más világ már. De ha mégsem, az akkor is inkább csak a kivételt képezi.

Egyetlen módon vehetjük fel a versenyt a gazdag klubokkal, mégpedig, hogy hasonló feltételeket ajánlunk (pl biztosan lenne olyan csapat aki ajánlana Dybalanak évi 7 milliót, ezért nekünk meg kell előzni őket és szerződést hosszabbítani a kölyökkel, 7 milliós fizetéssel). Ehhez pedig a gazdasági hátteren kell fejleszteni, a klub erre találta ki ezt az elbaszott emblémás J projektet.

Korábban is írtam, hogy ezeknek a fiataloknak a megszerzése is pénzbe kerül. Caldara 20 millió (15+5 talán), Bentancur 10, Orsolini és Mandragora is valami hasonló összegért érkezett. Ezen tudnánk spórolni azzal, ha a saját tehetségeinkből merítenénk. Azt nem hiszem, hogy kutyaütő fiatalok vannak a klubnál, csak nem használjuk őket. Ha két, esetleg három játékost sikerülne beépíteni transzferköltség nélkül, akkor ennyit is félre tudnánk tenni a topkategóriás igazolásokra. Buffon helyettese súlyos tízmilliókba fog kerülni jövő nyáron, és most is azon dolgozhatnak Marottaék, hogy egy Higuaín-volumenű igazolást hajtsanak végre nyáron. Ha nem is 90, de minimum 50-60 milliós vételre gondolok.
Nem tudunk olyan feltételeket ajánlani, legalábbis egyelőre. Dybalanak ajánlunk 7 milliót, akkor jön egy gazdag klub, és ajánl tízet. Pogba volt az utolsó, akinél kicsit is mertem reménykedni, hogy visszautasítja a jobb szerződés lehetőségét, Dybala sem élete végéig fog nálunk játszani, de elhúzhatjuk a távozását, ha kulcsszerepet szánunk neki, ami szerencsére megvan.
A gazdag klubokkal anyagilag nem igazán vehetjük fel a versenyt, ha mégis, akkor annak nem most jön el az ideje. És akkor még nem is beszélve a kínai klubokról. Ha most ilyen játékosokat el tudtak vinni, mi lesz akkor, ha esetleg be is indul náluk a futball?

Tehát ha szezononként megspóroljuk azt a 30 milliot (nagyon nagy jóindulattal) a fiatalokon akkor áthidaltuk a különbséget köztünk és mondjuk a MU között? Hát nem, ők csak átigazolásokra költöttek 200 millával többet, a fizetésekre rendelkezésre álló büdzsét inkább hagyjuk is.
Erre mondják, hogy peanuts, ez nem sokat számít ebben a léptékben.

Még egyszer leírom neked: a gazdag klubokkal a fizetési képességekben vagyunk lemaradva. Eddig is be tudtuk zsákolni a tehetségeket ha meg arról volt szó kicsengettünk 40 millát Pjanicra, 90et meg a Malacra. Ami nem megy: 10 milliós fizetés egy 24 éves Pogbanak. Ezt a problémát az nem fogja megoldani, hogy nyerünk 30 millát egy squad player/ifi igazoláson, tehát az eredeti állításod, miszerint 'racionálisan gondolkodva csak a saját nevelésű fiatalokkal vehetjük fel a versenyt a gazdag klubbokkal' nem állja meg a helyét.

A kínaiaknak rengeteg pénzük van, de nincs múltjuk és presztízsük. Biztosan el tudnak majd csábítani Witseleket, de az igazi klasszisok Európában fognak maradni, max 35 evesen elmennek oda par szezont levezetni és bankolni.
Tankcsapda
Segédedző
Segédedző

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-18, 16:57

Krisz írta:

Ok, de ehhez hogy jön, hogy csak így vehetjük fel a versenyt a gazdag klubokkal? Egyetlen érvet sem írtál annak alátámasztására, hogy miért leszünk közelebb a gazdag klubokhoz, ha saját nevelésű fiatalokkal oldjuk meg az utánpótlást. A gazdag klubokkal nem a fiatal tehetségek megszerzése terén nem vagyunk elég versenyképesek (lásd pl Pogba, Coman, Dybala, stb), hanem a megtartásukban. Erre az, hogy a mi akadémiánkról jönnek vagy sem rettentő csekély hatással van. Két dolog számít: a pénz=fizetések+brand bevételek és a szakmai sikerek lehetősége - az megint csak egy romantikus idill, hogy valaki visszautasítja a Real sok csillióját csak mert a mi kölykünk, a másik oldalról pedig Alexis Sanchezt valószínűleg azért nem fogja tudni megtartani az Arsenal, mert noha simán tudnák tartani a lépést a fizetési igényeivel, a srác azért szeretne valamit nyerni is klub szinten. Persze lehet sorolni Tottit meg De Rossit, de ha ők most lennének a csúcson lehet hogy máshogy döntenének, ez egy más világ már. De ha mégsem, az akkor is inkább csak a kivételt képezi.

Egyetlen módon vehetjük fel a versenyt a gazdag klubokkal, mégpedig, hogy hasonló feltételeket ajánlunk (pl biztosan lenne olyan csapat aki ajánlana Dybalanak évi 7 milliót, ezért nekünk meg kell előzni őket és szerződést hosszabbítani a kölyökkel, 7 milliós fizetéssel). Ehhez pedig a gazdasági hátteren kell fejleszteni, a klub erre találta ki ezt az elbaszott emblémás J projektet.

Korábban is írtam, hogy ezeknek a fiataloknak a megszerzése is pénzbe kerül. Caldara 20 millió (15+5 talán), Bentancur 10, Orsolini és Mandragora is valami hasonló összegért érkezett. Ezen tudnánk spórolni azzal, ha a saját tehetségeinkből merítenénk. Azt nem hiszem, hogy kutyaütő fiatalok vannak a klubnál, csak nem használjuk őket. Ha két, esetleg három játékost sikerülne beépíteni transzferköltség nélkül, akkor ennyit is félre tudnánk tenni a topkategóriás igazolásokra. Buffon helyettese súlyos tízmilliókba fog kerülni jövő nyáron, és most is azon dolgozhatnak Marottaék, hogy egy Higuaín-volumenű igazolást hajtsanak végre nyáron. Ha nem is 90, de minimum 50-60 milliós vételre gondolok.
Nem tudunk olyan feltételeket ajánlani, legalábbis egyelőre. Dybalanak ajánlunk 7 milliót, akkor jön egy gazdag klub, és ajánl tízet. Pogba volt az utolsó, akinél kicsit is mertem reménykedni, hogy visszautasítja a jobb szerződés lehetőségét, Dybala sem élete végéig fog nálunk játszani, de elhúzhatjuk a távozását, ha kulcsszerepet szánunk neki, ami szerencsére megvan.
A gazdag klubokkal anyagilag nem igazán vehetjük fel a versenyt, ha mégis, akkor annak nem most jön el az ideje. És akkor még nem is beszélve a kínai klubokról. Ha most ilyen játékosokat el tudtak vinni, mi lesz akkor, ha esetleg be is indul náluk a futball?
Krisz
Takaroggyon!!!

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-18, 15:04

Tankcsapda írta:
A keret tagjaként számolnék velük adott esetben, nem egyből rájuk építeni.

Tankcsapda
Segédedző
Segédedző

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-18, 14:24

Krisz írta:
Tankcsapda írta:
Vágyálomnak is megfelel az álláspontom, de racionálisan gondolkodva, csak így vehetjük fel a versenyt huzamosabb ideig a gazdagabb csapatokkal.

Ezt pontosan hogy gondoltad? Átváltunk Ajaxba és 17 évesekre építjük a csapatunkat? Így hogy vesszük fel a versenyt azokkal a gazdag klubokkal akik eleve kész játékosokat igazolnak? Vagy úgy gondoltad, hogy az ifiakadémiánk egyszer csak a világra okád 11 kész világklasszist 20 évesen?

Ebben nyomokban se látok racionalitást.

Így, ahogy leírod, biztosan nem. A keret tagjaként számolnék velük adott esetben, nem egyből rájuk építeni. Eleve a keretre fér a fiatalítás, szerencsére egyébként törekednek is erre Marottaék, csak egyszerűen hihetetlen, hogy ezt a sajátjainkból egyáltalán nem tudunk hozzásegíteni ebben a törekvésben. Nagyon remélem, hogy Kean profi szerződést fog kötni a klubbal, mert ha másért nem, akkor legalább jó pénzért tudjuk majd eladni. Ezért is jó lett volna, ha őt küldi be tegnap Allegri, akinek 20 perc játék sokat számít, ellenben egy Cuadradoval, aki a Porto ellen úgyis játszani fog. Egyébként csak két fiatalt tettem a felsorolásba, akik saját nevelésnek számíthatnak - ráadásul Kastanos jó eséllyel soha nem lesz az első csapat tagja. Ha szerinted ez túlzó, akkor nincs miről beszélni.

Buffon, Lichtsteiner, Dani Alves, Barzagli, (Chiellini), Mandzukic, az ő pótlásukat kell megoldani talán 2018-ra. Buffon pótlása akár vezéráldozattal is járhat, gondolom, nem akárkit akarnak a helyére megszerezni. Egy jobbhátvéd már éppen van talonban, de kell majd még egy. Barzagli pótlása megvan, Chielloé még folyamatban, rá még számítani lehet 2-3 szezon erejéig, de ki tudja. Sérülékeny lett, nem is teljesít olyan szinten, mint korábban (még ha annyira nagy különbség nincs is), adott esetben dönthet amellett, hogy átadja a helyét másnak. Mandzukic szerintem a mostanin túl esetleg a következő évben lesz nálunk. Ezekért a játékosokért alig kapunk valamit, de a minőségi pótlásuk ennél jóval drágább lesz - és akkor még nem is költöttünk erősítésre.
Krisz
Takaroggyon!!!

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-18, 12:31

zetterberg40 írta:
Nem azt mondom, hogy mind Rabiot szintjén van, de tűzközelben próbálják tartani a legjobb fiataljaikat, és használják is őket. Itt jut eszembe megint Kean, aki pl. tegnap már bőven megkaphatta volna az utolsó 15-20 percet.

Dícséretes, de nekünk is megvannak a fiatalok a csapatban: Rugani, Dybala, Pjaca, Sturaro, Lemina, (Caldara) - ők annyi idősen kezdtek a nagycsapatnál, mint ahol most Rabiot meg Kimpembe van. A különbség csak annyi, hogy nem a tarcsinkból kerültek át a nagycsapathoz hanem összevásároltuk őket. Itt most nem arról van szó, hogy a kor miatt nem kapnak lehetőséget emberkék, hanem a pillanatnyi kvalitás miatt. A P$G elő tudja állítani a megfelelő minőségű fiatalt házon belül, mi pedig nem. Ennek az okáról pedig lejjebb kifejtettem a véleményem.

Az utolsó 15 percekben egyetértek, az elv tényleg rossz és volt néhány alkalom amikor simán jöhetett volna a csikó (pl tegnap Kean). De azért ez csak tényleg max 2-3 esetben védhetetlen, mivel sokszor olyanoknak sem jut lehetőség mint Rugani, Pjaca vagy Lemina, ill. nem voltunk akkora előnyben és nem volt annyira kézben a meccs, hogy rizikó nélkül lehetett volna Primaverast jatszatni. Kean meg még a csikók között is nagyon fiatalnak számít a 16 évével, szerintem az sokkal nehezebben emészthető, ha pl Evrat vagy Alvest rakják belső védőbe mikor Rugani a padon ül.
zetterberg40
Allegri jobbkeze
zetterberg40

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-18, 11:33

Krisz írta:
A P$G-nél lehet mondani Rabiot vagy Comant, de #1 Comant pont azért nem tudták megtartani, mert nem terveztek elég lehetőséget adni neki #2 Rabiot és Coman is lenyomott 1 szezont a P$G B-ben. Egyébként én rajtuk kívül nem is tudnék más saját nevelésű példát mondani tőlük.

Kimpembe (21 éves), Nkunku (19), Augustin (19), Ikoné (18) az érdekesebb nevek.

Kimpembe idén már sok lehetőséget kap a bajnokságban, illetve most mutatkozott be a bl-ben a Barca ellen. Ő megállja a helyét jó példaként.
Nkunkunak és Augustinnak egyelőre kevés játékidő jut, bár az ő posztjukon eléggé mély a keret. Előbbinek 300, utóbbinak 200 perc körül van a játékideje idén, de legalább a keretben tartják őket. Ráadásul Emery Nkunkut nem volt rest bedobni Verrattit váltva a Barca ellen.
Ikoné ugye szóba került velünk kapcsolatban a nyár folyamán, őt időközben kölcsön adták a Montpelliernek, ahol egyelőre játszik is, bár ősszel Emerytől is kapott némi játéklehetőséget.

Krisz
Takaroggyon!!!

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-18, 11:11

Tankcsapda írta:
Vágyálomnak is megfelel az álláspontom, de racionálisan gondolkodva, csak így vehetjük fel a versenyt huzamosabb ideig a gazdagabb csapatokkal.

Ezt pontosan hogy gondoltad? Átváltunk Ajaxba és 17 évesekre építjük a csapatunkat? Így hogy vesszük fel a versenyt azokkal a gazdag klubokkal akik eleve kész játékosokat igazolnak? Vagy úgy gondoltad, hogy az ifiakadémiánk egyszer csak a világra okád 11 kész világklasszist 20 évesen?

Ebben nyomokban se látok racionalitást.
Krisz
Takaroggyon!!!

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-18, 11:06

Petike007 írta:
Az Ifi- témához hozzászólva.

Ha nem tudunk kinevelni egy focistát sem, aki a saját akadémiánkról bekerülhetne a kezdőbe, az baromi nagy kritika. Ezek szerint milyen szakmai munka zajlik a klubnál?

Ha a Barca vagy Real be tud építeni saját fiatalokat, Arsenal MU Bayern szintén, PSG és a többit ne is említsük, akkor mi miért nem?

Rabiot sem lett kölcsönadva a francia 3-mad osztályba, mégis a BL-ben játszik. Mert megkapta azokat a 10 perceket amivel élni tudott. Ami miatt később még több időt kapott.

Nálunk ki kapott utoljára legalább 15 percet ifiként? (Mert legyünk őszinték egy agyonnyert meccsen a 80. percben már nem kockázat egy csikót játszani) A válasz a kérdésre mégis, senki. 0.

Ebből nem lehet játékost kinevelni. Lehet venni bárkit nyakra főre, de értelmetlen.

És igen Castanos, vagy Romagnoli, vagy Kean ennél többet érdemel. Ha nem tud élni a lehetőséggel, mert nagy a kabát, nem gond. Akkor ennyit tudott. De jelenleg fogalmunk sincsen arról, hogy mit tudnak, vagy mit nem, mert az esélyt sem kapják meg hozzá.

Megint csak visszatérnék oda, hogy pl a Barca nem úgy rak be a tarcsiból emberkéket a nagycsapatba vagy neadjisten a kezdőbe, hogy az adott játékosnak fogalma nincs a profi fociról. Ők szépen pallérozódnak a Segunda Divisionban a Murciak meg Granadak ellen. Kurva nagy különbség. Úgy baromi nehéz egy játékosról megmondani, hogy lehet-e belőle egy Sturaro, ha esélyed sincs letesztelni abban a környezetben ahol meg kéne felelnie. Nyilván az őstehetségekkel könnyebb a helyzet, de lássuk be, egy BL aspiráns csapatot felépíteni a saját (plusz a még nagyobb ábrándokat dédelgető szurkolóknál olasznak is kell lennie a kölyöknek) tarcsiból egyszerűen utópia. A P$G-nél lehet mondani Rabiot vagy Comant, de #1 Comant pont azért nem tudták megtartani, mert nem terveztek elég lehetőséget adni neki #2 Rabiot és Coman is lenyomott 1 szezont a P$G B-ben. Egyébként én rajtuk kívül nem is tudnék más saját nevelésű példát mondani tőlük.

Egyébként az elmúlt 10-15 évben Marchisio mellett több másodvonalas játékost is kineveltünk (vagy legalábbis a mi tarcsink volt az utolsó állomás a nagycsapat előtt), pl Mirante, Cassani, Giovinco, Rocchi, Masiello, De Ceglie, Marrone, stb. Én nem gondolom, hogy a szakmai munka a rossz, inkább a rendszer. Én simán el tudom képzelni, hogy ha mondjuk Giovinco a Juventus B-ben a másodosztályban lenyomott >1-2 szezon után (vagy közben) kerül a nagycsapathoz (Empoli állomással vagy anélkül), sokkal több lehetett volna, vagy ha nem is, akkor sokkal hamarabb levontuk volna a következtetést, hogy ő nem az új Del Piero és helyén kezeljük, emellett talán másra koncentrálunk. Illetve nem seggest ugrik a játékos a mélyvízbe a nagycsapatnál, hanem van egy kis átvezetés.

Az egyetlen dolog ami nekem is érthetetlen, hogy mi a rákért kell 3-0-nál inkább Cuadradot behozni seconda putanak bohóckodni, mint mondjuk azt a 10-15 percet Keannek adni.

Én úgy gondolom, hogy ha az olasz rendszer is a spanyolhoz, némethez, franciához lenne hasonló, akkor sokkal több saját nevelésű squad playerünk lenne, de aligha lenne több klasszisunk. És még egyszer: amíg a rendszeren nem változtatnak, addig az ifi helyzetünk sem fog változni.
s4tch
Admin
s4tch

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-18, 08:52

zetterberg40 írta:
Németországban az a hír járja, hogy Dahoud nyártól Dortmundban folytatja. Sad
Azt említik még, hogy csak országon belül akar klubot váltani, egyelőre külföld nem játszik nála. Kár, ha igazak a hírek.

nem baj, majd elhozzuk goretzkát.
http://bianconeri.taccs.hu
Tankcsapda
Segédedző
Segédedző

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-17, 16:48

Vágyálomnak is megfelel az álláspontom, de racionálisan gondolkodva, csak így vehetjük fel a versenyt huzamosabb ideig a gazdagabb csapatokkal. A csapatunkban jelenleg csak néhány piacképes játékos van, és őket jó lenne megtartani, melléjük kellenének mások. Ezt vagy komoly befektetést igénylő igazolásokkal oldjuk meg, hogy költségkímélő módon, a fiatalok itteni beépítésével. Mi az első útra léptünk rá, aminek én csak részben örülök. Caldara nem fillérekbe került, Pjaca is meglehetősen drága volt, bár Orsolini egész tűrhető áron érkezik, és Bentancur is, amennyiben az opciót érvényesítjük. Látni a törekvést a fiatalításra - van is miért. De az nonszensz, hogy a Barca-Real-Bayern trióban is több saját nevelés van, pedig nekik nincs szükségük a fiatalok beépítésére. Ha a Caldara-Lirola-Bentancur-Mandragora-Kastanos-Kean-Pjaca névsorból 4-5 beválna, akkor már elégedettek lehetünk. Kastanos egész jól mozog most a Pescaraban, meg a felkészülés során a legígéretesebb fiatalnak tűnt.

Ha meg másért ne lenne érdemes a fiatalokat foglalkoztatni, néhány név miatt érdemes lenne elgondolkodni, hogy 1-1 fiatal tehetséggel erőteljesen számoljunk: Messi, Ronaldo evidens, és a portugálhoz nagyon is kellett türelem, hogy beérjen. Griezmann már 20 alatt a spanyol első osztályban lehetőséget kapott, Bale a Tottenhamnél nagyon fiatalon kezdte felépíteni a karrierjét. Alaba 2011 elejétől élvezi a Bayern aktuális edzőjének bizalmát, 18 éves kora óta...vagy Pogba esetében az itt kapott bizalmat a MU arathatja le idővel. Szóval megérné egy Keanben bízni már a következő szezontól(csak kapjon szerződést), és akkor rossz esetben tízmilliókért adjuk el.
zetterberg40
Allegri jobbkeze
zetterberg40

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-17, 16:08

Németországban az a hír járja, hogy Dahoud nyártól Dortmundban folytatja. Sad
Azt említik még, hogy csak országon belül akar klubot váltani, egyelőre külföld nem játszik nála. Kár, ha igazak a hírek.
Petike007
Segédedző
Segédedző

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-17, 11:47

bombahoppa írta:
Petike007 írta:
...

Nálunk ki kapott utoljára legalább 15 percet ifiként? (Mert legyünk őszinték egy agyonnyert meccsen a 80. percben már nem kockázat egy csikót játszani) A válasz a kérdésre mégis, senki. 0.
...

...na ja, ez már szerintem vezetőségi probléma, nekem személy szerint tököm tele van azzal, hogy ha kettővel megyünk, akkor visszaállunk, és bunkerfocit tolunk, ez van 3 éve, nincs egy kifutott 5 gólos győzelmünk, mert bazmeg rápihenünk a következő meccsre, béel, kupa, sérüléshullám, faszom tudja miért. Ahogy előnybe kerülünk, egyből nézhetetlen a meccs, és ráadásul ez vissza is üt a nemzetközi porondon, mert képtelenek vagyunk 90 percet végigtolni, koncentrálni, és baxernek ellen utolsó percekben vérzünk el. Unom már a katenaccsiót ilyenkor és nem tetszik a kifinomult taktikai repertoárunk.

Ich bin mérges!!!...

Miért nem demonstrálunk úgy, hogy nálunk a fiatalok is bármikor be tudnak szállni 10-15 perceket? Miért nincsen ilyen szinten agyonnyert meccsünk? Evil or Very Mad

Ha már kettőt rúgunk az agyon van nyerve, az 1-0 is határeset. Very Happy
bombahoppa
Allegri jobbkeze
bombahoppa

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-17, 11:38

Petike007 írta:
...

...

...na ja, ez már szerintem vezetőségi probléma, nekem személy szerint tököm tele van azzal, hogy ha kettővel megyünk, akkor visszaállunk, és bunkerfocit tolunk, ez van 3 éve, nincs egy kifutott 5 gólos győzelmünk, mert bazmeg rápihenünk a következő meccsre, béel, kupa, sérüléshullám, faszom tudja miért. Ahogy előnybe kerülünk, egyből nézhetetlen a meccs, és ráadásul ez vissza is üt a nemzetközi porondon, mert képtelenek vagyunk 90 percet végigtolni, koncentrálni, és baxernek ellen utolsó percekben vérzünk el. Unom már a katenaccsiót ilyenkor és nem tetszik a kifinomult taktikai repertoárunk.

Ich bin mérges!!!...

Miért nem demonstrálunk úgy, hogy nálunk a fiatalok is bármikor be tudnak szállni 10-15 perceket? Miért nincsen ilyen szinten agyonnyert meccsünk? Evil or Very Mad

Petike007
Segédedző
Segédedző

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-17, 11:13

Az Ifi- témához hozzászólva.

Ha nem tudunk kinevelni egy focistát sem, aki a saját akadémiánkról bekerülhetne a kezdőbe, az baromi nagy kritika. Ezek szerint milyen szakmai munka zajlik a klubnál?

Ha a Barca vagy Real be tud építeni saját fiatalokat, Arsenal MU Bayern szintén, PSG és a többit ne is említsük, akkor mi miért nem?

Rabiot sem lett kölcsönadva a francia 3-mad osztályba, mégis a BL-ben játszik. Mert megkapta azokat a 10 perceket amivel élni tudott. Ami miatt később még több időt kapott.

Ebből nem lehet játékost kinevelni. Lehet venni bárkit nyakra főre, de értelmetlen.

És igen Castanos, vagy Romagnoli, vagy Kean ennél többet érdemel. Ha nem tud élni a lehetőséggel, mert nagy a kabát, nem gond. Akkor ennyit tudott. De jelenleg fogalmunk sincsen arról, hogy mit tudnak, vagy mit nem, mert az esélyt sem kapják meg hozzá.

Krisz
Takaroggyon!!!

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-17, 10:54

zetterberg40 írta:
Talán hülyén hangzik, de hogy Marcsi idáig jutott, pontosabban már fiatalon több játéklehetőséghez jutott, azt szerintem a másodosztálynak is köszönheti.

Amúgy én a Tank által említett Romagnaval kapcsolatban még bizakodó vagyok. A Novaranál nem jöttek össze a dolgai ősszel, de talán azért is irányították Bresciaba, hogy ott majd a játéklehetőséggel párhuzamosan összekapja magát. Ő még mindig csak 19, Rugani ennyi idősen kezdett szerepet kapni az Empoliban.

Szerintem esélytelen. Ebben a korosztalyban van már Rugani, Caldara, Bonucci meg még legalább 5 évig biztosan nem fog kikopni. Tehát 5 évig gyakorlatilag esélye nincsen, ok akkor sem lesz még idős, de ha tenyleg tehetséges akkor addigra biztosan elveszitjuk, ha meg nem akkor felmerul a kérdés hogy kell-e egy ilyen kvalitasu spiler.
zetterberg40
Allegri jobbkeze
zetterberg40

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-17, 10:30

Apropó Bernardeschi...szülinapja alkalmából mekkora szabigólt vert tegnap a Bielefeldnek. Atyaég:

https://mobile.twitter.com/Paolo_Bandini/status/832300543322251264

10
.bb.
Vízhordó
Vízhordó
.bb.

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime2017-02-17, 10:09

Tankcsapda írta:

"Mondjál már olyanokat, akik a Primaveraból felkerülve esélyt kaptak, hogy a keretben megragadjanak."

kik azok, akik a Primaverából kikerülve karriert értek el máshol? miért nincsenek ilyenek?

Tankcsapda írta:

"Én a Marchisio-Giovinco-De Ceglie hármasra gondolok, kár, hogy csak Marci ragadt meg a csapatban."

Pedig megadtuk De Ceglie-nek és Giovinconak az esélyt.

Tankcsapda írta:

"Kean, Kastanos például megérnének egy próbát már jövőre."

Ezt mire alapozod? Gyakorlatilag én csak youtube videókat láttam róluk, de ilyen videók szerintem megye2-es játékosokról is készülnek.

Tankcsapda írta:

"Pjaca már itt van, de alig játszik, és a sérülésétől függetlenül talán kicsit több szerepet kaphatna."

Pjacáról ezt nyilatkozta Allegri, gondolom ezért nem játszik: "Pjaca though must start understanding that to reach certain levels he needs to start pedalling, because football isn’t just about technique, it’s about sacrifice and availability."

szerintem te sokkal inkább a vágyaidról beszélsz, mint a valóságról. szép lenne egy fiatal, olaszokból álló kerettel BL-t nyerni, de ez akkor valósul meg, ha kiadunk 3-400 milliót Belottiért, Insignéért, Verrattiért, Donnarummáért, Bernadeschiért.
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 2 I_icon_minitime

Bevásárlóközpont
Vissza az elejére 
2 / 34 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 18 ... 34  Next
 Similar topics
-
» Bevásárlóközpont
» Bevásárlóközpont
» Bevásárlóközpont
» Bevásárlóközpont
» Bevásárlóközpont

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Bianconeri Blog - Forza Juventus! :: Ha Muntari gólját megadták volna! :: Bevásárlóközpont-
Ugrás: