ahah higany! nézi valaki? aki nem látta, annak kötelező:
https://www.youtube.com/watch?v=JwM6rqY-M3w
értitek, ő megy a vb-re, tevez nem
Én annyira nem bánom hogy nem Tevez lábát törik szilánkosra. Amúgy Tevez milyen csatárok miatt nem fér be a keretbe?
én sem, remélem a juventus kötődésú válogatottak hamar kipottyannak. amúgy: messi, agüero, lavezzi, palacio, pastore, lamela, higuain és milito mind az apacs előtt vannak sabella listáján
szerintem meg lehetett adni. amúgy ha tényleg kamutizi volt, akkor pont eldöntötte a meccset: a hellas támadgatott az egyenlítésért, azzal a tizivel végképp elszálltak az esélyeik.
kijött egy friss deloitte-féle money league kiadvány: http://www.deloitte.com/assets/Dcom-UnitedKingdom/Local%20Assets/Documents/Industries/Sports%20Business%20Group/uk-deloitte-sbg-dfml-2014.pdf
bevétel alapján a 9. helyre léptünk előre. a bl-kiesés miatt jövőre borítékolható, hogy kipottyanunk a 10-ből. valahogy el kellene jutni stabil 300 milliós bevételig, legalábbis ez agnelli vesszőparipája. ez stabil bl-szereplés nélkül kvázi lehetetlen. jövőre én a bl-t szem előtt tartva rotálnám a csapatot, akár úgy, hogy a bl-fordulók előtti bajnokikon játsszon nyugodtan a fakó. a bajnoki tabellán egy esetleges hátrányt tavasszal le lehet dolgozni, a bl-t viszont látjuk, mennyiből tart elbaszni.
kijött egy friss deloitte-féle money league kiadvány: http://www.deloitte.com/assets/Dcom-UnitedKingdom/Local%20Assets/Documents/Industries/Sports%20Business%20Group/uk-deloitte-sbg-dfml-2014.pdf
bevétel alapján a 9. helyre léptünk előre. a bl-kiesés miatt jövőre borítékolható, hogy kipottyanunk a 10-ből. valahogy el kellene jutni stabil 300 milliós bevételig, legalábbis ez agnelli vesszőparipája. ez stabil bl-szereplés nélkül kvázi lehetetlen. jövőre én a bl-t szem előtt tartva rotálnám a csapatot, akár úgy, hogy a bl-fordulók előtti bajnokikon játsszon nyugodtan a fakó. a bajnoki tabellán egy esetleges hátrányt tavasszal le lehet dolgozni, a bl-t viszont látjuk, mennyiből tart elbaszni.
Elnézve ezt a Milan kezdőt olyan borzalmasan nagy felfordulást nem kéne rendezni egy dobogós csapathoz. Kell két normális középső védő, esetleg egy kapus, mivel Abbiati ahogy öregszik egyre többet potyázik (és ez fiatalabb korában sem állt távol tőle). Mondjuk Honda nekem úgy rémlik mintha Kaka posztján játszana, nem tudom mennyire műkődik a 4-2-3-1 szélén, Robinhot meg Sári válthatja. Elméletben pofás, bármennyire is kiröhögöm a belem, hogy a kiesés ellen küzdenek, sokkal jobb egy olyan Milan amit lehet utálni, nem pedig szánni (viszont a zinter nyugodtan kieshet a D-be).
Krisz Takaroggyon!!!
Posts : 8532 Join date : 2012. Nov. 05. Age : 38 Location : Budapest
akkor jól értettem a calciomercatós hírt. már csak a nápolyi ítéletet kéne hasonlóképp eltöröltetni, és gyakorlatilag semmi nem maradna a calciopoliból.
szerintem meg pont az a jó, hogy minden szavazat szubjektív (objektív igazából nem is nagyon lehet, hacsak nem számszerűen mérhető mutató alapján szavaznak)
egy olasz szöv. kap-nak nyilván kicsit más fontos mint egy angolnak vagy spanyolnak, stb. (taktikai fegyelem vs futóbolondság vs minén nagyobb injekcióstű elviselése) ennek a sok apró nézőpontkülönbségnek az összege kellene hogy színessé és valamennyire hitelessé tegye az egészet
ehelyett most az van, hogy a média már idejekorán baszogat mindenkit a szavazatával kapcsolatban a(z amúgy nagy túlélő) fociedzők meg hülyék lennének szembemenni az árral, így a túlhájpolt szarokra fognak szavazni ők is
a szurkolókat már említettem, hogy szerintem miért fontosak és egy egyszerű "saját országbelidre nem szavazhatsz" szabállyal még a kínaiaiakat is ki lehetne védeni ezt kombinálva a titkos szavazással és a 60-40%-os szabállyal nekem már tetszene a dolog, de persze túl komolyan akkor sem kellene venni
Kezd egy kicsit túltárgyalttá válni ez az egész jelentéktelen téma, de ezt azért még hozzáfűzöm
Ki a jobb focista? Ribery vagy Torghelle? Ribery. Tehát hiába szubjektív a szavazás, lehet különbséget tenni. Nyilván a 23 jelölt között nincs ekkora különbség, de pl vannak olyan játékosok, akik még nem teljesen kész játékosok és bár jól nyomják egyértelműen lehet relációjelet tenni bizonyos játékosok közé, pl Ribery > Hazard.
Sok a hasonló játéktudás, de mivel ezt a díjat évente ítélik oda így logikus, hogy az adott évben mutatott forma, teljesítmény, eredmények bele kell hogy számítsanak a mérlegelésbe. Tehát ki mutatott jobb formát, nyújtott jobb teljesítményt és ért el nagyobb eredményeket? Ribery vagy Pirlo? Szerintem ez egyértelmű.
Aztán itt jöhet az, hogy Ribery mellett még pl. Lahm, Schweini, Zlatan, Messi, stb is jó szezont futott, jó formában, jó teljesítményt nyújtva. Legtöbbször nincs olyan aki egy évben toronymagasan kiemelkedik, ezért itt következik a szubjektív faktor, ami miatt szopóágra kerülnek a kapusok, védők, szürkébb játékosok, akik nem tudják a ronádinnyócselt, vagy nem valamelyik divatcsapatban játszanak, de azt hiszem ezzel még ki lehet békülni.
Úgy gondolom, hogy amíg nem CR és Messi között bizniszelték el a díjat és viszonylag értelmesebb volt a szavazás addig ez valamilyen szinten tetten érhető volt és olyanok is megkaphatták a díjat, mint Nedved vagy Cannavaro (mindketten tökéletesen megérdemelték).
A más nézőponttal, szempontokkal nincs gondom, az már a (3.) leszűkített körből szubjektív választás fázisba belefér.
A média vs edzők nyomás dolgot nem értem, felírok 3 nevet egy titkos szavazáson, ami csak a végén derül ki. Hol itt a nyomás? Az eredményhirdetésnél már nem nagyon fognak azzal foglalkozni, hogy mit írtam a papírra, mert mindenki a győztessel/vesztessel lesz elfoglalva, majd ha esetleg megkérdezik, akkor azt mondom, hogy Vidal a hátán vitte a csapatot, védekező kp létére lőtt 15 gólt, és kb a világ legjobbja a posztján. Erre mit mondhat a riporter? DemérnemCR? Szerintem Pirlo első helyen jelölését sokkal nehezebb kimagyarázni.
A szurkolói szavazás egy szép gondolat, a koncepcióval nem is lenne bajom, de nem lehet normálisan megvalósítani. Megint csak nem a logikus szempontok alapján menne a jelölés, sőt belekerülne még a politika is (főleg ha eurovíziós mintára nem lehet saját országra szavazni). Emlékszem a köcsög békazabálók nem voltak hajlandóak velem angolul kommunikálni amikor síelni voltam náluk, értették amit mondtam csak franciául makogtak vissza direkt.
jackie_d írta:
egy olasz szöv. kap-nak nyilván kicsit más fontos mint egy angolnak vagy spanyolnak, stb. (taktikai fegyelem vs futóbolondság vs minén nagyobb injekcióstű elviselése)
Erről eszembe jutott egy vicces vitám egy ex "focista" csajjal aki ráadásul Margit fan. Nekem nincs kételyem afelől, hogy aki ilyen szinten sportol az kokszol is mellé, ez nem cinizmus, ilyen világban élünk. Ő meg elkezdte bizonygatni nekem, hogy ez nem igaz, mert ő volt valami konferencián Madridban (ott dolgozik és tanul) ahol Ramos vagy CR részletesen bemutatta a napirendjét, étkezését. Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy mi a pontos oka annak, hogy pl a Chelseasek még virgoncok voltak amikor már Vidal is a seggén vette a levegőt.
vagy még jobb: adjuk vissza az aranylabdát a france footballnak, néhány évtizedig túl nagy baromságot nem csináltak. a fifa meg döntse el saját hatáskörben, hogy ronaldo vagy messi kapja-e az év játékosa díjat.
nekem meg kifejezetten tetszik, hogy őt jelölte, több ilyen "bátor" jelölés kellene elvégre őt jobban ismeri, mint a cr/m duót, így pirló jelölése sokkal "őszintébb"
Nekem ez eléggé sántít... Egyrészt szerintem egy szövetségi kapitánynak eléggé naprakésznek kell lennie a világfutballról, másrészt meg ilyen alapon megint csak torz képet kapunk, ha az összes többi ország labdarúgóját kizárják a szövkapok. Ha 2012-ben jelöli, akkor megértem, mert mind az EB-n mind a bajnokságban ragyogó volt, szerintem a 2013-as szezon sokkal szerényebb volt. Ez megint csak egy elfogult döntés, aminek nem sok helye van a foci legrangosabb egyéni kitüntetésénél.
szerintem meg pont az a jó, hogy minden szavazat szubjektív (objektív igazából nem is nagyon lehet, hacsak nem számszerűen mérhető mutató alapján szavaznak)
egy olasz szöv. kap-nak nyilván kicsit más fontos mint egy angolnak vagy spanyolnak, stb. (taktikai fegyelem vs futóbolondság vs minén nagyobb injekcióstű elviselése) ennek a sok apró nézőpontkülönbségnek az összege kellene hogy színessé és valamennyire hitelessé tegye az egészet
ehelyett most az van, hogy a média már idejekorán baszogat mindenkit a szavazatával kapcsolatban a(z amúgy nagy túlélő) fociedzők meg hülyék lennének szembemenni az árral, így a túlhájpolt szarokra fognak szavazni ők is
a szurkolókat már említettem, hogy szerintem miért fontosak és egy egyszerű "saját országbelidre nem szavazhatsz" szabállyal még a kínaiaiakat is ki lehetne védeni ezt kombinálva a titkos szavazással és a 60-40%-os szabállyal nekem már tetszene a dolog, de persze túl komolyan akkor sem kellene venni
szép-szép, de az ember hall minden lószart. Legújabb az ilnostron:
"Il Nostro Calcio A Lazio mai továbbjutásával az is eldőlt, hogy hiába lett a Roma hazai pályára sorsolva a következő kupafordulóban a Juventus ellen, Torinóba kell menniük, mert a Laziót címvédőként megilleti az első választás előjoga."
forrást nem adtak meg
_________________ subidubi rókaprém, más is buzi nem csak én.
Krisz Takaroggyon!!!
Posts : 8532 Join date : 2012. Nov. 05. Age : 38 Location : Budapest
a versenyszabályzat 3.1 pontjában lévő táblázat alapján úgy tűnik, az előző bajnokság helyezései alapján választották ki az első 8 kiemeltet, majd őket sorsolták a különböző kiemelési számokhoz. magyarul részben a bajnoki szereplés, részben a vakszerencse alakította így.
a versenyszabályzat 3.1 pontjában lévő táblázat alapján úgy tűnik, az előző bajnokság helyezései alapján választották ki az első 8 kiemeltet, majd őket sorsolták a különböző kiemelési számokhoz. magyarul részben a bajnoki szereplés, részben a vakszerencse alakította így.
exchaby Gyúró
Posts : 750 Join date : 2012. Nov. 20. Age : 38 Location : serbia
hogy hogy jött ki a milan, napoli, roma, catania top4, azt nem tudom.
pedig az is megérne egy fejezetet valami publikusabb helyen, hogy ne nyúljunk túl mélyre vegyük csak az 1es rajtszámú milant akit az elmúlt 2 idényben a juve csapott ki a kupából, bajnokságban sem szerepeltek jobban
_________________ Csak a kezdők szörföznek az interneten. Én pl. cirkálok!
ez túl nagy falat nekem és google translate haveromnak
ezek meg már milyen számok...
a számok a kiemelést jelentik. hogy hogy jött ki a milan, napoli, roma, catania top4, azt nem tudom.
a versenyszabályzat 3.7 pontjában van két releváns mondat: - mindig az alacsonyabb kiemelési számmal bíró csapat a pályaválasztó. pl. így rendezték torinóban a juve (6) - avellino (37) meccset. - ha a negyeddöntőben két csapat ugyanarra a stadionban játszaná a hazai meccsét, akkor közülük az előző széria győztese, vagy az előző bajnokságban jobb helyen végző csapat marad a pályaválasztó, a másik csapat idegenben fog játszani.
tehát ha a roma és a lazio közül mindkettő a római olimpicóra pályázna, akkor az előző széria győztese (lazio) maradna rómában, a másik meg menne idegenbe (torinóba). ez persze csak akkor fordulhat elő, ha a negyeddöntőben a lazio pályaválasztó lehetne. ehhez meg az kell, hogy magasabb kiemelési számú csapattal kerüljön össze. a lazio (7) lehetséges ellenfelei: napoli (2) és atalanta (15). magyarul ha az atalanta győz afrikában, akkor otthon játszunk a roma ellen.