Bianconeri Blog - Forza Juventus!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bianconeri Blog - Forza Juventus!

A Bianconeri Blog saját Juventus fórumja. Szeretettel látunk minden kulturált fórumozót!

KezdőlapLegutóbbi képekKeresésRegisztrációBelépés

Bevásárlóközpont

Go down 
+17
tjunior
EsztéNégy
Téjlor89
Tankcsapda
virracocha
_Tyler
Krisz
CsT
zetterberg40
bombahoppa
vektra
simoon
LeRoi10
DartagnanX
Malloy
_DREAM_
Petike007
21 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 24 ... 34  Next
SzerzőÜzenet
Krisz
Takaroggyon!!!

Bevásárlóközpont - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-16, 14:44

Tankcsapda írta:
Elvileg Khedira sem akar távozni. Még Higuaín esetében valahol meg is értem, hogy be akar tartani a klubnak, mert anno elég könnyen lemondtak volna róla, amikor Ronaldot leigazoltuk. De Khedira esetében csak a fizetés játszik - bár Piggynél is valószínűleg csak ez lehet az indok. Ha már ennyi porcelánlábú játékost igazolunk, nem lehetett volna felvenni egy olyan munkajogászt, aki belefoglalja a szerződésbe, hogy x mennyiségű kihagyás után a klub által felajánlott közös megegyezéses szerződésbontást el kell fogadni? Mármint nyilván legyen egy garanciális anyagi vonzata a megegyezésnek (fizetés felének megfelelő összegért), de Khedira esetében ezt legalább a hosszabbításnál bele kellett volna foglalni. Vagy ha ez vagy ehhez hasonló ajánlat megtörtént, akkor a tökömnek kellett vele hosszabbítani. Ránk fog rohadni mindkét játékos még a következő szezonra.
Ramsey hasonló eset, csak anyagilag még rosszabb. Plusz Khedira és Higuaín azért hoztak egy szintet (saját kis korlátaik között), ezzel szemben a walesi az egyik legrosszabb igazolásunk Andrea Agnelli érájában. A vételára miatt Piggy is, de Ramsey már a teljesítménye miatt is.

Borítékolva volt hogy mindkettő ránkrohad. Nyugdíjkorhatár közelében egyedül az számít mennyit tudnak bankolni. A Malac ilyen mentalitás mellett biztosan nem azért játszik, mert hajtja a tűz. Ronaldinho még most is azt mondta, hogy bármilyen klubban szívesen játszik ha nem kell edzenie, tehát meccsnapon megjelenik a pályán és amúgy lehet mellette zabálni, piálni, bulikázni, kurvázni. A Malacnak se való már a profi foci. Khedira meg egész életében alibizett, a baj, hogy volt mindig valami balek aki fizetett ezért. Kb ugyanazt kell csinálni a lelátón mint amit alapból a pályán nyújt.

Ramsey kicsit más tészta, érte lehet még pénzt kapni, mert papíron nem rossz ő, csak azt kell elhitetni a vevővel, hogy elfogadható mennyiségű meccsen képes lesz pályára lépni.
Vissza az elejére Go down
Tankcsapda
Segédedző
Segédedző

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-16, 14:03

Elvileg Khedira sem akar távozni. Még Higuaín esetében valahol meg is értem, hogy be akar tartani a klubnak, mert anno elég könnyen lemondtak volna róla, amikor Ronaldot leigazoltuk. De Khedira esetében csak a fizetés játszik - bár Piggynél is valószínűleg csak ez lehet az indok. Ha már ennyi porcelánlábú játékost igazolunk, nem lehetett volna felvenni egy olyan munkajogászt, aki belefoglalja a szerződésbe, hogy x mennyiségű kihagyás után a klub által felajánlott közös megegyezéses szerződésbontást el kell fogadni? Mármint nyilván legyen egy garanciális anyagi vonzata a megegyezésnek (fizetés felének megfelelő összegért), de Khedira esetében ezt legalább a hosszabbításnál bele kellett volna foglalni. Vagy ha ez vagy ehhez hasonló ajánlat megtörtént, akkor a tökömnek kellett vele hosszabbítani. Ránk fog rohadni mindkét játékos még a következő szezonra.
Ramsey hasonló eset, csak anyagilag még rosszabb. Plusz Khedira és Higuaín azért hoztak egy szintet (saját kis korlátaik között), ezzel szemben a walesi az egyik legrosszabb igazolásunk Andrea Agnelli érájában. A vételára miatt Piggy is, de Ramsey már a teljesítménye miatt is.
Petike007
Segédedző
Segédedző

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-15, 10:07

bombahoppa írta:
Egyébként erre nincsen megoldás? A szerződésben mi szerepel,  pig hízhat amennyit akar?

Nem tudunk dietetikust és erőnléti edzőt tenni mellé? Havi 1+M € költség (bruttó) mellé nem fér már ilyen?

Mondjuk simán lehetne hivatkozni hogy nincsen munkaképes állapotban. Szégyen ez az ember.
bombahoppa
Allegri jobbkeze
bombahoppa

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-14, 23:27

Egyébként erre nincsen megoldás? A szerződésben mi szerepel,  pig hízhat amennyit akar?

Nem tudunk dietetikust és erőnléti edzőt tenni mellé? Havi 1+M € költség (bruttó) mellé nem fér már ilyen?

Krisz
Takaroggyon!!!

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-14, 23:18

Malloy írta:
En egészen biztos vagyok benne, hogy Higuaín nem hagy veszni nettó 7,5 millió €-t. Hülye lenne. Nem is értem, hogy gondolja mindenki, hogy majd ő fogja a kabátját és elmegy...

Ősszel patent volt, ha ledobja a nyári zsírt és odateszi magát, akkor egyáltalán nem baj hogy marad. Legalább nem kell 40 millát elverni egy Milikre.

Téjlor89 likes this post

Malloy
Segédedző
Segédedző

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-14, 23:10

En egészen biztos vagyok benne, hogy Higuaín nem hagy veszni nettó 7,5 millió €-t. Hülye lenne. Nem is értem, hogy gondolja mindenki, hogy majd ő fogja a kabátját és elmegy...
bombahoppa
Allegri jobbkeze
bombahoppa

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-14, 22:47

Malloy írta:
Higuains father: "It is almost impossible that Gonzalo can return to play for River Plate. He will not give up his contract to join any other team freely.  I think he will keep his contract at Juve...."

Milyen meglepő...
Mi a helyzet a lófejjel, miért van még mindig a helyén?

Malloy
Segédedző
Segédedző

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-14, 20:24

Higuains father: "It is almost impossible that Gonzalo can return to play for River Plate. He will not give up his contract to join any other team freely. I think he will keep his contract at Juve...."

Milyen meglepő...

bombahoppa likes this post

bombahoppa
Allegri jobbkeze
bombahoppa

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-14, 12:35

zetterberg40 írta:

Ők azért eléggé rendszerjátékosok is mindhárman. Klopp stílusával Olvastam valahol ezzel kapcsolatban egy cikket, hogy Klopp valami Németországból magából vitt szakember irányításával statisztikai meg mindenféle mutatók alapján térképezik fel a játékrendszerükhöz alkalmas potenciális új erősítéseket és az alapján igazolnak játékosokat. Ha megtalálom, linkelem. 
Ez volt sztem.

http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/tokeletes-szimbiozis-igy-rakta-ossze-klopp-es-stabja-a-bajnok-liverpoolt-2769511

zetterberg40
Allegri jobbkeze
zetterberg40

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-14, 11:40

Krisz írta:

A másik döntő tényező, az a középszerből vadállat (Henderson, Milner, Wijnaldum wtf???), ehhez azért kell egy elég tip-top edző...

Ők azért eléggé rendszerjátékosok is mindhárman. Klopp stílusával kompatibilisek, de egy más játékrendszerben valószínűleg nem lennének ennyire jók. 

Olvastam valahol ezzel kapcsolatban egy cikket, hogy Klopp valami Németországból magából vitt szakember irányításával statisztikai meg mindenféle mutatók alapján térképezik fel a játékrendszerükhöz alkalmas potenciális új erősítéseket és az alapján igazolnak játékosokat. Ha megtalálom, linkelem. 

Egyre több jel utal arra, hogy Perint megveszi az Atalanta.
Krisz
Takaroggyon!!!

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-14, 10:46

Petike007 írta:

Nem tartom valószínűnek, hogy klasszisokat fogunk venni tömegével. Viszont, ha játékosokat kezdünk venni érdemes megfontolás, hogy a várható jövőbeni érték magasabb legyen, mint a mindenkori bekerülési érték.

Malac 90 millája levágós volt, hogy a büdös életbe nem jön vissza. Egy játékos átlag 3 évet van egy csapatba, így érdemes megfontolás olyanokba invesztálni, akiket nem kell utána ingyen elengedni, hanem ha menni akarnak ne csak tőkenyereség legyen az amortizáció miatt.

Ezt a fajta menedzsmentet a Pool és a Cselszki is zseniálisan csinálja. DE mondhatjuk akár a Bayernt is. Amíg mi a 30-as ingyé igazolásokért halunk meg, addig ezek a csapatok az okos játékos politikájukkal hosszú távon is fenntartható csapatot tudtak építeni. Igen még a Rotorgrád London is.

Egy biztos az ingyen játékosok hajszolása helyett a szükséges játékosok korszaka kell, hogy jöjjön. Pogba Vidal Pirlo összesen került 12,5M EUR-ba. Ergo klasszis csapatot nem feltétlen giga összegből lehet csak építeni. 

Mondjuk azt se fejeltsük el, hogy eladni is illene tudnunk. Vidalt akkori értékének töredékén tudtuk csak eladni. Őt pótoltuk egy ingyenes Khedirával. Pogba árán meg vettünk egy 90 Millás malacot. Jobb róla nem beszélni.

Az a baj, hogy azok a fajta dealek mostanra el vannak lehetetlenítve. Az olasz szerződésekben a kivásárlási árat egyedül külföldi csapatok aktiválhatják, aki meg megszerezhető kisebb csapattól, az nyilván több kockázatot hordoz, mint egy dobogós csapatban, Európában bizonyított Pjanic, emellett egy Barella vonal is 35-40 millába fáj. A Vidal féle olcsón jó korban, 1 lépésre a klasszis statusztól spílerekből azért nem sok van, (így hirtelen Vidal meg Fabinho ugrik be, ahol Fabinho éppen olcsónak nem mondható). A kukázós dealek megmaradtak, Rabiot be is jött, a Pogba féle 100 millás csikó ingyen viszont érthetően nem az a mindennapos lehetőség.

Ha a Pool mintáját nézzük, amellett, hogy évről évre lerabolták a kicsik legjobb spílereit az igazi áttörést az volt hogy 150 millás spílerré futtatták fel Coutinhot, az árán pedig jött Virgil, Salah, Ox, Robertson. Pogba 75 millája azért ennek pont a fele, és bár mi alapból elcsesztük a Malaccal, de ez a lóvé pont feleannyi, mint Coutinho. A másik döntő tényező, az a középszerből vadállat (Henderson, Milner, Wijnaldum wtf???), ehhez azért kell egy elég tip-top edző...

Egyébként, mi most pont ott tartunk, mint a Pool anno, simán eladhatjuk Dybalat 100+ milláért ha a corona mellett van valakinek rá pénze, és megvehetjük belőle Haalandot meg egy kpt stb stb, ennek viszont megint az a vége, hogy ...és akkor kell egy elit edző aki kihozza a maximumot ebből.
CsT
Takaroggyon!!!
CsT

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-14, 10:17

tjunior írta:

Oké, kinek adod el Khedirát pénzért? Ha ingyen elengedi a klub magszabadul jelentős bérköltségtől másrészt a delikvens is könnyebben belemegy a szerződése felbontásába mert átigazolási díj hiányában jobb helyzetből tud tárgyalni a következő csapatátával.
Itt most nincs jó megoldás,  rossz és rosszabb van, viszont az biztos ha nem lép a klub csak rosszabb lesz. Talán nem véletlen hogy Paraticinek kifele áll a szekere rúdja a klubból.
Kebabnál oké, mert nincs rá szükségünk, sérülékeny...de pl Mátyás simán játékban volt idén, stabil válogatott kerettag nehogy már ne érjen 6-8 millát vagy anno a brutál szezont toló Dani Alves, sőt Lóri akit mi ingyen engedünk el majd a Sevilla eladja 6M-ért a Swanseanek, ahonnan 15M-ért megy a Spursbe és még szerintem találnánk párat. Ha összeadjuk lehet kijönne belőle egy fasza kp ára.
Tankcsapda
Segédedző
Segédedző

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-14, 09:46

CsT írta:
Dzeko a világ szégyene lenne, akkor hívjuk inkább vissza Mandzsut.

Márpedig elég kézenfekvő döntés lenne. A jó korban lévő támadók iszonyatosan sokba kerülnek, egy Miliket is jövőre lejáró szerződéssel 50 millióért megszerezni...hiba lenne, maradjunk annyiban. És most legyünk őszinték: biztos, hogy megint a támadószekcióba kellene komoly pénzt ölni? Miközben benne van a pakliban, hogy a középpályásaink több, mint fele is távozhat. Dzeko nem a kezdőbe jönne nagy valószínűség szerint, viszont baromi hasznos lehetne. Miliknél jobb opció lenne, már csak a lengyel sérüléshajlama miatt is. Zapata és Morata jobbak lennének, ezt aláírom, de Dzeko árának sokszorosába kerülnének.
Én valahogy így tudnám elképzelni:
Kapusok: Szczesny, Buffon, Pinsoglio
Hátvédek: Cuadrado, Danilo, Bonucci, de Ligt, Demiral, Chiellini, Alex Sandro, Luca Pellegrini, 5. számú középhátvéd utánpótlásból
Középpályások: Bentancur, Rabiot, Arthur, Locatelli, Partey, 6. számú kp. utánpótlásból (Fagioli?)
Támadók: Ronaldo, Bernardeschi, Dybala, Kulusevski, Dzeko, Zaniolo
Lenne olaszosítás is, a keret forgatható és sokoldalú lenne. Nyilván ehhez a kerethez az is kell, hogy jól menjenek az eladások, Costa, Ramsey, Rugani és De Sciglio is tisztességes összegekért távozzon, aztán Romero, Perin és Pjaca eladásából még egy kis pluszpénz befusson, de szerintem egyáltalán nem kivitelezhetetlen. Nyilván hozzávettem a frissebb pletykaneveket is. Thomas Partey meg lenne az a középpályás, aki bőven 30 alatt is rendelkezik kellő tapasztalattal, igazából nehéz lenne jobb játékost találni a középpályára 50 millióért. Az utánpótlást mozgósítani kell, szerintem sokkal előrébb jutunk, ha legutolsó opcióként nem egy többmillás fizetésű középhátvéd és középpályás lenne a keret tagja, a költségcsökkentést is nagyban elősegítené.
Danilo maradásának nem örülnék, reálisan nézve viszont sok esély nincs az eladására. Ha Sandro helyett le tudnánk csapni Alabara, az még jobb lenne, kérdés, mennyi esély lenne az osztrákra.
Petike007
Segédedző
Segédedző

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-13, 20:09

Krisz írta:

A szponzorokkal hosszú szerződés van ők nyilván maradnak, de a szurkolókban nem vagyok ilyen biztos. Én Pogbat simán kikövettem amikor lelépett, a divatdrukkerek meg még csapongóbbak. Feltételezem, hogy a szponzorokat a valós számok mozgatják, ezért ha valaki nem is veszi a fáradtságot hogy leállítsa a követést, lájkolni, kommentelni se fog (meg ami egyebet még tudnak mérni). Ezért kell Ronci franchise utódját vele átfedésben növeszteni, ez pedig perpill úgy néz ki, hogy Dybala lesz.

Szerintem is Ronci volt a helyes út, de még nem állunk készen, hogy elengedjük, illetve Dybalaval se gyűjthetünk pénzt a mercatora vagy covid segélycsomagra. Más igazi értékünk meg nem nagyon van, esetleg De Ligt. Max 25 éves klasszisokat azért nagyon nem olcsó igazolni (ha most akarnánk megvenni Benőt akkor vajon mennyit kéne fizetni érte?), nekem pedig fogalmam sincs mennyi a büdzsénk, ez kb a mercato utolsó napján tisztul le. Én abban majdnem biztos vagyok, hogy a rendelkezésre alló pénzt elköltését mindig kimaxoljuk (már csak a multis tapasztalat alapján is "ha nem költöd el az egészet amit a részleged kapott, akkor jövőre kevesebbet adnak, ezért költrni kell").

A másik dolog, meg kinek igazolunk? Az egy dolog, hogy bízunk benne, hogy Pirlo nem vezeti a mocsárba a csapatot jövőre, de hogy ZÉRÓ tapasztalat mellett hiszünk a játékrendszerében is illetve abban, hogy képes lesz úgy felépíteni jatékosokat vagy full átlagos spílerekből kihajtani a vadállatot, mint Klopp az már egyszerűen eszetlenség, pedig én hurráoptimista magas kockázatvállaló típus vagyok. Erre Allegri lett volna a legalkalmasabb, de neki Ronci mellé senkit se vettünk, illetve 1 szezon türelmet kapott. Azért ezt így nem lehet.

Nem tartom valószínűnek, hogy klasszisokat fogunk venni tömegével. Viszont, ha játékosokat kezdünk venni érdemes megfontolás, hogy a várható jövőbeni érték magasabb legyen, mint a mindenkori bekerülési érték.

Malac 90 millája levágós volt, hogy a büdös életbe nem jön vissza. Egy játékos átlag 3 évet van egy csapatba, így érdemes megfontolás olyanokba invesztálni, akiket nem kell utána ingyen elengedni, hanem ha menni akarnak ne csak tőkenyereség legyen az amortizáció miatt.

Ezt a fajta menedzsmentet a Pool és a Cselszki is zseniálisan csinálja. DE mondhatjuk akár a Bayernt is. Amíg mi a 30-as ingyé igazolásokért halunk meg, addig ezek a csapatok az okos játékos politikájukkal hosszú távon is fenntartható csapatot tudtak építeni. Igen még a Rotorgrád London is.

Egy biztos az ingyen játékosok hajszolása helyett a szükséges játékosok korszaka kell, hogy jöjjön. Pogba Vidal Pirlo összesen került 12,5M EUR-ba. Ergo klasszis csapatot nem feltétlen giga összegből lehet csak építeni. 

Mondjuk azt se fejeltsük el, hogy eladni is illene tudnunk. Vidalt akkori értékének töredékén tudtuk csak eladni. Őt pótoltuk egy ingyenes Khedirával. Pogba árán meg vettünk egy 90 Millás malacot. Jobb róla nem beszélni.
Krisz
Takaroggyon!!!

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-13, 18:51

Petike007 írta:

Azóta a 4 csíkós sportszergyártó is megtolta a büdzsét, meg a Jeep is. A többi szponzor is erre izgul, így CR már régen megtérült. Ha meg elmegy innen Kínába, vagy az USA-ba a szponzorok attól még maradnak. a követők sem fognok amortizálódni 10 millió számra.

Annyi, hogy most kellene mellette tendenciózusan építkezni szisztéma mentén posztra igazolva. Max 25 éves playákat.

A szponzorokkal hosszú szerződés van ők nyilván maradnak, de a szurkolókban nem vagyok ilyen biztos. Én Pogbat simán kikövettem amikor lelépett, a divatdrukkerek meg még csapongóbbak. Feltételezem, hogy a szponzorokat a valós számok mozgatják, ezért ha valaki nem is veszi a fáradtságot hogy leállítsa a követést, lájkolni, kommentelni se fog (meg ami egyebet még tudnak mérni). Ezért kell Ronci franchise utódját vele átfedésben növeszteni, ez pedig perpill úgy néz ki, hogy Dybala lesz.

Szerintem is Ronci volt a helyes út, de még nem állunk készen, hogy elengedjük, illetve Dybalaval se gyűjthetünk pénzt a mercatora vagy covid segélycsomagra. Más igazi értékünk meg nem nagyon van, esetleg De Ligt. Max 25 éves klasszisokat azért nagyon nem olcsó igazolni (ha most akarnánk megvenni Benőt akkor vajon mennyit kéne fizetni érte?), nekem pedig fogalmam sincs mennyi a büdzsénk, ez kb a mercato utolsó napján tisztul le. Én abban majdnem biztos vagyok, hogy a rendelkezésre alló pénzt elköltését mindig kimaxoljuk (már csak a multis tapasztalat alapján is "ha nem költöd el az egészet amit a részleged kapott, akkor jövőre kevesebbet adnak, ezért költrni kell").

A másik dolog, meg kinek igazolunk? Az egy dolog, hogy bízunk benne, hogy Pirlo nem vezeti a mocsárba a csapatot jövőre, de hogy ZÉRÓ tapasztalat mellett hiszünk a játékrendszerében is illetve abban, hogy képes lesz úgy felépíteni jatékosokat vagy full átlagos spílerekből kihajtani a vadállatot, mint Klopp az már egyszerűen eszetlenség, pedig én hurráoptimista magas kockázatvállaló típus vagyok. Erre Allegri lett volna a legalkalmasabb, de neki Ronci mellé senkit se vettünk, illetve 1 szezon türelmet kapott. Azért ezt így nem lehet.
Petike007
Segédedző
Segédedző

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-13, 17:29

tjunior írta:
Ne tegyünk úgy mintha Paraticinek nem lett volna köze az említett 3 játékos leigazolásához. Marottát már nem lehet elküldeni a klubtól.
Cr leigazolása óta kényszerpályán mozog a klub, túlnyújtózkodtunk, CR amortizációja és bére teljesen felborítja a költségvetést. Beppe valószínűleg emiatt lépett le. Emiatt fontos a plusvelza stb. stb.
Az az 1-2 eltelt és nem látom a kánaánt sőt olyan helyzet alakult ki ami nagyon régen nem volt, tehát ez a számítás nem jött be és Marottának lett igaza.
Amúgy meg baromira nincs óriási baj, persze a Covid nem jött jókor, most a műtét ideje van, ami fáj, de ha sikerül simán visszaalhatunk a helyes útra.
Őszintén szólva én örültem a PSG-Ronci pletykáknak, óriási figura, meg fossa a gólokat de a költségeit nem bírjuk és legfőképp valami elképesztő nyomást helyez a klubra az ittléte, BLt kell nyerni mindenáron, sokat segítene ha ez a nyomás lekerülne a Juventusról.

Ami világosan látszik, hogy nem működik a klasszikus olasz modell. HA van egy jó vétel megvesszük, és később úgy alakítjuk a csapatot, hogy jó legyen.

Ez volt az eddigi építkezésünk rákfenéje. Egyszer sem az adott menedzsernek megfelelően alakítottuk a keretet, hiányposzta igazolva, hanem elment Vidal, nem gond jött helyette Kebab. Darab-darab elv. A Pool a legjobb példa, hogy mekkora Moneyball-t nyomtak. Kiszolgálták Klopp filozófiáját, az eredmény látható. Ezzel szemben mi eladjuk Pogeszt és veszünk helyette egy 90 milliós 30 éves dagadékot. ÉRthetetlen faszság.

CR leigazolása továrra is azt modnom, hogy gazdasági és nem sportszakmai döntés volt. Azóta a Juve a 3. legkövetettem csapat a Social médiában. És a szponzorokat csak ez érdekli. Lehettünk két BL döntőben is, a kutyát nem érdekeltük. Ezt CR nélkül nem tudtuk volna elérni. Ez van.

Így CR a szponzorpénzek megtolására kellettek. Szupersztár nélkül nem megy szar modern foci...

Azóta a 4 csíkós sportszergyártó is megtolta a büdzsét, meg a Jeep is. A többi szponzor is erre izgul, így CR már régen megtérült. Ha meg elmegy innen Kínába, vagy az USA-ba a szponzorok attól még maradnak. a követők sem fognok amortizálódni 10 millió számra.

Annyi, hogy most kellene mellette tendenciózusan építkezni szisztéma mentén posztra igazolva. Max 25 éves playákat.
tjunior
Allegri jobbkeze

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-13, 17:15

Petike007 írta:

Oké. 

Kik igazolták a következő játékosokat:

-MAtyika
-Malac (90 Millió OLYRÓÉRT!!!négy!!!)
-Kebab

Ha jól emlékeszem nem Paratici volt. Így nem értem miért neki kellene faszolnia emiatt? Para a múlt évben totál kényszerben mozgott az FFP miatt. Ez a járvány szarság pedig pont azért minket vert a legjobban tarkón, mert tele vagyunk idős eladhatatlan de horror fizus játékosokkal.

A gond, hogy egyszerre akarunk nagy klub lenni, egyszerre akarunk mindent megnyerni, miközben ennek a gazdasági alapjai nincsenek meg. CR-vel meg lehet teremteni a gazdasági alapokat, de ennél többről kár álmodni.

Utoljára MArci volt akit saját nevelésből csapatba tudtunk rakni. Többiek pluszvalenza lettek. JElmondatunk megváltozott nem plusvalenza fotnos, hanem az egyetlen dolog ami fontos. 

Emiatt is nem értem miért szopkodjuk állandóan Beppét, és szidjuk Parát. CR leigazolása gazdasági döntés volt ami rövid távon megterhelő hosszú távon megtérülő beruházás. Tudtuk hogy az első egy(két) év Roncival feszes lesz FFP ügyileg. Viszont utána kánaán. Eddig ez a számítás be is jött. Most ha akkora Csubakka van ,mint mondják akkor kb szarral meszeltek nekünk a következő 10 évre. Amit azért kétlek. Ha viszont nem akkor csak a firkászok hazudnak feszt.

A B hihetőbbnek tűnik.
Ne tegyünk úgy mintha Paraticinek nem lett volna köze az említett 3 játékos leigazolásához. Marottát már nem lehet elküldeni a klubtól.
Cr leigazolása óta kényszerpályán mozog a klub, túlnyújtózkodtunk, CR amortizációja és bére teljesen felborítja a költségvetést. Beppe valószínűleg emiatt lépett le. Emiatt fontos a plusvelza stb. stb.
Az az 1-2 eltelt és nem látom a kánaánt sőt olyan helyzet alakult ki ami nagyon régen nem volt, tehát ez a számítás nem jött be és Marottának lett igaza.
Amúgy meg baromira nincs óriási baj, persze a Covid nem jött jókor, most a műtét ideje van, ami fáj, de ha sikerül simán visszaalhatunk a helyes útra.
Őszintén szólva én örültem a PSG-Ronci pletykáknak, óriási figura, meg fossa a gólokat de a költségeit nem bírjuk és legfőképp valami elképesztő nyomást helyez a klubra az ittléte, BLt kell nyerni mindenáron, sokat segítene ha ez a nyomás lekerülne a Juventusról.
Tankcsapda
Segédedző
Segédedző

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-13, 16:55

Petike007 írta:

Semmi értelme hogy nincs pénzünk igazolni de mindenkit ingyen engedünk el. Ebben mi a tök a ráció???

Kivel pótoljuk azt aki ingyen megy? A nem létező utánpótlással?

Az a ráció, hogy a három játékosból előzetesen is csak Matuidiért remélhettünk némi pénzt, de ha jobban belegondolunk, érte is csak kb. 5 millát, amit nagyjából megkaptunk volna hosszas huzavona után egy hónappal később, ergo ennek van annyi előnye, hogy ebben a rövid mercatoban a teljes figyelmet a vételi oldalnak lehet szentelni. Igen, a pótlások nehézkesek lesznek, és benne van a pakliban, hogy lesz egy vezéráldozata is ennek a folyamatnak, de ennek a tisztogatásnak már tavaly le kellett volna zajlania.

És igen, ha nincs más, akkor hozzá kell nyúlni az utánpótláshoz 1 vagy max. 2 játékos erejéig, nem is biztos, hogy baj lenne, ha Pirlo bevállalná ezt a kockázatot. Semmivel nem lennénk hátrébb azzal, ha egy 18-21 éves fiatalt odarakunk 6. számú középpályásnak attól, hogy Ramsey minden 3. meccsen hoz egy nagy büdös semmit, a többin meg sérült. Biztos van olyan, aki ha nem is ragadna meg tartósan a felnőttcsapatban, de erre a marginális szerepre tökéletes, és 1-2 szezon után viszonylag szép haszonnal továbbadható. Van utánpótlás, csak nem használjuk, talán ideje lenne ezen változtatni.
Petike007
Segédedző
Segédedző

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-13, 16:52

tjunior írta:

Oké, kinek adod el Khedirát pénzért? Ha ingyen elengedi a klub magszabadul jelentős bérköltségtől másrészt a delikvens is könnyebben belemegy a szerződése felbontásába mert átigazolási díj hiányában jobb helyzetből tud tárgyalni a következő csapatátával.
Itt most nincs jó megoldás,  rossz és rosszabb van, viszont az biztos ha nem lép a klub csak rosszabb lesz. Talán nem véletlen hogy Paraticinek kifele áll a szekere rúdja a klubból.

Oké. 

Kik igazolták a következő játékosokat:

-MAtyika
-Malac (90 Millió OLYRÓÉRT!!!négy!!!)
-Kebab

Ha jól emlékeszem nem Paratici volt. Így nem értem miért neki kellene faszolnia emiatt? Para a múlt évben totál kényszerben mozgott az FFP miatt. Ez a járvány szarság pedig pont azért minket vert a legjobban tarkón, mert tele vagyunk idős eladhatatlan de horror fizus játékosokkal.

A gond, hogy egyszerre akarunk nagy klub lenni, egyszerre akarunk mindent megnyerni, miközben ennek a gazdasági alapjai nincsenek meg. CR-vel meg lehet teremteni a gazdasági alapokat, de ennél többről kár álmodni.

Utoljára MArci volt akit saját nevelésből csapatba tudtunk rakni. Többiek pluszvalenza lettek. JElmondatunk megváltozott nem plusvalenza fotnos, hanem az egyetlen dolog ami fontos. 

Emiatt is nem értem miért szopkodjuk állandóan Beppét, és szidjuk Parát. CR leigazolása gazdasági döntés volt ami rövid távon megterhelő hosszú távon megtérülő beruházás. Tudtuk hogy az első egy(két) év Roncival feszes lesz FFP ügyileg. Viszont utána kánaán. Eddig ez a számítás be is jött. Most ha akkora Csubakka van ,mint mondják akkor kb szarral meszeltek nekünk a következő 10 évre. Amit azért kétlek. Ha viszont nem akkor csak a firkászok hazudnak feszt.

A B hihetőbbnek tűnik.

A hozzászólást Petike007 összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2020-08-13, 16:56-kor.
tjunior
Allegri jobbkeze

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-13, 16:09

Petike007 írta:

Semmi értelme hogy nincs pénzünk igazolni de mindenkit ingyen engedünk el. Ebben mi a tök a ráció???

zetterberg40
Allegri jobbkeze
zetterberg40

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-13, 15:16

Petike007 írta:

Passz, mert ez így mind minusvalenza.
Gondolom bármi áron el akarják távolítani őket, legalább a súlyos fizujuk kiesik a költségvetésből. Erre gondolok.

Amúgy az a 300 milliós tőkeemelés kozmetikázásra, covid miatti kiesésre és a bl-égés foltozására lehet jó.
Petike007
Segédedző
Segédedző

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-13, 15:07

zetterberg40 írta:

Partey 50 millió eurós kivásárlási ára még a mai árak mellett coviddal együtt is jutányos.

Matyi után Higany és Kebap szedi a sátorfáját:
https://twitter.com/romeoagresti/status/1293887703944237056

zetterberg40
Allegri jobbkeze
zetterberg40

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-13, 14:52

Tankcsapda írta:

Partey kivételes fogás lenne, nem bánnám, ha az Atleticoval tudnánk bizniszelni, Danilot és Costat is vihetnék cserébe, hátha a negyedik nagycsapatban nem bukna meg.

Partey 50 millió eurós kivásárlási ára még a mai árak mellett coviddal együtt is jutányos.

Matyi után Higany és Kebap szedi a sátorfáját:
https://twitter.com/romeoagresti/status/1293887703944237056
CsT
Takaroggyon!!!
CsT

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-13, 14:52

Dzeko a világ szégyene lenne, akkor hívjuk inkább vissza Mandzsut.

A hozzászólást CsT összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2020-08-13, 14:52-kor.
Tankcsapda
Segédedző
Segédedző

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-13, 14:28

Nyilván nem Ronaldo pótlására hoznánk Dzekot, CR helyére valami brutálisan nagy vételt kellene nyélbe ütni. De szerintem ez nem opció. Dzeko melós csatár, és elég szépen termel gólokat is. Morata kevésbé, viszont szintén melós, és azt mi tudjuk a legjobban, hogy kulcspillanatokban sem remeg meg. Lacazette a Lyonban gólgyáros volt, az Arsenalban ezt nem lehet ráfogni, ettől függetlenül nagyon hasznos játékos. Ami fontos mindhármójuk esetében, házi gólkirályi babérokra nem törnek (Dzeko esetleg potenciálisan törne, de Ronaldo mellett ezt kiverné a fejéből), és ezek alapján a pályán CR elé akarnak tenni valakit. Dzeko mellett szól az ára (valószínűleg 10 milla alatti transzfer lenne), és talán olyan sokat sem kérne el, ami abban az esetben, ha költségcsökkentésekre van szükség, elég komoly tényező. Plusz ugye több játékost ingyen akarunk elengedni, szóval itt megint az anyagiak fontos szerepet játszhatnak. Az a baj, hogy olyan fiatal kilences, akit érdemes lenne megszerezni, most eléggé elérhetetlen, bármelyikről is legyen szó, vagy olyan csillagászati árat kérnek érte, ami nem fér bele jelenleg, így simán lehet, hogy egy harmincas csatár fog érkezni.
Ha pénzügyi problémák vannak, akkor Ronaldo leigazolása hiba volt, mert nem mérte fel a vezetőség, milyen ráfordításokkal jár a megszerzése. Nyilván azzal kalkuláltak Agnelliék, hogy minimum BL-elődöntő mindkét szezonban, de ez nem jött össze, ami az előzetes kalkulációkat eléggé romba döntötte. Normál esetben ki lehetne ezt védeni azzal, hogy 2-3 fiatalt felhoznánk az utánpótlásból, bedobnánk a mélyvízbe, de azt az egyet, akit az utóbbi években erre érdeme szinten kitermeltünk, a plusvalenza oltárán feláldoztunk. Pedig szerintem Keanben lett volna annyi potenciál, hogy ne kelljen Ronaldo helyettesét keresgetni, ha eljön az idő. Éppen lehetne most is felhozni, kíváncsi lennék például arra, hogy Fagioli mire képes.
Partey kivételes fogás lenne, nem bánnám, ha az Atleticoval tudnánk bizniszelni, Danilot és Costat is vihetnék cserébe, hátha a negyedik nagycsapatban nem bukna meg.
CsT
Takaroggyon!!!
CsT

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-13, 13:47

Petike007 írta:

Ha eladási kényszerben vagyunk, miert kurtoljuk világgá ?

Azt értem kezdünk csúnyán szétesni.
Nehéz most látni, hogy hová tartunk. Én személy szerint Paraticiben nem nagyon bízom, jóval irracionálisabb mint a kobra volt, simán benne van egy "ámokfutásos" mercato, amiből nagyon rosszul is ki lehet jönni.
Petike007
Segédedző
Segédedző

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-13, 13:35

CsT írta:
Ha megy Roni jön Dzeko. No problem. Very Happy

Ha eladási kényszerben vagyunk, miert kurtoljuk világgá ?

Azt értem kezdünk csúnyán szétesni.
CsT
Takaroggyon!!!
CsT

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-13, 13:14

Ha megy Roni jön Dzeko. No problem. Very Happy
Tankcsapda
Segédedző
Segédedző

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-13, 12:05

Malloy írta:
Elvileg nem is a psg kereste Ronaldot hanem mi ajánlgatjuk boldog-boldogtalannak, hogy szabaduljunk a bérétől...

Ezzel kapcsolatban:

1. A PSG-nek semmi szüksége nincs rá, az Mbappé-Icardi-Neymar trió elég erős ahhoz, hogy Ronaldot ne akarják megszerezni
2. Tény, Ronaldo bérezése eléggé gátló tényező, és ugye eddig két szezonban nem sikerült megnyerni vele a BL-t, amiért egyébként igazoltuk
3. Ennek ellenére hiba lenne eladni, mivel olyan népszerűségnek örvend, amilyennek egyetlen másik játékosunk sem és nem is fog, ezt a népszerűségi visszaesést pedig nem lenne jó megkockáztatni
4. Ilyen góltermésű játékosunk nem nagyon lesz a távozása után sem
5. A pótlás átigazolási ára valószínűleg költségesebb lesz, mint az ő eladásából befolyt összeg, és mindjárt nem tartunk előrébb anyagilag

Petike007 and bombahoppa like this post

Krisz
Takaroggyon!!!

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-13, 12:04

Malloy írta:
Elvileg nem is a psg kereste Ronaldot hanem mi ajánlgatjuk boldog-boldogtalannak, hogy szabaduljunk a bérétől...

Szóval a francia firkász aki ezt lenyilatkozta, ezt is mondta:
“In fact, with the kind of money, if he still earns the €23m net that he was earning at Real Madrid, and I think he equalled his wages when he went to Juventus, who’s going to pay that kind of money?”

Annyira tájékozott, hogy CR 31 millás bérével sincs tisztában? Innentől nehéz hitelesnek tekinteni...

A hozzászólást Krisz összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2020-08-13, 12:07-kor.
Petike007
Segédedző
Segédedző

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime2020-08-13, 12:03

Malloy írta:

Ha ez igaz akkor kvázi csődhelyzet van. Viszont mi a tokom lett a 300 millás tokeemelessel???
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Bevásárlóközpont   Bevásárlóközpont - Page 14 I_icon_minitime

Bevásárlóközpont
Vissza az elejére 
14 / 34 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 24 ... 34  Next
 Similar topics
-
» Bevásárlóközpont
» Bevásárlóközpont
» Bevásárlóközpont
» Bevásárlóközpont
» Bevásárlóközpont

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Bianconeri Blog - Forza Juventus! :: Ha Muntari gólját megadták volna! :: Bevásárlóközpont-
Ugrás: